Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nicușor Dan. Jurnal de Rinky-tinky-tinky

Everybody wants to be a cat
Because a cat’s the only cat
Who knows where it’s at

…..

Oh, a rinky-tinky-tinky
Nicușor cânta din toată inima în timp ce descuia vesel ușa apartamentului.

Zdrang!
Ușa se trânti brusc, căci primarul o și zbughise către tableta care îl astepta cu ultimul episod din “The walking dead”, un film excelent cu un salvator. Fix așa ca el. Salva lumea de un virus nesuferit. Tot ca el. Nu avea nevoie de apă caldă pentru că rolul era să fie 90% din timp nespălat, cum altfel sa salvezi lumea de pandemie? Te lupți neobosit, da. Deci, ca el. Nu avea liniște bietul Rick. Nu stătea o clipă din cele 10 sezoane, se zbătea fără odihnă căci de el depindea supraviețuirea omenirii. Nici Nicușor, săracu’ nu avea liniște, un gând măreț nu îi dădea pace de luni în șir. V-ați prins, numai asemănări între cei doi eroi.

„Dar acum e timpul pentru relaxare.
Oh, a rinky-tinky-tinky /Everybody wants to be a cat, tam, tam, tam, tam. /Cât e de perfect, tam, tam, tam, tam.“

Chiar în acea secunda telefonul bipăi scurt cu o alertă.
„Sper că nu o fi iar cu poluarea, m-am săturat până peste cap, ce treabă am eu cu poluarea??? Uite că ninge, poftim, good bye poluare. Natura știe să regleze singură porcăria asta, să nu intervin că stric echilibrul.

Ce scrie, domne aici? Aoleu!!! Disney l-a interzis pe Dumbo elefănțelul??? Peter Pan își bate joc de amerindieni??? Și, oh, oh, Pisicile aristrocrate sunt rasiste??? Dar nu, orice, dar nu asta! Calmează-te, Nicușor! Ești om în toată firea! Ești primar! Depind atâția oameni de tine, un oraș întreg”.

Nicușor bea cu înghițituri mici un pahar cu apă. Se freacă meticulos la tâmple, cum îl învățase primul prof de mate. Își ia pulsul care o luase razna.

Gata. E calm din nou.
„Să analizăm cauza acestor decizii. Da, acum e clar, foarte clar. Aceste filme periculoase creau un dezechilibru grav în societate. Fix ca la mine. Trebuie să acționez ferm pentru reclădirea încrederii în primărie, e evident că ea crește în fiecare zi și doar elemente nesănătoase din societate încearcă să strice această evidență prin mesaje zilnice ridicole despre apa caldă și căldură, terminarea lucrărilor începute de Firea la pasajul Doamna Ghica sau la Prelungirea Ghencea. E rea voință. Chiar acum mă concentrez asupra câștigării încrederii în primărie și voi lua o decizie epocală!

Gata, am luat-o! Ce fac eu pentru primărie? La mintea pisicii: voi șterge inscripția “Primăria Capitalei” de pe tricourile echipei de handbal! Logic.
Disney are dreptate! Te deranjează ceva? Ștergi și gata. Dacă nu mai vezi, înseamnă că nu s-a întâmplat.
Nu avem de ce să menținem primăria pe tricourile echipei. Scade încrederea domne! Rinky-tinky-tinky!”

(Text de Ligia Enache)

Acest text este un pamflet!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *