Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Nicușor Dan mai îngroapă un teatru. Și două milioane de euro

Primul teatru construit în Capitală în ultimii 70 de ani, printr-o inițiativă privată, riscă să rămână un vis!
Nicușor Dan nu a semnat autorizația de construire, iar regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian poate pierde granturi de 2 milioane de euro.
Termenul inițial până la care puteau fi obținute fondurile norvegiene pentru Teatrul Grivița 53 a expirat luni. Ultimul document necesar este autorizația de construire semnată de primarul general. Chris Simion-Mercurian așteaptă acest document de multe luni, cu toată documentația depusă la Primăria Capitalei.
Știm deja că Nicușor Dan a făcut o regulă din a nu respecta legea. Nu semnează la timp documentațiile de urbanism și a fost amendat pentru asta de Inspectoratul de Stat în Construcții. Însă, aici nu este nici un „rechin imobiliar”, ci este vorba de munca a sute, mii de oameni pentru a ridica un teatru. De visul unui om!
Doar prin bunăvoința finanțatorilor norvegieni, Chris Simion-Mercurian a obținut o prelungire până la sfârșitul lunii și face, deja, apeluri disperate către primarul general pentru a semna documentul. Timpul trece repede!
Teatrul Grivița 53 înseamnă visul și munca din ultimii 6 ani a sute de oameni. Peste 10.000 de români sunt „ctitori” ai acestei instituții de cultură și au sprijinit construcția cumpărând, simbolic, o cărămidă. Anul trecut, am sprijinit inițiativa lui Chris Simion-Mercurian și am cumpărat cinci cărămizi.
„Grivița 53” este primul teatru construit de la zero fără implicarea statului, după 75 de ani – atunci, inginerul constructor Liviu Ciulei a construit pentru fiul său un teatru, actualul Teatru Nottara.
Foto: În 2021, am acceptat invitația de a deveni “ctitor” al teatrului și am cumpărat cinci cărămizi simbolice.

(Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Nicușor Dan mai îngroapă un teatru. Și două milioane de euro”

  • Mai furați mult pâine și laptele de la gura copiilor și mai copiați vocea lor la Tv?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *