Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nicușor Dan. Memorii de iarnă

În modestul apartament cu mansardă și ghetele la ușă nu se aude niciun sunet. Nu se zărește nicio lumină. Liniște totală, ca într-un dulap. Mașinile de pe stradă au început să facă acoperiș de zăpadă pufoasă, căci da, previziunile de la meteo s-au adeverit și … „Ninge, la naiba! Asta mai lipsea! Tocmai reușisem să salvez o casă proprietate privată de la demolare, dădeam și eu bine pe fb. Proprietarii voiau demolare? Uite că eu nu am vrut, asta-i bună! Nu face fiecare ce vrea cu bunul lui în orașul meu. Și acum, uite că ninge. Bine că am lanterna lângă mine să calculez rapid sub pătură ce dezastru va fi mâine, să știu, mă duc la primărie sau stau acasă și nu răspund la nimeni? Asta îmi iese deja de câteva luni, se vor obișnui până la urmă chiar și obositorii ăia de Voiculescu și Ciucu. Dar lasă că Vlăduț are alte probleme acum?cu Boc, cu Vijulie, ah, sunt răzbunat!

Cum naiba fac să ajung la fereastră, să văd viteza cu care cad blestemații ăia de fulgi pe minut, că sigur se prinde cineva din primărie că sunt acasă și iar încep să se agite. Parcă îi văd: Dom’ primar, vă prezentăm situația utilajelor pentru deszapezire? Dom’ primar aveți sugestii pentru noi? Ne întrebați ceva? Sau mai rău, iar încep ăia din sectoarele 2 și 3 că n-au căldură și apă caldă iarna. Cine m-a pus să mă laud cu sutele de milioane de euro fonduri europene pregătite de Firea pentru reabilitare, cine m-a pus, frate, să semnez eu contractul????? Păi nu era mai bine să urlu că sunt sărac, vai de capul și de zilele mele, și că Firea a spart mizeriile astea de conducte în ultimii 30 de ani doar ca să fiu eu înjurat acum? Era.

Și acum mai și ninge. Mai întreabă și unii nesimțiti pe fb unde sunt, că n-am mai postat nimic de 5 zile, de când cu casa aia salvată. Păi ei nu știu că eu am suflet mare? Odată ong-ist, mereu ong-ist.
Și gata. Că de aia le-am spus și fetelor să nu scoată un sunet, să nu vină cineva să mă întrebe lucruri care nu mă interesează. Trec eu și peste asta cu transparența. Cine m-o fi pus?
Doar n-o ninge în fiecare an!”

(Text de Ligia Enache)

Acest text este un pamflet!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *