Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nicușor Dan. Memorii despre ceas cu cuc

Cu-cu!
Cu-cu!
Cu-cu!

Răsuna în toată casa. Ceasul cu cuc își făcea datoria. Proprietarul îl avea moștenire de la bunica lui și asta a fost și condiția când a închiriat casa tânărul cu bucle și zâmbet până la urechi la orice afirmație de ordin tehnic ce urma să fie prinsă în contract:
„Să nu strici cumva ceasul, e nemțesc, aduce ghinion să nu știi pe ce lume trăiești! “

Așa s-a pomenit Nicușor cu ceas străvechi cu cuc. Îl privea mereu când zăcea pe canapea, în așteptarea unei idei salvatoare. Și acum, îmbrăcat într-un tricou gri cu bicicletă pe el pe care scria cu verde fosforescent Amsterdam, în pantaloni scurți, se holba la acele care săreau precis din minut în minut, până se făcea ora și ieșea Nicușor. Nicușor cucul, evident, așa l-a botezat că era precis ca un matematician.

„Ce frumoasă e precizia! Ce minunat ar fi ca viața să fie așa, ca un ceas nemțesc. Păi dacă aveam un plan solid, cum e ceasul ăsta care a rezistat războaielor și el tot tic-tac, cu-cu, cu-cu, și-a văzut de treabă tot înainte, eheee, ceas ar fi mers primăria. Bun, îmi trebuie un plan. Ce zic eu oamenilor că m-au luat căldurile de când îmi tot scriu pe fb că n-au apă caldă, că eu și PNL am zis că vom construi noul București, că USR PLUS a făcut afișul cu duș aburind, numai nenorociri, una după alta.
Ce ziceam? Planul. Care e? Într-o secundă iese Nicușor, sigur mă calmez și pot gândi!”

Poc, ușița de lemn s-a deschis cu un scârțâit subțire, și da, iată-l pe Nicușor:
Cu-cu! Cu-cu!
Și tot așa, de 19 ori!!!

„Ce naiba? Cum 19??? E 12 noaptea. Phuai ce căldură e, poate mi s-a părut, să dau centrala mai încet! Dacă s-a stricat ceasul e belea mare cu nea Popescu, trebuie să îl repar până află!
Dar stai, uite ideea pe care o așteptam! 19 e numărul trimis de univers să mă salveze!
Asta declar mâine buey la tv!!!
Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă! Asta e noul București, nu ați vrut o țară ca afară? Genial, Nicușor, mulțumesc! Avea dreptate nea Popescu, să nu stric ceasul că aduce ghinion să nu știu pe ce lume trăiesc! Mă duc să deschid un geam, mă moleșește rău căldura asta!”

(Text de Ligia Enache)

Acest text este un pamflet!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Nicușor Dan. Memorii despre ceas cu cuc”

  • Cand vom primi si sfatul de a mai pune o haina pe noi?
    Astept cu nerabdare noua „EPOCA DE AUR”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *