Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nicușor Dan recunoaște că Gabriela Firea a câștigat primul meci

După o lungă absență publică din mediul vizual din cauza epidemiei, candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a participat, luni seara, la emisiunea realizată de Ion Cristoiu pe cristoiuTv, unde a fost, nu doar jovial, dar și fair-play față de contracandidata lui, Gabriela Firea, actualul primar. El a evocat, cu recunoștință, și momentul „februarie 2012, când practic nu existam în spațiul public” și când a fost invitat la o emisiune pe un post de televiziune de Ion Cristoiu. Nicușor Dan a explicat de ce a preferat să tacă acum, în perioada crizei sanitare. „Nu am vrut să sporesc și mai mult zgomotul, să mă duc într-o dezbatere politică. Era momentul ca oamenii să asculte de autoritate. Am criticat-o pe Gabriela Firea, dar niciodată în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva virusului”, a spus Dan. Întrebat dacă aceste două luni au dus la creșterea capitalului electoral al primarului în exercițiu sau al lui, Nicușor Dan a fost franc: „Au dus la creșterea capitalului electoral al primarului în funcție. Pentru că a avut expunere și este un fenomen sociologic, lumea dă credit autorității care o scoate din criză”. Însă, a adăugat că va avea suficient timp să o detroneze pe Firea.

Trecut printr-o autoizolare, chiar la începutul crizei, din cauză că a fost în apropierea senatorului liberal Vergil Chițac, Nicușor Dan a vorbit și despre relațiile de familie. A spus că el a fost cel riguros, nu soția, și a impus reguli și protocoale în casă. Politicianul are o fetiță de 4 ani și zice că primele zile au fost minunate, apoi lucrurile s-au complicat puțin. „Am făcut un efort uriaș să nu apelăm la calculator, care să ne substituie”, a povestit el. Și a explicat că a recurs la telefon doar pentru a asculta povești, dar foarte puțin.

Constatarea că fetița are mai multă încredere în mama ei a fost lucrul pe care l-a resimțit cel mai tare. „Probabil și-a format un reflex, că nu-l deranjez pe tata, că lucrează”, s-a consolat Nicușor Dan.

Ca o concluzie la această experiență, a crizei, a faptului că omul nu a reușit să câștige bătălia cu virusul, el a spus că este o „lecție de umilință”.