Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Extragerea hipsterului Cîțu din Vamă și ciorba de potroace

Azi dimineață, pe la ora 8, mă uitam la imaginile cu Roman Protasevici, care a transmis un mesaj din centrul de detenție. Era obosit și avea fața tumefiată. Mă tot întrebam de ce s-a făcut acest film. El spunea că este bine și a fost tratat corect. Poate că a fost obligat să spună asta, nu știu și nici nu intru în ițele acestei afaceri. Ideea este că, pe când mă uitam, îmi intră ceasul de alarmă și mă anunță că Florin Cîțu face declarații. Era, de fapt, la o emisiune la Radio Guerilla, dar trecem peste capacitatea comunicatorilor lui de a face diferența. Cum am dat brusc de la imaginile cu Protasevici la Cîțu, mi s-a părut că băiatul ăla arată mult mai bine decât premierul. Îmbrăcat într-un tricou inscripționat Summer Well și sacou, să zicem că a fost o alegere bună. Cîțu este un hipster și mesajele lui, inclusiv non-verbale, se adresează hipsterimii. Din el nu pot face un gentleman nici cei mai talentați croitori și profesori de stil, asta e clar.

Doamne, dar ce față avea! La așa față, nu mergea sub nicio formă costum, că ar fi părut un ginerică în zori, când pleacă nuntașii, iar el este rupt de oboseală și băutură. Trebuie să fii Ludovic Orban să poți apărea, dimineața, la prima oră, ca un chefliu profesionist. Adică, ăla care rupe ringul de dans, golește paharele, dar dimineața, când toți zac pe scaune, deși este mototolit, le trage pe doamne, cărora și coafurile li s-au ruinat, pentru ultimul dans. El își cântă, el dansează și chiuie de mama focului.

Când ești Cîțu, apari la prima oră, de parcă tocmai ai fost extras din Vama Veche, de sub o barcă, unde ai dormit, dar nici tu nu știi cum ai ajuns acolo. Dar să nu insinuăm nimic, sigur a lucrat la PNRR, că azi-mâine trebuie predat la Comisia Europeană. Când l-am auzit spunând că „România are un grad de îndatorare mic”, am renunțat să mă uit. Realizatorul emisiunii, fie a vrut să fie o gazdă bună, fie a realizat în ce hal e Cîțu și nu l-a incomodat cu întrebări. Însă, i-a dat ocazia premierului să facă mișto de Ciolacu, să repete că la întâlnirea avută cu liderul ex-ciumei roșii, care a devenit portocalie în urma combinației cu galben, acesta nu a înțeles nimic din PNRR, dar el este „singurul premier” care face și drege.

Am mai făcut eu ce am făcut și iar se activează clopotul roșu de alarmă, că face, din nou, Cîțu declarații.

E, altă viață! Părea tot un ginerică, pentru că era la costum, reanimat pentru ciorba de potroace cu o cafea cu sare și lămâie. Poate și ceva în plus, că iar a revenit la cuvântul lui favorit, și anume „fantastic”.
La el, economia e fantastică, campania de vaccinare e fantastică, guvernarea lui e fantastică, gradul de îndatorare al țării fantastic de mic.

Nu știu prin ce minune, a fost agasat cu întrebări, s-a enervat și a spus: „Ar fi fantastic să mă lăsați să răspund”, adică să bată câmpii la întrebarea anterioară și să spună ce tablou fantastic al României are el în față.

Ieri, la aniversarea a 146 de ani de la înființarea PNL, PNL cu care actualii peneliști nu mai au nicio legătură, toți au scris pe Facebook vorbele lui Ion I. C. Brătianu: „Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale”. Aici, Cîțu a fost corect. Nu și-a pus citatul și nici nu s-a dus cu Orban la Vila Florica.
Când va eșua, și va eșua, el poate să spună că pentru el politica a fost un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Extragerea hipsterului Cîțu din Vamă și ciorba de potroace”

  • Daca jurnalistul este bine asa cum ni s-a aratat oare cum o fii cand nu e bine ? Ramane o ciudatenie motivul pentru care a fost prezentat, daca il fragezeau aveau destula meserie sa nu se vada iar daca i-a scapat cateva bucati vreun politist mai nervos nu ni-l mai aratau. Logic ? In rest raman memorabile cuvintele baciului Lucasenko „mai bine dictator decat homoxesual „. Paturca, pacat ca ai dat coltul ca poate le pune-i pe muzica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *