Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nicuşor Dan – un primar zombie

„Tratamentele împotriva șobolanilor, țânțarilor și căpușelor vor începe săptămâna viitoare. Cred că șansele ca ele să poată fi făcute de compania primăriei sunt sub 10%” – este declaraţia primarului Dan care prefigurează declanşarea infernului în această vară în Capitala României.

Netuns. Cu părul vâlvoi şi privirea pierdută. Un Primar General cu o imagine personală extrem de neîngrijită şi o Capitală care colcăie de mizerie. Acesta este rezultatul votului din septembrie 2020. Bucureştenii – sătui, mai mult sau mai puţin, de administraţia Firea – s-au ales cu o Capitală după chipul şi asemănarea celui pe care l-au angajat prin vot să o administreze. În mai puţin de o jumătate de an, Nicuşor a transformat Bucureştiul în groapa de gunoi a ţării.

În timp ce Primarul General se luptă cu „Mafia” sau e preocupat să saboteaze proiectele începute de fosta administraţie – Podul Ciurel şi Pasajul Doamna Ghica sunt doar două exemple în acest sens – viaţa de zi cu zi a bucureştenilor a devenit un adevărat calvar. Lipsa apei calde în multe zone ale Capitalei, traficul de coşmar, gunoaiele care au inundat străzile în sectoarele de top, parcurile cu iarba netunsă şi asaltate de buruieni, precum şi lipsa tratamentelor antiparazitare, care au generat o explozie a căpuşelor şi ţânţarilor, întregesc peisajul feeric al Noului Bucureşti.

Nicuşor Dan este, prin excelenţă, un admirabil candidat. Veşnic pregătit şi dornic să intre în luptă. Să salveze Bucureştiul. Meseria de candidat i s-a potrivit perfect în toate competiţiile electorale la care a participat. Mereu având un culoar creat special pentru el. Şi mereu un răsfăţat al influencerilor din mass-media. La alegerile locale din 2012, Andrei Pleşu declara despre Nicuşor Dan că e singurul dintre candidați căruia „îi pasă de înfățișarea orașului”. Candidatului, da! Primarului, nu! Pe cât de bine s-a descurcat Nicuşor în postura de candidat, pe atât de mult a eşuat până acum în aceea de primar. Iar actuala imagine a Bucureştiului spune totul despre capacităţile administrative ale noului primar.

Nicuşor a obţinut o victorie chinuită. La limită. Iar norocul lui în această campanie a purtat un singur nume. Şi anume, Dana Budeanu. Ieşirea la rampă a Danei Budeanu – care a ţinut cu orice preţ să transmită mesajul că EA este cea care o controlează, o domină, chiar o posedă pe Gabriela Firea – a fost factorul psihologic care a generat schimbarea direcţiei campaniei electorale. Deşi Firea este genul de femeie politician care are anvergura şi capacitatea să înfrunte orice bărbat de pe scena politică, în preajma Danei Budeanu aceasta a arătat publicului că este extrem de timorată de personalitatea sfătuitoarei sale de campanie. În final, Gabriela Firea a sfârşit prin a fi vampirizată mediatic şi electoral chiar de către aliata sa, Dana Budeanu. Iar Nicuşor Dan s-a văzut propulsat în funcţia mult râvnită.

Bilanţul primelor şase luni ale mandatului de Primar General are o singură concluzie. Nicuşor Dan a bântuit pe la primărie. Ca un zombie. Iar viitorul său în fruntea Capitalei depinde aproape în totalitate de rezultatul congresului Partidului Naţional Liberal. În scenariul – foarte probabil – în care Ludovic Orban va pierde competiţia pentru şefia partidului, Nicuşor Dan îşi va pierde automat susţinerea politică pe care o are acum din partea liberalilor. Cu un Consiliul General extrem de ostil, Nicuşor Dan va rămâne să bântuie în continuare prin primărie. În cazul în care nu vom asista chiar la primul referendum de demitere al unui Primar General al Capitalei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Nicuşor Dan – un primar zombie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *