Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

Noua axă comercială Berlin-Cairo. Turiști contra arme

Citind niște știri pe africanews, am descoperit un articol extrem de interesant, iar dumneavoastră puteți să-l citiți aici în original (https://www.africanews.com/2022/02/13/german-fm-urges-citizens-to-leave-ukraine-while-on-visit-to-egypt/). Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, i-a îndemnat pe toți cetățenii germani din Ucraina să ia în considerare posibilitatea de a părăsi țara, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de o posibilă invazie rusă iminentă. Dar ministrul german de externe nu a făcut acest îndemn în Ucraina, sau măcar aproape de Ucraina. Baerbock a făcut aceste comentarii la Cairo, la 2.396 km de Ucraina, iar asta dacă folosim o rută aeriană, în timpul unei conferințe de presă alături de ministrul egiptean de externe Sameh Shukry. Baerbock a declarat că ambasada germană din Kiev va rămâne deschisă, dar cu un număr redus de personal desfășurat, că Ministerul german de Externe a emis un avertisment de călătorie pentru Ucraina și că germanii care se află acolo sunt rugați să părăsească țara sau să ia în considerare posibilitatea de a face acest lucru.

Pe de altă parte, Shukry a declarat că apărarea Egiptului este vitală pentru Europa, în special în ceea ce privește prevenirea migrației către Europa prin Marea Mediterană. Vorbim oare despre șantaj?

Încă din anul 2016, marina egipteană a acționat pentru a împiedica lansarea unor ambarcațiuni pline de migranți către Europa, o acțiune despre care Shukry a spus că este „importantă pentru partenerii noștri europeni”. Anul trecut, Germania a exportat arme în valoare record de 9,35 miliarde de euro, din care de aproximativ 4,3 miliarde de euro au fost vândute Egiptului, în principal arme maritime și de apărare a spațiului aerian. Cea mai mare parte din această sumă a fost autorizată de către guvernul german anterior, cel al fostului cancelar Angela Merkel. În plus, noi putem să mai vedem ceva interesant și pe Egypt today. (https://www.egypttoday.com/Article/1/112829/Egypt%E2%80%99s-mega-development-projects-represent-promising-opportunity-for-more-German) Oare ce anume? Faptul că același, ministru german de externe, adică tot Annalena Baerbock, a afirmat că mega-proiectele de dezvoltare ale Egiptului reprezintă o oportunitate promițătoare pentru noi investiții germane în Egipt. Președintele Abdel Fattah El-Sisi a declarat că așteaptă cu nerăbdare să stimuleze investițiile germane în Egipt și să beneficieze de tehnologiile și expertiza germană pentru localizarea industriei în Egipt. Sisi și Baerbock au convenit să continue coordonarea și consultarea între Egipt și Germania pentru a face față provocărilor existente în regiune, în primul rând problema palestiniană, dar și situația din Libia. Dar, și mai interesant, aceștia au discutat despre pregătirile Egiptului pentru a găzdui Summitul Organizației Națiunilor Unite privind clima (COP27) în noiembrie la Sharm el-Sheikh.

Pe finalul materialului, țin să vă informez că Egiptul este una dintre cele mai importante destinații pentru turiștii germani. De multe ori, pe parcursul anilor, numărul vizitatorilor germani în Egipt a fost de peste un milion, ceea ce face ca germanii să fie al doilea cel mai mare grup de turiști, după ruși.

Fotografie: scoopempire


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Noua axă comercială Berlin-Cairo. Turiști contra arme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *