Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Noul Avocat al Poporului este și cetățean al Ungariei

VIITORUL AVOCAT AL POPORULUI… CARE POPOR?
Fabian Gyula a primit aviz favorabil pentru funcția de Avocat al Poporului, susținut de PNL și UDMR. Omul născut în Valea Seacă-Covasna este meseriaș iar la audierea în comisii AUR și PSD l-au atacat previzibil, cu acuzații de ”trădător, agent al serviciilor ungare”. Este o acuzație gravă pe care agresorii habar n-au avut s-o susțină dpdv juridic, deși erau membrii ai Comisiilor juridice ale celor două Camere.
Așa că vreau să fac eu o sesizare referitor la candidatul maghiar, szeretnék panaszt tenni!
Gyula bacsi a spus la comisii că vrea să fie ”scutierul” poporului român – nu râdeți, omul poate că e bine intenționat!
Numai că el a jurat să fie loial Ungariei, la obținerea cetățeniei maghiare, pe care o deține. Viitorul avocat al poporului a rostit următoarele cuvinte:
”Jur solemn că voi considera Ungaria patria mea. Voi fi un cetățean loial al Republicii Ungare și îi voi onora și respecta Constituția și legile. Îmi voi apăra țara cu toată puterea mea și o voi sluji pe măsura priceperii mele.”
Cum facem?
Cum ar zice George Simion, ez teljesen elfogadhatatlan, asta este complet inaceptabil!
Chiar nu vede nimeni vreo incompatibiltate între calitatea de cetățean maghiar și cea de Avocat al poporului în România?
Ki a felelős itt? Cine e responsabil pentru situația asta ridicolă?
No, îi bai mare, Simioane! Fii bărbat și du-te la Gyula bacsi, scote-l din clădire la votul final și spune-i așa: Ez a hely egy szeméthalmaz! Intézzük el ezt odakint! Locul ăsta e o cocină! Hai să rezolvăm asta afară!
Hai, mă, c-am glumit! Mai bine cântăm pe partitura următoare:
Cine trece-n Valea Seacă? Este Gyula, las’ să treacă! (Cristian Vasilcoiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Noul Avocat al Poporului este și cetățean al Ungariei”

 • Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei este ungur cu dubla cetatenie. Oricând as prefera ca el sa fie avocatul poporului în România, si nu un Vasilcoiu, român get-beget, care habar nu are ca un cetatan cu dubla cetatenie are drepturi egale cu cetatenii din ambele tari ale carui cetatean este.
  .
  Banuiesc ca doamna Cora Muntean nu a avut timp sa citeasca acest articol înainte de publicare.

 • Hai domne mare scofala, Romania nu mai apartine romanilor. Cand votezi un presedinte neamt,un sef de camera ungur, o sefa de senat cu nationalitate necunoscuta ,un Helvig la SRI, niste primari nemti sau francezi ce mai conteaza un Gyula cetatean maghiar ?

 • Un unchi bătrân, de prin părțile Oradei, ne spunea odată, mie și lui tata, că un ungur bat, îi mai deștept decât zece rumâni treji.
  Am toată admirația pentru acest popor, care-și urmărește scopurile cu tenacitate și perseverență. Noi, mămăligarii, nu suntem demni de a avea o tară și de a o păstra pentru urmași. De fapt, nici ăstora nu cred că le pasă prea tare de asta.
  Dacă mai pui și-un Pârtzu, condus de un neamț tembel deasupra acestor lucruri, admirația pentru unguri, crește exponențial.

  • Numai un ateu scrantit și incult poate gândi ca propriul popor nu-și merita propria-i tara. Ascultă-l pe Presed. Acad. Romane, Ioan Aurel Pop, vezi documentarele lui Daniel Roxin și mai citește ceva istorie a ortodoxiei romane. Romanii sunt admirabili prin blandetea, spiritul de sacrificiu, adaptabilitatea, răbdarea, inima curata și smerenia lor, iar înaintea lui Dzeu contează aceste valori mai mult! Sundar Singh a zis bine despre viitorul României!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *