Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Nu am trecut prin furcile caudine!

Suntem o generație care a rătăcit cărările toate! Răul nu vine din afara noastră ci din făptură omenească pervertită de o lume ce conține și cultivă intens germenele răului. Da, copilul meu, las pentru tine o lume în care ipocrizia, lipsa de moralitate, deprogramarea creierelor sunt la rang de principii generale. Noi am rătăcit cărările ori pentru că am urmat lideri – urmași ai lui Iuda-, ori pentru că am acceptat tacit spiritul de turmă.

Am experimentat nu frica, ci fricile de tot felul. Nu am trecut pe sub furcile caudine, ci ne-am oprit acolo, sub ele, am acceptat situația umilitoare și-am așteptat crezând că lucrurile vor intra pe făgașul lor, se vor îndrepta de la sine. Nu, dragul meu copil, problemele nu se rezolvă singure, mai ales pentru că le complică mereu cei care le formulează, le întocmesc soluții ascunse, favorabile lor, împărțind prăzile, cum au împărțit soldații romani cămașa Mântuitorului.

Suntem generația care a trăit din firmiturile de la ospățul celor care au primit drept să păstreze ordinea și moralitatea în toate, celor care s-au jurat că ne vor apăra drepturile. Care drepturi? Am câștigat dreptul să spunem, dar nu prea tare, ca să nu cumva să deranjăm. Am câștigat dreptul să ne petrecem vacanțele în locuri exotice. Avem dreptul, dar nu ne permite punga. Avem dreptul să ne ridicăm vile, case, să ne cumpărăm ultimul tip de automobile. Avem dreptul, dar nu avem mijloacele necesare.

Copile drag, am muncit o viață întreagă uitând de multe ori că timpul, pe care trebuia să ți-l dăruiesc ție, l-am dat lor. L-am dat sau mi l-au furat, așa cum fură tâlharii la drumul mare. Vedem lumea prin reprezentanți. Ne bucurăm de privilegii tot prin reprezentanți. Am câștigat, pentru tine, copil drag, posturi de televiziune cu zecile. Poți să vezi liniștit toată depravarea lumii noastre, toată mizeria ei morală. Sigur că ai posibilitatea să vezi filme, să te cultivi. Ai grijă, însă, că în fiecare film vei vedea ucigași, prostituție, violență de toate felurile. Televiziune, sau poate tembeliune, comercială. Am câștigat să trăim într-o lume a banului, dar banii sunt la alții, pentru că principiul acestei lumi este: „cine muncește cinstit, nu are timp să câștige”. Fii deștept, copile! Un om deștept învață și din cele bune și din cele rele. Din bune învață cum să facă, din rele cum să nu facă! Nu m-am gândit că, ceea ce las în urmă este o lume în care va trebui să trăiești tu, copilul meu. Am uitat că timpul trece repede și că nu voi mai avea timp să îndrept răul făcut. Ține minte! E atât de ușor să faci rău și atât de greu să îndrepți răul făcut și să pui în locul lui binele. Iartă-mă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Nu am trecut prin furcile caudine!”

  • Da’ daca invatatura actuala suna altfel: „Fii deștept, copile! Un om deștept învață și din cele bune și din cele rele. Din bune învață cum să nu facă, din rele cum să facă!”? Ei, parca se „pupa” mai bine cu realitatea, n-asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *