Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Nu atît faptul că astfel monstruozități există, cît faptul că am ajuns să ne obișnuim cu ele, asta ar trebui să ne înspăimînte cu adevărat

Bună seara, domnule Cristoiu. Sînt un om simplu (muncitor) cu totul apolitic și care nu face parte din înalta societate. V-am urmărit, pentru prima dată pe internet, odată cu începerea pandemiei, în rest sînt cu totul străin televiziunii, am crescut și am să mor fără televizor. Știu că nu aveți timp să-mi citiți mesajul dar cel puțin uitați-vă la pozele atașate! Încă de dinaintea comunismului începuseră să apară experții, specialiștii, oamenii științifici, instructorii noii ere, constructorii viitorului fericit. Toți aceștia ne promiteau că o să ajungem pe „cele mai înalte culmi ale fericirii, nu doar personale ci chiar universale!”. Pînă acum nu am atins aceste culmi dar instructorii ne promit în continuare. Cu astfel de experți e imposibil de discutat, nu există argumente împotriva lor. Cînd un astfel de ideolog occidentalist a venit la Dostoievski să-l convingă despre cît de avansat și fericit e occidentul cu valorile lui și cît de primitivi sînt rușii cu ortodoxia lor, învechită și superstițioasă, cum bat pasul pe loc etc, Dostoievski nu a avut contraargumente, l-a lăsat să debiteze, doar la sfîrșit i-a spus că poporul nu va acceptă acest fel de fericire, la care occidentalistul i-a răspuns calm și senin: „Atunci poporul va trebui nimicit”. Dintre toți scriitorii, Dostoievski devine tot mai actual odată cu trecerea timpului.

Domnule Cristoiu, a avut dreptate Dostoievski cînd a spus prin gura lui Raskolnikov: „Sînge a curs de cînd lumea, ba chiar în spume, ca șampania, iar cei care l-au vărsat sînt încoronați în Capitoliu și numiți binefăcătorii omenirii”.

Sînge curge în continuare, a curs sînge de copii cu peritonită care nu au putut fi operați din cauza covidului, sînge de oameni cu blocaj renal, accidente etc, etc. Nu au primit ajutor și au murit! Sînt mii, poate zeci de mii, nimeni nu știe exact. În schimb au primit ajutor de urgență cei cu strănut, tușe, roșu în gît și „asimtomaticii”. Care mîini sînt minjite cu sîngele fraților noștri, pe care ghinionul i-a pus să aibă nevoie de ajutor tocmai în perioada plandemiei. Credeți că acest sînge nu strigă? „Sîngele fratelui tău strigă la Mine din pămînt!” Cei care l-au vărsat sînt eroii, salvatorii omenirii care nu ne lasă să murim de covid. „Vom fi necruțători cu fărădelegile cele mici și complet iertatori cu nelegiuirile cele mari!” Va sună a conspirație acest verset? Tusea, guturaiul, roșu în gît le taie din rădăcina doctorii „specialiști în punerea de diagnostice”, acești Herzenstubi ai zilelor noastre. Băbuța cu leuștean e amendată că-l vinde la negru, nevasta domnului Nelu Tătaru vinde(a) măști turcești contrafăcute în farmacia proprie cu 15 lei bucată fără chitanță, căruțașului de lemne, care duce vreascuri să-și încălzească prunciii se face dosar penal și i se confisca și căruță și calul, în timp ce munți întregi sînt barbieriti și cărați cu trenul și vaporul ilegal. Săracul care fură o pîine să-și astimpere foamea e băgat la pușcărie, cei care fură miliarde fac trafic cu tot ce se poate, au dosare penale, sînt la conducerea țării. „Vom pune la conducere infractori, oameni cu pete negre în trecutul lor, pentru a ne fi obedienți și să asculte de ordinele noastre. Vom omorî toți intelectualii lor, pe cei mai cinstiți și virtuoși dintre ei, astfel încît să nu aibă de unde să-și aleagă conducători, atunci vom veni noi cu oamenii noștri”.

Sînt teorii ale conspirației aceste versete reproduse din memorie sau simple coincidențe? S-a întîmplat asta în Rusia, România etc în perioada comunistă? Vedeți, domnule Cristoiu? Am ajuns să-l vedem „pe omul cel nou, cetățean al viitorului, nu l-am văzut încă nicăieri, dar a promis că va veni trecînd prin fluvii de sînge”. Dostoievski nu a apucat să-l vadă, îl vedem noi acum! Ăștia, în nebunia lor, vor să fie stăpînii soroacelor, mai ceva că papa care poate schimbă firea lucrurilor, vor să schimbe natură umană! Proorocul Daniel a plîns trei săptămîni cînd a avut vedenia cu vremurile din urmă, a văzut covizii de azi în toată splendoarea lor și a spus despre ei că vor să schimbe „vremile și Legea” (legea firii, normalitatea). Eu nefiind nici medic, nici politician nu pot să va prezint o analiză din aceste puncte de vedere, ale virusului, ba chiar ar fi plictisitor. Doctorii văd la microscop fel de fel de lucruri îngrozitoare, bacterii, viruși ucigași, la fel cum NASA vede găuri negre, nove, miliarde de ani lumina, ba chiar au primit răspuns pe frecvența de la entități extraterestre, probabil urmează să-l descifreze cu google translate. Sper că vor veni aceștia și vor stîrpi covidul din rădăcina.

Politic și medical aveți o analiză foarte bună din aceste puncte de vedere. Ceea ce nu a făcut nimeni pînă acum, sau poate nu am băgat eu de seamă, e o analiză din punct de vedere teologic al virusului. Nu sînt nici teolog, nici cleric, dar întrucît aceștia nu vor să prezinte această analiză, o fac eu, cît de scurt posibil, din cunoștințele generale minime pe care le am. „Și l-a făcut Dumnezeu pe om, după chipul și asemănarea Lui l-a făcut pe el.”

Prin purtarea măștii, omul neagă chipul lui Dumnezeu din el, se leapădă de acesta, mai ales în biserica, și se aseamănă diavolului celui fără de chip, dar care își ia înfățișarea cu care se arată oamenilor după cum ii dictează propria fantezie. Masca îl schimonosește pe om, omul arată că nu mai e rob al lui Dumnezeu, ci sclav al sistemului. Experții ne spun să nu stăm față în față, ci față în spate. În descrierea ortodoxă a iadului ni se spune că oamenii acolo sînt o mulțime uriașă iar în acea mulțime suferă de singurătate, toți stau față în spate și fiecare e preocupat doar de propriul chin fără a-l interesa cel de lîngă el. O întîmplare, pe care nu mai știu unde am citit-o și pe care o reproduc din memorie, spune că o femeie căreia i-a murit soțul păcătos a dat de pomană și a făcut parastase și liturghii pentru el. Odată i s-a arătat in vis și i-a mulțumit spunîndu-i că de fiecare dată cînd face fapte bune pentru el vine puțină lumina prin care poate distinge puțin chipul celui de lîngă el și prin aceasta se mîngîie. În Patericul egiptean (scris prin sec. IV dacă nu greșesc) spune că ucenicul unui bătrîn era preocupat de sfîrșitul lumii, cînd va fi acesta, și l-a întrebat pe bătrîn. Acesta i-a răspuns: „Sfîrșitul lumii va veni atunci cînd va dispărea cărarea de la vecin la vecin”. Bineînțeles că atunci nu aveam limbajul științific, astăzi însă, in limbajul oamenilor științifici gen Ludovic Orban, Iohannis, Arafat, Nelu Tătaru, toți streini de neam și țară, cel mai exact se traduce prin „distanțarea socială”. Mă opresc aici, știind că sînteți foarte ocupat cu oamenii din înalta societate și închei cu cuvintele marelui Dostoievski spuse prin gura judecătorului Ippolit Kirilovici: „Fraților, nu atît faptul că astfel monstruozități există, cît faptul că am ajuns să ne obișnuim cu astfel de monstruozități, asta ar trebui să ne înspăimînte cu adevărat”.

Cu cinste (nu „respect”, care a fost născocit pentru a ascunde lipsa dragostei”), Nicolae.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *