Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

„Nu există nicio cauză care să susțină un abuz din partea statului”. Teodorovici nu votează legea carantinei

Senatorul PSD Eugen Teodorovici are opinii contrare celor exprimate de conducerea interimară a partidului reprezentată de Marcel Ciolacu. Acesta a votat, joi, în Camera Deputaților, legea care reglementează carantina și izolarea. Apoi, vineri, a spus că nu este de acord cu ea și a pasat senatorilor responsabilitatea de a o drege.

Teodorovici, care vrea să candideze la conducerea PSD împotriva lui Marcel Ciolacu, a explicat de ce nu va vota această lege:

„Președintele face abia acum apel la dialog și colaborare instituțională și politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar.Orban ține și el pasul și ne ordonă militărește să respectăm regulile, amenințându-ne cu controale și sancțiuni.

Mesajul meu către guvernanți și către colegii din Parlament este că eu nu voi accepta niciodată să fiu părtaș la restrângerea abuzivă a unor drepturi și libertăți constituționale, justificată doar de incapacitatea guvernanților de a lua măsurile potrivite la momentul oportun.

Pentru că ceea ce se întâmplă astăzi, creșterea numărului de persoane infectate, este doar consecința lipsei de informare, iresponsabilității și haosului guvernamental, ce au condus la crearea unor focare ambulante prin cozi umane infernale în zonele de intrare în țară și în apropierea spitalelor, prin umilirea pacienților care aveau alte probleme de sănătate.

Şi nu votez proiectul de lege al guvernului privind carantinarea şi izolarea.

Pentru că acest proiect de lege:

-Încalcă incontestabil drepturi şi libertăți fundamentale stabilite prin Constituția României, printre care, cel mai grav – dreptul la viață și dreptul la proprietate‼️

-Confiscă din atribuțiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetățenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea.

Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român și încă o dovadă a eșecului „guvernului meu” pe toate planurile.În acest moment, singura și cea mai bună soluție este ca acest guvern să plece de bună voie și cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilința, suferința și dezastrul produse de către acesta.

Fac apel, ca de fiecare dată, la responsabilitate. Nu votați doar ca sarcină de partid, ci votați cu conștiința datoriei împlinite și responsabilității față de cei pentru care aveți datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept.

Nu există nicio cauză care să susțină un abuz din partea statului”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *