Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nu împotriva Gabrielei Firea candidează Victor Ponta, ci împotriva lui Marcel Ciolacu

Subiectul numărul unu la actualității îl constituie intrarea Pro România în Bătălia pentru București.
Pe piață, despre decizia Pro România de a avea candidați proprii la localele din București au circulat, aruncate pe furiș, o sumedenie de zvonuri. Pe primul loc stă zvonul potrivit căruia Victor Ponta l-a șantajat pe Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, cu înscrierea în cursa pentru București dacă nu primește 40 de locuri la parlamentare. Și cum Marcel Ciolacu, devenit peste noapte un Nicolae Bălcescu înainte de a fi confiscat de comuniști, a zis că el nu cedează de dragul Gabrielei Firea atîtea locuri din patrimoniul PSD, Victor Ponta a decis ca Pro România să candideze la București numai și numai pentru a-i administra o lovitură lui Marcel Ciolacu. Dincolo de bănuiala că blocarea Gabrielei Firea în cursa pentru București ar putea să-i convină lui Marcel Ciolacu, ca orice lider politic postdecembrist văzînd în orice stea urcînd pe bolta țării un meteorit care ar putea să-i cadă lui în cap ca președinte de partid, ipoteza unui Victor Ponta pe post de Contele de Monte Cristo intră în conflict cu imaginea unui politician concentrat pe cucerirea puterii. Astfel că am ținut să-l convoc la un interviu pe cristoiuTv pe Adrian Țuțuianu, omul numărul doi din Pro România, pentru a afla de la sursă adevărul despre înscrierea partidului în cursa pentru locale pe cont propriu și nu într-o alianță cu PSD. Domnia sa a ținut să afirme și să reafirme la solicitarea mea esența politicii Pro România la localele din acest an:

„Am considerat, majoritatea dintre noi, că este nevoie să ne revalidăm. Nu facem niciun fel de alianțe preelectorale, candidăm pe liste proprii, vom avea candidați peste tot. Vrem să trecem de 10%. Sîntem conștienți că nu vom putea să cîștigăm foarte multe primării mari, pentru că partidul nu-i suficient de bine consolidat”.

Despre discuțiile cu PSD Adrian Țuțuianu a declarat:

„Dar noi nu am cerut nimic, asta că am fi pretins 40 de parlamentari este o poveste. Cineva i-a spus doamnei Firea că am fi avut o astfel de solicitare. Au fost niște discuții legate de liste comune la București, dar nu s-au materializat. Noi am decis ca pînă în 25 iulie să venim cu candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei și cu cei 6 candidați pentru primăriile de sector. Fac precizarea că noi nu sîntem împotriva doamnei Firea sau a lui Nicușor Dan. Noi sîntem Pro România și ne construim propriul brand politic”.

Susținătorii Gabrielei Firea, prezenți și pe lista postărilor din timpul transmisiei în direct, nu dau crezare acestui punct de vedere. Sînt convins că nici Gabriela Firea nu-i dă crezare. Cel puțin așa s-a văzut din interviul acordat de domnia sa lui Mihai Gâdea marți seara, la Sinteza zilei.

Ce zic eu?
Răspunsul trimite nu la informațiile deținute de mine din sursele proprii, ci la ceea ce știu eu despre Victor Ponta. Fostul premier e ceea ce se cheamă un prădător politic. Plecarea din funcția de premier mai întîi și de șef de partid mai apoi n-a fost rezultatul unei crize sentimentale, urmate de plecarea în munți cu femeia iubită, ci expresia unui calcul politic. Că acest calcul nu i-a ieșit prin preluarea PSD de către Liviu Dragnea e o altă poveste. Sigur e că Victor Ponta n-a renunțat o clipă la ambițiile de a pune mîna pe putere, dacă nu chiar pe mai multă putere decît a avut-o pînă acum. Aceste ambiții au căpătat în ultima vreme temelia unor certitudini. Pe fondul unei incredibile blegeli a PSD, avîndu-și cauza și în cumplita imagine lăsată moștenire de Liviu Dragnea, Pro România a simțit cum i se umflă pînzele electorale. E mai mult decît interesant că deși PSD n-a cutezat să-l înfrunte pe Klaus Iohannis nici măcar cu un suflat al nasului, Pro România a susținut un tir intens spre Cotroceni. În chestiunea Pandemiei, în timp ce PSD s-a purtat, din teama de represalii publice, mai ceva ca un aliat al PNL la guvernare, Pro România a contestat violent, și pe placul milioanelor de români măsurile abuzive ale regimului Iohannis. Cu toate acestea presa prezidențială și presa guvernamentală nu l-a atacat pe Victor Ponta cum s-ar fi întîmplat cu Marcel Ciolacu dacă s-ar fi opus manipulării.

Rezultatele n-au întîrziat să apară.
Pro România a crescut în sondaje. Mult mai important, Victor Ponta și-a dat seama că brandul Pro România are o imagine infinit mai bună decît cea a PSD. Că în timp ce orice critică adusă de PSD puterii era rapid contracarată de acuzația Vine dinspre PSD-ul lui Liviu Dragnea, care a făcut și a dres, criticile violente ale Pro România au primit replici slabe din partea PNL și a presei arondate partidului de guvernămînt. Și fără a avea instinctele de prădător ale lui Victor Ponta îți dai seama că Pro România poate lua locul pe partea Stîngă a eșichierului politic PSD-ului compromis pentru mult timp de diabolizarea din timpul conducerii de către Liviu Dragnea. În aceste condiții, cum să fii atît de neghiob și să vrei locuri în parlament pe listele PSD, cînd poți obține tu cîte locuri vrei? Victor Ponta a sesizat că, asemenea puterii noi, proaspete, a lui Osman ivite în coasta Imperiului bizantin pe ducă, puterea ProRomânia poate ocupa locul deținut de PSD.

Alegerile locale sînt pentru Victor Ponta începutul luptei finale cu PSD. Nu împotriva Gabrielei Firea candidează Victor Ponta, ci împotriva lui Marcel Ciolacu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Nu împotriva Gabrielei Firea candidează Victor Ponta, ci împotriva lui Marcel Ciolacu”

  • Facem pariu ca Ponta nu candideaza la Primarie?
    Ar fi catastrofal pentru el sa iasa pe locul 3!
    Va pune un alt candidat, ca si la prezidentiale.

  • Pentru taranusul geo: lesson no. 1-Nu te repezi sa te contrazici cu lumea numai de dragul de a te contrazice, cu niste justificari si exemple absolut penibile, ca ne faci familia de cacao.
    Pentru ca nu putem lipsi din procesul de educare a taranusului nostru usor tembel, ne-am reunit: a ta mama, a ta sora si iubita ta Nikola.

    • Nikola, nu vrei sa ne spui, draguto, cu ce ti-a gresit Ion Cristoiu, de nu-i citesti editorialele si nu postezi niciodata la subiect, de ce-i folosesti blogul doar pentru a face scandal?!

      • Taranusule, invata prima lectie, nu incerca sa te ascunzi dupa cires! Desi, uitandu-ne pe blog, se pare ca azi ai ratat ocazia de a nu te face de cacao. Poate ai mai mult succes maine.

        • Mda, s-ar putea sa nu fii Nikola! Ea este mai inteligenta decât tine, tu te comporti ca un copil prost!

          • Nuuuuuuuu, nu-mi poti face asa ceva!!! Ai zis ca ma iubesti sincer!!!!
            Taranusule, nu stiu de cine te feresti, dar sper ca nu suntem noi, familia ta!!!

  • Toată discuția trebuie să plece de la ceea ce-și doresc securiștii care și-au împărțit între ei influența în partide, totul sub coordonare externă. Impresia mea e că înțelegerea e ca principalul partid de stânga să devină Pro-România, PSD-ul urmând a fi tras undeva pe linia de 10-15%. Pentru asta l-au plantat pe insipidul Ciolacu la șefia PSD, pentru asta presa cu epoleți l-a menajat pe Ponta. Și mai cred că stăpânii coloniei și-au dorit ca România să nu mai aibă vreun partid care să poată strânge 40-45%. Trebuie să fie partidulețe, alianțe și șantaje. Un partid mare și puternic poate să tragă România, la un moment dat, împotriva curentului neo-bolșevic de la UE. Iar asta nu-i de dorit pentru cei care ne căpușează. Așa se conduce o colonie.

  • Ponta nu a fost perceput niciodata ca s-ar pricepe la altceva decat politica. S-ar putea sa fie un pariu riscant, pentru ca oamenii cauta sa aleaga un primar pe care il considera mai destoinic, care a mai realizat cate ceva, orice , in plan profesional. Ponta nu indeplineste nici de departe un astfel de criteriu.

    • Ca sa te copiez, iar vorbesti prostii, Ioane!
      Ponta a fost perceput vreodata ca s-ar pricepe la politica?! De catre cine?! De catre pensionarii care având în cap doar denumirea partidului, PSD, au pus stampila mereu pe oricare reprezentant pesedist aflat într-o cursa electorala?
      Daca ai fi zis ca Ponta a fost perceput mereu ca un politician care se pricepe sa minta, ar fi fost cu totul altceva! ( Vezi si minciuna recenta a lui Pinochio, cum ca nu ar fi cerut cele 40 de scaune în Parlament.)

      • Ete fleosc, trebuie sa-ti placa tie ca sa se priceapa la politica, dupa ce aproape 30 de ani doar asta a facut. Ai niste argumente (adica deloc) de te doare mintea, nu e politician pentru ca-l voteaza pensionarii doar pentru ca e pesedist, ci pentru ca a reusit la un moment dat sa ajunga in fruntea celui mai puternic partid la acea vreme!
        Iar minciuna e in fisa postului la politicieni, arata-mi UNUL care nu minte!
        Sa stii ca daca nu ai nimic de zis, nu e o rusine sa taci!

        • Ioane, poate îmi spui cum a juns „micul Titulescu” presedinte al PSD, daca îl apreciezi tocmai pentru ca a reusit asemenea performanta!
          Si, scuteste-ma, te rog, de replici puerile de genul „Sa stii ca daca nu ai nimic de zis, nu e o rusine sa taci!”, daca vrei sa-ti mai raspund.

          • Nici nu vreau sa-mi raspunzi, daca tot ce ai de spus sunt prostii. Cum a ajuns Ponta presedinte? Simplu, prin tertipuri si manevre politicianiste.
            Politica-i o curva, dupa cum spunea si Ronald Regan, nu vreo indeletnicire de o rara noblete.
            Iar afirmatia ca Ponta nu se pricepe la altceva decat la politica nu era un compliment!
            Dar hashtagii, cand aud de ORICE legat PSD , vad rosu in fata ochilor si nu mai incearca sa inteleaga ce a vrut sa spuna celalalt.
            Orice om normal la cap ar fi perceput postarea mea ca fiind anti Ponta!
            V-am zis: nu mai fumati si trageti liniute ca va pierdeti si bruma de ratiune!

      • geo, scuza-ma ca te intreb, de unde stii tu ca a mintit Ponta? Ca nici Dl Cristoiu nu pare sa stie, nici macar nu vrea sa sugereze asta si cred ca este un pic mai informat decat oricare dintre noi.

        • Cori,
          Nu stiu, intuiesc! Si sunt convins ca intuiesc foarte bine pentru este arhicunoscut ca Ponta minte cu nerusinare si în situatii în care exista dovezi clare ca lucrurile nu stau asa cum le prezinta el!

          • Atunci ar fi corect din partea ta sa o prezinti ca o parere si nu ca o certitudine.

  • Rationamentul dlui Cristoiu este 100% correct, pentru Ponta, premiul cel mare e PSD, nu primaria Capitalei. Dupa cum zicea di Tutuianu, cu un usor regret, discutiile pentru candidate comuni nu s-au materializat. Normal, PSD nu vrea sa imparta bunatatile din camara cu partidul lui Ponta (dupa ce acesta I-a balacarit in repetate randuri) si nici Ponta nu vrea sa se dizolve intr-un PSD aflat in cadere libera, cu stampila partidului ramasa la Ciolacu.

    Revenind la alegerile pentru Capitala, Firea e deja terminate, politic si nu are nicio sansa sa iasa onorabil din acest supliciu. Este deja condamnata sa piara pe limba ei, asta o omoara. Pentru ea, aceste zile sunt ca dusul la croitor, la cosmetica si la coafor inainte de o inmormantare. De propria inmormantare. Nu e ca la nunta sau la revelion.

    Starleta moldovlaha pare mai golita de idei decat oricand. Nu ca profunzimea mintii ar fi caracterizat-o vreodata, ci pentru ca singurul sau pilon pe care s-a bazat in toata cariera sa politica, tupeul si obraznicia, nu-I vor mai fi de niciun folos. E precum curva inainte de spovedanie, are o usoara indispozitie. Miorita laie, laie bucalaie, de trei zile incoace, politica nu-ti mai place!

  • Nu sunt interesata in mod special de cine va fi primar al Bucurestiului, dar oportunistul „iresponsabilul vesel” VVP cum ii spuneati ani in urma, ma indoiesc ca ar fi un bun administrator al Bucurestiului. Una e sa fii primar, alta e sa fii prim ministru. Daca se ia dupa exemplul lui TB, intai primar al capitalei si apoi presedinte, greseste. Greseste si fata de dna Firea care i-a fost un adevarat sustinator in campania electorala pentru presedentia Romaniei.

  • Dl. Ponta este doar un oportunist (bisnitar) politic. Faptul ca a racolat pe altii de aceeasi teapa in partidul lui, nu trebuie sa ne mire. Acum vine momentul adevarului. El stie ca sondajele sunt masluite si ca, cel mai probabil nu va mai intra in parlament. Santajul cu 40 de locuri nu tine din cel putin doua motive: experienta din 2014 cu D. Voiculescu si faptul ca ei nu au bazin electoral, deci nu aduc voturi.
    Pe de alta parte, dna Firea a ajuns sa se uita in oglinda si sa constate crudul adevar. Dupa 4 ani de mandat, realizari = 0.

  • Singura solutie pentru primaria Bucurestiului ar fi sa ne rugam de Erdogan sa vina vreo 10 ani sa ia fraiele capitalei. Cine a vazut Istanbulul, o „comuna” cu vreo 20 milioane de locuitori, intelege ce spun. Iar cei care vor sa conduca prin Bucuresti ar trebui sa faca scoala de soferi la Atena, Istanbul sau Roma. Ca n-am vazut p-acolo soferi care la culoarea verde, sa se caute printre picioare de schimbatorul de viteze pe care sa-l gaseasca dupa ce se pune iar rosu! Cat despre aia care cica administreaza semafoarele, sunt varza cu praf amestecate.

    • Profesore, ieri de laudai a nu stiu câta oara cu logica ta imbatabila!
      Logica ta ar trebui sa-ti spuna ca buba nu-i acolo unde o diagnostichezi Domnia ta! O gramada dintre soferii nostri nu sunt prosti pentru ca au OBTINUT carnetul în Bucuresti, Cluj etc. Astia sunt varza la condus si la respectarea legilor de circulatie pentru ca si-au CUMPARAT țâdula si pentru ca a avut cine sa le-o VÂNDA, ceea ce nu se întâmpla si dincolo.
      Revenim din nou la problema coruptiei mioritice, ai grija, te rog, sa nu-i numesti si pe politaii corupti victime ale razboaielor politice… de dragul logicii matale fara cusur!

      • P.S.
        Am citit recent un clasament al soferilor din Europa. S-ar zice ca soferii din Île-de-France ar fi cei mai prosti…

        • medico
          Dupa logica matale, aia din Ile-de-France si-au cumparat toti permisele. Sau nu le-au cumparat, ca acolo nu exista coruption si sunt prosti (soferi) ca asa sunt ei. Tot dupa logica matale. Alege care varianta iti convine!

          • Hai, mei, nu ma dezamagi înca o data, hai sa nu polemizam doar sa ne aflam în treaba!
            Dupa logica mea, asa cum vrei sa-ti repet înca o data, în Franta nu se cumpara la carte grise ca în Românica, dar asta nu înseamna ca la francezi nu exista coruptie. Doar ieri ti-am dat doua exemple de oameni politici cu greutate care au fost condamnati definitiv la puscarie si am subliniat ca, spre deosebire de români, francezii nu le-au plâns hotilor de mila prin studiouri tv. si pe site-uri ca cel de fata.

          • … considerându-i detinuti politici! Uitasem sa zic.

          • Si, pentru ca ma tragi de limba, îti spun cu mâna pe inima ca soferii franciliens sunt prosti, pentru ca în general, parizienii sunt mai prosti si mai aroganti decât restul lumii.

      • @geo
        Iar vorbesti prostii, CATI soferi crezi ca si-au cumparat permisele, 0,0001%?? A fost un scandal legat de asta acum vreo 15 ani si de atunci nimic. Au fost niste cazuri absolut izolate, iar ca sa faci din asta CAUZA PRINCIPALA a dezastrului in trafic iti trebuie multa vointa!

        • Ioane, eu nu m-am referit la TOATE cauzele, nici macar la cele principale… I-am dat lui Cib un raspuns strict pe tema calitatii soferilor români prin comparatie cu altii.
          În ceea ce priveste procentul acela minuscul pe care-l pomenesti… esti sigur ca au fost doar niste cazuri izolate în secolul trecut si ca ele nu mai continua sa existe si astazi?!
          Esti chiar amuzant, prin credulitatea ta naiva, când rezumi toate faradelegile la procentul celor descoperite si facute publice!

          • Cred ca nu vorbim aceeasi limba, cand spui caBUBA NU-I ACOLO UNDE O VEDE CIB, si continui cu o singura explicatie ca O GRAMADA de soferi au obtinut permisele prin cumparare, dupa logica elementara inseamna ca ACOLO E BUBA!!!
            Acum vii si-mi spui ca nu te-ai referit la toate cauzele, nici macar la cele principale, e ca si cand ai dansa:doi pasi inainte, unul inapoi.
            Eu sunt sigur ca au existat doar cazuri izolate si extrem de putine pentru ca am cautat pe internet. Daca tu ai o sursa mai credibila, care arata altceva, te rog sa o prezinti pentru a demonstra ca nu esti un credul naiv ca mine!
            Daca nu, ramane valabila recomandarea de mai sus!

          • medico
            O sa incerc sa ma abtin de la a polemiza cu tine. Esti prea predictibil si prea conformist , dupa parerea mea. Nu te-ai pune-n unghii cu ce spune sefimea, Doamne fereste! Prea zbori la mica inaltime!

          • cib,
            Ai dreptate, ozenist ca tine nu o sa fiu niciodata! Medicina nu are nicio legatura cu literatura, cu literatura SF, sub nicio forma!
            Chestia cu sefimea este o prostie pe care o spui ca toti postacii de rând, o vreme eu am crezut ca tu esti unul mai de soi, dar hélas, mi-e tot mai clar ca m-am înselat.

          • Bai CIB, chiar asa? il gratulezi cu Medico, de ce nu-i zici Primare, ca mai nou e assul politichiei???!!!

  • In spatele creșterii in sondaje a Pro Romania & Ponta se afla strategul de sondaje contrafăcute Vasile Dancu, prieten tradițional al reciclaților politici de stânga din Romania. Altfel e imbecil sa crezi că pensionarii PSD au migrat cu preferințele spre Ponta sau că susținătorii PNL și PMP au făcut același lucru.

    • Vasile Dancu e prietenul tuturor, poate ai uitat ca a fost propus de Ciolos in functie de ministru si vicepremier!

  • Victor Ponta viseaza cai verzi pe pereti! Electoratul traditional al PSD nu o sa-l ierte niciodata pentru tradare, iar restul electoratului nu da nici doi bani pe el! Un mincinos ratat care nu mai conteaza în calculele elctorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *