Nu putem compara sistemul de pensii decât cu un bordel, unde plata, contribuția, s-a dat înainte

Vă scrie un pensionar, un fost asistent medical, care a muncit 45 de ani, care la pensionare, în urmă cu 6 ani, a primit o pensie de 940 lei din care, până la pensionarea soției, am supraviețuit amândoi. Urmăresc cristoiuTv și pentru că prezintă aspecte mai veridice decât media în general. „Ascultă și partea cealaltă ” zice un dicton latin, iar în materie de pensionari, numai pe ei nimeni nu-i ascultă.

Tema în discuție este prezentată folosind doar părerile altora, numai adevărul nu. Politicienii noștri prezintă pensionarii că fiind o categorie socială care “beneficiază” de bunăvoința guvernanților și a politicienilor în general și primesc pensie, această fiind un favor al lor. Cum noi mai știm și aritimetică, am învățat în clasa I, situația adevărată este alta. Eu i-am întrebat pe contabilii de vârstă mea, care mi-au spus: contribuția la asigurările de pensii a reprezentat în medie o treime din salariul brut. Conform aritimeticii, în trei ani de muncă, un salariat și-a asigurat un an de pensie la valoarea unui salariu brut, adică în 45 de ani de muncă și-a asigurat o pensie până la 80 de ani. Politicienii ne spun că acum sunt mai mulți pensionari decât salariați și că aceștia din urmă nu-i pot susține pe bătrâni. Nimic mai fals. Pensionarii și-au plătit contribuția înainte, nu apelează la generația tânăra cerând lor să-i susțină. Cum politică este, de fapt, o c..va, nu putem compara sistemul de pensii decât cu un bordel, unde plata, contribuția, s-a dat înainte. Rog scuze pentru comparația neacademică și jignitoare, dar nu am alta. Politicienii, prin afirmațiile lor, nu fac decât să dezbine generațiile prin ură. Nimic mai rău decât un stat de drept cu legi nedrepte. Cred că este de datoria unor instituții, precum Avocatul Poporului și a Sindicatelor, să apere drepturile pensionarilor. Sindicatele sunt cele care au primit cotizațiile de la salariați și tot ele au semnat contractele colective de muncă. În urmă cu mulți ani, domnul Dandea de la Cartel Alfa a declarat că pensiile reprezentau o șeptime din contribuție. Nimeni nu a declanșat vreun proces împotriva administratorului fondului de pensii mergând până la tribunalele internaționale să-i apere pe pensionari. Cotizația la fondul de pensii este drept patrimonial, iar pensionarii sunt realmente furați și tâlhăriți. „Legal”, iar acum chiar și legea este încălcată. Lipsa de răspundere a politicienilor sub scuza deciziilor politice nu-i scutește de răspundere. (Un cititor care dorește ca deocamdată să rămână anonim)

Comentarii

Invitații cristoiuTv | Adriana Vitan Balint | Eroii din linia întâi, condamnați penal, fac apologia Covidului de frica închisorii
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
📹 Videoblitz 📹
Loading