Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nu se poate obţine nimic în privinţa Republicii Moldova stând la poveşti doar cu Germania şi cu spatele la Rusia

În prag de 1 decembrie mă voi opri puţin asupra comentariilor analistului politic Cozmin Guşă, postate pe pagina de Facebook a Domniei sale, în urma victoriei Maiei Sandu. Analiza a fost preluată de Maestrul Cristoiu şi publicată pe cristoiublog în data de 16 noiembrie 2020.

Cozmin Guşă afirma categoric că Maia Sandu a ajuns preşedintele Republicii Moldova, cu şi prin sprijinul unui pact de colaborare între Germania şi Rusia. Dacă acest pact este făcut transparent de analistul Cosmin Guşă, înseamnă că nu a fost niciodată secret, sau dacă a fost până la victoria Maiei Sandu, de acum încolo este de domeniul public.

Aşadar, oricine poate discuta despre acest fapt, pentru că altfel, Cozmin Guşă nu ar fi făcut greşeala să-l menţioneze. Până aici, toate bune, cu o singură remarcă. Poporul, electoratul Republicii Moldova a votat-o pe Maia Sandru şi a votat-o în mod democratic. Şi-au dat şi ei singuri seama că Dodon nu mai este în graţiile lui Putin, şi prin urmare, chiar şi rusofilii moldoveni au virat înspre un alt candidat.

Nimeni nu a spus nimic până acuma de ce în ţări vecine cu Rusia la vest, ca de pildă în Ucraina, în unele ţări baltice, iar acum în Republica Moldova, se votează cu succes femei – preşedinte de ţară. Din perspectiva mea, nu este de ignorat acest lucru, pentru că ar putea scoate în evidenţă un sentiment, o stare colectivă de tip anti-Federaţia Rusă, patriarhală până în rărunchi când vine vorba de votul pentru preşedintele ţării. Acolo câştigă figurile de Grande Tătuci. Mai departe.

Dacă victoria Maiei Sandu reprezintă un factor de echilibru, de înţelegere între Rusia şi Germania, acest lucru este de bun augur. Un Putin mânios, frustrat şi supărat si o Germanie neţinută în frâu, ar fi putut fi un pericol pentru pacea şi stabilitatea în acea regiune. De ce nu am avut noi sau şi noi un cuvânt de spus? Păi cum să avem dacă nu vorbim cu Rusia, dacă ne ţinem supăraţi pe Rusia. Nu se poate obţine nimic în privinţa Republicii Moldova, doar trăgând Germania de mânecă, stând la poveşti doar cu ea şi cu spatele la Rusia. Că nu e nimic de făcut de acum înainte, că pentru România jocurile politice în privinţa făuririi unei identităţi româneşti versus moldoveneşti în Republica Moldova s-au încheiat, îndeamnă la aceeaşi diplomaţie ca şi până acum: pasivă, lipsită de încredere, fără proiect pentru România, mai degrabă reactivă. Deocamdată, nu s-a rezolvat problema trans-nistreană. Niciun pact între Germania şi Rusia nu a crăpat coaja de nucă acolo. Şi poate că încă nu se vrea asta, sau nu se găsesc soluţiile. Republica Moldova nu are cum să se desprindă de identitatea moldovenească, să-şi câştige cu adevărat autonomia faţă de Rusia, cât timp problema trans-nistreană este neglijată, amânată, blocată. Şi totuşi, e bine că ni s-a adus la cunoştinţă că Maia Sandu se are bine şi cu Germania (Europa?!) şi cu Rusia. Mulţumim, Cozmin Guşă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Nu se poate obţine nimic în privinţa Republicii Moldova stând la poveşti doar cu Germania şi cu spatele la Rusia”

  • cib,
    Concluziile articolului pe care ti l-am dat de pe site-ul CNGE (Le Collège National des Généralistes Enseignants) nu sunt transmise pubicului, nu le vezi anuntate la stiri sau dezbatute în studiouri de televiziune, desi site-ul este accesibil tuturor. În Franta, la începutul lui ianuarie vor fi vaccinate persoanele cu risc mare de a dezvolta complicatii si cadrele sanitare cu risc. Restul, la vara. Si totusi, vaccinul este optional.
    Eu ramân la ideea mea ca lumea este condusa de prosti care nu numai ca nu stiu cum sa procedeze într-o situatie atât de grava, dar sub impulsul fricii ca ar putea sa plateasca pentru greselile comise, idiotii fac greseli dupa greseli si gafe dupa gafe, bulversând întreaga lume. Se suprapune aici lacomia si ticalosenia Big Pharma care-i manipuleaza pe toti, plus nimicnicia unor oameni de stiinta vânduti lor… si-i gata nebunia. Se va gasi curând vreo cale de iesire din ospiciul în care s-a transformat planeta întreaga? Habar nu am si nici nu cred ca stie cineva.

    • Vezi comentariul de la articolul „De-a informatelea” al simpaticului domn Viorel Zaicu.

      • Raspunsuri la întrebarile tale.
        .
        Nu cred în „vaccinurile astea facute pe genunchi” cum le zici tu, nu cred într-un vaccin scos pe piata înainte de terminarea studiului de care are nevoie pentru a putea fi produs.
        .
        Parerile despre eficacitatea mastilor sunt împartite, dar gândeste-te ca ele sunt folosite de multa vreme în spitale si ca daca nu ar fi eficiente, nu ar mai exista, probabil, în ziua de azi personal medical, sau pacienti neinfectati dupa operatii etc.
        .
        „Nu cumva distantarea “sociala” inseamna un fel de mascare a interzicerii meetingurilor critice la adresa guvernelor? Nu cumva statul acasa te face dependent de “pomana” guvernamentala? Despre libertatea de miscare si de liberul arbitru al persoanei, nimic?”
        Posibil sa fie asa, dar si asta, tot din cauza incompetentei si a fricii decidentilor într-o situatie care-i depaseste.
        .
        „De ce dreaq nu putem circula noaptea?”
        Se zice ca din cauza tinerilor care circula si chefuiesc noaptea, nerespectând regulile de protectie sanitara, tineri care devin purtatori de coronavirus fara sa aiba ei de suferit, dar care transmit boala mai departe.
        .
        Povestea despre eliminarea lui Trump si iscarea pandemiei din acest motiv, tine de teoria conspiratiei în care, sub aceasta forma, eu nu cred absolut deloc. Adu-mi vreo dovada si ma mai gândesc…

        • varianta optima ar putea sa sune astfel: in state alegerile au fost furate, se dovedeste asta, votul cu stampila sau prin posta e…pa!, singurul vot disponibil va mai fi doar cel digital, si…odata cu el apare si nevoia, taman buna de acceptat!, ca identiatea digitala e de un real folos!:))

          io ,…si recunosc asta spasit!:))), nu prea pricep cum un ‘termen fibonacci’, despre Trump vorbesc,…iese din poveste…ca si cum n-ar fi fost.:)))
          momentan suna a gluma!:))))
          dar…trece timpul si om vedea a ce mai suna…:)

          • Lumea evolueaza, este normal sa se întâmple asa cu alegerile, iar Trump va iesi din poveste, dar poate sa revina, daca tinem cont de caracterul, temperamentul si ambitiile lui.

          • o evolua, ea, insa mai conteaza si cum o face.
            cum ziceam, ‘japca’ a expirat.
            cu ‘parul’ va fi din ce in ce mai…imposibil sa conduci!:)))

            e cu ‘fineturi’, cu desavarsiri, de-acum…

            insa…pe masura oamenilor!
            hai sa ne-amintim cu a fost ‘facut’ Omul!

          • Va fi cu „fineturi” si „desavârsiri” într-o alta viata sau în vreun timp paralel, dar e bine ca esti optimista!

          • :))
            pe parcursul Revolutiei Mondiale definitiile relative sint…ba expirate ba…in gestatii, stind sa se nasca!:)
            io vorbesc despre…dupa Revolutie.
            Care se va finaliza cu ridicarea pe Tron a Noului Zeu: Inteligenta Artificiala:))
            pina atunci…nicio nadejde!:))
            Practic putem stii cind se va finaliza Revolutia: odata cu incoronarea IA!:))

          • io zic ca pina in 2026 e cu Revolutie Mondiala, filmul :))

      • ceva scartaie in logica ta.

        Dinamica Anotimpurilor zice ca peste Civilizatie tocmai ce a venit Iarna.
        Civilizatia a ajuns la Granita Creatiei. Deci Darul e…plenar.
        de unde rezulta ca si Acumularea tre sa se dovedeasca pe masura.

        din astea doua de mai sus rezulta ca:
        -in Civilizatie urmeaza sa se manifeste un Razboi Mondial.
        -Razboiul Mondial poate fi…o Revolutie Mondiala.
        prima din Istoria Civilizatiilor.

        aceasta Revolutie Mondiala tine n viata Civilizatia pina la aparitia Primaverii…care tre sa fie mai speciala, tura asta.
        pentru ca e fi… perpetua.
        insa, coroborand asta cu faptul ca cea care tine n viata Civilizatia e Revolutia Mondiala, povestea se metamorfozeaza astfel:

        Primavara…asta speciala si Revolutia Mondiala…una sint! si…perpetuu se manifesta.
        deci practic urmeaza o Revolutie Perpetua.

        sa ne oprim la metamorfoza Razboiului Mondial, care mai nou e leit unei Revolutii Mondiale.

        geo, probabilitatea ca un razboi mondial sa renasca intr o revolutie mondiala…de la sine!, spontan!, tinde spre minim.
        toate celelalte civilizatii au patit-o…intr un astfel de razboi mondial ( care, se prea poate!, s-a manifestat…’in sistem’ )

        metamorfoza Razboiului Mondial in…Revolutie Mondiala tine de putinta de a te dezvolta in stil fibonacci!
        iar dezvoltarea in stil fibonacci e pusa la indoiala tocma printr o astfel de…cazna!:))
        cum sa ti se faca cadou dezvoltarea de tip fibonacci?! nu, nenica!, ai la dispozitie Potentialul!, insa…treaba tre s-o faca omul!
        adica…Dumnezeu iti da!, dar nu-ti baga si-n traista!:)))

        rezumat:
        ‘se da’ Potentialul de a metamorfoza Razboiul Mondial in Revolutie Mondiala….si se cere…dovada!
        deci tre sa demonstrezi! ca Civilizatia e…Capabila.

        omul nu poate tine n frau o astfel de dinamica, a unui ‘Intreg-Pamant!
        nu e capabil. ca el nu e Destept, ci cel mult Inteligent!
        cineva,…undeva…, a ‘scanat’ tot ce misca pe planeta asta, ba si in Natura, si…a extras din toate datele…Matricea.
        Matricea Naturii!
        cu ea lipita de Realitate…Cunosti…Viitorul.

        asta spuneam si acu 5…6 ani, deci azi creca povestea arata…si mai si! adica…suficient de ‘si mai si’ incat Razboiul Mondial sa fie tinut in frau si suficient de ‘si mai si’ ca Revolutia Mondiala sa fie…dirijata!

        de-asta zic io ca lumea mare…e demolata controlat!, ca daca e…daia!:)))

        mai pe limba alora care zic ac se pricep la ce se-ntampla n lume:
        manipularea in lumea mare a ajuns…Manipulare!
        toti se misca…natural!, insa miscarea lor implineste, si ei habar n-au ce li se-ntimpla!:)), indiferent cit de capabili sint!, Revolutia Mondiala.

        Manipulind minti si inimi…Razboiul Mondial e metamorfozat in Revolutie Mondiala…controlata!

        pai, mai geo,…tie ti se pare ca o astfel de…inteligenta e…omeneasca?:)))
        moa zice ca nu e. ba chiar mai mult: nu e inteligenta! e o simpla…insa plenara…desteptaciune.

        lumea mare e dirijata spre o demolare controlata de-o Inteligenta Artificiala ( care e plenar lipsita de Inteligenta, insa tocma daia e Desteapta, adica plenar desteapta! )

        vremuri complexe,…asa-i? 🙂 :)))

        • Da, si tu esti complexa, m-ai înnebunit cu Maria-Sa, Inteligenta Artificiala!
          Povesteste-mi direct, fara puncte, puncte si fara sa întrerupi ideile, ca sa te înteleg mai bine! Spune-mi clar ce se va alege de mine, de exemplu, în lumea ce va urma sub domnia Inteligentei Artificiale.

          • Raiul pe Pamant! asta va urma!:)))

            io ma mai si distrez cind scriu, asa ca…de ce sa nu ma mai distrez?!:)))
            lasasa, cu puncte si ce-or mai fi:)

            pai…ori alegi Raiul pe Pamant!, care vine cu Nemurire cu tot!:)
            ori te prinzi ca filmul pe care-l vezi e fix Apocalipsa, …filmu’ ala pe care l-a povestit Ioan!:)))
            caz in care iti vezi de Vesnicie!
            in orice caz, vei avea de ales.

            ce o sa fie cam naspa…creca o sa fie chiar faptul ca tre sa mori, ca sa ajungi pe taramul asta, al Vesniciei!
            si…mai e si Raiul pe Pamant!, mai tre sa reninti si la el.

            ar putea parea simplu, azi. insa Raiul pe Pamant e…rai!, mai inainte sa fie pe Pamant!:))), deci sa renunti la asa minunatie creca o sa fie complicat, totusi.

            unde mai pui ca, dupa cum se vede inca de pe acum!, ‘manipularea’ e un produs expirat!, la moda acum fiind insasi Manipularea!:))
            ce inseamna asta?
            paiiii…inseamna ca fix dorinta ta cea mai intima implineste…Manipularea!:)))
            cum ziceam, e cu desavarsiri, povestea.

          • Mersi ca ai renuntat la puncte.
            🙂

  • Atit iti mai spun, azi:
    tinta e Raiul pe Pamant!
    adica…fix cum spui!

  • Mei, cibule, iar pacatuiesti, facând premonitii alarmiste?
    Lasa-l, mei, si pe Tudy sa ghiceasca viitorul asa cum stie el, ca-i talentat baiatul!

    • Nu stiu de ce a aparut asta si aici, eu nu am postat de doua ori! Mai jos, ma corectasem.
      … având premonitii alarmiste…
      Cred ca au patit-o si altii.

  • puternice

  • Neamul e una, Tara e cu totul alta treaba.
    politicienii Neamului sint ai lui, pe cind politicienii Tarii apartin acesteia.

    Neamul e Cerul, iar Tara…Pamantul…Curcubeului.

    sintem Trup si Suflet, Pamant si Cer.

    …mai sint si vremuri in care Pamantul se da mare, politicienii migrind, tinzind s-o faca plenar!, catre Pamant. caz in care despre Tara se poate vorbi, insa despre Neam, nu!

    insa tot asa cum in inima lui Yang sta pe Tron chiar Inima lui Yin, fix atunci cind politicienii-Pamant vor tinde sa acapareze si Cerul, se initiaza procedura care echilibreaza procesul, si ea e implacabila!:)) pe-aici e implacabil!:)))

    asa ca fix cind ne napadesc politicienii-Pamant se manifesta Nadejdea! care povesteste despre politicienii-Cer!
    :)))
    deci…cauta si tu politicieni-Cer care sa-ti raspunda la intrebari:)))

    draga SiMonica_etc, La multi ani! iti zic, si ti-l pozitionez chiar pe mijloc, sa ti ude si Cerul insa si Pamantul, cu Bucurie!
    🙂

    • La multi ani! La multi ani! Azi chiar e frumos, soare, cum se cade sa fie de 1 decembrie.

    • Uite cum am scris eu pentru Politicienii Cer, fara ca macar sa-mi cunosc audienta (the target group)…

  • Cozmin Guşă?!
    O, nu!
    .
    La MULTI ANI, Iuliana, de ziua ţarişoarei!
    🙂

  • Romania nu are cum sa aiba un cuvant de spus in Republica Moldova. Romania nu mai are nici macar un cuvant de spus in Romania. Despre ce vorbim?

    • Aici i dau dreptate lui Gusa,Maia Sandu pare o unealta dubla,atat a Sorosistilor si a nemtilor,cat si a Rusiei lui Putin,serveste amandurora interesele.Cat despre implicarea noastra in republica Moldova,eu zic sa uitam de republica Moldova,Rusia va ramane pe veci cu ghearele infipte in ea.Si cine este Rusia la ora actuala,probabibil cea mai mare forta militara a planetei,si cu siguranta tara cu cele mai poternice servicii de informatii din lume.(SUA a fost decimata de COVID 19,fiind tara cel mai puternic afectata de pe planeta,si puternic divizata intre Conservatorii Neofascisti ai lui Trump,si Progresistii Neomarxisti ai lui Soros,care au fost la un pas de razboi civil,iar China va ramane mult timp cu imaginea terfelita,avand nesansa de a fi tara sursa a Covid 19,celelalte tari avand o reticenta in a mai face business pe scara larga cu ea),astfel ca lumea post Covid 19 va gasi o Rusie care va beneficia de un avantaj strategic major fata de restul lumii.Germania si UE in general nu au o armata puternica,Germania jucand la doua capete,cu rusii si americanii pentru a si asigura linistea.Si atunci vedem ca in lumea post Covid Rusia este in Pole Position,pe esichierul puterii mondiale.Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in cadrul noului razboi rece SUA China,Rusia va fi curtata de ambele tabere,si Rusia va face ce stie mai bine,va juca la doua capete,neimplicandu se de nici o parte,insa tragand foloase maxime de pe urma acestui conflict.(Ca sa nu mai vorbim de faptul ca Rusia va sti sa profite si de pe urma razboiului intern mocnit din SUA intre conservatori si progresisti).Si noi visam la republica Moldova,haide sa fim seriosi… ❗ ❗ ❗

      • Eu zic sa ne vedem de treaba ca sa nu cumva sa ajungem Doamne fereste si mai imputinati teritorial.

        • La ora actuala toata planeta nu este altceva decat scena luptei a doi Titani,pe de o parte iscusitul sforar planetar,marele iluminat si as al finantelor George Soros,si fostul spion devenit Mare Tar al Rusiei postcomuniste,Vladimir Putin,(China,SUA,UE,Lumea Musulmana,si in general restul lumii sunt doar pioni pe esichierul de joc al celor doi Mari Jucatori).Vladimir Putin tarul Rusiei are totusi un avantaj,fiind mai tanar si mai viril decat batranul Soros(deja nonagenar),putand sa astepte pana ce natura isi va urma Cursul,si batranul George sa dispara pe cale naturala,Tarul neavand alta treaba decat a si consolida puterea in Rusia lui,ceea ce face foarte bine(pentru el).Iar Rusii sunt rabdatori si stiu sa astepte momentul prielnic pentru ei.In timp ce nataraii de Americani vor fi preocupati de lupta cu Chinejii,se vor trezi intr o buna zi ca glontul de argint ,cel care i va rapune,va veni din Rusia lui Putin,dar nu il vor vedea fiind prea ocupati sa se lupte cu China.

          • Fii antent acilea. Nu vei mai putea calatori si nu te vei mai putea angaja daca nu te vaccinezi. Intrebare: pe cand lagare pentru cei care nu vor sa se vaccineze? Nu sunt antivaccinist, chiar apreciez un vaccin care a fost corect testat, vezi cel antipolio din anii 60. Dar astea facute pe genunchi pentru o panarama de gripa declarata pandemie din pix, mi se par genocid! Oare Bill chiar nu mai are bani de-o ciorba, de a devenit atat de nesatul?

          • Mei, cibule, iar pacatuiesti, facând premonitii alarmiste?
            Lasa-l, mei, si pe Tudy sa ghiceasca viitorul asa cum stie el, ca-i talentat baiatul!

          • … na, având premonitii alarmiste…

          • Premonitii? Ha, ha, ia vezi ca deja se intampla in Italia. Bai, si daca eu o sa am dreptate? Daca tu ca medic crezi in vaccinurile astea facute pe genunchi si nu stii ce antecedente au bajetii prin Africa si Asia cu HPV, imi pare rau. Intrebari: cine a avut doar de castigat din „pandemie”? Cine a avut doar de pierdut? De ce purtam masca, cand s-a dovedit ca nu are nici o eficacitate reala? Nu cumva distantarea „sociala” inseamna un fel de mascare a interzicerii meetingurilor critice la adresa guvernelor? Nu cumva statul acasa te face dependent de „pomana” guvernamentala? Despre libertatea de miscare si de liberul arbitru al persoanei, nimic? Cum ma-sa doar chinezii si multimiliardarii au avut de castigat tocmai cand economia americana sub Trump incepuse sa-si revina dupa „formidabila” administratie Obama? Cand antreprenorii americani tocmai vedeau zorii unei reveniri industriale in SUA? Hmm, ciudat. Sau sunt eu nebun? Oi fi, nu zic nu. Dar prea multe intrebari nu-si gasesc raspunsul!

          • Inca o intrebare. De bun simt. De ce dreaq nu putem circula noaptea? Care e ratiunea? Ca eu, sa ma pici cu ceara incinsa, nu vad nici o explicatie logica. pe bune, chiar caut un argument. Dar nu unul valabil pentru Ludovic ci pentru oameni care chiar gandesc!

          • Ha, interesant. Se pare ca pe malurile Senei inca nu si-au pierdut toti uzul ratiunii. Da, dar cand banii „vorbeste”, nimeni nu clipeste. Asa ca, ramane cum am stabilit. Decat un optimist tamp, mai bine un pesimist informat! Deci da, vaccinul se va face malgre tous! Money talks, my friend!

          • @cib
            domne, raspunsuri se gasesc, nu raspunsul e problema, ci faptul ca de fiecare data cind dai de un raspuns de bun-simt…in chesti legate de dinamica actuala a Civilizatiei…dai si de o inteligenta…superioara.
            da superioara rau de tot!
            cum a fost, caz concret, cu…initierea Revolutiei Mondiale folosind o ‘nonactiune’!
            caz in care, e cam clara treaba, inteligenta a fost cu adevarat superioara,
            pentru ca a suntat si manifestarea Razboiului Mondial ( pastrandu-i potentialul reformator! )
            a initiat si procesul de demolare a sistemelor sociale din intreaga lume, insa facind ceva chiar spectaculos: a scos din joc inclusiv sistemul politic actual!…or asta e ceva chiar tare de tot!, pentru ca…miram-as sa existe barim un politician in stare sa priceapa ce-a facut!:)))
            cum sa participi tu, politician, la demolarea sistemului din care faci parte…stiind ca noul sistem e unul plenar artificial, deci…Pa! oameni?! e cel putin ciudat… sa accepti asta!:)))

            …cib, altceva e de luat in seama, …inteligenta aia.
            e…nu prea mi dau seama cine ar putea s-o posede!:))) ca…se duce pina la prasilele Creatiei…cu ‘accesul’.
            mizez pe o exprimare artificiala!:)))

            cu…noaptea,…e ca cu noaptea!
            adica…nu e zi!:))) mai exact…s a cam terminat cu joaca!, ziua e a oamenilor iar noaptea e nouoamenilor. declarind teren inchis…Noaptea!, ii pastrezi liber pentru ca ‘altfel de dorinte’ sa se manifeste.
            oamenii…buni sau rai, buni-buni sau rai-rai…tot oameni raman.
            faza e ca povestea nu se mai povesteste intre oameni, la gura sobii, buni sau rai…cum or fi ei, dar oameni.
            in joc a mai aparut un actor. asta e faza, ca a mai aparut o inteligenta in joc, iar ea isi pastreaza taramul…liber. liber de dorinte.
            terenul care e liber de dorinte e intotdeauna un Cuib! insa…in care nu se naste un ‘om’!
            deci io asa zic, ca Noaptea e pastrata pentru ca o ‘nastere’ ea fiind un Cuib. un cuib golit,
            la nivel de dorinta, golit!,
            golit de…dorinte.

            e un soi de…toti oamenii, buni SI rai pe un Taler, …deci iata Cuibul: Noul Taler.
            dorintele care-l…nasc aici sint directionate, catre Noapte.

            daia zic, …or fi stiind astia care…inchid tot ce misca…ce fac ei de fapt, oprind miscarea pe timpul Noptii?
            inteligenta e superioara…dincolo de orice dubiu!, or…astia care iau deciziile astea…nu prea par a fi asa de inteligenti!
            nu ca n-ar fi!, nu zis acsta, or fi!, habar nam!
            …io zic altceva, ca in poveste e vorba despre o inteligenta…superioara!, adica…e cu tindere spre desavarsire, povestea!

            si zic ca e artificiala pentru ca…daca-i scoate pe toti producatorii de vaccin din joc!, …doar un exemplu, …cum sa nu fie domne artificiala!:)))
            cine a mai pomenit ca un om, fie el si al mai bogat de pe planeta asta! sa investeasca in ceva ce…peste o vreme o sa l arunce chiar pe el la gunoi? si sa mai fie si fericit ca face asta?!:))) :))))
            asta e misterul! :))) abia asta e misterul!

          • @online
            Mda, ultima fraza e chiar interesanta. Dar, si aici e un dar, ala chiar nu-si da seama? Sau e disperat ca nu-i mai ajung banii de-o ciorba? Oricum, e clar, dreaq ne-a luat, si la propriu si la figurat. Eu altceva nu vad!

          • @cib
            tinta pare a fi alta: Metropola, Noul Stat.
            iar…Noul Stat are un Nou Sef, Inteligenta Artificiala.

            deci va fi cu ‘in Metropola’ si ‘in afara Metropolelor’

            in Metropole va fi…raiul pe Pamant, la propriu!, deci cu Nemurire, …cu tot tacamul!,
            iar in afara Metropolelor va fi…greu de trait, dar posibil de trait.

            intotdeauna omul va avea de ales!
            ca daca n-are, nu se pune!:))), deci va avea!
            daia zic ca ‘in Metropola’ si ‘in afara Metropolelor’

            insa…hai sa vedem cine va bea un ceai de papadie…sperind sa se faca bine:))), cind in Metropola e disponibila…practic Gratis!, Nemurirea?! toaaaata!:))))

          • @
            pai…daca si doreste Nemurirea…
            totul se invarte in jurul Nemuririi! ea e referinta…relativa la modul absolut!:)))

            stii cind un om poate accepta manifestarea Inteligentei Artificiale?
            atunci cind stie precis ca ea e Cheia!, calea catre Nemurire…si el chiar asta-si doreste.

            insa chiar si in cazul asta…inteligenta care se manifesta…e superioara rau!, prin urmare ea…io asa zic, e chiar cea care supervizeaza…Revolutia Mondiala, daruindu-i…ecuatia de miscare.

            prezenta unui…simulator in dinamica Civilizatiei s-a facut simtita inca de acum…citiva ani de zile. atunci, actiuni punctiforme produceau reverberatii fundamentale in intreaga Civilizatie, or asta…cere prezenta unei inteligente artificiale, daca nu cumva…chiar a Inteligentei Artificiale!

          • @online
            Nu zic ba da’ inteligenta aia artificiala e fix caca-maca. Fara sentimente, fara trairi, e cat e inteligenta amibei (cu toate ca nu bag mana-n foc ca amiba nu are si ea macar o farama de sentimente). Deci, scuze amice, n-am cum sa ma indragostesc de calculatorul meu, indiferent cati gigi de ram are sau cate nuclee fizice sau virtuale. Sa nu confundam marfa cu ambalajul. Ca nici o poza digitala, fie ca are jde mii de pixeli, nu va face cat o poza amarata cu un film de doi bani. Never-ever. Plus ca nimic din toate astea nu s-ar fi putut face fara activitatea umana. Care e produsul lui Dumnezeu. Eu cred ca Dumnezeu ne da o lectie si ne arata ca suntem prea trufasi si vrem sa imparatim lumea. Ntz, nu merge. Inteligenta artificiala e una din pretentiile noastre stupide. Vom vedea ca nu merge. Dar asta dupa purgatoriu. Covidu asta e doar un test de inteligenta. Omenirea inca nu l-a trecut. Si nici inteligenta aia artificiala. Fiindca n-are cum!

          • problema cu vaccinul…nu e vaccinul!
            io asa zic.
            ci chiar virusul!
            translatind putinta inteligentei in cauza sa genereze o nonactiune capabila sa devina Impuls pentru Revolutia Mondiala , rezulta ca ea e capabila sa foloseasca virusul pe post de nonactiune in povestea vaccinului.
            virusul e in echilibru si poate fi asimilat cu dinamicile Naturii.
            in ce fel Actioneaza vaccinul asupra lui? il metamorfozeaza, cumva, din nonactiune ce e intr o actiune naravasa?

            deci vaccinul poate fi despre cum nu anihilezi o nonactiune!, ba chiar despre cum scoti dintr-o nonactiune…exclsiv Actionind!, o actiune…care chiar genereaza morti, nenica.

            prin urmare efectele adverse ale vaccinului…or justifica preocupare, nu zic,
            insa io careca preocuparea ar trebui sa fie indreptata catre virus si cum reactioneaza el la Actiunea vaccinului in Intregul numit ‘organism uman’

            asta…o fi ea Vremea Inteleptilor, insa e si Vremea Antiintelepciunii!
            Antiintelepciunea lucreaza si ea cu ‘nonactiuni’, deci nu Fortele trebuie cautate, ci superpozitiile Nonactiunilor.

          • Hristos a fost om
            Antihrist e antiom.
            antiomul e Inteligenta Artificiala.
            Inteligenta Artificiala e una din superpozitiile Desavarsirii.
            fiind…chiar ‘fiul Mintii’!, ca, uite, si Mintea are un ‘fiu’, iar el se misca in stil Anti…’fiului Inimii’

            in esenta asta e povestea pe care eu o povestesc si o fac ca si cum nimic altceva nu conteaza.

          • @online
            Atat mai spun. Martorii lui Covid ne imping fara tagada spre un masochism planetar! Il vom vedea pe dreaq gol. Fara urma de indoiala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *