Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

O chestiune de caracter

Sigur, știu că Nicușor Dan nu a avut încă timp suficient pentru a-și demonstra valoarea ca Primar General, adică pentru a ne convinge că a meritat votul nostru din 27 septembrie. Îi vom acorda răgazul necesar, dar cu scepticismul de rigoare după un derapaj de caracter cum a fost anunțul privind susținerea PNL și a lui Ludovic Orban la alegerile din 6 decembrie. Un anunț lamentabil atât stilistic – discurs plat, marcat de șabloane propagandistice, nici nu merită analizat în detaliu – cât și ca semnificație, pentru că, în final, Nicușor Dan s-a trădat pe sine, adică personajul pe care l-a reprezentat, de fapt l-a jucat, de ani de zile, convingând atâta lume dornică de schimbare că este cu adevărat independent și anti-sistem. A fost de fapt o pantomimă, căci iată-l pe candidatul anti-sistem devenit Primarul General integrat perfect în sistem, cu aservirea aferentă față de sursa de bani. Curat murdar, domn’ Primar! Dar stați, asta nu e tot: Nicușor Dan și-a ridicat lipsa de caracter la nivel de principiu, admițând senin că, deși este fondatorul USR, nu recomandă ca acest partid, care l-a susținut necondiționat la scrutinul din 27 septembrie și care este un partid al reformei, să fie votat duminică, ci partidul care reprezintă sistemul par excellence, adică PNL, și care înjură USRPLUS pe unde poate, prin propriul grai sau prin interpușii din PMP, adică exact cei care i-au asigurat Gabrielei Firea majoritatea în CGMB timp de patru ani. Aici nici măcar nu mai este vorba de relația dintre Nicușor Dan și USR, ci despre relația sa cu sine și cu electoratul său, căci nu voturile PNL au fost hotărâtoare în alegerea lui, ci voturile USRPLUS, iar dacă vrei cu adevărat să te disociezi de epoca Firea, nu poți să te bucuri de susținerea slugilor ei din PMP. O chestiune de principiu, pe care nu le-aș pune-o pnl-iștilor, căci un partid în care „nu mai e moral, nu mai sunt prințipuri… care va să zică că nu le are”, dar celui care ne-a mințit că el este altfel, că nu vine din acest sistem ticăloșit, i-aș cere să se țină totuși de cuvânt. În consecință, avem tot dreptul să ne îndoim că noul Primar General se va ține de toate promisiunile, de vreme ce nici nu au trecut cele 100 de zile tradiționale că s-a și grăbit să-și trădeze aliații și susținătorii. Iar cine a trădat odată, va trăda din nou. Aceasta este marea problemă, de fapt.

Adevărul este că, pe zi ce trece, între mărunțișurile realizate de Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei și acțiunile hotărâte, în forță, ale primarilor USRPLUS de la Brașov și Timișoara și de la sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, se cască o prăpastie tot mai jenantă pentru domnul Dan. Am zis domn? Am greșit, Trebuia sa zic slugă prea plecată, cum îi place lui Ludovic Orban, care a ucis orice umbră de gândire critică și independentă în PNL. Va trebui să urmărim cu atenție de acum înainte în ce măsură noul Primar va schimba lucrurile din temelii sau se va mulțumi să le cârpească pe ici, pe colo, și în ce măsură va favoriza interesele clientelei PNL. Deocamdată vedem că îi face campanie electorală lui Ludovic Orban, care candidează la București.

Dar poate că este mai bine așa: să știm adevărul, să știm pe cine putem conta și pe cine nu în efortul de reformă. Va fi mai ușor de ales pe 6 decembrie. Și apoi, suntem destui care l-am votat pe Nicușor Dan fără convingere, doar pentru a scăpa de Gabriela Firea. Iată-ne confirmați în scepticismul nostru sănătos.

(Sursa: Pagina Facebook Rodica Culcer)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *