În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

O deraiere antidemocratică halucinantă: Klaus Iohannis cere distrugerea unui partid politic – PSD!

Sîmbătă cu prilejul deschiderii campaniei electorale pentru prezidențiale, Klaus Iohannis, candidatul PNL la președinție, a postat pe Facebook un mesaj care se adresează, cred, românilor și nu marțienilor, o dată ce începe cu „Dragi români,”.
Domnia sa cere românilor, care îi sînt dragi, un fel de PNL-iști cărora li se adresează cu dragii mei, formulă care mă nedumerește, deoarece român și eu fiind, n-am păzit oile cu Klaus Iohannis și nici n-am jucat Popa prostu cu Prima Doamnă zisă și Răvășitoarea, ca să mi se spună, dragule, să vină la vot într-un număr cît mai mare. Pînă aici nimic deosebit, ba chiar un clișeu, ținînd de retorica democrației, veniți la vot, fiecare vot contează, bla, bla, bla. Klaus Iohannis e încă președintele României. Deși s-a declarat de vreun an și ceva candidat al unui singur partid, PNL, totuși, el nu s-a autosuspendat din funcție pe perioada campaniei. Va profita în continuare de SRI, de SPP, de STS, de SIE, într-un cuvînt, de Garda Pretoriană a instituțiilor de forță. În calitate de președinte al României, al unei țări democratice, Klaus Iohannis îndeamnă pe români să vină la vot nu pentru că doar prin asta își vor exprima dreptul de a avea un cuvînt de spus în alcătuirea Puterii, ci pentru a distruge PSD:

„Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăți care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală și corectă.”

E lucru știut că Klaus Iohannis se descurcă rău în limba română. Domnia sa gîndește în limba germană și, cînd scrie sau cînd vorbește în românește, traduce în germană. Stînd prost cu limba română, nu de puține ori formularea în românește e alta decît a gîndit-o el în nemțește. Acestei caracteristici i se datorează folosirea excesivă a lui foarte.
Plecînd de la această realitate, m-am întrebat ce-a vrut să spună traducînd din nemțește Klaus Iohannis prin a avea pentru prima dată în ultimii 30 de ani o României fără PSD.
M-am gîndit c-a vrut să spună o României care să nu fie guvernată de PSD.

Din punct de vedere istoric, ar fi o năzbîtie.
Prin alegerile din 1996, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de patru ani a stat departe de Putere atît în plan prezidențial, cît și parlamentar.
Prin victoria lui Traian Băsescu în turul al doilea al prezidențialelor din 2004, PSD a fost nu numai alungat de la putere, dar și supus unei hăituieli cum rar se întîmplă chiar și în Caraibe.
În 2015, prin Operațiunea Colectiv, PSD a fost alungat de la Putere. Timp de un an, Klaus Iohannis a beneficiat de Guvernul Meu 1.
Așadar, dacă prin o Românie fără PSD înțelegem o Românie fără PSD la putere, Klaus Iohannis nu putea face o eroarea istorică de asemenea proporții.
Fie și pentru faptul că în 2009, cînd el a devenit premierul lui Mircea Geoană, în urma Înțelegerilor de la Grivco, PSD nu era la putere, ci în Opoziție. Pentru a-l pune pe el premier, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern de Dreapta.

Rămîne atunci varianta distrugerii PSD.
Klaus Iohannis, președintele unei țări democratice, a unei țări aliate a SUA, pentru care a primit și o șapcă, se adresează românilor să iasă la vot la prezidențiale pentru ca astfel PSD să fie scos în afara legii.
Propunerea adresată românilor e următoarea:
Ieșiți la vot ca să mă votați pe mine. Dacă mă votați și eu obțin un scor zdrobitor, mă angajez că voi lichida PSD.

Cum adică va fi o Românie fără PSD?
PSD e un partid politic în ansamblul pluralismului românesc.
Are multe slăbiciuni.
N-a fost identificat cu nimeni din UE și din NATO ca partid extremist.
Dar chiar dacă ar fi fost identificat, cum adică să fie scos în afara legii?
În Germania există un partid de extremă Dreaptă.
A spus vreodată cancelarul Angela Merkel că promite o Germanie fără acest partid?
A fost o scăpare?
Nici vorbă.

PSD a fost totdeauna o problemă pentru sergenții majori mesianici prin forța sa ca partid.
Cînd îl crezi doborît ca după 1996 sau după 2004, constați că mișcă, ba mai mult că obține scoruri însemnate la alegeri.
Sergenții majori din Servicii și din instituțiile de forță, de fapt generalii ghiorțani, puși pe căpătuială, visează Guvernări slabe. Minoritare, așa cum se anunță Guvernul Ludovic Orban, sau sprijinite în Parlament de Coaliții de hăis-cea. În postdecembrism PSD e singurul partid care a putut Guverna de unul singur sau într-o Coaliție de formă, precum cea cu ALDE.

Lichidarea acestui partid e unul dintre țelurile Sistemului.
Klaus Iohannis știe acest lucru.
Poate n-ar fi trebuit să se trădeze acum, cînd românii pot veni la vot în număr mare numai pentru a-l trimite la Sibiu pentru totdeauna.
I-a scăpat porumbelul?

Indiferent de motivele acestei solicitări absurde, pentru că ea exclude din start, pe românii care votează PSD (ei n-ar trebui să vină la vot în număr mare? Sau poate STS a i stabilit deja că vor veni în număr mic!), intervenția lui Klaus Iohannis e unul dintre gesturile de tip fascist, pentru că doar fascimul avea drept program lichidare unor partide.

M-aș fi așteptat ca această deraiere extremistă, ca această intervenție antidemocratică să fie sancționată de presa independentă.
A fost însă o tăcere mai mult decît suspectă.
În contrast cu gălăgia voioasă făcută de presa așa zis independentă la orice scărpinat la lui Klaus Iohannis.
Culmea e că nici PSD n-a reacționat.
Te pomenești că PSD își dorește să fie lichidat!

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „O deraiere antidemocratică halucinantă: Klaus Iohannis cere distrugerea unui partid politic – PSD!”

 • 80 la suta din electorat cam vrea acest lucru,iar adevarul este ca PSD este un partid anacronic si depasit,iar iohanita smecher cum este,(mai degraba consilierii lui care l sfatuiesc),si au dat seama de trend,si vor sa se catere pe el,iohanita spune ca vrea distrugerea PSD pentru ca vrea voturi pentru al doilea mandat,si stie ca asa le si poate obtine,de ce se mira unii,80 la suta din electorat vrea distrugerea PSD,asta i adevarul,iar iohanita promite ca „livreaza”,ca sa iasa presedinte din nou,asta i adevarul.Realitatea e ca iohanita distruge PSD ul doar asa din gura,doar nu credeti ca si face lucrul asta,e prea delasator,si n are chef sa i dispara sacu de box,prea devreme,ce naiba,vorba lu Puia …”vorbee” :mrgreen:

 • A murit marea actriță TAMARA BUCIUCEANU – BOTEZ !
  A jucat în roluri memorabile cum au fost Coana Chirița, sau mme Isoscel, din seria Liceenii !!!
  DUMNEZEU S-O IERTE SI S-O ODIHNEASCĂ IN PACE ❗

 • Nu cred ca Iohannis si-a propus sa stearga de pe fata pamântului PSD. Ar fi imposibil de realizat asa ceva.
  Frazele de campanie electorala pe care le pronunta absolut toti candidatii trebuie luate în serios în procent de 30% sau mai putin. :mrgreen:

 • Zmaule, spune-i corectorului Cernat ca apostroful si cratima nu se folosesc niciodata în mod consecutiv.
  „piard’-un”, cum a scris Cernat, este gresit. 😳

 • Werner a fugit de emisiunea electorala la Radio Romania ca sa nu dea ochii cu Cumpanasu, iar ametita de Bryunseels l-a trimis pe avocatul Daniel Ionascu in locul ei , probabil tot ca sa nu intre in discutie cu Cumpanasu… :))

 • Malacul va incerca sa-l plagieze pe Alex Cumpnasu la partea de comunicare … Au aparut si partide clona dupa formatiunea lui Cumpanasu …

 • BREAKING NEWS
  DAN BARNA, unul dintre „urlătorii” useriști a lozincii „FĂRĂ PENALI, IN FUNCTII PUBLICE”, are chiar el un dosar la DNA Brașov, in urma unor contracte nu prea ortodoxe, cu statul, de v’un meleon de euroi !
  Descoperirea a fost făcută de către cei de la Rise Proiect, care au promis, solemn, că se vor „ține” de el, adică de Barna, până va renunța la candidatură !
  Și, după cum s-au exprimat, nu este o … „inițiativă pornită de la KWJ !

 • @Franklin
  „„Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură””
  Daca nerealizandu-se cvorumul o anumita perioada discutiile despre noul guvern se vor prelungi chiar peste 60 zile , Iohannis nu va ptea sa dizolve Palamentul intrucat ” termen de 60 de zile de la prima solicitare SI numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură” . E necesara indeplinirea concomitent a celor 2 conditii : SI . PSD poate sa-i blocheze cat timp vor muschii lor

  • Eu sunt de alta parere, dar recunosc ca am fost cam confuz in exprimare. Cele doua conditii sunt intr-adevar simultane, dar ele sunt opozabile fiecare dintre ele cate unei alte institutii, respective:
   – termenul de 60 de zile este opozabil parlamentului, pentru a nu trage de timp daca nu-I convin propunerile presedintelui si a nu prelungi sau a nu ajunge in criza constitutionala
   – respingerea a cel putin doua propuneri este opozabila, de aceasta data, presedintelui, pentru a oferi o a doua optiune parlamentului, si a evita sa-si impuna cu obstinatie punctul de vedere.

   Este evident ca prin neprezentare la vot, parlamentul se face responsabil de generarea crizei constitutionale, iar solutia nu poate fi decat dizolvarea dupa scurgerea termenului precizat.

   Fireste ca PSD poate sa faca ce vrea muschii lui, dar de decis va decide CCR care va fi sesizata de Iohannis. Iar decizia nu poate fi decat sa forteze parlamentul sa se reuneasca in termenul impus.

 • Politrukul atomic nu poate face decat munca de papagal sabotor: cere ce i se cere sa ceara de catre stapanii lui… in special de catre stapanii lui Frau. Nu il suspectez de capacitati mentale deosebite si nici de vointa proprie, prea i se vad ațele.
  De ce a devenit PSD indezirabil?
  – din cauza cresterii economice?
  – de pe vremea Veoricai 1, (fie-i duioasa amintirea cea apusa), cea care a indraznit sa refuze pe Frau Merkel in povestea Nord Stream2, lasand-o sa nu aiba ce raporta la stapanul ei din taiga?
  – de pe vremea lui Dragnea, cel ce a indraznit sa ridice vocea la sistemul bancar si sa discute despre fondul silvic?
  Probabil paaaas-cu-paaaaaaas s-au cumulat frustrari la degeneratii cei bolnavi de foame care viseaza sa jefuiasca tot.
  Partea buna e ca lingaii antiromani gen ponta, tariceanu, ciuma portocalie pdl si securistii cu dubla agentura de la usr+/-, ies in fata la asemenea ocazii, in bataia pentru ciolanul defunctei patrii…

 • PSD-ul ar putea sa le-o intoarca folosind tactica „deindata ” =”cind oi avea chef” . Asa cum face Johannis , cu revocarile , CSM-ul cu lipsa cvorumului la SIIJ , etc . Trebuie utilizate toate tertipurile pt a-i face pe PNL-isti si pe USR -isti a reverse in continuare „perle ” pt a-i revela cit mai bine in toata „splendoarea ” lor . Campania trebuie sa fie negativa , nu pozitiva . Nu altfel au reusit sa diabolizeze PSD-ul . Hitler : „nimic nu uneste mai tare ca ura „

 • Se preconizeaza o strategie surprinzatoare a PSD, aceea de pastrare a guvernului Dancila cat mai mult timp cu putinta. De unde opozitia paria ca PSD urmareste doar mentinerea parlamentului actuala pana in toamna lui 2020, iata ca PSD insusi ameninta cu variant anticipatelor insa in forma sa dura, cu PSD ramas la butoane. Astfel se explica faptul ca Marcel Ciolacu a afirmat ca PSD nu va asigura cvorum la investiture. Ori, atunci cand Constitutia spune ca,

  „Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură”

  e limpede ca Constitutia are in vedere ca parlamentul este opozabil presedintiei in ceea ce priveste intarzierea de 60 de zile si ca aceasta este ratiunea unica a dizolvarii parlamentului (refuzul de investitura a noului guvern). Pentru a preveni instaurarea unei crize reale (nu precum cea clamata demagocic de Viorica Dancila si bedeclansata inca) daca in cele 60 de zile parlamentul nu catadicseste sa faca cvorum si sa nu respinga nici macar prima propunere, e clar ca presedintele poate dizolva parlamentul.

  Nu stiu daca Iohannis a prins smecheria, dar Ciolacu a anulat ratiunea pentru care presedintele e pe cale sa renunte la anticipate, anume ca intarzierea cu Veselina la butoane e dramatica pentru tara. Ori, Ciolacu, tocmai asta a spus ca fara PSD nu se va face cvorum si Veselina Doicila va ramane cel putin 60 zile la palat. In realitate mult mai mult pentru ca tot ea va organiza alegerile, deci discutam de mai bine 4 luni mari si late.

  Asadar, PSD fie blocheaza guvernarea pe „hold” inca 12-15 saptamani si anuleaza argumentul lui Iohannis ca PSD trebuie inlocuit a.s.a.p. de la butoane, fie dimpotriva, PSD care in capcana presintelui, pentru ca Iohannis tocmai asta si-a droit, ca PSD sa deconteze intreaga guvernare si sa prinda la guvernare macar 1-2 viscole, sarbatorile de Craciun si al 13-salariu lipsa, poate mai rau. Vom vedea care din cele doua variante este cea corecta. Probabil prima, cea in care Iohannis sa-si instaleze urgent guvernul sau urmand ca anticipatele sa fie la discretia sa insa la primavara, asigurat la palatal Victoria pentru a-si putea impune conditiile de acceptare a alegerilor inainte de termen.

 • Mai are KWJ o abordare care, mie cel puțin, îmi amintește de NC !
  Respectiv pronunțarea „defectuoasă” … PEROADĂ, in loc de perioadă ! Numai că impuscatu’ avea un defect de vorbire, dar sasu’ oare ce-o/ce n-o avea ?
  Revenind la „oi”le noastre, as vrea sa fac niște observații :
  1. Despre lupta lui johannis cu PSD-ul și românii, „nedragi” lui, am mai scris ieri !!!
  2. Despre Orban, că nu va fi numit premier, de asemenea s-a mai scris !
  3. Guvernul „Meu 2” va fi un guvern de sacrificiu ! Adică ori va fi pe termen scurt de tot (a se citi VOT !), ori u va fi deloc, in variantele vehiculate ?
  4. România, țărișoara noastră dragă, tocmai și-a schimbat „stăpânul”, având acum unul „eoropean”, respectiv Germania ! De acord, da ? Sper !!!?
  5. Asta înseamnă că, urmând regula, întotdeauna atât aleșii, cât și „numiții” ne vor fi IMPUȘI DINAFARĂ !?!
  6. Si-atunci, mă/vă întreb :
  DE CE MAI MERGEM LA VOT ??? ?

  • De fraieri si naivi. Da’ asta e valabil de treizeci de ani. Nu e o noutate.

   • Ei vezi, … tu ai înțeles ! Dacă înțeleg și restul, o să fie „dizastăr”, la vot, vorba lu’ nea Nelu !

 • Felicitari

 • Strategia tapuluiispasitor e irezistibila pt prostimea netizens ilor. Un articol f bun al lui severin pe dc news. Omul face orice pt a evita demonizarea din partea celorlalti.
  Psd ul a ajuns singurul partid national, e firesc sa fie distrus – asa cum i a zis iohannis lui tariceanu cu vreme in urma la niste consultari, in ideea de a renunta la guvern si la alianta. Iata ca intre timp alde a fost distrus.
  Ordinul e extern, e firesc ca psd ul sa nu tipe, doar nu are NICI un aliat extern, doar votantii si reteaua interna. Sa vedem daca coafura rezista ?
  Cui sa i se planga? ar amplifica panica.
  Au incercat sa ofere halci din partid serviciilor, vezi gafa lui ponta care spune ca ciolacu ‘trebuie sa stea acolo’, inca nu e momentul sa detoneze. Dar nucleul national inca e intact, a cote, desi speriat, revenirea olgutei intr o functie imp, intresant.
  Au plecat gatul in fata modelului-tavalug al serviciilor, controlul total al politicului, ati observat cum s a revenit si in pnl la centralizare maxima? Miscare dragnea de votare a presed de partid la firul ierbii, era un pericol mortal, se puteau contamina si altii. De aici a avut el energia disidentei, si nebunia de a face parada de principii.
  Pentru o dominatie externa democratia reala e de neacceptat, e buna doar ca invocarea unui pretext pt invazia unor dictaturi sau regimuri autoritare. Primul lucru pe care l au facut americanii in irak a fost salvarea retelei de agenti ai lui saddam, cei care torturasera la greu si al carot comportament a fost tocmai pretextul invaziei.

 • Urmatoarele saptamani vor fi foarte interesante. Vom vedea impactul haosului legat de formarea unui nou guvern. L-ar putea costa multe voturi pe KWJ. Cred ca a facut o mare greseala tactica fortand motiunea inainte de alegeri. Ma tem ca a trecut de la eroul national in lupta cu psdeul la neputiinciosul de a da tarii un nou guvern.

  • Să mai spună careva că Ponta nu stie sa se razbune pă fostul partid si sa il ajute pă omul lui, Diaconu, cu aceeasi miscare politică.

   Ponta a dat jos guvernul psd si tot Ponta il tine in șah cat vrea el pă Iohanes cu guvernul

   O să aibă Romania guvern nou cand vrea Ponta, mai bun cadou de ziua lui nici nu visa

   • Numai mizerabilii ca el il vor vota . Sa ai tu , 70 % voturi si sa vrei sa-i iei pe UDMR la guvernare , sa semnezi un pact de coabitare cu mizerabilul de Basescu , sa scoti un jurist de prima mana din CSM unde putea tine echilibru ca sa-l faci Min Justitiei si sa-l poti apoi indeparta , sa te targuiesti cu Base si s-o pui pe Kovesi … sa mai insir ?

   • Bravo aifoane,te ai prins,sa stii ca nu gandesti rau.Ultimul pe care o sa se razbune va fi pazvante chioru,as vrea sa vad razbunarea asta.Oricum e o razbunare in stil chinezesc,asa pare.

 • Iohannis a transformat presedentia intr-un spital de nebuni. Asta ca sa pastreze productia autohtona de Rudotel 😀 Daca era vremea dictaturilor in Europa cum a fost in anii 30, acest derbedeu politic rezist at fi facut prapad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *