Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

O descoperire impresionantă: Denisa Vasiliu

În Comuna Hârtop din județul Suceava, am descoperit, cu mare bucurie, o familie aparte, un om deosebit, un artist de valoare, un dascăl înzestrat.
Este vorba despre doamna Denisa Vasiliu, mamă a patru copii, coordonatoarea cercului de pictură, unde vin până la 70 de copii și tineri să învețe tainele picturii.

Am revăzut figura doamnei Denisa Vasiliu, de data asta, într-o înregistrare filmată.
Iată cele mai importante pasaje. Cu această ocazie, veți avea posibilitatea să o cunoașteți și dumneavoastră.
— Ce este familia pentru dumneavoastră?
— Familia este un dar primit de la Dumnezeu. Copiii mă ajută foarte mult. O să vă explic în ce mod. În general vorbind, este ușor, este foarte frumos totul, dar este și puțin greu, deoarece sunt mulți copii, trebuie să te împarți la toți.

În altă ordine de idei, familia mă ajută mult să mai fac și alte lucruri decât să fiu mamă și să am grijă mereu de casă. Avem 4 copii, o fată de 17 ani și una mică de 3 ani, Cei doi băieți au 15 și 10 ani. Mă gândesc la faptul că ei mă ajută mult să fiu o bună profesoară. În ce sens? Iată cum. Am pornit la drum cu cercul de pictură cu copii de diverse vârste. Faptul că la rândul meu am acasă copii de diverse mărimi, îmi dă ocazia să știu cum să fac apropierea de cei mici sau mai mari. Astfel, am posibilitatea să îi înțeleg mai bine, pe fiecare. Fiecare dintre ei cu comportamentul specific vârstei lor.
— Ce v-a determinat să deveniți artistă?
— De mică am început să pictez, îmi era puțin rușine să mă afirm, dar — Dumnezeu face în așa fel încât să iasă la iveală totul.
— De unde vine acest atașament special, această legătură cu cei mici?
— În familie la noi au fost 11 copii. Eu sunt a doua. Stând mereu cu ei, mă îndrăgostesc efectiv de copii, mă atașez de ei. La cerc sunt 70 de elevi, mai vin 5 sunt 75, nu pot să îi opresc. Cercul de pictură este o pată de culoare în viața lor și a mea, încerc să modelez astfel caracterul copiilor.
— Ce este cu acest portret dedicat Reginei Maria care se vede în spatele dumneavoastră?
— La istorie nu am învățat prea multe despre trecutul nostru. Încerc sa le spun cine a fost cu adevărat Regina Maria. Nu vreau să fie o lecție de istorie la care să se plictisească. Așa că fac o pictură cu Regina Maria, vreau mereu să aduc modele de viață în atenția lor. Să fie personalități importante, care fiecare au lăsat ceva în urma lor, nu numai material, dar și pe plan sufletesc.

Ca artist, m-am ghidat mult după opera marelui pictor român Nicolae Grigorescu. Am citit mult despre el, am reprodus multe din tablourile pe care le-a semnat.
— Ce ne puteți spune despre mama dumneavoastră?
— Mama… nu m-am așteptat la întrebarea asta. A fost o persoană deșteaptă. Nu ne-a arătat cât de greu se cresc 11 copii. Apoi au venit copiii mei, când ai 1, 2, 3, 4 se vede mai mult partea cu bucurii. După un timp, mama a scăpat de noi, dar iată acum am eu copii la rândul meu.

Vreau să subliniez că la cercul de pictură am făcut am făcut mai multe licitații, iar banii au fost direcționați în scopuri caritabile.
La finalul acestor rânduri, vreau urez sănătate întregii familii Vasiliu. Dar și celor care merg la cercul de pictură.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *