Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O Diversiune anti-AUR a Puterii PNL-PSD care n-a făcut altceva decît să crească AUR în sondaje

Printre alte efecte nocive ale Coaliției PNL, PSD, UDMR, Minorități, făcute și îndrumate de Sultanul de la Cotroceni, se numără ivirea unei Coaliții a presei puse în slujba Puterii. PNL și PSD aveau, înaintea jurămîntului de investitură din 25 noiembrie 2021, fiecare, presa de casă, Trusturi, televiziuni, site-uri, bloguri. Presa de casă a PSD critica PNL și alinta PSD. Presa PNL, în schimb, critica PSD și alinta PNL. Cîtă vreme PNL a fost în concubinaj guvernamental cu USR, presa PSD a ținut în șah și USR, iar presa USR, mai puternică decît fiecare presă de partid, deoarece beneficiază de consultanța Rezerviștilor, denunța PSD. Cum PSD era în Opoziție, presa de casă a PSD era aliată Presei independente. Între 20 decembrie 2020 și 25 noiembrie 2021, presa PSD a criticat Puterea de Centru-Dreapta, iar presa Coaliției a făcut toate jocurile Puterii, angajînd bătălii împotriva PSD.

Din punct de vedere democratic situația era normală. Coalizarea celor două Prese de casă a dus la formarea celei mai puternice prese a Puterii din postdecembrism. Poate doar în 1990-1991, cînd fosta presă de partid trecuse de partea FSN, s-a mai manifestat o asemenea concentrare a Presei aflate în slujba Puterii. De precizat că prin Putere se înțelege Klaus Iohannis. Trecerea presei PSD de partea Cotrocenilor e unul dintre faptele cele mai semnificative ale ultimului timp.

În Opoziție au rămas doar două partide: AUR și USR. Ca partid de Opoziție USR nu e atacat de formidabila Coaliție a Presei aflate în slujba Puterii. Ținta campaniei angajate împotriva partidelor de Opoziție e AUR. Concentrarea atacurilor asupra AUR își are una din cauze și în asumarea Războiului împotriva antivacciniștilor de către Presa Puterii, căreia i s-a alăturat, doar în acest punct, presa USR.
Niciodată pînă acum nu s-au văzut efectele nocive ale formării Coaliției de Presă a Puterii ca în cazul atitudinii acestei prese față de întîmplările de la Parlament de marți, 21 decembrie 2021.

Faptele (adevăratele fapte, nu cele prezentate mincinos de Presa Puterii!) sînt cunoscute.
Pe motiv că marți, 21 decembrie 2021, s-ar vota în Parlament Legea certificatului verde, 2000 de protestatari, între care s-au numărat și simpatizanți AUR, s-au adunat să facă gălăgie protesteze în fața gardului care înconjoară clădirea Parlamentului, în partea intrării la Senat. Protestul a fost anunțat cu zile în urmă. E lucru știut că adversarii Certificatului verde, exasperați de aroganța regimului Iohannis, sînt dispuși la violență. Față de alte locuri din lume, cei din București sînt oameni de treabă cînd vine vorba de confruntări cu forțele de ordine. Ca toți românii, sînt mai violenți pe Facebook, decît în realitate. Cu toate acestea, procedurile standard cereau ca gardul dinspre Senat să fie protejat de jandarmi antirevoltă, gata să descurajeze și prin simpla prezență. Marți, 21 decembrie 2021, în fața gardului nu era picior de jandarm. Cum se întîmplă peste tot în lume protestatarii au depășit rapid comportamentul pașnic. Au luat cu asalt gardul, au forțat o poartă (au împins-o doar, pentru că era deschisă, mai ceva decît Kerkoporta din Constantinopolul asediat de turci în marțea neagră) și au pătruns în curte. Au dat să intre în clădire, dar SPP-ul a închis ușa la timp. Persoane neidentificate din rîndul protestatarilor au dat cu spray pe parbrizele mai multor mașini. Una era a ambasadei americane la București. În clădire se afla și ambasadorul Japoniei. Pînă la urmă, sub puterea îndemnurilor lui George Simion, protestatarii au părăsit curtea și s-au îndrepta spre clădirea Guvernului. În Piața Victoriei au ajuns puțini.

Acestea sînt faptele.
Raportate la violențele din alte părți (a se vedea asaltul asupra Capitolului) întîmplările de marți, 21 decembrie 2021, sînt ca un îndemn de Dă-te mai încolo! față de lovirea țestei cuiva cu măciuca.

Cu toate acestea, întreaga zi Coaliția de Presă a Puterii s-a străduit să facă din aceste incidente o rebeliune armată. Televiziunea de casă a PSD și Televiziunea de casă a PNL au alcătuit rapid, cu toți redactorii, reporterii și moderatorii din dotare, corul reunit al jeluirii democrației. Exagerările manipulatorii (mașini vandalizate, a fost luat cu asalt Parlamentul) au fost dublate de minciuni sîngeroase. Postul de casă al PSD transmitea pe la prînz că protestatarii au intrat în clădirea Parlamentului. Presa Puterii a făcut mare caz de ceea ce a numit vandalizarea mașinii ambasadorului și de sechestrarea ambasadorului japonez de către protestatari. S-a invocat crearea unui conflict diplomatic și puțin a lipsit ca să nu se spună că președintele Biden a ordonat unui portavion american să intre în Marea Neagră ca să răzbune mașina ambasadorului. Presa Puterii s-a hrănit din plin cu declarațiile isterice ale celor de la Putere. De la Bruxelles, înainte de a adormi citind niște foi din care oricum nu înțelegea nimic, generalul Nicolae Ciucă a transmis la București ordinul ca instituțiile Statului să fie apărate cu orice preț. Îl și vedeam aterizînd de la Bruxelles pentru a apăra cu propriul trup masiv intrarea în Guvern de protestatarii care au luat cu asalt clădirea.

Politicienii cei mai gureși, cultivați de presa Puterii, au fost cei de la PSD.
Perfect explicabil.
Pe PSD-iști statul în Opoziție i-a dat peste cap. Nu sînt obișnuiți cu asta. Dacă ar fi rămas pînă-n 2024 ar fi slăbit de i-ar fi suflat vîntul. Chemați la Putere de Klaus Iohannis nu mai știu cum să se facă utili celui de la Cotroceni. Pentru Klaus Iohannis, AUR e dușmanul numărul unu. Cum să nu dea PSD-iștii din gură împotriva AUR!

Chiar dacă practic nu s-a întîmplat nimic deosebit față de alte locuri din lume, nu se poate să trecem peste diversiunea ieftină, scrisă, parcă de niște inși la o bodegă, prin care s-a încercat compromiterea AUR și a celor care protestează împotriva certificatului.

Lăsarea porții deschise, vandalizarea unei mașini a ambasadei americane, absența trupelor antirevoltă, amintesc de celebra diversiune din 13 iunie 1990. Și atunci – după cum se poate observa pe înregistrările de la vremea respectivă – jandarmii fugeau dinadins din fața protestatarilor, ministerul de Interne nu era apărat de nimeni și Poliția își dădea foc la autobuze.

Și atunci Diversiunea a avut drept complice Presa Puterii. TVR, Adevărul, Tineretul liber, presa FSN-istă denunța cu huiet huliganismul, vandalismul și chiar legionarismul protestatarilor. Ziarul Dimineața din 14 iunie 1990 a apărut pe prima pagină cu fotografia unei mașini vandalizate și prezentată drept rodul presei anti-FSN.

În cazul Diversiuni de marți s-a pariat pe Coaliția Presei de la Putere.
Numai că autorii scenariului s-au dovedit niște neghiobi.
Dacă n-ar fi fost pătrunderea protestatarilor în curte, zbieretele PSD-iste, tărăboiul făcut de Presa Puterii, declarația lui Nicolae Ciucă, nici dracu din România profundă n-ar fi aflat că la București s-a protestat împotriva certificatului verde.

Diversiunea a vizat compromiterea AUR. Numai că AUR a ieșit din această diversiune cu o imagine de partid erou, care chiar face ceva împotriva Puterii. Românii care se revoltă împotriva certificatului verde, românii descumpăniți de aventura vaccinului, românii care luptă împotriva vaccinării și-au întărit credința că AUR e singurul partid care-i reprezintă într-o țară condusă de o Coaliție de Uniune Națională, coaliție sprijinită de o Coaliție a Presei puse în slujba Puterii.

Dacă ar fi fost conștienți de acesta adevăr simplu, milițienii care au scris scenariul Diversiunii s-ar fi străduit să facă din protest cea mai pașnică și prin asta cea mai neinteresantă faptă din România postdecembristă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „O Diversiune anti-AUR a Puterii PNL-PSD care n-a făcut altceva decît să crească AUR în sondaje”

  • Domnule Cristoiu, eu, din lehamite, nu mai urmăresc emisiuni tv. Articolul dumneavoastră ar fi fost complet dacă ați fi dat numele televiziunilor aservite PNL-ului și numele celor aservite PSD-ului.
    Curiozitatea mea cea mai mare este care este părerea pe care o aveți în momentul de față despre ANTENA 3.

  • S-au coalizat mai toți ziariștii si moderatorii tv pe tema vaccinului mirobolant cu termen de garanție reînnoit mai ceva ca produsele expirate de la hipermarket, la reduceri. Este jenanta mascarada posturilor de știri si in ultra mediatizarea produsului amintit si in privința AUR pe care îl învinuiesc de toate relele din tara. Ce probe au?
    De ce poporul nu are voie la Casa Poporului?! Se exagerează si cu vandalizarea unor autovehicule de prin parcare. Vopseaua spray se șterge cu acetona de pe parbriz, iar de pe caroserie cu polish (zice un pățit priceput). Pe de alta parte de ce a venit politia sa vadă mașini vandalizate daca după regulament vine doar la accidente rutiere cu victima(e)?! Iar avem cetățeni mai speciali decât alții?!
    Chiar nimeni nu-si pune problema de ce se dorește asumarea de către guvern a legii vaccinării? Daca totul merge pe OG sau OUG s-a dus pe apa sâmbetei si firava noastră democrație…

  • @Kasper
    ‘incepe sa nu mai tolereze minciuna si ticalosia.’

    pai…e cam ilogic sa fie asa. Civilizatia curge spre o lume Artificiala, or Artificialul e fix lumea minciunii, adica a dorintelor care se implinesc pe o cale…fix pe dos decat aia naturala.
    Iubirea e toleranta, plenar toleranta.

  • De o vreme incoace, mai multe scenarii puse la cale de Mana Lunga, au fost date peste cap in mod cu totul neasteptat. Echipa castigatoare a adormitului de Biden, care nu e in stare sa dea drumul la un prapadit de microfon, uns presedinte prin manipulare si fals, e la marginea prapastiei. Chiar si americanii infundati cu cola si burgeri si-au dat seama de realitate si intre timp, datorita trezirii electoratului din adormire, republicanii au ajuns pe cai mari. La noi, echipa castigatoare a lui Catzu, dupa falsuri si manipulari ca sa-l propulseze pe acesta si in fotoliu de presedinte pnl, se dezintegreaza pe zi ce trece. Iar diversiunea de compromitere a AUR, pusa la cale nu de prosti cum s-ar putea crede, a iesit pe dos. Se pare ca mana lui Dumnezeu e mai lunga decat toate si timpul incepe sa nu mai tolereze minciuna si ticalosia.

  • Ahhh, mi-e o ciudă că protestatarii nu s-au dus să-l scoată pe Nicușor Dan din primărie!
    Ah, ah, ce bine ar fi fost! Ar fi avut toată zarva de ieri un rost!
    În rest, ieri a trecut ziua și nu am aflat de ce SIE primește atâția bani de la buget.
    Adik de ce securiștii și spionii primesc bugete preferențiale, cu dedicație.
    Probabil cineva acolo sus îi iubește mult, mult. Sau se teme de ei, nu știu.
    Tot ieri l-am auzit pe Ciucă că a promis că se vor aloca și în acest an 2% la programul „rabla ptr. armată”.
    Și tot ieri l-am văzut pe Ciucă cu Ursula închinându-se împreună și făcând mătănii marelui Zeu-Vaccinul, considerat marele „Vindecător” universal, interstelar, intergalactic!
    La fel și cu Cerificatul care te ridică din muci cetățean european.
    Aaaa, era să uit, tot ieri l-am văzut pe Iohannis trezit în capu dimineții ca să depună pe șest o coroană la Troița de la Universitate.
    În rest din partea presei nu mă mai miră nimic – proști și vânduți. Nimic nou sub soare!
    (cu mici excepții Maestre, cu mici excepții)

  • vaccinisti vs antivaccinisti e o poveste care isi trage sseva dintr o radacina mai adinca decat oricare alta, am mai vorbit despre asta. antivaccinistii sint in majoritate vaccinati cu tot felul de vaccinuri, numa cu tipul asta nou de vaccin, nu, iar printre vaccinati cu noul tip de vaccin exista antivaccinisti.

    vaccinisti vs antivaccinisti se metamorfozeaza intr o manifestare impotriva sistemului politic. incetisor, insa implacabil. pentru ca odata ajunse la putere, teoretic, partidele antivacciniste vor fi puse la indoiala in stil plenar, la rindul lor, crapand si ele.

    doar un partid care se misca Natural mai poate rezista pe vremurile astea.

    aur creste…natural. nu tre sa faca nimic special, doar sa se manifeste. toate celelalte partide sint pe duca. daca usr s-ar fi limpeezit in asa fel incat el sa se suprapuna pe doctrina vaccinistilor, care in esenta e una antiNatura, atunci ar fi fost pe val, crescand si ei tot natural. insa s-au manjit de dubii atunci cind au fost la putere.

    Maestre, totul curge natural, unele partide sint pro ue…pina la prasele, pentru ca ue se manifesta pina la prasele!, iar pentru ca poporul in general simte altfel, el se leaga de polul politic care se arata a fi pe masura lui, in cazul dat…aur si atat. procesul e unul…limpede, puterea e de partea ue, dovedindu se impotriva poporului, iar poporul, majoritatea lui, e cu…cel care se arata a fi pe masura lui, or numai aur mai e asa, ailalti s-au manjit cu dubii…

    daca aur se delimiteaza de putere, ramanand exclusiv in parlament indiferent cite voturi ar avea , initiind o procedura prin care ei vor ramane in parlament, insa niciodata in guvern, indiferent cite voturi ar obtine,
    din pozitia asta cautindu-i permanent! printre romanii pe cei mai capabili candidati pentru pozitia de ministru, deci practic intorc ‘puterea’ catre poporul din care au rasarit, atunci creca vor rezista punerii la indoiala.

    doctrine viabile, azi, mai sint doar doua
    insasi Natura
    si
    Lumea Artificialului.

    cumva…mai simplu de atat nu se poate. dar nici mai complicat de atat nu se poate:))

    deci…tre sa fii desavarsit, altfel nu mai rezisti la putere. desavarsit in stilul Naturii
    sau desavarsit in stilul Artificialului.

    pe vremea Marii Revolutii teza devine chiar Natura. daia distributia gaussiana sufera o metamorfoza, toti urmand sa se lipeasca de…extreme, pentru ca atunci cind Artificialul pune la indoiala insasi Natura, sa fii de partea Naturii…e un joc extrem:))), insa tot extrem e si jocul Artificialului, care pune la indoiala fix Natura, ecuatia ei de miscare.
    daca esti in gradina Artificialului esti extremist. iar daca esti in gradina Naturii tot extremist esti, atata tot ca pacea cu p mare, adica sinteza, adica Sinteza, e chiar Natura, adica referinta tuturor sintezelor posibile 🙂
    deci…e cu extremisti oricum o dai:)))

    • atunci cind partidele ajung la putere ele nu se intorc cu fata la popor atunci cind formeaza guvernul, ci formeaza guvernul…dupa chipul si asemanarea lor!, nu dupa chipul si asemanarea poporului, cautind in popor ministri, or asta pe vremurile astea…nu mai tine, pentru ca punere la indoiala in stil plenar va gasi bresa si o sa i crape de nu se vad.

      ramane de vazut cum se stabilizeaza sistemul politic, insa doctrine viabile numai doua mai sint.

      • cele mai apropiate partide de aceste doctrine sint, teoretic, aur si usr.
        insa usr se apropie de doctrina antiNatura….propovaduind carnea artificiala:)), nu…taind porcul de Craciun :))), ca cu asta se preocupa aur :))

        faza e ca nu mai merge cu curvasareala. pa pa!
        ori te misti Natural, ori te misti Artificial.
        si asa si aiminterea…nu mai merge:))

  • Vedeti acum de ce intru pe siteul dvs? Pt ca prezentati stirile asa cum sint, nu cum credeti ca ar vrea sa le auda lumea, sau si mai rau, la comanda cuiva. Asta e rolul unui jurnalist: SA INFORMEZE CIT DE CORECT POATE BAZAT PE DOVEZILE PE CARE LE ARE PINA LA MOMENTUL DIFUZARII STIRII RESPECTIVE SI IMPARTIALITATE.Aia e.
    Acum, ziceati ca „…prin Putere se înțelege Klaus Iohannis.”Daca e s-o iau ca la matematica, putere= herr ciolhanis, dar her ciolhanis = cacacios, rezulta ca puterea=cacat…si inca unu’ mare si puturos.
    Azi e 21-Dec, zi care a nenorocit multe familii, tineri nevinovati au fost manipulati si pusi pe lista de pierderi colaterale in numele unei revolutii care numai asta n-a fost. Ce-a facut malacu’ national?Am vazut filmarea…a mers dimineata inainte de ora 8 si-a depus o coroana, adica avea gealatii care-l pazeau si vreo doi imbracati in uniforma ca pe vremea regelui care depuneau coroana in timp ce malacu’ suferea…te uitai la fata lui si ofta cu ochii in alta parte, parca zicea”ce masa pe gheata caut eu aici?” Avea o fata plictisita si siktirita de ziceai ca i s-au innecat corabiile date la fiare vechi de basescu. Jalnica priveliste, nesuferit individ care nici nu se sinchiseste sa-si mascheze plictiseala si dezgustul pt activitatile pe care le face parca impins de la spate. Ii place insa sa tot dea aiurea decoratii si sa primeasca decoratii, ca recunoastere a muncii lui de stat cu mina-n fund cit e ziua de lunga.
    Am vazut si filmarea cu aia cu piei de urs pe ei. O protestatara cu pielea de urs pe ea, n-avea nici 25 de ani, cu codite impletite si fatza de copil naiv, se balanganea pe acolo in semn de protest…(?????) Chiar nu inteleg chestia cu pieile de urs!!!!!!S-au imbracat de halloween? Se credeau mai fiorosi?Nu de alta, da’ cind incepi sa transformi un protest intemeiat, in spectacol de bilci ieftin, nu te mai ia nimeni in serios, protestul isi pierde din impact si scopul pt care are loc protestul este desfiintat total. Cel mult apari la jurnal in UE sau hamerica si te vad si altii cum te scalimbai ca unu’ sub influenta substantelor halucinogene. Ce minte au? Vor sa fie luate in consideratie nemultumirile? Atunci sa protesteze fara spectacol, fara rugaciuni in gura mare,fara mers in cercuri ca vracii. Sa mearga la biserica sa se roage si sa aprinda luminari, pina si cel mai necredincios politician si tot ar simti fiori pe sira spinarii sa stie ca oamenii protesteaza si sub forma asta.Oricit de necredincios ar fi politicianul, undeva in suflet tot ii e frica de pedeapsa, indiferent de unde ar veni ea,nu cred ca ar ramine nepasatori sa stie ca romanii merg la biserica si aprin luminari sa-i vada plecati odata din functiile alea de care-si bat joc.Oamenii sint satui de ce se intimpla, asta e ce trebuie sa inteleaga „puterea”, dar cum noi nu avem asa ceva, avem „cacat” cit cuprinde, ce poate sa inteleaga „cacatul”? Ma uitam la el in filmarea facuta de dimineata si cum ridica din umeri si se biztiia dupa ce a asezat panglica la florile depuse la Universitate si saracu’ de el, parea ca a cazut din pat, doar ca nu-l lua cascatul. Cred ca l-au trezit prea de dimineata si asta e periculos pt sanatatea, era ca in filmele alea parodie la adresa presedintilor care sint dadaciti de o armata de consilieri si care-i spun unde sa mearga si ce sa faca, ca teleghidatii, si el merge plictisit ca altceva mai bun oricum nu e in stare.
    Uite au pus la Aleph news niste comentarii scrise de romani:
    Unul Mihai zicea „Vorbele tale sunt atit de goale, incit intra la nuditate”, Altul Cristian zice:”Tu ne amintesti cu fiecare aparitie de ce a iesit lumea in strada in’89”, iar o doamna Gina spune:”Domnu’ presedinte, in fata Parlamentului va asteapta lumea. Intreaba de dvs.”
    La felul cum sint oamenii si au ajuns sa scrie negru pe alb fara sa le mai pese de nimic, astia care fac pe conducatorii nu-si dau seama ca nemultumirile sint mari si multe?????
    As vrea sa vad ca se poate reconstrui ceva.M-am saturat sa vad cita delasare, cita scirba afiseaza politicienii fata de platitorii de taxe. Astia uita ca sintem din acelasi popor, nu sintem „noi” si „voi” sintem oameni care ar trebui sa ne punem mintea la contributie sa iesim din mizeria asta in care ne adincim.
    Partidele astea sint pacoste pe fatza Romaniei, iar presa talimba nu face altceva decit sa puna paie pe foc, doar ca-l pune pe focu’ gresit.
    Pacat ca nu mai poti sa ai incredere in nimeni,oricit ai vrea sa crezi ca o sa le vina mintea la cap acolo in politica, parca ti se topesc toate sperantele cind ii vezi cit de lasi si neputinciosi sint in fata oricarei situatii. Ca e o situatie grava sau neimportanta, atitudinea lor e aceeasi: SINT PIERDUTI IN MAMA SPATIULUI. VAi de ea de tara frumoasa pe ce miini timpite e.

    • @Dl. Cristoiu, hai să vă zic și eu ceva proaspăt ce, mai mult ca sigur, n-ați văzut. Aseară, ore în șir Antena 3 a subtitrat că Alexandru Rafila a spus că dacă nu se introduce certificatul verde el își dă demisia. Târziu, în noapte, reporterii locului îl întreabă pe Rafila, care pleca spre casă din Parlament, dacă e adevărat ce-am scris eu mai sus. Rafila spune că nu e adevărat și insistă cu această dezmințire. Ce credeți că a făcut domnul Mihai Gâdea când s-a revenit în studioul Antenei 3? Nici nu vă imaginați. Spune că sursa lui este foarte credibilă și să nu ne luăm după vorbele lui Rafila. Puteți să vă imaginați o astfel de ”deontologie” care se practică la Antena 3? Ăștia ori au luat-o pe arătură cu profesionalismul, ori cred că toți telespectatorii lor sunt imbecili? Dacă ambele supoziții sunt adevărate, ce calitate o avea informarea la unele posturi de televiziune din România cu rating destul de mare! (Mai scrieți-ne, că tare bine le ziceți!)

      • La Gidea nu ma uit niciodata. L-am bagat demult in grupa de „prosti ingramaditi”, un sarman la minte care face orice ca sa-si mentina locul de munca, adica sursa de venit si sa si-o mareasca datorita relatiilor si a pozitiei pe care o are. Ce zice unu’ ca el e zero barat. Ce e ingrijorator din punctul meu de vedere,si nu ma astept ca alti oameni sa-mi impartaseasca parerea, e faptul ca Rafila nu e un om puternic. A tot aparut la TV si mi-a fost clar de un an ca el vizeaza postul de ministru. A avut alta atitudine la TV in comparatie cu atitudinea pe care o are acum. Barbatii care uita ca-s barbati si-si uda nadrageii cu usurinta, aia nu-s barbati, ci doar oportunisti de moment. O da si asta cu invirtitu’ in juru’ tufei, pe de-o parte nu vrea sa se puna de-a latu’ cu UE, iar pe de alta parte se vede ca nici el nu crede in gogoritze cum e certificatu’ verde. Un barbat ferm, le-ar zice vreo doua la UE, cu argumente solide(ca are destule)si ar termina isteria asta inceputa de niste ametiti care nu au habar de capu’ lor acolo in UE si-n hamerica. Dar ii e frica si nu vrea sa-si puna in pericol functiile urmatoare. Un fel de Interesu’ poarta fesu’…Toti o pupa-n fund pe Ursulica nesimtita, nu cumva s-o supere pe”duamna”;cum e Alinutza Gheorghiu la romani, asa e Ursulica la nemti… Ursulica si alte paparude (ca aia din Malta de exemplu, si coana Strugariu a Romaniei ajunsa acolo pe usi dosnice), sint atit de naive si disperate dupa functia pe care o au ca ar face si-ar zice orice numai sa nu le dea cineva deoparte de acolo. Eu ma uit cu groaza cu ce se ocupa ele, mai ales cind vine vorba de asa zisu’ vaccin salvator, asa o parodie infecta…astea se opun construirii unui sistem de irigatii in Romania pe motiv ca strica mediul, desi sistemul a existat si ar fi refacut pe acelasi trasee, deci cica stricam mediu, da se trimit tiruri cu gunoaie infecte sa ne descurcam cu ele. Cind vezi atita logica, iti vine sa te retragi in munti departe de nebunia numita „societate”.
        Ca sa nu deviez de la subiect, Gidea si restul ca el ar trebui concediati. Emisiunile isterice si care practic se ocupa cu popularzarea birfei si nu a informarii corecte a populatiei, ar trebui eliminate din toate grilele TV. Sint mai multe emisiuni de birfa si dezmatz decit emisiuni de divertisment sau educative. S-a creat aceasta idee falsa ca emisiunile TV sint facute dupa cum le cere publicul si s-a ajuns ca publicul sa se uite la ele pt ca altceva n-au, lipsa de varietate isi spune cuvintul. Or daca e lipsa de varietate si totul e facut pe acelasi calapod, ca sa se diferentieze si sa atraga”spectatori” , au inceput sa improvizeze si sa minta de ingheata apele.De aici la haos e mai putin de un pas. Ajungi sa nu mai stii daca populatia e problema sau televiziunile care induc o anume stare de spirit prin emisiunile lor de proasta calitate. La moda e folosirea limbajului inselator. Se spun lucruri care par nemaipomenite, dar cel care le asculta poate trage ce concluzii vrea sau poate, deci concluzia la care ajunge un ascultator devine problema ascultatorului, cel care a initiat „inselatoria” se scutura repede de responsabilitate si poate combate oricind ce a zis si cum a zis, pe scurt nu-si ia nici o responsabilitate pt ce a inteles sau concluzionat ascultatorul.Cind aud de”surse credibile”, ma umfla risul. Pai care-i sursa care poate da astfel de informatie?Unul care a participat la sedintele unde vine si rafila, sau din anturajul apropiat al lui rafila. Daca-l contrazice pe rafila cu atita vehementza, inseamna ca-l acuza pe rafilla de minciuna. Deci omu’ prost care-i spectator ce sa inteleaga de aici? Ca rafila e un mincinos ca asa zice Gidea? Sau scopul unora e sa-l decredibilizeze pe rafila si prin gidea se incearca atragerea lui in discutii tip birfa care suna cam asa: „gidea a zis…”. „ba nu sursa zice…””rafila zice ca…”…adica el a zis, ala a zis, celalat zice si tot asa ca la usa cortului. E jalnic ce se intimpla pe toata planeta. Au copiat numai idiotenii pt ca idiotii au fost lasati sa avanseze. Va doresc numai bine.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Mie imi face impresia ca George Simion devine pe zi ce trece tot mai simpatic tuturor romanilor de pretutindeni, fie ca sunt sau nu vaccinati. Asta se intampla fiindca majoritatea oamenilor de pe planeta au inteles deja ca in spatele „certificatelor de vaccinare” se ascunde in mod perfid o „noua” dictatura dar, spre deosebire de „occindentali”, romanii au trait deja intr-o dictatura si nu vor sa intre in alta, cel putin nu fara a se opune din rasputeri. Iar AUR fix asta face si nu e nici putin, nici usor!…

    De aceea simpatia pentru AUR si implicit simpatia pentru cei care conduc acest partid creste de la o zi la alta. Interesant e ca transmisiunile „live” facute de George Simion si colegii lui cu telefonul mobil au o credibilitate si un impact indiscutabil mai mare decat toate „stirile” transmise de corul televiziunilor si site-urilor puterii la un loc. Chiar si eu ma uit cu uimire la unele dintre ele, iar cea de azi a fost super-elocventa: felul in care George Simeon a gestionat situatia care putea scapa usor de sub control datorita diversionistilor aflati „in misiune” pe-acolo, m-a convins ca baiatul asta chiar e inteligent. Ramane de vazut cum se misca in continuare, dar azi a fost la inaltime!…

    • Ati mentionat in comentariul dvs. de vaccinare…uitati aici doua linkuri pe subiect:
      https://evenimentulistoric.ro/politica-sua-manjita-cu-banii-producatorilor-de-vaccinuri-anti-covid-19-acum-toate-capata-au-sens.html
      https://www.youtube.com/watch?v=hkopHLQjtVQ
      In plus, e o emisiune de azi a lui Tuca show, in prima parte a emisiunii (cam o ora) invitatul e nea colonelu’ gheorghita care bate cimpii de mama focului cu procente si mama procentelor. Problema e ca nu raspunde la nicio intrebare, doar zice la aiureli ca o placa stricata.Cel mai mult mi-a placut cind Tuca l-a intrebat pe gheorghitza daca si-ar vaccina proprii copii (gheorghita are 2 copii), si-a zis ca „DA”, cam ezitant insa. Apoi Tuca l-a intrebat si copiii ce parere au despre vaccinare, ceva gen „vor sa fie vaccinati”…La care Gheorgita raspunde zimbind: „…deabea asteapta sa fie vaccinati. Se bucura…”vedeti macar partea asta de clip, e de boala mintii ce se intimpla…baiatu’ asta o vrea el sa promoveze ca doctor, da’ e habarnist cind vine vorba de a minti fara sa clipeasca, se da singur de gol. Sper ca linkurile de mai sus sa va fie folositoare si de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *