Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O diversiune iresponsabilă a regimului Iohannis: Vin rușii!

Am mai scris în cîteva rînduri despre manifestarea unuia dintre cele mai grave fenomene postdecembriste:
Micșorarea drastică a forței întruchipate de Opoziție și de Presă.

Prin formarea Coaliției PSD-PNL-UDMR-Minorități, condusă de Klaus Iohannis și sprijinită de Sistemul instituțiilor de forță, România se confruntă cu cea mai puternică Putere (să-mi fie iertată formularea) din istoria postdecembristă. Această nemaipomenită putere a Puterii, amintind-o pe cea din țările cu partide unice, izvorăște și din slăbiciunea forțelor care ar trebui să se opună Puterii, care ar trebui s-o critice, să n-o lase să facă prostii.

Opoziția e întruchipată de USR și AUR, două formațiuni care se exclud reciproc. AUR e ținta unei campanii de agitație și propagandă născută din subteranele de la Cotroceni pentru a-l prezenta ca un partid nefrecventabil. USR nu și-a revenit după șocul căderii de la Guvernare. Partidul lui Dacian Cioloș a rămas închis cu zăvorul pe dinăuntru în bula de pe Internet.
Presa independentă, presa care trage de mînecă, se rezumă la cîteva site-uri și acelea abil manipulate astfel încă să evite atacurile eficiente.

Presa Puterii e însă zdrobitoare.
TVR și RRA acționează în Coaliție pentru susținerea regimului Iohannis, urmînd poziția adoptată de cele două partide care au luat în primire instituțiile publice de presă:
PNL (TVR) și PSD (RRA).

Trusturile de presă mogulizate – Digi 24 și Antena 3 – pînă mai ieri despărțite prin adversitățile dintre PNL și PSD și-au dat mîna după 25 noiembrie 2021 și, de atunci, alcătuiesc un cartel pus în slujba lui Klaus Iohannis.
Pentru că, indiscutabil, atît în plan politic, cît și în plan mediatic, coalițiile PNL-PSD și respectiv Digi 24 – Antena 3 sînt supuse lui Klaus Iohannis.

Inutil să trec aici în revistă semnele evidente, stridente chiar, ale Coaliției mediatice supuse lui Klaus Iohannis. E suficient să amintesc violenta campanie dusă de cartelul proprezidențial împotriva celor care nu se vaccinează, eludarea stînjenitoare a chestiunii întruchipate de Plagiatul lui Nicolae Ciucă și, mai ales, cîntarea permanentă a politicii externe duse de Klaus Iohannis.

E un adevăr de tăria unei axiome că faimoasa criză ucraineană ține de jocurile geopolitice ale Rusiei și Americii. Într-o revenire spectaculoasă la atmosfera Războiului Rece de odinioară, cele două puteri folosesc Ucraina (cum s-a întîmplat de atîtea ori în istorie cu țările marionetă) pentru a-și satisface orgoliile de mari puteri și, mai ales, pentru a-și fura reciproc din sferele de influență de pînă acum.

Ca și pe vremea Războiului Rece, e vorba de un joc de șah, desfășurat în diferite zone de pe glob (acum se petrece în Est), în care se dă șah, dar cu grija de a nu da șah mat.
În cadrul acestui joc de șah planetar, fiecare dintre cei doi adversari își arată mușchii în fața întregii planete.

Rusia se întrece în manevre militare la granițele Ucrainei cerînd în scris de la SUA garanția că țara lui Zelensky nu va fi admisă în NATO, deși știe că asta e o imposibilitate pentru America. Pe șest, America e gata în orice moment să semneze un angajament că NATO nu se va extinde, dar în public, în fața pămîntenilor, n-o poate face.

America trimite trupe în țările aflate în apropierea Ucrainei. Tot pentru a-și arăta mușchii.
E un adevăr cu valoare de axiomă că în nici o clipă la Moscova nu s-a pus problema unei invadări a unei țări membre NATO, inclusiv a României. Nu e sigur nici dacă va invada Ucraina (ar fi prea costisitor, nu din punctul de vedere al sancțiunilor, ci din cel al administrării unui teritoriu cucerit), d-apoi România. Rusia știe că un atac îndreptat împotriva unei țări membri NATO înseamnă activarea articolului 5. Și cum să atace Rusia România, membră NATO, cînd o clipă nu s-a pus problema unei invadări a Republicii Moldova, țară fostă sovietică și țară care nu e membră NATO. Și apoi, după invazie, ce să facă pînă la urmă cu România? Ar trebui să ne achite facturile la energie, să ne dea gaz pe gratis și să-i asigure lui Klaus Iohannis motorina pentru Mercedesul în care-și transportă Înaltul Fund.

Și cu toate acestea, mașinăria mediatică a regimului Iohannis întreține de ceva timp o atmosferă națională isterică:
Vin Rușii!
După strigătul Vin Rușii! urmează precizarea:
Da, dar NATO e pregătită să ne apere. Drept pentru care în România vor veni trupe americane și, mai nou, trupe franceze.
Acesta e narativul dezvoltat de dimineață pînă seara de Cartelul propagandistic al Puterii: TVR, RRA, Digi 24, Antena 3.

RRA, de exemplu, l-a invitat la Apel matinal din dimineața lui 25 ianuarie 2022 pe Radu Tudor de la Antena 3 pentru a delira despre cum vin Rușii și cum ne va salva de invazie Secretarul adjunct NATO, Mircea Geoană. Seara, Antena 3 a isterizat o țară întreagă cu un fake news despre chemarea românilor sub arme.
În toate țările Uniunii Europene propaganda Puterii în chestiunea Crizei numite Ucraina e nuanțată sau chiar contrazisă în plan politic de Opoziție și, în plan mediatic, de presa independentă.
Cum așa ceva e greu de observat în România dominată de ceea ce era pentru Carol al II-lea Partidul Națiunii, atmosfera din spațiul public e cea de pericol iminent de invazie rusească.

Evident, se pune întrebarea:
Ce interes are Klaus Iohannis să impună o astfel de atmosferă?
O întrebare cu atît mai importantă cu cît e limpede oricui că în actuala Criză dintre SUA și Rusia, România și-a asumat rolul de maidanez provocator la adresa Rusiei.

Nimeni nu spune că România trebuia să iasă din frontul unit al Occidentului în fața Rusiei.
Dar, în timp ce alte țări din UE și din NATO (Germania, Franța, Ungaria, Croația) depun eforturi stăruitoare pentru descaladare, pentru menținerea păcii, România lui Klaus Iohannis depune eforturi pentru a fi război.

Tradiția de aur a politicii externe românești a fost de a lupta pentru pace, pentru rezolvarea conflictelor pe calea dialogului.
Acestei tradiții cu care ne mîndrim i-a pus capăt Klaus Iohannis.
Prin inițitivele sale tembele, precum cea de a cere miniștrilor Afacerilor Externe din UE să țină o ședință la Kiev, pentru a face sîc Moscovei, România contribuie la creșterea tensiunii, la escaladare.

Răspunsul la întrebarea cu interesul trimite la o veche șmecherie a tuturor celor care se confruntă cu probleme interne grave.
Nimic nu acoperă problemele interne grave decît crearea artificială a atmosferei de pericol.
De la acțiunea dușmanului de clasă pînă la invazia rușilor nu e decît un pas.
Un pas pe care l-a făcut Klaus Iohannis.

Sloganul Vin Rușii! impus atît partidelor care alcătuiesc la ora actuală un fel de Partid al Națiunii, cît și Cartelului de presă al Puterii, e piesa principală în efortul lui Klaus Iohannis de a abate atenția de la eșecul catastrofal al ultimei sale inițiative:
Formarea Coaliției PNL-PSD.

E limpede că această Coaliție nu funcționează. S-au împlinit două luni de cînd ea se află la guvernare și pînă acum, în afara ridicolelor păruieli electorale dintre PNL și PSD, această Coaliție n-a produs nimic.
Formarea acestei Coaliții a pus la îndoială echilibrul Putere-Opoziție, vital pentru orice democrație.

Ni s-a spus că merită asta cîtă vreme România are nevoie de o Putere capabilă să facă reformele cerute de interesul național.
Dacă actuala Coaliție ar fi făcut ceva pînă acum sau, măcar dacă ar da semne că ar fi pregătită să facă, tulburarea echilibrului ar fi fost justificată.
Numai că actuala Coaliție nu numai că n-a făcut nici o reformă, dar mai mult a provocat o scădere a nivelului de trai al românilor.

În nici una dintre marile probleme cu care se confruntă azi românii nu există o minimă unitate în cadrul Coaliției:
Nici în chestiunea facturilor la Energie, nici în chestiunea Certificatului verde, nici în chestiunea dezastrului din Poliție, nici în chestiunea colectării pentru Buget.

Nu cred că Klaus Iohannis e atît de dus cu pluta încît să nu-și dea seama că ultima sa inițiativă e un eșec de proporții și că singura soluție ar fi alegerile anticipate, singurul moment menit a pune capăt ambiguității de pe scena politică.
Mai mult ca sigur își dă seama și de aceea a apelat la crearea atmosferei isterice de pericol extern:
Vin Rușii!

Repet:
Rușii nu ne au la inimă, și nu de ieri, de azi, ci de decenii. Dacă ar putea ne-ar cuceri, cum au făcut-o în 1944. Numai că acum nici prin gînd nu le trece să ne atace, să ne invadeze, să ne cucerească.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „O diversiune iresponsabilă a regimului Iohannis: Vin rușii!”

  • Johannis e retardat! Antena 3, de când s-a aliat cu televiziunea americană, e de nerecunoscut! Radu Tudor e obsedat de-o viaţă de ruşi! Asta ţine, deja, de patologic! M-am săturat de aceşti imbecili până-n gât! De ce nu pot distribui articolul?

  • „excluderea Rusiei din sistemul global de plăți SWIFT”

    zici ca e luata fix din manualul Marii Revolutii:))
    cu toate ca nu pare a fi asa, ‘sansa’ e de partea unei astfel de paradigme.
    ulterior…lumea mare se poate reconfigura in stil fibobacci, adica suficient de rapid, permitind, in acelasi timp, manifestarea semintei unui nou-nout tip de sistem financiar ( nascut si el dintr o reactiune, nu dintr o actiune(asta fiind cazul unui razboi), deci asa cum ii sta bine Marii Revolutii

  • Idiotii Europei. Vad ca s-a refacut pactul din aug.1939. Nemtii folosesc rusii ca sa „le-o traga” americanilor (vezi sanctiuni Trump
    -Germania), dar si la alti CRETINI din UE. B.Johnson a simtit si a „spalat putina” (cam tarziu).
    Nu este timpul pierdut : o iarna grea in UE le va da nemtilor satisfactie (nu uita cum s-a murit de frig in Germania dec !923, plateau
    datorii de razboi).
    Nu ma deranjeaza: rusii , nemtii, americanii etc. Sunt liberi sa faca ce vor. Ma deranjeaza idiotii de aici : poti pastra o rezerva
    energetica, reglementezi o piata, te opui unor masuri UE, faci contracte cu piete terte incl. Rusia etc etc etc
    Nu stai ca o sluga abjecta si te vaiti permanent. Fa ceva !!!!!

  • Maestre, sunt atât de liniștită de când nu mai deschid TV!
    Problema e că am terminat de văzut toate filmele și serialele americane care meritau văzute, plus serialele turcești.
    Nasol că am ajuns la Bollywood – the last frontier – și mă cam codesc.
    Totuși vă recomand cu căldură filmul „Midnight’s Children” făcut după nuvela lui Salman Rushdie.
    Eu am citit mai întâi cartea apărută la editura Univers – Copiii din miezul nopții – care mi-a plăcut enorm.
    (apropos se traduce prea puțin din literatura modernă a Indiei, e un miracol că am găsit acestă carte).
    Filmul diferă un pic de carte fiindcă pune accent mai mult pe evenimentul independenței Indiei și desprinderea Pakistanului.
    În schimb cartea pune accent pe cei 1001 de copii născuți, ca și povestitorul, în prima clipă a Independenței. Cartea e scrisă cu mult umor în stil autobiografic. În fine, mai este un personaj principal, vasul de scuiptoare, nu prea am înțeles importanța lui.
    Dacă vă interesează vă trimit o adresă. Este în engleza vorbită în India.
    https://www.youtube.com/watch?v=cEioRcQ8u2E
    **
    La mine nu mai ține cu Bau-Bau: pandemie, ruși, schimbări climaterice.
    Oricum e la mintea cocoșului că e sub demitatea lui Putin să-și pună mintea cu actorul cabotin din Ucraina.

  • Dau meditatii de limba rusa, online sau la domiciliu (Bucuresti). Pentru interesati, lasati un mesaj aici.

  • maestre, si rusii si americanii si chinezii…or mai fi si altii, da nu multi:)), stiu exact ca nu mai e vorba despre „sa ne atace, să ne invadeze, să ne cucerească”, oricare ar fi ‘ne’-ul.
    e vorba despre supravietuirea Civilizatiei. adica…s-au prins ca a sosit Iarna, ca si civilizatia asta e cu Sabia Iernii deasupra capului, si…avand in vedere ca de sabia asta nicio civilizatie n a scapat pina azi…pesemne ca iau in serios faza:)))

    daca ar fi sa rezum povestea as zice asa:
    ‘dusmanul’ americanilor, rusior si chinezilor sint…Anotimpurile:)))))
    Anotimpurile, …uite chiar fix acusica cins eu scriu si tu citesti, isi continua drumul Sabiei catre Capul Civilizatiei mare cit planeta ( isi continua…ca povestea a inceput cu ceva vreme n urma )

    deci…tot asa cum vine iarna…de cind va stiti, Maestre, si iarna totul…’moare’, renascind din seminte primavara, uite fix asa se ntimpla cu civilizatiile. la un moment dat vine Iarna peste ele:))0, implacabil nenica!

    avand in vedere ca… Winter in Coming, io zic sa lasam pac-pacul si sa vdem filmul asta,…e mai interesant, ca pentru prima data in istoria civilizatiilor de pe planeta asta o civilizatie, asta, mare cit planeta, ….trece Iarna pe picioare:))) ( la limita ), fara sa mai ‘moara’:))
    hai, domne, ca e chiar tare, filmul:)))

    • deci io zic sa renuntam la vechea paradigma, ca oricum mai merge doar din inertie, si sa privim prin ochelarii noii paradigme,
      care e chiar asta cu…Winter in Coming.
      🙂
      adica…avand in vedere ca asistam la un moment unic in istora planetei, ala in care o civilizatie reuseste sa cistige lupta cu Anotimpurile ( la limita! ),
      ar fi chiar rusinos sa nu facem asta, …pe bune:)))

      adica…barim sa fim si noi prezenti in povestea care oricum ne vizeaza!:))))

  • „Elon Musk vrea să înceapă în 2022 experimentul secolului al XXI-lea: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor”
    (stiripesursero)

    pai daca acest mileniu apartine Desteptaciunii,…nu i normal ca ‘desteptaciunea’ sa ajunga sa aiba pretul unui cip?!:)))
    pe cine mai intereseaza ‘prostia’ in mileniul desteptaciunii cumparata de la taraba din piata?!:)))

    astfel toti prostii pot fi facuti destepti…prin lege:)))

    cui ii mai pasa care e faza cu invatatul, cu actualul sistem de invatamant, daca tipul de mai sus inventeaza un cip conectat la o inteligenta artificiala?!:)))
    deci…daia nici nu si mai bat capul unii cu aducerea la zi a sistemului de invatamant, …pentru ca peste citiva ani…toti prosti vor putea deveni destepti…vaccinindu se!:))))

    in timp ce unii joaca pac-pac prin lumea mare, altii, adica creca tot ei :)), pasesc cu tupeu pe granita universului, resetind ‘omul’ 🙂

    atunci cind ‘a fi destept cu d mare’ e la indemana oricui se va vedea si ce a insemnat ‘scoala’, pentru ca ea, disparind brusc din peisaj, permite vizualizarea celeilalte ‘scoli’, a Naturii, scoate de pe bancile ei… inteligenta 🙂
    ( Inteligenta Artificiala, spre fundamentala diferenta, e plenar lipsita de Inteligenta:)) )

    avand in vedere ca Inteligenta se insamanteaza inainte de nasterea…’inteligentilor’, oare cu un astfel de Gradinarit s-o fi ocupat cineva paici? :))…in ultima mie de ani?…ca mai de mult chiar au fost unii care s-au preocupat, Batranii (neamului ), adica Inteleptii:)
    e clar ca Natura e inteleapta, ‘insa ce se cere’ e ca omul sa se armonizeze cu ea, manifestandu-si Intelepciunea, nu…lasind totul la voia Naturii, ca nonactiunea, cum imi zicea cineva mai demult, nu inseamna sa nu faci nimic:))))
    Elon Musk. …un ‘termen fibonacci’, ce altceva

    • sa vorbesti despre ‘acest secol’ e…o chestie expirata:))
      gata!
      acest Etaj a incepul cu ‘vorbitul grandios’, adica nu mai vorbim despre ‘acest secol’, ci despre acest mileniu ( pentru ca marea Revolutie e un proces perpetuu :)))

  • Cum suntem lângă graniță, vom vorbi lb.rusă fără profesor in mai puțin de o oră! Iașul e la 25 km de graniță in linie dreaptă. Ai noștri politicieni sunt inconștienți!

  • Corect articol…”Vin rusii” e alta manipulare ce urmeaza „Crizei energiei” ce urmeaza „Crizei covid”….atentia bobulatiei, Pulimii cum spunea Adrian Nastase, e abatuta de la actiunea principala care este: sifonarea bugetului de stat si imprumuturile masive pe spinarea populatiei…asta e rezultatul marii excrocherii care se numeste ” Democratie”….

  • referintele valabile pina mai ieri nu mai sint de actualitate. au expirat! pot fi aruncate la cosul de gunoi.
    daca ieri erai o ‘frumoasa’ atunci cind te oglindeai in referinta zilei de ieri, azi , oglindindu te in noua referinta, s-ar putea ca ceea ce vezi e…o ‘urata’ :))
    prin urmare daca unii te vedeau intr un fel ieri, azi se prea poate sa te vada altfel. si invers!:))))

    atunci cind negru e noul alb, cind raul e noul bine, cind josul e noul sus, …si tot asa, sa fii pro sau contra devine, poate, o demonstratie a faptului ca esti ametit:))
    atunci cind toate astea se intampla mai poti fi doar Natural sau Artifiial, prin urmre poate ca singura politica viabila mai e doar asta ‘natural SI Artificial’

  • „singura soluție ar fi alegerile anticipate, singurul moment menit a pune capăt ambiguității de pe scena politică”

    oare in ce fel ar pune capat ambiguitatilor manifestarea alegerilor anticipate?
    prin definitie vremurile astea apartin unor ‘pandemii’ care infecteaza sistemele sociale din ce in ce mai adanc generind dezechilibre sinonime cu cele proprii demolarilor.

    deci cea care e cetoasa e ‘vremea’! , prin urmare cum ar putea ‘alegerile anticipate’ sa fie motiv de risipire a cetii :)), cita vreme ‘sistemul politic’ e si el vizat de Marea Revolutie pentru a fi spulberat si inlocuit cu unul nou-nout?!
    ( deci manifestarile de bun-simt ale ‘actualului sistem politic expirat’ urmeaza doar sa sustina procesul de ‘spulberare’ :)), multitudinea de ‘pandemii’, care vor inunda lumea, urmand a se dovedi doar catalizatori ai acestui proces )

    intr o lume in care singura doctrina viabila e ‘doctrina Anti’ si intr un univers care are ca esenta ‘doctrina Naturii’, sa fii pro sau contra e o demonstratie a faptului ca te situezi in afara vremurilor ( insa poate ca tocma daia se si poate manifesta Noul:))) )

  • Toate astea se intampla fiindca poporul roman este o turma credula buna doar de manipulat.Colegii mei de serviciu au lasat-o balta cu pandemia si se declara sincer preocupati de incalzirea globala.Asta dupa ce toti vin neaparat la serviciu cu masina proprie dupa care se vaita de facturi si cat de frig e afara.Astia suntem.Bineinteles ,putini au observat ca partenerii strategici fug de Johannis ca de ciuma neinvitandu-l la teleconferinta pt Ucrainadoar suntem in prima linie, ce dracu.Cred ca li s-a facut pana si lor sila de balosenia neaos romaneasca.

  • Cat de curand smecheria cu pandemia se va termina. Schimbarea climatica inca nu este bine la punct. O varianta pentru mentinerea starilor de urgenta si alerta, controlul total asupra populatiei, este inducerea fricii in razboi. Nu conteaza pentru Iohanis daca va fi razboi, conteaza sa nu fie alegeri, sa prelungim mandatul. In legatura cu 1944, nu stim daca rusii ne-au cucerit, ne-au eliberat, am intors armele, am atacat Rusia, am fost negociati la taraba cui ramanem. Dictatele si negocierele celor mari, cu tradarea noastra hotarasc soarta Romaniei.

  • Domnule Cristoiu, doar se stie ca herr e rupt de muma realitatii. Cred ca ce-l deranjeaza cel mai mult e ca nu poate pleca in vacanta..i-a stricat putin planurile de recreere…
    Politica externa a herrului e gaunoasa pt Romania. Se lupta din rasputeri sa arate ca elev silitor si disciplinat in fata unor indivizi fara Dumnezei care isi imagineaza ca daca-s nascuti in occident, sint superiori altor fiinte bipede. Uita ca au aceleasi necesitati si „compozitie” indiferent unde sintem nascuti…apoi cei ca herr nu au limite cind vine vorba de confortul personal.Individul e lacom, foarte ambitios si nesincer.E suficient sa-ti faci impresia asta despre el, ca l-ai ingropat pe loc cu tot, inclusiv cu pozitia pe care o are. Pina si ideea de justitie, politie, autoritate in general, nu mai are nicio valoare, aceste verigi ale statului nu mai au semnificatia de odinioara… daca ajungi sa bagi batrin la puscarie pt ca a batut un tzarus pe propriul pamint, aia nu mai e justitie…daca ai politia pe post de „shmecher” pt ca-i permite uniforma si mai si abuzeaza de uniforma aia, nu te mai poti uita la el decit ca la un clovn…ai un cacaraft care pune de-un spectacol grotesc timp de doi ani, nici nu-ti mai vine sa mergi la doctor ca te ingrozeste numai ideea ca nu stii pe ce miini cazi…mai ai un citzu expert in …nici el nu stie in ce…aaaa, e mare economist si are grija de „investitiile” pt tara, doar ca amaritu’ asta crede si chiar spune in gura mare ca Romania are cea mai mare crestere economica din Europa…problema e ca cifrele date de el, arata ca Romania are o crestere mai mare decit a Chinei…ar trebui sa-l intrebe cineva de unde-si ia numerele astea…poate-i un typo ceva…apoi „dom’ jeneral” prim ministru…nu-i mai iau la rind si pe restul ca am mai spus lucrurile astea,m-as repeta…ideea e ca s-a dus pe girla orice respect sau sentiment de incredere in ceea ce se numeste autoritate in ziua de azi. Presa e isterica si plina de „futzite” si baietzei jurnalisti…cam analfabeti si usor de manipulat da’ scriu cu nemiluita articole fara valoare, pline de greseli si inconsistente de la un paragraf la altul.Altii, ma refer la jurnalistii mai versati care au 20 de ani sau mai mult, in „cimpu’ muncii” ca jurnalisti, platesc politze sau isi dau cu presupusul si nu suporta sa fie contrazisi, e momentul lor de glorie de doi ani incoace si vor sa iasa in evidenta cu lucruri de care oamenilor nu le mai pasa…manipularea e asa de evidenta, ca eu am cam renuntat la multe site-uri, iar la TV ma uit doar la anumite emisiuni, restul sint pierdere de timp.
    Ca intotdeuna se distrage atentia oamenilor de la problemele reale cu fel si fel de traznai…unii nu vor sa-l lase pe covid din bratze, au uitat ca-n copilaria lor sigur au avut gripa cel putin o data, dar acum devii vedeta daca zbieri mai tare pe subiect si sustii ce trebuie si pe cine trebuie…ce mai, se poarta ca niste „dizidenti” …”dizidentii”covid o sa nege repede ca-au fost „zbieratorii” de serviciu, cind toata mizeria asta de manipulare si dezinformare va scadea in intensitate. De disparut, nu dispare, e „virus” mai puternic decit covidu’, si pt „manipulare” nu e leac, daca ar fi, shmecherii ar trebui vaccinati periodic…o data pe ora cu doza tripla.
    Partidele, in general vorbind, nu sint altceva decit grupari mafiote…nu le poti numi triburi pt ca trinurile chiar daca se razboiesc , mai fac si pace daca asta e in interesul membrilor…astia la noi se cred
    Al Capone sau se vad incoronati pe stilul lui Napoleon…ba mai au si ideea fixa „daca voi nu ma vreti, eu va vreau”…si uite asa terorozeaza o tara intreaga cu scrintelile si luptele lor. AUR si USR sint alte doua grupari cu interese nu neaparat pt binele cetateanului de rind…in plus AUR e partid cu imaturi, chiar si cind e frumos ce spun ei, cineva calca strimb si se cam duce din aerul ala de salvatori si luptatori pt Romania…USR e plin de izmeniti care traiesc in lumea Lalei…a tunat si i-a adunat.
    Atmosfera isterica mentinuta de herr si gashca care-l sfatuieste, are un singur scop: sa nu se prinda lumea ca trupele care vin trebuie tinute pe casa si masa din bugetul de la stat. Nu am auzit pe nimeni sa explice, din ce bani vor fi intretinuti mergenarii, ca asta sint, trimisi la noi…Ce „exercitiu” e asta cu trimisu’ de trupe la noi, cica pe „termen scurt”…Ce inseamna „termen scurt”? O luna, un an, doi, o suta????Ca-mi amintesc ca nea basescu le-a semnat amerolacilor un document prin care le da voie sa stationeze si i-a lasta si la Deveselu pe „perioada nelimitata”…ce-o insemna si aia in capu’ maharilor de la noi.
    Herr, prostu’ national nr 1, nu ia decizii pt ca nu poate, el da decoratii si casca la depunerea „respectelor” pe la diversele monumente….daca cere ca bombalaii aia sa tina sedinte la Kiev, e pus de aia de la casa varuita, nici macar de la UE…asta arata clar cita diplomatie au in cap la Cotroceni. Lacheii de serviciu nu-s in stare sa-si informeze corect si concis propriul popor, nu mai zic de administrarea intregii tari, da’ viseaza sa-i fie ei „diplomatii” de serviciu…de parca il doare pe Putin in gaura sezatorului de „sceneta” asta a la „Domnu’ Goe” care mai e si regizata prost…”caiboii” au o vorba ” nu ne plac tradatorii, dar ii iubim”…
    Herr claunus e dus cu pluta, la partea asta nu mai exista dubii…
    Daca asta e presedinte de tara si geoana e, ce e, la aia la nato, imaginati-va cum sint ceilalti de la butoanele lumii…nu ma refer la aia care au banii si stau in culise, ma refer la bambilicii astia cu titluri pompoase si care nu fac nimic cit e ziua de lunga…
    Uite cum e geriatricu’ de la casa varuita…i-a scapat chestia cu „inflatia e buna”…acum unii o interprezeaza ca pe o gluma, altii stiu ca i-a scapat porumbelu’ pt ca unora le convine „ideea”…cine trebuie nu pierde niciodata…daca in pandelie milionarii si miliardarii au cistigat mai mult decit oricind inainte de 2019, sa-i vezi acum ce misculatii vor face cu banii…totul e din virfu’ pixului oricum…sau mai printeaza niste dolarasi si au rezolvat…gasesc ei o metoda sa „rezolve” …tot.
    Apropos de „vin rusii”…vin, da’ se pare ca le place iar prin cuba…de’, ce sa le faci? Din ’60 si pina azi e ceva timp…or cum istoria se repeta…sa vedem de data asta, ce as are vladut pe mineca…E? Aia e.

    • @se_știe_cui_mă adresez
      1. Anul trecut, mai mult ca sigur că lui Iohannis i-au șoptit sfătuitorii lui că e groasă, că miroase a suspendare și/sau a alegeri anticipare și i-au găsit ca singură soluție băgarea PSD-ului la guvernare. Ăștia din urmă, hămesiți, au și sărit să-și înfigă colții în ciolan! Vai de ei și de analiza lor de perspectivă! N-au nicio viziune realistă și de două luni fac gafe după gafe. Iohannis își scuipă-n pumni de satisfacție. Singura lui ”pedeapsă” pentru acești ultimi ani de ”cotrocenit” e că nu mai poate schia decât prin grădina Cotrocenilor și nici la vară nu se prea poate ascunde într-o gaură de golf pentru că-l văd dronele! Dar ce nu-i voi ierta niciodată lui Iohannis este că și-a tras cele 6 case când era primarul Sibiului. Dacă se împroprietărea cu ele – ceea ce era aproape imposibil – când era profesor, fie și inspector școlar, nu era atât de țipător furtul! Dar așa, e clar, casele acelea sunt luate prin abuz de putere!
      2. Acum o oră am aflat la TV că școlile încep să fie trecute în on-line pentru elevi, nu pentru COVID, ci pentru că în ele nu-i căldură la parametrii ceruți. Eu așa ceva nu credeam c-o să trăiesc să aud în mileniul trei. Cum se poate așa ceva? Ăsta e un atentat la educația copiilor. Nu-i COVID, băgăm frig în școli!

  • Ieri a băgat-o iar pe aia cu recrudescența antisemitismului și xenofobiei la români ! Neamțul plin de ură și nostalgic, urmașul tineretului hitlerist,se dă apărător al evreilor !

  • Parafrazând un titlu de carte a lui Marin Sorescu aș tasta ironic „Sigur printre jurnaliști „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *