Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

O Lebăda neagră în favoarea AUR

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „O Lebăda neagră în favoarea AUR”

 • Draga Ion Cristoiu (ne stim tare de mult, chiar de pe la inceputuri, eu am luat, dupa aceea, un complect alt drum) iti urmaresc emisiunile, cu regularitate, pentru ca invat din ele. Apreciez enorm cum intelegi si TRAIESTI, citind, istoria diferitor colturi ale lumii. De ex. cum intelegi Rusia, din perspectiva istoriei sale (atentie! a intelege nu iseamna aproba, ci a raspunde unor intrebari ca „de ce?”). Auzindu-te si azi , m-a prins un gand, aparent”nebun”: CRED CA NIMENI (probabil chiar la nivel mondial!!!) N-AR AVEA PROFUZIMEA DE CULTURA SI TALENTUL DE JURNALIST, BINE TEMPERAT, CA TINE, SA-L INTREVIEVEZE PE PUTIN, ALTFEL, MAI DENS SI MAI RELEVANT DECAT PANA ACUM. Ar fi un eveniment jurnalistic mondial! Mult mai bun decat bunul interviu al lui Tucker Carlson!! FA-O!!

  • Fara suparare, asta e gluma zilei?

   • Simt nevoia sa explic. TC este un jurnalist cu acoperire mondiala, mai ales de cand a „divortat” de Fox. Interviul a fost negociat la sange. Pe de o parte au fost interesele lui TC iar pe de alta parte au fost interesele lui Putin. Interviul s-a realizat pentru ca la un moment dat interesele au coincis. Putin a dorit sa faca cunoscut publicului global (in special celui american) puctele sale de vedere iar TC si-a dorit exact acelasi lucru, incercand sa creeze in mintea consumatorului american de MSM o alternativa. In acelasi timp si-a crescut in mod evident si notorietatea, daca mai era nevoie. Sunt convins ca acest interviu a avut un spate si un sprijin dintr-o anumita parte a US Deep State, fara de care nu s-ar fi realizat. Parerea mea. Sa ne intelegem, nu discutam despre competente in materie de cunoasterea Rusiei, in care e posibil ca dl Cristoiu sa-l depaseasca pe TC ci de anvergura publicului tinta si interesele majore ale preopinentilor. Pur si simplu e vorba despre proportii si ordine de marime pe arena internationala.

 • Sondajele de opinie sunt niște făcături cu rol de manipulare a opiniei publice, așadar e bine să voteze fiecare fix ce dorește și mai ales să meargă la vot.
  Duminică seara vom ști exact care vor fi primarii, președinții de CJ și alcătuirea diverselor consilii, iar luni-marți cine va fi trimis în PE. Că veni vorba, dar pe listele pentru PE am văzut personaje care se pare că au mucegăit făcându-și veacul la Bruxelles. Chiar nu s-a săturat nimeni de ei?!
  Campanii electorale adevărate s-au făcut doar în localitățile mici, în orașele mari, exceptând Bucureștiul, campanie electorală nu a existat. Mare mi-a fost mirarea să văd ieri la intrarea în cel mai mare cimitir al Iașului un panou electoral. N-am înțeles, dar e un avertisment că vor vota și decedații?!

  • Corect. Pe de alta parte prezenta mare la vot predispune la smenuri. Adica unde merge mia merge si suta. Cu cat sunt mai putine voturi, frauda e mai putin posibila. Pentru ca esantioanele de votanti sunt constante indiferent de numar. Proportiile se mentin. Pe de alta parte, daca excludem smenuirea voturilor prin tablete, ramane valabila cealalta ipoteza si anume ca oricum candidatii, indiferent de palarie, au fost atent greblati de bajeti, bine-nteles spre binele nostru. Deci, ramane cum am stabilit. Duminica seara vom sti ce si cum. Noi. Ei stiu demult!
   PS Statistica e o stiinta deosebit de dragutza si amabila, pentru ca e deosebit de elastica. Pentru cunoscatori.

   • @CIB
    Mark Twain famously popularized the saying, “There are 3 kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.”

 • @Online
  „Boom-ul actual al inteligentei artificiale a catapultat evaluarea de piata a Nvidia in clubul celor de peste 3.000 de miliarde de dolari, deoarece companiile tehnologice, precum Meta Platforms, Alphabet, Amazon si Microsoft, se grabesc sa cumpere cipurile GPU ale companiei care permit dezvoltarea inteligentei artificiale.”
  https://www.aktual24.ro/nvidia-depaseste-apple-si-devine-a-doua-cea-mai-valoroasa-companie-din-lume-dupa-microsoft/
  Zi Frumoasa Online!!!
  vali
  🙂

  • procesul e natural, cresterea e naturala

   .com e mic copil fata de .ia

   urmează internetul cuantic s ia cuantică.
   asta e maximul.
   și și astea vor crește natural, …pur si simplu

  • urmează să crească Meta Platforms, Alphabet, Amazon si Microsoft

   pur și simplu nu exiști daca nu ti înnoiești temelia, despre asta sunt vremurile,
   iar odată adus la zi …faci față, te miști, te dezvolți,crești, …nu mori.
   înnoirea temeliei presupune o relație ombilicala cu ia

  • cea care a crescut uriesesti e capitalizarea inteligenței …pură și simplă.
   mare lucru sa ai in ograda …inteligenți. faza e că și ăștia …s au globalizat, intre timp, devenind …marfa rara.la nivel mondial, evident.( …nbai zice că e așa, însă lumea s a umplut de deștepți, golindul se concomitent de inteligenți ( care …s au unificat, nascindu se din ce in ce mai puțini inteligenți, care însă Sint din ce in ce mai capabili sa se conecteze la Inteligenta ( Naturii )

   • @Online
    Uite Online…si cu Apple
    „How Apple Fell Behind in the AI Arms Race
    After years of playing it safe with general artificial intelligence, Apple is set to unveil new features next week”
    https://www.wsj.com/tech/ai/apple-ai-siri-development-behind-9ea65ee8?mod=hp_lead_pos1
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • viitorul civilizației e legat ombilical de ia
     nouă lume are la temelie ia

     faptul că ia, actuala, e varianta de grădinița a ia cuantice …nu prezintă interes, din ce se vede

     faptul că ia cuantică e esență Artificialului, adică a Antinaturii …iar nu prea interesează pe nimeni, pentru că dacă ar interesa pe cineva …și ar varî asii in buzunar încă de cînd pleacă în călătorie, adică încă de acum, ..despletind dinamicile in superpozitii

     • a fost însămânțată ia, însă de răsărit va răsări ia cuantică, pentru că darurile pe care natura le face Sint absolute( natura împlinește dorințe in mod absolut )

 • Maestre dvs. de când cu războiul ne citiți din istoria Rusiei, ne spuneți despre ecranizări impresionante.
  Eu am ales să „călătoresc” prin diverse bloguri prin Rusia. Sunt absolut fascinată.
  Mai nou am urmărit o călătorie cu Transiberianul pe cea mai lungă cale ferată din lume, care a avut o importanță extraordinară în cel deal doilea război mondial aprovizionând frontulurile cu arme, hrană și trupe. Cred că se poate scrie o carte despre Transiberian.
  Am „văzut” Baikal care este cea mai mare rezervă de apă dulce din lume, cu o suprafață și o adâncime uriașă. Este considerat cel mai vechi lac cu apă dulce – 20-25 milioane ani. Când privești imensitatea de apă ai zice că aici s-a născut lumea căci cum ai putea să triști fără apă?
  Am „văzut” Vladivostok unde este ancorată marea flotă rusească din oceanul Pacific.
  Dar m-am uitat și la filmulețe din Republicile Rusiei, republici atât de diverse ca nații și religii.
  În mare, din tot ce am văzut, rușii trăiesc bine. Au infrastructurp, nu au probleme mari (cel mult cu alcoolul) au tot ce le trebuie.
  Și România are de toate, munte, mare, păduri, râuri, lacuri, rezerve multiple.
  Însă după ce vezi imensitatea și diversitatea rusească noi suntem ca un mic Terariu frumos aranjat.
  (Dacă vreți să urmăriți un cântec din Altai. Absolut impresionat!)
  *
  Printre picături am urmărit și eu din campania din acest an. Am fost impresionată că în București primarii Băluță și Negoiță au realizări deosebite – patinoar, săli de sport, prelungiri de metrou, poduri, parcări.
  În celălate sectoare Zero.
  *
  Maestre, ne tot dați pe Nicușor Dan acest împătimit procesoman. Tipu ăsta-i bolnav, vă spun.
  L-am văzut într-o poză pe Luju cum stâtea încovoiat, singur pe o băncuță în sala de judecată.
  Tocmai ieri a mai pierdut un proces cu Sanador fiindcă nu a vrut să dea autorizație de construcție pentru un spital oncologic așa cum a stabilit legea.
  Vă întrab cine o să plătească despăgubirile stabilite, adik Tribunalul Bucuresti îl obligă pe Primarul General sa plateasca o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi in care întarziere, plus 100 de lei pentru fiecare zi de intarziere. Asta înseamnă (660 lei +100) x 750 zile întârziere = 570.000 lei. Atenție! Plus cheltuieli de judecată.
  Cine o să plătească? Primăria? adik noi!!?
  Și e doar unul din zecile de procese pierdute în care are de plătit cheltuieli de judecată plus despăgubiri.
  Dacă piede primăria Nicușor Dan rămâne fără nici un venit.
  Statul nu-i poate pune propire că nu are nici un bun personal, doar hainele de pe el.
  Omul ăsta la 54 de ani are un CV gol, gol, gol.
  Nu a lucrat nicăieri decât a înființat niște ONG și a cerșit bani.
  Eu am 40 de ani de muncă scrise într-un CV de om normal, dar am văzut CV-uri (la profesirii universitari) care te lasă mut, care predau cursuri atât în țară cât și la cele mai respectabile universități din întreaga lume și au și muncă de cercetare.
  Nicușor Dan e un mare Zero dar și un Escroc și Manipulator. Da, ca elev a obțiunt o medalie dar nu e singurul, generații întragi de elevi au adus medalii dar asta nu înseamnă să pretinzi moka un post de primar.
  *
  Maestre, văd că Nicușor Dan v-a manipulat și pe dvs. altfel nu vă înțeleg că doar trăiți în acest oraș.
  *
  Am rămas impresionată de ce a realizat Băluță și Negoiță în sectoarele 4 și 3 – săli de sport, un patinoar, spital, pasaje aeriene, prelungiri de metrou, parcări etc.
  Cum draq ei au putut și ceilalți nu?
  Și au reușit în condiții ostile fiindcă Nicușor Dan a refuzat orice colaborare, orice contact.

  • Văd că bătăliile adevătare se dau pe primăriile din țară. Le urez succes la cei din AUR. Ca partid nou merită o șansă.
   La capitală votez cu Firea fiindcă primarii PSD au avut realizări remarcabile în sectoarele gospodărite de ei.
   La europarlamentare votez cu AUR și sper să nu trimită acolo nultități ca Falcă, Rareș Bogdanși alți peneliști.

 • Izolată pe plan internaţional, Rusia continuă ofensiva diplomatică în Africa împotriva Occidentului… imperialist colonialist criminal si jefuitor…ha ha ha …tovarasii astia nu au auzit de BRICS? o organizatie formata din dictatori?Un alt dictator vrea sa adere RDOGAN al Turciei.

  • Murica a intrat in capcana lui Tucidide. Asadar si prin urmare vom avea deranj nuclear. Sper sa ma insel dar toate conditiile necesare si suficiente sunt indeplinite la mm.

  • Doomsday clock e la 90 de secunde de Midnight. Tic tac, tic tac,….Boom!

  • Apropo de harta cu cele cinci coridoare NATO. Daca excludem razboiul direct NATO-Rusia (prin absurd), acele coridoare consfintesc predarea suveranitatii statelor europene catre SUA. Cu alte cuvinte Europa e bagata la cotetz iar sansele de dezvoltare economica, in afara intereselor Unchiului tind spre zero barat. Fara sa traga un singur glont SUA a pus UE la pamant. Dorinta lordului Ismay a fost indeplinita. Pentru cunoscatori. Salam!

   • @cib,

    Nici SUA nu mai e condusa de americani. O spun ei insisi.
    Exista acolo un lobby de o anumita „culoare” (sic!) care decide totu’.
    Nu ti se pare interesant ca valu’ cu imigranti care a lovit EU anii trecuti acum loveste USA?
    Si nu ti se pare interesant ca revolta palestinienilor a izbucnit fix cand Rusia facea zob gasca de asa zisi urcrainieni?
    Toate drumurile duc la… Lobby & Hobby!… 🙂

    • @Paul
     All rise! Commodus is now in session!

    • @Paul
     Amendament: din fericire, pe vremea lui Commodus nu existau „bomboane agricole”. Azi insa…
     PS Io am zis demult ca 7 oct a fost o manevra pusa la cale de o minte formidabila, un Super GO Sensei. 7 oct va fi un fel de Anno Domini redivivus. For better or for worse. Chestie de perspectiva.

   • ue s a sinucis. ce i drept in urma unor inginerii sociale, însă a ajuns unde e pe mana ei. unii au jonglat după dorință cu profilele psihologice ale europenilor(și nu numai). ue s abindreptat cu tot dragul către destinația pe care alții i au definit o social inginerește.

    marea revoluție e o suma de sinucideri, mai nainte sa fie o poveste a noilor temelii.

    ingineria socială ( mai cu seamă aia fragmentară) e ..mai capabila decit cea mai performanta armata, deci cu toate că nu s a tras un glonț, s a tras cu cea mai performanta arma a vremurilor

    • cei care pica primii in plasa ingineriei sociale sunt cei care cu asta se ocupă. un pește mai mare ii papa social inginerește. sau ii înhăma la caruta, tot social inginerește…
     din chestia asta, care se mai numește antiintelepciune, doar înțelepciunea te mai scoate, adică ‘ cealaltă inginerie sociala’

     (ingineria socială se manifesta prin superpozitii. una e antiintelepciunea, ailaltă fiind înțelepciunea)

 • Ati spus intr-o emisiune anterioara ca Firea a pierdut alegerile dupa aparitia documentului in care Nicusor Dan era acuzat c-ar fi turnat la securitate dar Firea nu a fost niciodata in fruntea sondajelor pentru a putea pierde ceva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *