Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

O lovitură de presă dată secretomaniei tipice regimului Iohannis

Fără discuție, subiectul numărul unu al zilei de joi, 22 aprilie 2021, în presă și în politică, dar și în spațiul public în general, l-a constituit vestea că PNRR-ul trimis la Bruxelles de Guvernul României a fost retrimis înapoi pentru a fi refăcut. Multor români nu le-a venit să creadă această veste. Pe 17 martie 2021, Klaus Iohannis se ivea în spațiul public din înălțimea Dealului Cotroceni pentru a anunța că, în cadrul ședinței cu liderii Coaliției de guvernămînt, cu primul ministru și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene „am convenit astăzi Planul Național de Redresare și Reziliență care urmează să fie supus aprobării Executivului și, ulterior, transmis Comisiei Europene, spre negociere”. Deși în final se aducea vorba despre „negociere”, puternica impresie lăsată de discursul prezidențial era că Planul e bătut în cuie. Fără a aminti o clipă că e doar un document trimis spre negociere, dar mai ales în ce constă negocierea, Klaus Iohannis se avîntă într-o prezentare tiribombistă a efectelor acestui Plan asupra României. Privirile lui Klaus Iohannis se aprind, cum i se întîmplă ori de cîte ori (adică totdeauna) vorbește despre viitor. Ca urmare a acestui Plan, România va primi 30 de miliarde de euro. Cu acești bani, România va înflori pur și simplu. Va lua amploare rețeaua de spitale, țara va fi împînzită de autostrăzi, va prinde viață Proiectul prezidențial, de mult mort, România educată, elevii, studenții și cadrele didactice vor accesa instrumente digitale. Deși nu banii fac reformele, ci voința politică, Klaus Iohannis înfățișează cele 30 de miliarde ca o garanție a reformelor promise de președinte de șase ani și niciodată concretizate, fie și la nivelul unui singur punct. În viziunea prezidențială, PNRR-ul adoptat la Cotroceni e ca și aprobat de Comisia Europeană. Prin urmare, președintele declara solemn:

„Fac un apel la autoritățile publice și partenerii economici și sociali implicați în fundamentarea și implementarea acestui plan să susțină acest efort integrat la nivel administrativ, instituțional sau privat”.

Pe 7 aprilie 2021, Guvernul aprobă Planul aprobat deja și prezentat de Klaus Iohannis pe 17 martie 2021. Documentul e trimis la Bruxelles. Nici Klaus Iohannis, nici Florin Cîțu, nici Cristian Ghinea nu previn pe români că e vorba doar de un draft, care va fi negociat cu Comisia Europeană și care, în consecință, poate fi primit înapoi spre refacere. Toate autoritățile se întrec în a prezenta Planul ca un document final, pe care Comisia Europeană nu va avea altceva de făcut decît să-l aprobe, evident, felicitînd Guvernul Român pentru perfecțiunea proiectelor.

Joi, 22 aprilie 2021, aceleași autorități – președinte, premier, ministru – confirmă că Planul a fost retrimis la refăcut, ceea ce înseamnă că are mari hibe. Deși teoretic, Planul urma să fie negociat, nici președintele, nici premierul, nici ministrul nu ne răspund dacă a fost vorba de o negociere între România și Comisie, și dacă da, ce-a obținut România în urma acestor negocieri. Autoritățile ne dezvăluie doar atît:
Că Planul trebuie refăcut.

Firește, stilul ceaușist de comunicare publică își spune cuvîntul. Nici unul dintre cei implicați nu recunosc fățiș că Planul trebuie refăcut, ceea ce înseamnă că a fost prost întocmit. Într-un fel sau într-altul, pînă la urmă recunosc că trebuie să-l refacă. Florin Cîțu reușește rara performanță de a prezenta refacerea Planului ca remodelare, într-un discurs de Cetățean Turmentat:

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost săptămîna trecută… ministrul a fost acolo. Există o negociere. Noi am prezentat un plan, Comisia Europeană a venit cu comentarii, noi revenim cu aceste comentarii. Eu nu aș spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întîmple acest lucru. Cred că este vorba de fine tunning, de a remodela ceea ce avem noi în planul nostru de rezilienţă… reconstrucţie şi rezilienţă pentru… redresare şi rezilienţă pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci nu văd aici nicio problemă.”

Ministrul Cristian Ghinea aparține USRPLUS; unui partid care face mare caz de sinceritatea demnitarului față de cetățeni. Cu toate acestea, intervenind în chestiunea Planului, Cristian Ghinea se manifestă ca un vajnic PNL-ist sau PSD-ist. Încearcă să ascundă adevărul sub o înșiruire de minciunele frumoase ca niște mărgele:

„Planul Național de Redresare și Reziliență este în lucru, în plin proces de consultări cu Comisia Europeană. Nu este un document final, acum, cel pe care realizăm consultările și nu este trimis oficial la Bruxelles. De aceea, toate modificările și observațiile pe care le primim în această perioadă sunt parte a procesului normal de completare și negociere. (…)
Rog partenerii din opoziție să nu mai caute puncte ieftine electorale cu dezinformări pe acest subiect. Ca întotdeauna, sunt aici pentru a dialoga și a informa, factual.”

Reacția lui Cristian Ghinea, în contrast cu exigențele unui alt fel de politică, o politică angajată să nu mai păcălească Poporul, explică într-un fel de ce ministrul s-a numărat printre liderii USRPLUS care au fost pe șest în Criza din Coaliție de partea PNL, sugerînd că el va rămîne ministru dacă partidul pleacă de la Guvernare.

Reacția autorităților în chestiunea Planului ne dezvăluie o luare prin surprindere. Președintele, premierul, ministrul ar fi vrut să ascundă faptul că Planul a fost trimis la refăcut. Și s-ar fi lucrat la refacerea lui în mare secret. Dacă vreun europarlamentar PSD ar fi dezvăluit opiniei publice secretul, ei ar fi spus, asemenea lui Cristian Ghinea, că e un fake news. N-au putut să ascundă adevărul, deoarece el a fost dezvăluit miercuri seară, la emisiunea România9 a lui Ionuț Cristache de vicepremierul Dan Barna. Stîlp al puterii actuale, Dan Barna nu putea fi pus la punct ca autor de fake news. În deschiderea emisiunii România9 de joi seara l-am felicitat sincer pe Ionuț Cristache pentru această lovitură de presă. Deoarece ea a creat un adevărat cutremur pe scena politică, am transcris (cu forțe proprii) banda video pentru a reda în varianta on line momentul Dan Barna. Din transcriere ne dăm seama că situația e mult mai groasă decît au încercat s-o prezinte președintele, premierul și USRPLUS-istul Cristian Ghinea. Citită cu atenție, stenograma ne evidențiază meritul lui Ionuț Cristache în această lovitură. Din cîte se vede, el știa secretul refacerii Planului. Dan Barna a fost pus în fața faptului împlinit. E drept că un alt politician, din școala veche, de șmecherire a Poporului, ar fi scăldat-o. Dan Barna, chiar dacă provocat de Ionuț Cristache, a fost însă deosebit de sincer. Răspunzînd astfel Programului USRPLUS de promovare a sincerității în dialogul cu Poporul ca expresie a unui Altfel de a face Politică:

Ionuț Cristache: Bine, haideți să trecem mai departe. PNRR-ul domnule Barna care e în curtea dumneavoastră, aici nu mai e loc de șovăială. L-ați terminat. Înțeleg că domnul Ghinea a fost cu PNRR-ul la Bruxelles?
Dan Barna: Da.

Ionuț Cristache: S-a întors cînd ieri, alaltăieri, cînd s-a întors?
Dan Barna: La începutul săptămînii s-a întors.

Ionuț Cristache: Înțeleg că trebuie refăcut din nou.
Dan Barna: Nu.

Ionuț Cristache: Vă rog, spuneți-mi ceva. Noi n-am avut parte de o comunicare. Acel minister e ermetic închis, n-a transpirat nimic din acel minister, nu știm de ce. Spuneți-ne dumneavoastră ce se alegere de acest PNRR și de miliardele care ar trebui să sosească în țara noastră?
Dan Barna: În cadrul discuțiilor și negocierilor avute în cadrul Coaliției cu cei trei parteneri am căzut de acord asupra unei forme de propuneri a PNRR-ului cu care colegul meu, Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, a discutat acolo cu oficialii europeni, cu comisarii pe acest subiect. Unele dintre teme au fost acceptate, despre alte teme Comisia Europeană a spus: «Domnule, cred că vă sînt necesare dar nu vă dăm banii din PNRR pentru asta».
Ionuț Cristache: Un exemplu.
Dan Barna: Irigații.
Ionuț Cristache: Nu ne dau banii.
Dan Barna: Au zis domne cred că noi avem 3 miliarde pentru irigații și-au zis nu este o reformă care ajută la reziliență după covid. Pentru că acest instrument, la nivel european a fost gîndit ca instrument prin care statele să se repună pe picioare după criza Covid. Și unele teme sînt acceptate, alte teme.

Ionuț Cristache: Un alt domeniu în care nu ne dau bani.

Dan Barna: Nu e vorba că nu ne dau bani deloc, la unele a zis că e alocarea prea mare și sunt dispuși să dea sume mai mici. Avem în continuare discuția cu acceptarea componentelor de infrastructură, care pentru noi e de viață și de moarte.

Ionuț Cristache: Deci încă nu s-a acceptat infrastructura.
Dan Barna: E discuția în curs, n-au respins dar e o discuție în curs legată de recalibrare, ce să fie granturi, ce să fie împrumuturi. Deci sînt pe mai multe dintre capitole, prezentate deja public și în parlament de colegul meu Cristian Ghinea. Avem astăzi, pe masă, punctele de vedere ale Comisiei. Cu observații, cu lucruri de adăugat.

Ionuț Cristache: Cînd trebuie să trimitem refăcut PNRR-ul?
Dan Barna: Mîine, poimîine o să avem întîlniri în cadrul Guvernului cu miniștrii, în care le prezentăm punctul de vedere al Comisiei. Și noi oricum am mers cu 40 de miliarde, sunt 29 realitate, aproape 30 cum bine știți, alocarea noastră inițială sau, mă rog, pachetul cu care am mers era undeva la 40 de miliarde știind că vor fi bucăți pe care comisia va solicita să fie modificate sau reduse. Și-atunci am mers cu o propunere de supracontractare tocmai ca să avem din ce tăia. Așa e logic, toate statele fac asta. În zilele următoare și în următoarele două săptămîni zic eu, vom avea acest proces de…, practic a fost prima citire, dacă o privim în termeni de construcție a unei legi. Exact cum construiește o propunere de lege, vi cu ea în guvern, să zicem și ai o primă citire și după aia primești observații de la colegi, exact așa s-a întîmplat și acuma. Am făcut un plan, l-am aliniat cu factorii. A mers la Comisie, Comisia a zis aici mai trebuie.

Ionuț Cristache: Deci în două săptămîni trebuie să ne ducem cu el refăcut.
Dan Barna: Vom avea undeva în final de lună aprilie e un termen, dar din discuțiile pe care le-a avut domnul Ghinea la Bruxelles acest termen va fi prelungit aproape sigur, nu știm 100% dar va fi prelungit. Deci în următoare săptămînă, jumătatea lui mai vom avea o formă consolidată care să fie propus spre aprobare.

Ionuț Cristache: Mai sînt și alte țări în postura României de a nu fi reușit să prezinte?
Dan Barna: Categoric. Sînt doar cîteva țări care l-au finalizat pentru că în toate statele sînt exact aceleași discuții pe care le avem și noi. Toată lumea vrea să pună ca în pomul de Crăciun.

Ionuț Cristache: Și cu irigațiile ce faceți domnul Barna? Că erau destul de mulți bani acolo.
Dan Barna: N-au spus c-au fost eliminate complet, doar că alocarea cum o vedem noi Comisia a spus că nu va accepta lucrul acesta. Vom vedea, vor fi alocări din bugetul național, din fondurile structurale, din alocările pe agricultură.
Ionuț Cristache: Deci urmează zilele viitoare să dezbateți și redați forma finală ca să vă duceți cu el din nou la Bruxelles.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „O lovitură de presă dată secretomaniei tipice regimului Iohannis”

  • @ Elena Stoican.Am citit ca bicicleta cu care se dadea azi KWI face vreo o suta de milioane vechi,probabil ca are tv, laptop si parabolica, dar nu cred, seamana cu aia a mea din copilarie marca Tohani mi-a fost cumparata de tata dintr-o prima.Oricum, are de toate omu’.Hai domne, terminati cu chestiile astea marunte, ce naiba, oamenii au alte treburi numai la PNRR nu le sta lor gandul. Noi avem planuri uriase,politica de anvergura europeana, sa sprijinim Ucraina contra Rusia, am gandit ca nu am auzit bine cand a glasuit mister Goldenberg am crezut ca am nimerit la Ora vesela.

  • S a intalnit hotu cu prostu,noi nu suntem in stare sa facem programe,dar nici coana Europa nu vrea sa ne dea un sfant,asa ca,gand la gand,cu bucurie.UE vrea sa redistribue banii pentru Romania tot lor,bogatilor Europei,si si freaca mainile de bucurie.Iar cand se vor repune pe picioare economic(tot ei),isi vor rechema si iobagii din Est la treaba,ca trebuie reconstruit Vestul,asa ca…Nu mai visati cai verzi pe pereti.

    • Se pare ca si Putin incepe sa se cam dezumfle…Greu tata cu finantele,razboaiele costa tati,si nu un mizilic…triliarde de dolari…degeaba ai soldati cranceni…trebuie si astia platiti…asa si au rupt si SUA vistieria…printe ciuhapi.

  • Vorbind de transparență, prin semnătura Dl. Iohannis, România (alături de celelalte state membre EU) a împuternicit Comisia să facă împrumuturi bancare în cuantum totalul de +672 miliarde euro pentru finanțarea „planului” de redresare al EU, din care, cel puțîn teoretic, 30 de miliarde sunt destinate României. Întrebare: cine va plăti dobânda pentru cele 30 de miliarde de euro ce vor fi împrumutate de la bănci de către Comisie în numele României (nota bene, bani care nu este obligatoriu că o să și ajungă la noi)? Presupunând că România vă primi totuși ceva mărunțiș în cele din urmă, vă plati România dobânzi bancare strict pentru suma primită sau pentru suma de 30 miliarde de euro, indiferent de cât primim? Rog pe cineva care chiar știe cum stau lucrurile, pe documente și nu pe vorbe, să răspundă.

  • ar putea Dunarea sa urce…spre Brasov, spre ex?

    cea fost mai intai, Sleaul Dunarii?…sau Dunarea?!
    io zic ca mai intai a fost Sleaul Dunarii si abia dupaia, pe sleaul asta, a curs si Dunarea, spre mare.

    cam asa si cu dunarea numita Lumea Mare. mai intai e Sleaul Lumii si abia dupaia Lumea Mare care…se scurge, pe Sleau, spre Mare.

    privind Sleaul Lumii vezi traiectoria Lumii Mari, tot asa cum privind sleaul, albia unui rau, ii poti deduce traiectoria raului.

    unii, azi, au o Dunare pe mana si vor s-o suie pe Varful Omu, insa ea, saracana, stie una si buna: mai intai Sleaul Dunarii si abia dupaia ‘mersul Dunarii’.

    rezumat:
    e mai probabil ca pe vremurile astea sa ti se aprobe finantari pentru o fabrica de printat, 3D, chifle,…sau carne cu gust de mistret, decat finantari pentru sisteme de irigare a graului,
    pentru ca e de bun-simt ca Lumea Mare sa si sustina propria dinamica, care urmeaza Sleaul Lumii, decat sa sustina dinamici care pun la indoiala chiar Sleaul.
    Sleaul, Calea,…tot aia.

    • deci…cu pastila video. insa in continuarea a ceea ce am scris mai sus.

      e mai probabil ca viitorul sa faca din energia electrica, nu din hidrogen, vedeta vremurilor, chiar daca asta inseamna implementarea conceptelor povestite de Nikola Tesla,
      iar asta e de ajutor in identificarea naturii ecuatiei de miscare a Lumii Mari, care mai nainte sa genereze ‘miscare libera’ defineste…propriul sleau!, ca altfel cum?!:)),
      de unde rezulta si ca ‘libertatea’ poate fi inteleasa si ca plenara libertate de miscare pe sleaul predefinit!:))), chiar daca acesta e asamblat din dorintele oamenilor, deci poarta in sine esenta libertatii absolute.

      • ‘Pandemia de COVID-19 a luat sfârșit în Marea Britanie.
        „S-a trecut de la o pandemie, la o situație endemică” ‘

        tare de tot!

        …insa o astfel de stare io o vad ca fiind ilogica.

        • Sleaul pe care Lumea Mare ‘se da’ a fost cioplit inca de cind primul om, cu ale sale dorinte cu tot, s-a exprimat pe planeta asta.
          odata cu trecerea timpului el doar s-a desavarsit, asemenea ciopliturilor care desavarsesc o sculptura, pe traseul ‘3-6 si 3-9’, adica pe traseul ‘3-6-9’ despre care a povestit si Nikola Tesla.
          insa pe cind 3-6-9 este o poveste a dorintelor implinite instantaneu si a dorintelor care urmeaza sa se implineasca, de aici rezultand imaginile trecutului si prezentului,
          Lumea Mare se indreapta spre Noua Lume, a Noului Om, a Nemuritorului om, caz in care realitatea devine o manifestare ‘in Oglinda’, caz in care nu dorintele definesc Realitatea ci invers!, Realitatea e cea care defineste dorintele:))),
          caz in care clasicul 3-6-9, adica Esentele Creatiei, in cazul Civilizatiei se metamorfozeaza in 6-6-6:)), despre care s-a tot povestit de-a lungul vremurilor…:)))

  • – Maestre, aveati vreun dubiu ca se intampla altfel!
    -Ce au facut si ei cum trebuie, ca sa faca si acum!
    Secureala prostocratica la care rumanii se uita cu ochi larg inchisi !
    Dupa 6 ani de NIMIC ii mai dau 35% incredere!
    Ce sa le ceri , daca atata pot!
    PROSTOCRATIA este la putere ! Cel mai mare prostocrat al tarii cum sa scoata un program bun, ceva bun!
    Romanilor le place sa fie prostiti in fata de niste prostocrati! De la 80’de melearde a scazut la 30’de melearde si in final vor fi doar 3, daca si alea!

    Programul, planul ,e prost din cauza PE-SE-DE!-Da !Din cauza PE-SE-DE!!!

    Avand in vedere ca partidul serviciilor din Romania este la.putere de mult timp in tarisoara asta si ii papuseaza pe toti, va dati seama de calitatea materialului recrutat!

    In ce hal fara de hal au dus tarisoara asta aceste secureli interne si externe!
    Nema carte, nema cap!Daca nu mai ceteste boborul ,de unde sa intelege!

    Vai de soarta noastra ! Vai de fundul nostru!

    Aista-i o opinie!

  • Cîţu, despre PNRR: „Comisia Europeană nu a refuzat, ci a remodelat proiectul”

    Ok..! Am inteles, nu a refuzat doar..”a modelat”.
    Atunci Fl. Cîțu sa ne spuna pentru care proiecte sau sectiuni din PNNR ”remodelate” si-a dat acceptul de finanțare CE. Si care sunt sumele aprobate..! Pana va spune el , va spun eu..! Pentru niciunul, niciun euro..!

    PNRR-urile pe care Iohannis si ”guvernul meu” le trimit la Bruxelles, sunt trimise inapoi ”pe banda rulanta” pentru ca:
    a) partial sunt un monument de incompetenta
    b) gargarismele pe care le contine dau de inteles ca o parte din bani urmeaza a fi sifonati catre firmele de partid si clientela politica.
    Oricum, Iohannis ar trebui intrebat unde sunt cele 80 de miliarde de euro despre care zicea ca le-a adus el romanilor..! ”Moca”..!

    Insa lovitura cea mai grea a venit de la nimeni alta decat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene si cea pe langa care Iohannis, Orban, Cîțu si alti corifei ai regimului mitomano-cleptocratic-liberal, de dragul de a-i fi intrat in gratii, s-au gudurat pe langa ea cat de docili au putut, care Presedinta a Comisiei Europene, in scrisoarea ei de raspuns catre Ciolacu, pe langa faptul ca ”atrage atenţia asupra modului în care autorităţile(liberal-iohannist-neosecuritice, n.m) vor să schimbe Avocatul Poporului, si ca t deşi numirea şi eliberarea din funcţie a acestuia este o prerogativă a Parlamentului român, demersurile trebuie făcute prin dialog şi consens pentru respectarea practicilor europene în materia statului de drept”, ”a mai subliniat că ”autorităţile (iohannist-limberale, n.m) de la Bucureşti trebuie să regândească politicile fiscale pe termen mediu pentru a asigura sustenabilitatea datoriilor, sporind în acelaşi timp investiţiile” .
    Nici ”modul în care a fost alcătuit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost ocolit de catre Ursula von der Leyen, care subliniat că la elaborarea PNRR trebuie să participe toţi actorii relevanţi din societate: autorităţi centrale şi locale, organizaţii patronale şi sindicale, societate civilă, iar contribuţiile acestora să se regăsească în document.”( adevarul.ro/news/politica/ce-raspuns-i-a-dat-sefa-comisiei-europene-marcel-ciolacu-avocatul-poporului-pnrr-principalele-puncte-1_607ec74b5163ec42712f2921/index.html)

    T

    raducand pe intelesul tuturor scrisoarea Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, aceasta ii face ”praf” pe Iohannis si pe restul limberalilor pentru ca:
    a) Iohannis si liberalii lui folosesc motive si metode bolșevice in incercarea de a schimba Avocatul Poporului;
    b) Iohannis si liberalii lui, in incercarea de a acoperi gaurile pe care, sub pretextul luptei cu pandemia, le-au produs in buget prin sifonarea discretionara si criminala a banului public (la peste un an de la declansarea pandemiei si cheltuirea zeci de miliarde de euro si lei, sistemul de sanatate romanesc tot nu face fata numarului de infectati cu Covid-19, iar in plus oamenii mor arsi de vii prin spitale), se imprumuta excesiv de la banci comerciale si risca sa bage Romania intr-o criza a datoriilor din care UE nu va misca un deget sa o scoata, si nu din cauza ca Romana nu-i in zona euro, ci din cauza ca regimul iohannist-liberal-habarnist-mitoman-cleptocratic nu a fost in stare sa acceseze miliardele pe care UE i le-a pus la dispozitie. De ce n-a fost in stare..? Pentru ca Iohannis si ceilalti decidenti liberali ai regimului au preferat sa imprumute de la banci comerciale sume..ametitoare pentru vremuri de pace, sume la care doar dobanzile vor ajunge la miliarde de euro. Si s-au imprumutat de la bancile comerciale doar pentru faptul ca aceste banci, spre deosebire de organismele de finantare si creditare ale UE, sau spre deosebire de FMI si BM, nu monitorizeza destinatia sumelor, iar banii respectivi pot fi foarte usor de sifonat.
    c) Iohannis, Cîțu si alti ”esperti” liberali au trimis la Bruxelles un PNRR (Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă) intr-atat de gargaristic si uluitor de incompetent incropit, incat cei de la Bruxellles, dupa ce s-au distrat copios pe marginea habarnismului de dimensiuni cosmice al ”espertilor” liberali de-alde Iohannis, Orban si Cîțu, le-au trimis planul respectiv inapoi sa-l ..refaca, iar acum se pregatesc pentru inca niste portii zdravene de râs, pe care le vor pricinui cu siguranta al treilea plan refacut de ”espertii” liberali, al patrulea plan refăcut de aceiasi ”esperti”, al cincilea plan refacut si tot asa , pana cand romanii si Romania, ”multumită” lui Iohannis si ”espertilor” lui liberali, vor pierde alte cateva zeci de miliarde de euro, pe langa zecile de miliarde de euro pe care Iohannis si ”espertii” lui limberali le-au imprumutat deja de la bancile comerciale, miliarde pe care, pe cat de repede le-au imprumutat pe atat de repede le-au si sifonat catre firmele de partid si clientelea politica, pentru ca nici macar un singur eurocent din tot bănetul ăsta uriaș imprumutat in numele romanilor nu se regaseste in cresterea calitatii vietii acestora..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *