Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O luminiță în Războiul Rusia – Occident?

La o emisiune realizată cu talent de Mădălin Ionescu, cu care am lucrat la Realitatea Tv în timpul Războiului din Golf, am susținut marți, 1 martie 2022, seara, că ne aflăm în cel de-al treilea Război Mondial; un război între Rusia și Occident (nu restul Lumii, ci doar Occidentul, condus de cuplul America-Marea Britanie), în care Rusia înaintează pe teren în Ucraina, iar Occidentul înaintează în planul sancțiunilor. Cele două părți angrenate în încleștare par supuse mecanismului fatal care a făcut ca două războaie mondiale să dureze nu o săptămînă, nu o lună, ci patru, respectiv șase ani.
Nici una dintre cele două părți nu-și poate permite să dea înapoi.
Cel puțin în acest moment.

Aceasta ar fi una din cauzele pentru care războiul Rusia-Occident se va amplifica riscînd să ajungă chiar Război nuclear. O altă cauză constă în absența din Occident a unui lider de înțelepciunea lui John Kennedy care să facă față înfierbîntării pînă la roșu a opiniei publice flămînde de Război și să încerce o mediere. Am mai scris că noi, pămîntenii, am fi fost de mult cenușă radioactivă dacă în Criza Rachetelor ar fi fost implicat alt președinte decît John Kennedy. În cel puțin două momente cînd putea sări scînteia explozivă – spargerea baricadei de către petrolierul sovietic București și doborîrea deasupra Cubei a unui avion de recunoaștere american – președintele Kennedy a dovedit un calm de geniu, prin care a reușit să vîre capetele înfierbîntate din jur (care-l îndemnau să declanșeze Războiul nuclear), într-o găleată cu apă rece.

Joe Biden are acest calm necesar.
Lui îi lipsește însă personalitatea lui Kennedy. Ca și Trump, despre care sînt sigur c-ar fi prevenit Războiul, Kennedy își permitea să nu țină cont de mașinăria birocratică de la Casa Albă. Joe Biden pare dependent de această mașinărie. Ori așa cum arată un serial ca Homeland, inspirat din viață, mașinăria birocratică îl poate împinge pe președinte la cele mai nenorocite decizii.

Așa gîndeam marți seara.
Și sub puterea acestui gînd mă pregăteam să scriu un comentariu pesimist, de om care nu mai vedea o rază de lumină.

Miercuri, 2 martie 2022, a venit istoricul interviu acordat de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, postului de televiziune Al-Jazeera.
Jos pălăria!

Într-o lume în care presa, marea presă mondială a căzut în haznaua rău mirositoare a fake newsurilor făcute cu bună știință, a tendențiozități violente și neghioabe, de propagandă bolșevică, a rezumării la crearea și amplificarea emoției colective oarbe și, prin asta, primejdioase, Al-Jazeera face o excepție.
Interviul cu Lavrov confirmă acest adevăr.
Un interviu crucial în actuala Criză Rusia – Occident, trecut sub tăcere de presa românească, în marea ei parte rechiziționată de Putere pentru a activa ca presă de război.

Interviul acordat de Lavrov e crucial în actualul context de maximă tensiune internațională, pentru că el explică, pe larg ceea ce a spus pe scurt Vladimir Putin în discursul din 23 februarie 2022, cel care a anunțat lansarea unei operațiuni militare speciale în Ucraina. Știm acum ce vrea conducerea Federației Ruse în frunte cu Vladimir Putin.

Răspunsul lui Lavrov confirmă adevărul de atîtea ori scos în evidență de mine: că din 23 februarie 2022 asistăm la un Război între Rusia și Occident prin intermediul Ucrainei. Ceva asemănător Războiului din Vietnam, dar mult mai periculos, în care URSS și China, pe de o parte și America pe de alta se confruntau prin intermediul Războiului concret America-Vietnam. Interviul lui Serghei Lavrov începe cu următorul dialog:

Întrebare: Mulți nu credeau pînă în ultimul moment că Rusia va lansa totuși o operațiune militară specială în Ucraina. Partea rusă şi-a exprimat, în repetate rînduri, motivele, inclusiv amenințarea cu caracter militaro-strategică din partea Kievului. Ce amenințări a avut sau ar putea avea Ucraina, forțînd Rusia să lanseze o operațiune militară?

Serghei Lavrov: Această poveste îşi are începutul mult mai înainte. Și nici măcar în 2014, cînd s-a dat o lovitură de stat sîngeroasă în Ucraina cu sprijinul Occidentului, ci la începutul anilor 1990, atunci cînd URSS a încetat să mai existe. Liderilor sovietici (mai tîrziu ruși) Boris N. Elțîn și Eduard A. Şevardnadze li s-a promis de către colegii occidentali că nu va exista nici un punct de cotitură geopolitică, că NATO nu va profita de noua situație și nu își va muta infrastructura spre est. Mai mult decît atît, nu va accepta noi membri. Arhivele Marii Britanii au publicat înregistrările corespunzătoare ale negocierilor. Încă o dată, acest lucru a devenit limpede.”

Agresiunea împotriva Ucrainei (eu nu-i spun invazie, pentru că e vorba de altceva, din punct de vedere militar decît de o invazie în sensul tradițional al cuvîntului) își are cauza, așadar, în nemulțumirea Rusiei față de ceea ce ea consideră a fi „NATOcentrismul care devine atotcuprinzător”. Ce legătură are asta cu Ucraina. Răspunde Lavrov:

„Serghei Lavrov: Totul s-a acumulat. Sunt picături care umplu paharul răbdării. Aș sugera să analizăm tot ceea ce am enumerat drept argumente de zi cu zi, manifestări care ne-au convins zi de zi că Occidentul a luat calea folosirii Ucrainei pentru descurajarea Rusiei, pentru a crea „anti-Rusia”, o „centură ostilă”. De cîțiva ani, Ucraina a fost dotată cu arme, iar în ultima vreme deosebit de activ. Americanii, britanicii au construit acolo baze militare și navale, de exemplu, în Marea Azov. Pe linia Pentagonului au fost create laboratoare biologice militare pentru a continua experimentele pe bacterii. Acest program american este clasificat. Există și în alte țări din fosta Uniune Sovietică, chiar de-a lungul perimetrului Federației Ruse. Dotarea Ucrainei cu o componentă militară ostilă nouă a fost foarte activă.”

Nu pot spune dacă aceste lucruri sînt adevărate sau nu. Nu pot spune nici dacă Rușii sînt convinși că e așa, sau invocă un pretext pentru agresiune. Le-am prezentat, pentru că după opinia mea, noi cei din tabăra Occidentală, trebuie să cunoaștem și ce crede Adversarul numit Rusia. Trecînd peste pasajele ( semnificative) în care Lavrov dezvăluie că dintre țările membre NATO Anglia e considerată de Rusia cea mai dușmănoasă, mai dușmănoasă chiar decît America, ajungem la momentul senzațional al interviului. Cel în care Rusia, prin intermediul ministrului de Externe, dă un semnal că e dispusă la concesii în cadrul tratativelor directe cu Ucraina. Ce propune Rusia (precizînd însă că nu discută apartenența Crimeii la Rusia) lui Vlodomir Zelinski pe care-l recunoaște ca președinte?

„Serghei Lavrov: Oferim un aranjament. Acesta va asigura drepturile legale ale tuturor oamenilor care locuiesc în Ucraina, care include, fără excepție, toate minoritățile naționale, egalitatea acestora. Acest lucru ar trebui să se reflecte în legislația Ucrainei, unde acum există o lege privind trei populații indigene, ca și cum rușii nu ar fi existat deloc pe teritoriul ucrainean. Acestea sunt tipurile de lucruri care creează deja baza legislativă pentru continuarea politicii rusofobe și nu numai rusofobă – împotriva tuturor celorlalte minorități naționale: maghiari, români, polonezi, bulgari. Pornim de la presupunerea că poporul ucrainean este cel care va decide acest lucru. Dacă autoritățile sunt de acord cu condițiile care sunt discutate acum, acesta va fi un acord.”

Acesta ar fi un argument că interviul a servit drept semnal dat Ucrainei, dar mai ales Occidentului. Un alt argument îl constituie semnalarea – de către Lavrov – a ceea ce Rusia crede a fi un început de dialog din partea lui Zelenski:

„Întrebare: Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a confirmat de două ori că Moscova îl consideră pe Volodimir Zelenski președintele legitim al Ucrainei. Dacă este așa, atunci de ce sunt trimise trupele la Kiev? Care este scopul?
Serghei Lavrov: Demilitarizare.

Întrebare: Nu o schimbare de putere?
Serghei Lavrov: Demilitarizare. După încheierea acestui conflict declanșat de ei, pe care acum încercăm să-l încheiem, ucrainenii înșiși trebuie să decidă cum să continuăm să trăim. Acest lucru este discutat acum în cercurile de științe politice. Nu sunt implicat în aceste discuții. Pornim fără echivoc de la faptul că aceasta ar trebui să fie opinia tuturor oamenilor care trăiesc în Ucraina.

V.A. Zelenski – da, președinte. Din păcate, un președinte care și-a mințit poporul, care l-a ales pentru că i-a promis că va pune capăt războiului. El a continuat pînă de curînd și acum continuă să facă același lucru: să promoveze abordări puternic anti-ruse, rusofobe, făcînd declarații extrem de contradictorii. Apoi «hai să ne ducem urgent la NATO», dacă «nu accepți – atunci dă-mi garanții», «Sunt gata să accept garanții de Securitate». Ar fi trebuit să vorbim despre acest lucru mai devreme. Garanțiile de securitate sunt exact ceea ce realizăm și oferim. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în repetate rînduri, în ianuarie și la începutul lunii februarie, că nu acceptăm securitatea europeană, care se va baza pe dominația NATO, în special în vecinătatea noastră. Să găsim o altă cale, a spus el, și am repetat-o de multe ori. O cale care ar asigura în mod fiabil securitatea Ucrainei, a țărilor europene și a Federației Ruse. Aceasta este direcția în care trebuie să ne îndreptăm. Faptul că președintele Volodimir Zelenski și-a declarat disponibilitatea sau, mai degrabă, dorința de a primi garanții de securitate, cred că acesta este un pas pozitiv. Negociatorii noștri sunt pregătiți pentru a doua rundă de discuții privind aceste garanții cu reprezentanții ucraineni.”

Interviul n-a fost singurul semn că se întrevede o luminiță. Tot miercuri, 2 martie 2022, președintele Franței a declarat solemn într-o alocuțiune ținută francezilor și lumii că Franța își oferă ajutorul în negocierile dintre reprezentanții Rusiei și Ucrainei, iar secretarul de stat al SUA a susținut, tot miercuri, că SUA „sînt pregătite să sprijine eforturile diplomatice ale Ucrainei”.

Sînt convins că discuțiile vor fi o pierdere de vreme dacă ne uităm la pozițiile pe care se mențin nu Rusia și Ucraina, ci Rusia și Occidentul. Așa cum reafirmă Lavrov, Rusia nu renunță la Crimeea. De altfel, după opinia mea, agresiunea, numită operațiune militară specială, a avut drept scop păstrarea Crimeii. Pentru Crimeea, Rusia e gata să meargă pînă la capăt. Occidentul, condus de cuplul America – Anglia, crede că sancțiunile echivalente cu o ofensivă militară vor îngenunchea Rusia. Rusia va capitula fără condiții, ca Germania, în 1945, fără ca Occidentul să tragă un foc. Doar prin sancțiuni. Și dacă ești convins că Dușmanul e pe cale să capituleze, de ce să nu vrei capitulare fără condiții?.

Am ținut să prezint însă cele trei semne pentru optimiști.
Eu rămîn un pesimist.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

91 comentarii pentru articolul „O luminiță în Războiul Rusia – Occident?”

  • Domnule Cristoiu,

    Nu mă cunoașteți și nici nu trebuie.
    În treacăt fie spus, vă prizez încă de pe vremea Evenimentului Zilei.
    Vă invit să urmăriți o luare de poziție a lui Bernie Sanders, în fața Senatului, pe tema zilei.
    Este un discurs în stil Churchill-ian, o bijuterie, cum ați zice dumneavoastră.
    Dar…ce zic eu…poate l-ați și văzut…

    https://m.youtube.com/watch?v=o8BJ4FajZzg&feature=share&fbclid=IwAR12QVPyJUThPYaG6ZN0kzpNIon3I8oKnCkiaijYTAbSyC1kl5AlVcLRkAE

  • Da dl Cristoiu ,Kennedy a avut sânge in instalație dar asta l-a costat viața.Acuma ca sa-i înțelegi pe ruși trebuie sa-l citești pe Gogol așa ne sugerați,ca sa-i înțelegi pe americani ar trebui sa studiem din istoria mai apropiată caracterul de pacificatori ,remember Vietnam,Korea,Panama,Nicaragua,Afganistan,Yugoslavia,Irak,Siria ,și acum…

  • https://www.youtube.com/watch?v=HEO5zkybzBQ
    Domnule Cristoiu, eu nu inteleg, de aceea va intreb mai intii pe dvs.
    Nu am gasit articole sau clipuri in care tarile UE sau hamericanii sa fi cerut dialog cu putin. Toate articolele, filmele si filmuletee se rezuma la a transmite ideea ca „putin e nebun”, „Putin a luat-o razna”, „putin si-a pierdut mintile”, „putin e un criminal”. Las la o parte faptul ca toti sint criminali, din toate partile, dar intreb pt ca nu inteleg: cine a cerut dialog cu „nebunul putin” si putin a refuzat? Motivele pt care se intimpla aceasta invazie sau inceput de razboi pe care nu-l vrea nimeni, sint neclare, cine e adevarata amenintare in final?Toti arata cu degetul unii spre altii ca sa-si justifice actiunile,dar unde este adevaraul?Cine e amenintare pt cine si de ce?Aceste aspecte sint intr-o mare ceata pina acum. UE-ul si hamerica trimit arme fel si fel, la cererea actorasului Jelescu…la fel cum al nostru herr ciolhanis cere trupe de pe toata planeta, le-ar cere si de la aia de pe marte daca ar exista…deci ce s-a intimplat cu dialogul intre toate tarile astea UE, hamerica, rusia,ukraina????Vad ca-i fute grija pe toti de aderarea la UE. Una e aderarea la UE si alta e ce se intimpla si unii cred ca au prins o ocazie ca sa „adere” repede la ceva ce oricum greu de inteles…VAd ca-s pusi pioni si marionete peste tot in europa si lucrurile nu merg spre bine pt nimeni. Daca „alesii”de prin europa ar avea minte si interesul tarii fiecaruia ar fi mai presus de teatrul care se joaca, cu siguranta ce vedem intre rusia si ucraina ar fi fost oprit pina acum. Cind ai de-a face cu un nebun,in general vorbind, poti sa-l invingi in doua feluri: discuti cu el si faci tot ce poti(ca persoana lucida si „ne-nebuna”)sa-i gasesti momentul ala de claritate mintala sa inteleaga ce se intimpla…daca asta e imposibil si am ajuns ca-n filme cind un nebun controleaza destine si ghiulele, ati vazut si-n filme ca trebuie sa te porti mai nebun decit nebunu’ ca sa poti sa-l invingi…intrebarea e cu ce costuri invingi de orice parte ai fi?????!!!!De cind e lumea si razboaiele, cu toata istoria invatata si cunoscuta, daca includ si istoria pe care am uitat-o si incep sa mi-o amintesc, eu inteleg ca niciodata nu se cistiga de pe urma unui razboi, nimeni nu cistiga nimic.Se pierd vieti de oameni si se distrug destine…urmaresc evenimentele astea din cite surse sint disponibile aici unde locuiesc, problema e ca s eminte grosolan de toate partile. Am vazut clipuri in care lavrov trebuia sa ia cuvintul si politicienii europeni s-au ridicat si-au plecat. Pai vor dialog in astfel de situatie sau nu?Vor sa-si arate muschii sau vor sa intretina situatia asta. Apoi s-a inchis spatiul aerian pt avioanele rusesti.Bun, da’ lavriv trebuia sa ajunga CU AVIONU’ la o intrunire cu europenii.De ce nu i-au pus la dispozitie o ruta clara cu tot ce include ca sa mearga la aceea intrunire. Daca europenii si amerolacii isi imagineaza ca un lavrov, un putin asteapta la mila lor, se inseala amarnic,una la mina, apoi asta arata ca la nici unii nu le pasa de viata oamenilor de rind. Ambitia intre ei e mai pretioasa decit viata in sine. Eu vad ca acest razboi se poarta intre capete patrate de toate partile, intre politicieni care-si bat joc cu un tupeu de nedescris, de cetatenii din toata europa.Oamenii sint victimele acestor politicieni si a politicii dusa de ei, o politica infecta.Politica si politicienii sint curve cu multe fete.Indiferent de ce tara e vorba, politicianul e o curva perversa cu multe fete. Va rog, puteti lamuri intr-un articol ce se intimpla de fapt?Poate aveti acces la documente, informatii mai clare, nu stiu cum ati putea documeta realist un astfel de articol, dar cel putin pina acum articolele dumneavoastra depasesc aiurelile scrise de multi si au o doza serioasa de „legare la si cu pamintul” ca sa zic asa…Aia e.

  • Buna seara
    Destul de curios faptul ca niste Arabi par Mai interesati de Lavrov decit acesti patrioti cu clabuci la gura de prin confortabile studiouri.
    Mare Maestru va aduc aminte de tinerete cind cu o agilitate de Tarzan si o inima de Leu scrutati cerul Martir Al sirbilor.
    Miine se fac 14 Ani de cind Sirbilor le a fost juridic distrusa Tara.
    78 de zile si nopti in care o tara demna s-a aparat SINGURA Fara ajutor .Demonizati,urgisiti ,injositi…
    Televiziuni atacate cu rachete.Vucici a scapat doar pt ca a intirziat la serviciu 15 minute.
    Scoli,poduri,spitale,Biserica,minastiri toate distruse de stapinii lumii libere.
    ,Marti Ahtisaari, neutru chipurile le a zis:Predati va ,altfel va intoarceti evul mediu.
    Cel care ar fi putut sa Ii salveze era cind beat cind mahmur.
    Acum ca in llocul lui e unul cam treaz stapinii lumii libere si liberele lor cadine se isterizeaza.
    Ce spectacol….

    • Da,Europa pare sa fi uitat distrugerea,statului Yugoslavia,războiul civil creat,bombardarea Belgradului totul pentru ca la acea data Yugoslavia era o mare putere militară in zona ceea ce împiedica avansarea NATO spre est.Eram in armata la Lipova in acele vremuri,prin conducta de la Solventul Timișoara se trafica benzina spre Yugoslavia ,aceasta fiind sub embargou total.
      Acuma au ajuns sa se omoare între ei oameni cu istorie comuna,limba aproape identică și aceeași religie .Apocalipsa războiului avea 4 cavaleri și ne este prezentat obsesiv doar unul,restul oare cine sunt ?unul folosește produsele Anei Aslan ,Gerovital,dar degeaba ,da semne de senilitate avansată,alt cavaler e gerontofil adică i plac femeile de tip granny ,iar posibil ultimul cavaler bea de stinge și merge la party-uri când concetățenii săi mor de Covid.

    • Aha, iar Rusia s-a cugetat sa le-arate alora de la NATO cum trebuie dusa o campanie pana la capat, nu ? Nu de altceva, dar se zice ca NATO n-ar fi avut pretentia ca-s frati cu sarbii si nici ca aia sa fie „denazificati” si „demilitarizati”. Mai grav, n-ar fi ocupat nici macar Belgrad-ul. Eroare grava. Ete, le-arata Rambo de la Moscova ce-i de facut. Intri peste aia, le dai pumni, picioare, bombe, iar dupa aia le zici „ei, frati-miu, ti-a placut ? Daca vrei, te mai bat o data !”
      De fapt exista o singura problema. De-a lungul timpului americanii au investit in Europa peste 3600 miliarde dolari. Europenii, la randul lor, au bagat aproape 3000 de miliarde in economia americana. Nu poti sa le zici astora „gata, americanski, plecati, acu’ e randul nostru !” Pentru ca tu, tovarase rus, n-ai investit nici macar run sfert in Europa, iar economia ta e prea inchisa pentru a le permite europenilor sa cumpere ce-ar vrea ei prin Rusia. Ambele parti ar fi interesate de biznis, doar ca Rassia NU ARE BANII NECESARI PENTRU A CONCURA ECONOMIC CU AMERICANII. Si nici NU E DISPUSA SA PRIVATIZEZE SI DISPONIBILIZEZE CATRE CUMPARATORII STRAINI CEEA CE-AR CAM VREA SA CUMPERE EUROPENII. Rassia ofera bucati din obiectivele vizate dar isi pastreaza controlul majoritar. Deci ideea ca, gata, „de maine pleaca americanii iar rusii vor fi liberi sa faca ce vor” e, scuza-ma, o mare imbecilitate. Economia europeana e atat de dependenta de aia americana incat, oricat at fi nemtii si francezii de prieteni cu rusii, se vor feri sa le faca vant americanilor. Pentru ca indiferent ce „le-ar da” rusii, a le face vant americanilor inseamna sinucidere economica pentru Europa. Si colaps major pentru economia americana. Stimati to’arasi, domni si doamne, n-aveti decat sa bateti campii pana va plictisiti. Realitatea e ca Rassia stie ca nu poate obtine ceea ce credeti voi c-ar vrea sa obtina. Rassia vrea IMPERIU, iar imperiu inseamna „control peste cateva state din est, daca se poate cat mai multe”. In traducere : „frati americani, uite cu facem : ne dati si noua, rusilor, niste teritorii, iar noi ne angajam sa va furnizam un motiv al cedarii. Va puteti scuza dupa aia ca n-aveati incotro, ca suntem nebuni, ca puteam folosi nuclearele”. Asta-i tot. Rusii negociaza cu americanii cedarea de teritorii. SUA NU PUTEA accepta asta fara motiv, iar Rassia nu vroia sa renunte. Deci Rassia a oferit motivul cedarii americane DAND CU BOMBE-N FRATII LOR. Asta e nivelul Rassiei, ce sa faci ?

  • Domnule Cristoiu,
    Cum se repetă istoria. Azi, 3 martie, se împlinesc 104 ani de la tratatul de la Brest-Litovsk, când Rusia bolșevică a ieșit din primul război mondial. Tot acolo unde azi se duc trativele ruso-ucrainene.

  • Domnule Cristoiu, oameni buni,
    În Ukraina mor oameni nevinovați din cauza unor invadatori fără discernamânt și noi stăm să ascultăm justificările criminalilor? Explicațiile lui Putin și ale oamenilor lui nu au absolut nicio valoare. Rușii au intrat într-un stat suveran ca să-i omoare pe locuitorii acestuia: copii, bătrâni, femei, bărbați care nu au nicio vină! ATÂT !
    Ce înseamnă nebunia asta cu „de ce fac rușii crime în Ucraina”, când criminalii nu au niciodată scuze ?

    • Acum ce mai conteaza pentru ei ca practic vom fi vecini cu o tara ocupata de rusi, ca se poate intampla la fel si cu R.Moldova mergand pe ideile lor. Si daca se gandeste bine Putin, nici scutul ala de la noi nu e prea ok, nici ca e Romania in nato nu e ok, Lasa-i ca se prind ei pana la urma. Si de fapt nici nu conteaza, suntem neputinciosi in fata acestei nenorociri, putem spune orice.

    • Ucrainienii-s de vina. Ca s-au aparat. N-aveau voie. Si americanii-s si mai de vina. Ca le-au zis ucrainienilor ca e-n regula sa se apere. Pai sunt normali la cap ? Cum sa le zica asa ceva ?!? Dom’le, cand vine rusu’ n-ai voie sa te aperi ! Tre’ sa iei pozitia de drepti si sa urli reglementar „sa traiti, jupane rus !”. Se zice ca rusii si ucrainienii ar fi frati. Ori fi, ma rog. D-aici reiese ca omoru’ e justificat. Adicatelea scrie-n lege, citez : „daca esti frate cu unu’, poti sa-i dai in cap”. Ailalti n-au voie sa se bage. Bagarea intre frati e infractiune grava, mai ales daca unu’ din frati proclama ca frati-su e „nazist”. Daca ala n-ar fi nazist, ar mai fi cum ar mai fi. Da’ daca frati-su (ala cu bata) zice ca-i nazist atunci toata lumea tre’ sa stea pe bara si sa se uite. Ete, de exemplu, invadarea Iraq-ului. A fost abuziva in mod clar. In primul rand, americanii nu s-au proclamat frati cu irakienii. In al doilea rand, inainte sa-i atace, au uitat sa-i declare nazisti. Si-n plus, au uitat sa denunte marea conspiratie mondiala care se opune intereselor fundamentale ale natiunii americane. Ca sa nu mai spun c-au uitat sa organizeze si niste exercitii comune cu altii pe la frontiera irakiana. Americani inapoiati, habar n-au cum trebuie organizata o invazie beton armat. Sa ia lectii de la maestrii rusi iar data viitoare s-o faca asa cum trebuie !

  • Pe vreme lu Ceasca era o poezie sau un cantecel care suna cam asa:

    „Sa facem din tun, tractoare,
    Din atom, lumini, izvoare,
    Iar din arme nucleare, pluguri de arat ogoare.”

    Ar trebui recitat la urechea imperialistilor.

    • 😛 Daaa, era in abecedar intre imn si betisoare, vezi aici la pag.4 : http://manualul.info/Abecedar_82/Abecedar_82.pdf
      Sa vada si putregaiurile capitaliste ca mai exista si altceva in afara de dedulcire la sanul julietei. 🙂 😛

    • De acord, dom’le. Ehei, cate tractoare d-alea s-ar face cu banii cheltuiti pe-un Suhoi. Da’ stai asa, n-avem voie sa zicem ceva despre Suhoi. Noi tre’ sa zicem despre americani. Pardon. Deci, ehei, cate tractoare d-alea s-ar construi cu banii cheltuiti de-un mahar rus care si-a cumparat 23 vile, 57 de masini scumpe si 13 yachturi in Florida … Cum, e treaba lui cum isi cheltuieste banii ? Neh, nu-i valabil, acu’ e la moda sa le spui americanilor in ce-au voie sa bage banii ca sa nu se supere Marele Boss de la Moscova.

  • pt orice, americanii si englezii sunt de vina iar rusii doar victime.. Da, occidentul e mai expansionist de fel (economic) dar orice om care vrea pace si liniste, prefera asta, decat un Putin amenintator, sfidator si cu cizma pe ceafa, care oricum te fura de ce e al tau, mai abitir ca orice american, englez si ce mai vreti. Putin nu a fost descurajat dupa episodul Georgia si poate acolo a gresit occidentul. Iar rusii, daca nu le place politica globalo-expansionisto-corporatista a occidentului (desi gusta luxul de acolo) ar putea sa negocieze si sa l contracareze si altfel decat militar sau chiar nuclear. Au mentinut o politica a inarmarii nucleare care a dus mult prea departe. Un regim ca al lui Eltin de ex ar putea duce la intelegere si o dezarmare nucleara totala a intregii lumi. Cu nebuni ca Putin, nu.. niciodata!

  • Domnu’ Cristoiu,

    Americanii au avut planul de a nu-i lasa pe rusi si nemti sa lucreze impreuna, si-au reusit sa creeze isteria asta care sa indeparteze Rusia de EU. Bun. Asta au vrut si asta au obtinut.
    Acum se contureza la orizont o alianta China-Rusia care va fi noua opozitie la SUA-EU. Ce-o sa iasa de-aici om vedea curand.

    • Americanii au investit in Europa aproximativ 3600 miliarde dolari. Europenii au investit in SUA aproximativ 2900 miliarde dolari. Sa-nteleg ca dumneata esti dispus sa cedezi gratuit unui smardoi o parte din investitiile dumitale doar pentru ca ala are un ciomag in mana ?

  • Dragi Tovarasi si Prieteni eu va recomand doua lucruri de facut,sa cititi o carte si de vizionat un film stiu ca suna ciudat acum dar hai sa privim si cu alti ochi ceea ce se petrece acum la nivel planetar!

    Cartea se numeste- Confesiunile unui asasin economic – John Perkins

    Iar filmul se numeste-Wag the Dog(1997)

    P.S.amandoua sunt 100% Made in U.S.A.

    • Bine, dar sunt accesibile si pentru cei care nu avem bacu?

    • Ei, vezi de ce-i prefer pe-americani ? Nici peste o mie de ani nu va exista vreo carte ruseasca sau vreun film rusesc care sa detalieze manariile maharilor de la Moscova. De ce ? Cumva pentru ca aia nu fac manarii ? Pentru ca nu profita cu nerusinare de propriul popor ? Neh, o fac exact la fel ca si aia de prin SUA. Da’ orice individ care ar afla asa ceva si-ar reprezenta un pericol pentru mahari s-ar imbolnavi subit. Au mai existat cazuri. La urma urmei, astfel de informatii sporesc de nenumarate ori riscul de infarct, congestie cerebrala sau intoxicatie alimentara letala. Iar in cazul Rusiei se pare ca riscul e cu mult mai mare decat in cazul SUA. Nu ca-s SUA n-ar fi existat si-atfel de cazuri.

  • „un război între Rusia și Occident (nu restul Lumii, ci doar Occidentul,”
    -rasa alba,dap.

  • E un festin al cererilor de sancțiuni împotriva Federației Ruse.
    Toți iși doresc ca problema rusă să dispară.
    Însă nu poți să iei forfecuța de aur și să decupezi Rusia de pe hartă și nici nu poați să desprinzi Rusia din istoria comună europeană, istorie de milenii.
    Fiindcă orcât nu ne-ar plăcea, Rusia este stat european și tot ce o afectează pe ea ne afectează pe noi toți.
    Maestre, am citit articolul și am înțeles că sunt neânțelegeri strict între două state slave. E ceva gen Cain și Abel.
    OK, suntem oripilați de intrarea brutală a rușilor în Ucraina, sunt de acord, dar ambele state nu sunt în UE și nici în NATO, adik nu este problema noastră. Eu așa văd.
    Eu nu concep ca un stat, din motive umanitare și teritoriale, să atragă într-un război total Europa.
    O spun pe șleau, eu vreau ca Ucraina să cedeze, să renunțe la pretenția cu NATO ca să nu ne tragă după ea într-un război devastator, posibil nuclear. Plus că Zelenskyy și-ar feri țara de suferința unui dezastru umanitar și distrugerea prin bombardare.
    Să sperăm că va exista o minte lucidă.

    • Văd că au convenit la o a doua rundă de negocieri astăzi. Nu ne rămâne decât să sperăm.
      Măcar o parte trebuie șă-și flexibilizeze pretențiile.
      Diplomația rusă e recunoscută. Să vedem vor și ce oferă la schimb.
      (am înțeles că vor Crimeea unde s-a semnat afurisitul de tratat de la Ialta între Roosevelt, Churchill, și Stalin, unde am fost vânduți de către occidentali).

      • Nu se va rezolva nimic, o sa vezi. Trebuia sa se rezolve inainte ca rusii sa intre cu bocancii in Ucraina. Acum e tarziu. Suntem intr-un razboi care va dura ani, chiar daca va inceta focul. Raul a fost facut, acum vom culege roadele unui sistem imperialist care nu a stiut sa-si vada limitele si a crezut ca merge sa se pozitioneze in coasta Rusiei. Se va muri de foame, o sa vedeti.

        • De ce s-ar muri de foame ? Pentru ca asa vrea Rusia ?

          • una e sa mori de foame si cu totul alta e sa ajungi la limita, insa…cind s o atingi…surprizăăă, tocma ce a aparut in poveste…hrana artificială!:))
            muuulta si ieftina,…la inceput:)

            mai important e ca ajungi aici, decit… cum de ai ajuns aici:))

          • Depinde care-i limita aia. Ete, de exemplu, te poti crede Napoleon. Si, fiind Napoleon, iti poti inchipui ca vecinul are-un pistol in casa si vrea sa te omoare. Ce faci daca esti rus ? Pai intri peste vecin si-l iei la bataie. Nu conteaza daca ala chiar are vreo arma si daca chiar vrea sa-ti faca rau .. .conteaza ca tu esti Napoleon, adica ditamai cuceritorul. Si-n plus, l-ai vazut pe-ala ca umbla cu niste unii care tie nu-ti plac. O gasca de din aia de le zice NATO. Deja e prea mult. Un Napoleon care se respecta nu poate permite asa ceva. Pai ce-i aici, democratie ? Fiecare umbla cu cine vrea ? Nu, dom’le, esti Napoleon, deci trebuie sa le impui alorlalti cu cin’ sa umble. Eventual le dai si aprobare scrisa. Au chef sa iasa din casa ? Vin frumos, zic „saru-mana” si prezinta cererea. Daca ai chef, o semnezi. Daca nu, le dai un sut in dos si le zici c-ai hotarat tu personal precum ca ei n-au voie sa iasa din casa.

      • Adriana, știi ce este trist în ceea ce te privește?! Că nu ești un troll rus, dar scrii ca trollii ruși.

        • Scriu ce cred. Nu este problema noastră, dar unii se străduie s-o facă.
          Noi am plătit destul în ultimul secol inclusiv datoria de război, inclusiv că am fost forțați să experimentăm comunismul. Ne plătim toate obligațiile către NATO. Este suficient.
          Siguranța poporului român este mai presus de orice.

          • Adriana, îti urez sa traiesti în pace mereu, sa nu fie vreodata razboi în România, sa nu fii obligata sa-ti iei nepotul (sau el pe tine) sa va refugiati într-o tara straina, calatorind printre tancuri inamice. Sa nu ajungeti acolo unde sa fiti ajutati din compasiune… pentru ca tu, cea lipsita de compasiune pentru bunicile si nepotii ucrainieni, nu ai merita sa fii ajutata.

    • Și eu vreau ca zelensky să renunțe.Nu face nimic altceva decât să-și omoare cetățenii.Dar probabil că nu îl interesează asta.

  • E plin de luminite numai ca nu sunt in favoarea noastra.
    In filmul Top Gun (cu Tom Cruise) din 1986 se zbura cu MIG 28 si se vorbea mai mult de F14.
    La 36 de ani distanta, adica in 2022, Romania inca „ara in brazda” cu MIG 21 Lancer. Daca e o ploaie mai inghetata, nu mai e nevoie sa traga artileria inamica dupa ele, se prabusesc singure.
    Dupa ani de gargara euro-atlantica si miliarde de dolari si euro tocate pe inzestrarea armatei cu tot felul de fiare vechi vandute la suprapret, in Romania inca zburam cu MIG21, nene…. Incredibil !

  • Nu știu de ce nu se vede că războiul e între frați! În mod firesc ar fi trebuit ca cei din jur să nu țină cu niciunul din ei și să-i determine fie să nu înceapă să se bată, fie să înceteze bătaia deja începută. Dar, nu! Pe planetă se joacă un meci de box între doi frați și spectatorii și-au pariat averile, fie pe unul, fie pe altul dintre combatanți! Nu mai contează că mama celor doi e sfâșiată de durere sau că ideea de frate e batjocorită! E care pe care! Unii de pe margine aruncă spre ei arme. Nici nu contează care din cei doi le prinde! E ca la balamuc! Nici arbitru nu există pentru că, deocamdată, n-a vrut nimeni rolul acesta. Satisfacția sângelui pe pereți e prea mare pentru toți privitorii și băgătorii de bețe prin gard! Numai că arena de luptă și sala de spectacol e înconjurată și făcută prizonieră de Diavol, în persoană!

    • Se vede ca e intre frati. Intrebare : daca unul din frati intra in casa peste celalalt frate si-l bate … dumneata ce faci ? Il scoti pe nebun din casa celui batut, sau stai pe margine si te prefaci ca nu vezi nimic ? Furnizarea de arme e echivalenta cu a-l ajuta pe cel agresat. Sa inteleg ca niciodata dumneata n-ai ajuta daca ai vedea ca cineva e agresat ?

      • @stanlipan
        Dacă nu am stat permanent alături de cei doi frați, ca să știu despre fiecare când și cum l-a ”agresat” pe celălalt, nu am ce căuta în disputa lor decât ca să-i împac! Chiar frate să le fiu amândurora n-aș da dreptate niciunuia! Altfel, se pune că nu sunt frate adevărat!

        • A, si daca cumva esti amic cu unul dintre cei doi ? Ce-i zici ? Amice, te-a luat la omor ? Hai sa fii sanatos ! Daca cumva supravietuiesti, anunta-ma, poate-ti dau o bere ! Serios, asta-i mentalitatea dumitale ?

    • Razboiul este intre Rusia si Occident. Ucraina cu Zelensky e marioneta americanilor.

  • D-le Cristoiu, după tot ce se întâmplă acum în Ucraina și în zona ei, după tot ce s-a spus și s-a făcut invers, numa dracu îl mai crede pe Lavrov…

  • De la frică la compasiune
    Tot ceea ce se întâmplă pare bine stabilit în acord cu toată lumea, fiecare având de câștigat:
    1. Rusia câștigă teritoriile care o interesează, câștigă și financiar oligarhii cumpărând moneda si actiunile în contiunuă scădere si de ce nu autoritate in fata lumii, cu un conducator „nebun”…
    2. Ucraina scapă de trupele neonaziste care sunt localizate în special în teritoriile pe care le dorește Rusia (forțe paramilitare care au reusit sa se infiltreze pînă în guvern), iși va răscumpăra datoria față de Rusia cedând teritoriile și va primi foarte mulți bani ca si ajutor de la UE.
    3. America își curăță urmele de corupție a familiei Biden si a laboratoarelor biologice.
    4. UE caștigă forță de muncă ieftină
    5. Toată lumea mascheaza genocidul din pandemia covid
    Așa se explică toată manipularea care există, toată cenzura din media. Este o agresiune, un război psihologic asupra oamenilor, de la frica de covid la compasiunea față de poporul ucrainian.
    Întrebarea este: DE CE ???

    • Posibil, dar in cazul asta trebuie sa admiti faptul ca Rassia si progresistii occidentali lucreaza mana-n mana. Nu spun ca se iubesc, ci ca fac afaceri. Iar in cazul asta … toti cetatenii care nu mai pot de mila Rusiei sau care considera ca Rusia are dreptate isi iau cea mai mare tzapa ever. De fapt, e vorba strict de biznis. Rusia ofera ceva si primeste altceva. Preocuparea Rusiei pentru soarta alora care ii aproba ? Zero barat. Valabil si pentru cei care cred ca trebuie sa-i ia in serios pe progresisti. In ceea ce ma priveste, consider progresismul (si mai ales aripa neomarxista) un pericol major pentru umanitate. Cu toate astea, nu-s deloc sigur ca afacerile ruso-progresise nu se vor extinde si prin scoaterea Romaniei pe taraba. Rusii ar fi interesati sa „cumpere”. Iar asta ar reprezenta o catastrofara pentru noi.

    • deci…razboiul permite manifestarea unor efecte.

      nu prea cred. razboiul permite manifestarea unor cauze, nu a unor efecte.
      prima, capul rautatilor, fiind ‘pandemia de efecte ale razboiului’

      deci… o permite, razboiul, manifestarea unor efecte,
      rusia castiga, ucraina scapa, america isi curata, ue castiga, toata lumea mascheaza, …
      insa… pentru ca ‘razboi’, atunci ‘pandemie de efecte de razboi’.

      ce urmeaza? pai…pandemia de efecte ale razboiului’
      ce va face ea? pai…va face ce a facut si pandemia de covid,…taie avantul sistemelor sociale, bulversindu-le, permitind astfel o ulterioara noua setare a acestora, fara ca reactiunile manifestate in popoare sa se manifeste fara a putea fi tinute in frau.

      ca si pandemia de covid, si pandemia de efecte ale razboiului va fi dusa…mai intai cu pasi marunti, iar mai apoi…pina la prasele. atunci cind vor aparea reactiunile in popoare…se va intampla ce s-a intamplat in pandemia de covid…atunci cind au aparut reactiunile: se trece la urmatorul pas…

      pas inspre ce?
      pai…teoretic inspre Noua Lume, aia despre care Putin zicea ca…poporul rus nu si-o doreste, insa fara rusia ea nu se va manifesta.

      deci…cum de ce?!
      pentru ca e nevoie de o Noua Lume, iar asta incepe cu…temelia, nu-i asa?
      adica cu…noi sisteme sociale.
      ( de ce sint necesare noi temelii? pai…ati putea ridica inca 0,6 din etajele unui bloc pe temelia care le sustine doar pe cele existente? nu rea cred, deci daia )

      vor aparea, in procesul de redefinire a temeliilor Noii Lumi…ploi de la Waterloo?
      bineinteles!

      pentru ca una e Marea Resetare si cu totul alta treaba Marea Revolutie.

      prin urmare raspunsul ar putea fi acesta: pentru ca Revolutia Mondiala e o manifestare implacabila. tot ce se intampla… se! intampla, la nevoie.
      mai altfel: construiesti tu o soparla, insa pina la final ce va rezulta e fix un sarpe.
      de la soparla la sarpe sint…mutarile Naturii
      ( care, ca urmare a manifestarii Artificialului si pentru ca Natura este Pacea, se va dezechilibra pe ea insasi preluind dezechilibrele fundamentale manifestare prin prezenta Artificialului…in Univers )

      cred ca unii stiu deja ca se construieste o soparla, insa sint curios citi banuie ca in final ce rezulta e fix un sarpe:))

  • Marea Resetare e una….
    Marea Revolutie e alta.

    in timp ce Marii Resetari ii puteti defini ecuatia de miscare,
    Marea Revolutie se! manifesta.

    nu aveti control asupra ecuatiei ei de miscare, nu aveti!

    ohooo, ce fain ar fi fost daca civilizatiile care au ajuns Praf, Cenusa,…adica toate civilizatiile de pina acum, ar fi putut pune fraie Revolutiilor care…pina la urma le-au metamorfozat in Cenusa ( din care pasarea Phoenix a renascut o alta civilizatie, si tot asa )

    Marea Revolutie e o punere a indoiala cu care se ocupa chiar Universul. ( pentru ca, odata facut pasul, civilizatia care reuseste sa-l faca poate fi declarata…o civilizatie care, la limita, e desavarsita! nu-i…de colea, tocmai daia Arbitrul e chiar Universul )

    Marea Revolutie,
    in fapt Metamorfoza!,
    adica trecerea de la Natural la Artificial,
    e un proces pe care doar entitatile care compun Civilizatia astazi, constientizindu-l!, il pot trata cu masura potrivita.

    Marea Resetare poate fi un motiv de negociere, sau un motiv pentru care lipsa negocierii se manifesta,
    …insa, atunci cind vine vorba despre Marea Revolutie, a carei dinamica acopera cu fulgi cu tot Marea Resetare,
    putinta de negociere…a disparut ca Definitie!

    nicio civilizatie din Univers, daca exista mai multe, nu va reusi, vreodata, sa si negocieze…Desavarsirea!
    ea…’e’ sau ‘nu e’.

    tocmai pentru ca se manifesta…’lipsa putintei de a negocia asupra Marii Revolutii’
    exista potential pentru a…negocia…Pacea in care ea, Marea Revolutie, sa se desfasoare.

    daca ar fi fost simpluuu…n-ar fi fost plin cimitirul cu civilizatii de care s-a ales Praful! macar una dintre ele ar fi reusit!

    sta scris ca aceasta! civilizatie va reusi, prin urmare indrazniti sa…faceti Pace!,
    alta cale de echilibrare…nu exista!, doar Pacea poate oferi garantiile de securitate necesare manifestarii in stare de echilibru a Marii Revolutii.

    • cu compunerea asta vii de vreo cateva zile. Plimba-te si tu prin oras si vino cu una noua, ca se prinde profu si te lasa corijent. 🙂 😛 😛 😛 😛 😛

      • ”Online”: Omu e dus rau cu pluta…nu trebuie bagat in seama…

        • Redarea acestui interviu este edificatoare pt.rel.Rusiei cu Ucraina! Cei doi frați de sânge trebuie lăsați să-și „rezolve”, dacă se poate prin intermedierea Elveției problemele și să nu mai fie ațâțate de America și Marea Britanie.?

          • Si daca unul din frati are pretentia sa-i dicteze celuilalt ? Daca fratele dumitale vine si te ameninta ca-ti da cu bata in cap daca vorbesti cu vecinul X … ce faci ? Te feresti sa vorbesti cu X de frica nebunului ?

          • parca se spunea ca…intre frati sa nu te bagi:))

          • Si ziceti voi, dragi to’asrasi, ca marea Rassie nu vinde arme altora ? De ce le vinde arme ? Ete, poate aia vor sa se omoare cu fratii lor. E civilizat sa atati conflictele ? Ia sa vedem, cine-i de parere ca industria ruseasca de armament tre’ sa vanda arme numa’ alora care vor sa le puna-n muzee. Mana sus aia care-s pentru !

        • nu e dus deloc, nici rau, nici bine, chiar daca nu suntem de acord cu el pe subiectul asta. E un om cu foarte mult bun simt.

  • Bun ziua, in sfîrsit avem si o informatie din partea”raului” in acest conflict, multumim. Referitot la scopul occidentului de a l da jos pe Putin din interior eu nu cred ca se poate din motivul ca in Rusia majoritatea populatiei traieste la fel de bine/ rau si cu sanctiuni si fara sanctiuni. Nu cred ca i pasioneaza produsele de lux din occident. Inca odata multumiri pt publicarea motivarii „raului” despre conflict.

    • „o data”, desigur. (Iti spune de cate ori.)
      „Odata” e la „vei fi si tu odata baiat mare”. 😛 (iti spune cand).

  • Mareata Rusie, Mareata America, Mareata China, …si voi ceilalti, mareti cu totii!,
    nu mai e vorba despre voi.
    acu’ daca nu mai e, …nu mai e.
    pe masa e chiar Civilizatia, viata Civilizatiei.

    cimitirul civilizatiilor e plin cu civilizatii disparute, istoricul civilizatiilor de pe planeta asta…va pune la indoiala!
    si de civilizatia asta, pe care ati facut-o mare cit planeta!, se va alege Praful, negresit.
    printre civilizatiile disparute au fost si civilizatii chiar marete, ca voi!, poate…, Praful s-a ales de ele. Istoricul dinamicilor civilizatiilor de pe aceasta planeta spune ca…si de voi se va alege Praful!, daca nu vei renunta la dragul de propriile garantii de securitate imbratisind garantiile de securitate oferite insasi Civilizatiei.

    aloooo!,… e un apel directionat in eter…,
    Alegeti:
    Praful, Cenusa,…sau Pacea?!

  • Continuă plenul de reașezare a lumii: după „Episodul 1 – „Pandemia”, acesta este „Episodul 2 – războiul”. Se va încheia și 2-ul, la fel ca 1, prin încetarea ostilităților in urma unei înțelegeri care va avea loc după ce Industria Mondială a Armamentului îsi va face banii, așa cum a făcut-o Big Pharma în Episodul 1.
    Va urma „Episodul 3 – Criza economică/Foametea/Cartelarea”.
    Păpușarii acestor „filme” sunt aceiași: Globaliștii, idioții utili ai Occidentului, sfertodocții de acum 15-20 de ani, aleși în laboratoarele Rotschields-ilor să conducă lumea în 2020 (ca Musk, Zuckerberg, Gates și alții – toți bolnavi de Sindromul Asperger) prin alți semidocți ca Trudeau, Macron, Merkel, Morrison (Australia) sau criminalul de șef al OMS.
    Orchestratorii sunt aceiași, victima este Europa …

  • garantia securitatii,
    pe Vremurile astea,
    care sint Vremurile Revolutiei Mondiale,
    este Pacea si doar Pacea.

    alegand Pacea
    ca garant al securitatii
    poti livra securitate propriului popor, vecinilor, insa mai cu seama Civilizatiei.

    exista ceva superior securitatii garantate de NATO sau de orice alta structura de securitate, iar pe acest nivel se afla Pacea si doar Pacea.

    sint importante garantiile de securitate oferite statelor?
    bineinteles, sint fundamentale.
    insa…exista ceva…deasupra acestor garantii de securitate,
    iar acest ceva se numeste:
    garantiile de securitate oferite Civilizatiei.

    atunci cind vorbim despre garantiile de securitate oferite statelor se cade sa acceptam din start ca ele nu fac doua parale! in lipsa garantiilor de securitate oferite Civilizatiei.
    cui ii mai pasa ce se intampla cu un stat sau altul, fie el…fix cel care il indragiti!, daca de intreaga Civilizatiei se alege Praful?!

    nu mai e vorba despre Rusia, China, America, Franta, Germania,…si orice alt stat.
    daca nu mai e despre ele…nu mai e. aia e.
    este vorba despre insasi Civilizatia.

    ori va ridicati la un nivel superior, acceptand ca insasi Civilizatia are nevoie de garantii de securitate, ori de voi, cu noi cu tot, se va alege Praful. Praf care cu siguranta va contine si nevoia voastra,…voastra,…voastra,…de securitate.

  • cum sa speri ca poti face Pace, sau barim pace, daca din start pleci la drum cu o imagine stalcita a Realitatii?
    pai daca inclusiv asupra definitiei acestei imagini se poarta un razboi, …eheee, pina la acceptarea Realitatii, deci pina la Pace sau pace, mai e de mers,… pe unele vremuri chiar pina la Infinit…

  • ‘Noua Lume, pe care noi nu ne-o dorim, fara noi nu va exista.’
    cam asa zicea Putin, in discursul de la Soci, care…desparte apele.

    Noua Lume, care se construieste sub ochii nostri, fara Rusia nu va exista. Asa zice Putin!, insa cred ca asa zice Rusia, pentru ca Rusia e departe de a fi un stat laic, iar Noua Lume e seculara.

    Atunci cind ‘ataci’, prin sanctiuni, chiar poporul rus e bine sa stii ca el…are definit din start! un dusman potential. Acesta e definit de religia poporului rus.

    Daca!, …cumva!,…dai semne ca te suprapui peste potentialul acelui ‘dusman’,…ala esti.
    Poporul rus se va va aduna intr un Intreg, brusc!
    Procedurile care sustin dinamica acestui Intreg, brusc manifestat, vor depasi orice putinta de intelegere, pentru ca, teoretic, ele sint…’de granita’, adica …din start! s-a pus totul! ‘pe masa’.

    sufera poporul ucrainean? sufera!, razboiul e pe capul lor.
    sufera poporul rus? sufera!, Rusia desfasoara actiuni militare in afara granitelor.
    insa…sufera o multime de alte popoare, prin efectele sanctiunilor care preseaza poporul rus? da, sufera!
    pentru ca ‘pandemia de efecte ale razboiului’ este fix ceea ce e!, …o pandemie, suferinta va deveni pandemica.

    vinovatii, daca exista, ai razboiului din Ucraina, sint unii,
    vinovatii, daca exista, ai ‘pandemiei de efecte ale razboiului’ sint altii. asta e faza tare, ca sint altii.

    atunci cind sanctiunile directionate catre Rusia, cu poporul rus cu tot, s-au dovedit a fi orice, numai arme precise, inteligente, nu ,
    daunele colaterale, adica ‘suferinta’ generata colateral, si care implica manifestarea ‘suferintei’ si in alte popoare, devine, poate, vina celor care au folosit astfel de arme, daca vina exista.

    prin urmare deja se manifesta doua paliere,
    unul este ‘razboiul’
    celalalt e ‘pandemia’

    Maestre, in ‘razboiul Rusia-Occident’ vedeti o luminita.
    Cumvaaa…vedeti vreo luminita si in ‘pandemia de efecte ale razboiului’ ?

  • Vladimir Putin vrea „o cale care ar asigura în mod fiabil securitatea … țărilor europene” si care sa nu fie NATO.
    Sa facem niste soviete prin Europa? Maestre…

    • Să stabillim un lucru și lucru stabilit să fie: nu vrem alta garantie de securitate decat NATO. Cine vrea ce vor rusii sa mearga acolo unde se regaseste si se simte in siguranta si sa ramana acolo.

      • sa stabilim un lucru, si lucru stabilit sa fie: singura garantie de securitate este Pacea!
        dupaia…fiecare e liber sa vrea…dupa dorinta.

        • Desigur, Pacea, toti vrem asta. Doar ca fix acum, ma uit la un convoi rusesc de tancuri si blindate care se indreapta spre un oras Ucrainian. Du-te si intoarce-l inapoi la ei acasa, le faci un bine si oamenilor din tancuri ca nici ei nu vor altceva decat pace. Deci suna-l pe Putin, vad ca va intelegeti.

        • sigur ai citit si citatele din oficiali rusi din articol? nu cred, ai fi observat ca ei te contrazic chiar pe tine… :)))))

          • Rasul naibii. Lavrov isi bate joc de unii, iar aia o iau in serios. Ce-a spus Lavrov ?
            „După încheierea acestui conflict declanșat de ei, pe care acum încercăm să-l încheiem, ucrainenii înșiși trebuie să decidă cum să continuăm să trăim. Acest lucru este discutat acum în cercurile de științe politice”

            Deci „ucrainienii insisi trebuie sa decida” … dar sa tina cont ca armata rusa poate reveni oricand in Ucraina. Ce garantie ofera Lavrov in cazul in care ceea ce vor decide ucrainienii nu va fi pe placul Moscovei ? Nici una. Nici n-are de ce sa-si bata capul intrucat solicita „demilitarizare”, ceea ce inseamna practic impsibilitatea Ucrainei de a se opune daca armata rusa primeste ordin sa intre ori de cate ori are chef in Ucraina.

            Hmmm … sunt foarte curios, cine-ar fi de acord sa i se impuna sa nu-si incuie usa niciodata ? Ia, sa vedem lista celor dispusi sa incerce experienta.

  • US, UK, Rusia, Franta, Germania, Turcia, etc, toate au fost in istorie tari imperialiste. A se intelege ca a fost o casta acolo mereu a bogatilor care si-au exploatat populatiile cicerite si propriile populatii prin acapararea guvernarii si taxarea si impozitarea cetatenilor, afaceri cu statul, etc. Ceaai profitabila afacerea azi ramine razboiul. Ca sa faci razboi iti trebuie un dusman. NATO asta face, intretine notiunea de dusman. La fel si Russia. Alte organisme internationale, c gen OMS, Banca Mondiala, FMI, etc sint create de bogati ca sa fure direct din bugetele tarilor prin tot felul de tertipuri politice. Vietile oamenilor in comunism, sociali si capitalism sint furate sistematic prin taxa si impozite.. De ce oare as partizana cu Rusia sai cu Occidentul. Am fost sub rusi in comunism, am fost sub Occident din 90 incoace, Am trait prost in ambele. Prin urmare ma doare in cur de toti. Cam astea….La subiect, ce credea Occiddntu ca cu o plandemie de 2 lei o sa opreasca reactia Rusiei si a Chinei? Ce idioti….Marea Resetare de fapt asta e….

    • Si daca pe altii ii va durea in … ma rog, unde-ai zis dumneata, de problemele dumitale … crezi ca e vreo problema ? La urma urmei, hai sa de doara pe toti in pix.

      • @stanlipan
        Comentatorul „Butkus” a zis „in cur”, intelegi?Simplu…”in cur”…Acolo ii doare pe toti politicienii, ba mai nou, nici acolo,nici in CUR, nici in pix. Ei isi vad de AVERI.BANUL dicteaza ce vezi ca se intimpla. Au dat-o in bara pe Wall Street cu vaccinurile. FDA-u’ e in cacat, (sper sa nu te intimideze si cuvintul asta CACAT), asa ca trilioanele nu trebuie irosite, trebuie investite ca sa aduca alte trilioane…in ce poti investi ca sa nu pierzi?In rachete si bombe. Pricepi?

  • Dacă vă îndoiți de existența unei activități de cercetare în domeniul „laboratoarelor biologice militare pentru a continua experimentele pe bacterii” – urmăriți situația documentată și prezentată de jurnalista de investigații I.P. în emisiunea de luni luni 28 februarie 2022 la postul News România (preluată de EStrada TV) https://www.romaniareala.com/2022/03/01/ancheta-laboratoarele-militare-de-biocercetare-din-ucraina-conspiratie-sau-realitate/#

    https://www.facebook.com/NewsRomania11/videos/1011757926419124

    • Documente prea in basic english. Spune ca ieri erau pe site-ul unei ambasade, azi nu mai sunt, au asteptat sa le ia jurnalistii…

  • toate semnele arata ca pentru rusi primele zile au fost un soc. ei chiar incepusera sa-si creada proprille minciiuni, cum ca-n afara celor cativa „nazisti” concentrati in bazele bombardate in prima zi, restul populatiei ii va primi daca nu cu prietenie cel putin cu indiferenta.
    nu a fost deloc asa, pierderile umane si materiale sunt foarte grele pentru nivelul anului 2022 (dronele turcesti, rachetele antitanc si informatiile precise oferite de satelitii occidentali fac minuni), populatia este ostila sau fuge terorizata unde vede cu ochii si, mai ales, sanctiunile economice, politice, sportive, artistice aplicate de TOATE tarile occidentale (plus japonia, coreea etc), fara nicio fisura, i-au prins complet nepregatiti. probabil ca au fost ceva rapoarte inainte ale serviciilor rusesti, dar convingerile erau deja facute din birou. „ii luam tare, il schimbam pe actor, intr-o saptamana se termina razboiul, pana atunci nici nu apuca occidentalii aia blegi sa se puna de acord cu sanctiunile”.
    clar ca interventia lui lavrov e semn de recunoastere ca nu le merge deloc treaba pe teren. acum, esential ar fi sa se gaseasca puncte de negociere ca sa poata si ucrainenii sa-si salveze tara si independenta, dar sa iasa si rusia relativ onorabil (altfel mai acumuleaza o portie de frustrari revizioniste pentru data viitoare). probabil ca se va ajunge la neutralitatea ucrainei (non-nato dar primita in UE), la zone demilitarizate, iar la crimeea nu cred ca renunta rusii.

  • Text preluat de pe contul de facebook al ambasadei Rusiei al Bucuresti :
    „Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии
    ? Ministrul adjunct de externe rus Alexander Grushko a declarat miercuri că adevăratul obiectiv al NATO este căutarea unui inamic.
    ? „Orice persoană care își poate folosi capul înțelege perfect că extinderea NATO a avut ca scop efectiv căutarea unui inamic”, a spus el la Rossiya-24. „NATO a realizat că nu pot exista fără un inamic. ”

    In regula. Ce implica asta ? Ca, din punct de vedere rusesc, urmatorul text este emanatia unor indivizi care, din prostie, inconstienta … sau din alte motive (mult mai grave !) au adoptat o masura ce urma sa puna Rusia in pericol :

    Articolul UNIC
    România aderă la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, cu modificările ulterioare.Această lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţa comună din 26 februarie 2004, cu respectarea prevederilor art. 149 din Constituţia României, republicată.
    PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR VALER DORNEANU
    PREŞEDINTELE SENATULUI NICOLAE VĂCĂROIU
    Bucureşti,
    1 martie 2004.

    Bun. Ce putem face pentru a deveni prieteni ai Rusiei si pentru a nu fi parte a tendintelor razboinice ale NATO ? (am folosit intentionat retorica ruseasca)
    Simplu : Conform legii nr 22 din 1 martie 2004 (si, implicit, conform articolului 13 din Tratatul NATO)
    „Articolul 13 : După ce prezentul tratat va fi în vigoare timp de 20 de ani (termen ce deja a expirat in 1969), oricare parte poate să îl denunţe la un an după ce a transmis nota de denunţare Guvernului Statelor Unite ale Americii, care va informa guvernele celorlalte părţi în legătură cu depunerea fiecărei note de denunţare.”

    Deci va trebui sa denuntam acest tratat, altfel spus, sa iesim din NATO in mod voluntar. In caz contrar, ne asumam raspunderea de a participa in mod constient si voluntar la agresarea Rusiei.

    • Plin blogul maestrului de trolii Ambasadei Ruse pe aici.Pai daca rusii vor pace sa isi retraga trupele din Ucraina.Cine a invadat Ucraina??? Rusii.Pai daca Ucraina nu vrea sa fie prietena cu rusii,unii idioti spun ca Zelensky sa cedeze,pai daca patriotii ucrainieni vor sa lupte pentru tara lor,pai este alegerea lor sa lupte pana la capat Zelensky face ce vrea poporul lui care l a ales si poporul de patrioti ai Ukrainei vor sa lupte pana la ultima picatura de sange.NATO nu s a implicat deloc noi doar vrem sa ne pazim granitele.Iar in ce priveste vanzarea de armament,este dreptul suveran al fiecarei tari sa vanda armament cui vrea.Iar Maestrul spune ca Trump ar fi rezolvat criza cu rusii,evident,ar fi rezolvat o vanzand Europa Rusilor.(Ca sa fim masacrati de rusi ca si civilii ucrainieni prinsi in razboi).Cat despre China,astia s au inchis in tara lor,ei nu mai cunosc pe nimeni,si sunt noua „Elvetie”,tot ce vor ei e sa nu inceapa razboiul atomic,care sa i afecteze si pe ei.Plus ca si China ,singurul interes de alianta pe care il au cu rusii ,este acela in care ar vrea sa le imprumute bani la rusi(adica camatareala) ca mai apoi sa le ia Siberia pe 100 de ruble,si alea gaurite,ca tot au 1,4 miliarde deoameni pentru care China este prea stramta.Plus ca si China face parte din noul Establisment mondial,de fapt,chiar daca au ramas comunisti.China si SUA ,daca iesim bine din criza asta vor dori sa imparta lumea precum SUA si URSS ul dupa cel de al doilea razboi mondial.Nu mai e loc pentru rusi.Si de aia a luat o Putin cu capul pentru ca voia sa refaca URSS fiindca stie ca noul URSS modern cu care SUA va imparti lumea este China.Practic SUA a ramas liderul lumii Occidentale ,iar China vrea tot ce a ramas neamerican in lume.Rusia este o putere anacronica,a carui singur atu este arsenalul nuclear,in rest ei nu mai reprezinta nimic.

      • Habar n-am cu e cu trolii, insa treaba e mai complicata. Practic tov. ministru adjunct a descoperit ca aproape toti politicienii din Europa de est sunt fie supizi (adica habar n-au ce semneaza) … fie inamici ai Rusiei. De fapt, ce vrea tov. ministru ? Vrea ca est europenii sa militeze pentru o renegociere a statutului lor in cadrul NATO sau, de ce nu, chiar pentru o modificare a structurii si obiectivelor NATO. Daca s-ar face asta, politicienii est europeni n-ar mai fi considerati inamici ai Rusiei ci ar fi declarati cetateni responsabili care actioneaza in spiritul pacii mondiale.

  • Daca Occidentul a dat asaltul la Putin si Rusia lui in ciuda amenintarilor nucleare devastatoare a lui Putin,si in ciuda acestor amenintari Occidentul isi aspreste tonul in loc sa l inmoaie,stiind ca Putin este in stare sa dea foc la lume,ma gandesc ca Occidentul are un atu pe care nu l arata,si care se va vedea in confruntare(daca aceasta va avea loc).Puteau foarte bine sa lase Ucraina balta sa fie ocupata de rusi intr o zi,si sa negocieze cu Putin o noua reimpartire a sferelor.De ce au ales sa sprijine Ucraina pana la capat in ciuda amenintarilor nucleare a le lui Putin,asumandu si si riscul unui conflict nuclear cu Putin,nu stiu,dar nu cred ca au facut o negandit fara a si calcula riscurile,trebuie sa aiba ceva,un as in maneca.Plus ca nu conduc Biden,Macron ,Johnson sau Scholtz ,in spatele lor Occidentul este condus de catre un Establisment impresionant financiar bancar si militar ,care acest Establisment si a asumat lupta cu Rusia lui Putin.Si pana acum Establishmentul a castigat intotdeauna.Asa ca au ei un atu,pe care il vor scoate in lupta la momentul potrivit,un glont de argint si pentru Putin,cred.

    • „Serghei Lavrov: Demilitarizare” – Uite cat tupeu! Demilitalizarea unui stat suveran ca asa vrea rusul! Nu zau? Parca am trai pe Planeta Rusilor.

      • Demilitarizarea unui stat suveran. Dupa ce tot ei, rusii, tocmai au fost cei care i-au atacat pe ucrainieni si le-au luat deja crimeea. Urmatorii pasi care ar fi? Sa demilitarizeze pana la granita cu germania?

        • Razvane, racoreste-te! Unde vezi tu vreun stat suveran in Europa? Pe de alta parte, incearca sa te pui in pielea lui Putin. Ce ai face?

          • Daca as fi in pielea lui, ti-as da cateva ruble. 😛

          • Daca as fi sa ma pun in pielea lui Putin m as retrage imediat din Ucraina,si mi as impusca consilierii care m au sfatuit sa invadez Ucraina.Pentru ca cine l a sfatuit pe Putin sa atace Ucraina,evident ca au facut o ca sa l bage in groapa.Boul a fost lucrat de oamenii lui.Pai el credea ca face blitzkrieg,pai cand invadezi o tara,intai culegi toate datele posibile inainte de invazie,razboiul se castiga cu informatii,iar cu servicii secrete ca ale Rusiei,este imposibil sa nu fi putut a fi preveniti liderii rusi asupra a ce i asteapta in Ucraina.Dar la cum arata invazia rusa,armata rosie a plecat cu un o ceata informativa,adica nimeni nu i a prevenit.Si oare nu au putut fi preveniti,sau de fapt nu s a vrut???Si atunci se pune intrebarea,nu l au tradat pe Putin si pe camarila sa o importanta parte a propriilor servicii???

  • Domnule Cristoiu, actorasul ala mediocru, Jelescu,e o marioneta. Isi joaca prost rolul si e clar ca minte din multe puncte de vedere. Asta nu trebuie sa-mi spuna nimeni, ca se vede foarte clar. Repet mantra mea: nimeni, absolut nimeni, ca-i rus, amerolac, englez, neamt, frantzuzoi etc, orice natie ar fi, nici una nu-i buna pt Romania.Toti mint, toti au doza lor de parshivism ,toti au interese si-si vad de propriile interese. Noi cam picam ca musca-n lapte si asta nu-i de ieri sau azi.Chiar azi imi aminteam de niste articole vechi, nu mai tin minte pe unde le-am citit, despre felul cum romanii asteptau amerolacii in al doilea razboi.Ce-au facut amerolacii?Au bombardat la Ploiesti, au facut tzandari acolo…de aliati ce erau,sub pretexte false au distrus pe linga obiectivele de acolo si multe familii,femei,copii,batrini..OAMENI adica.Asa si acum.Ucraina e la pamint din multe puncte de vedere iar asa zisii”lidari” care au aparut in Europa de est dupa ’89, daca-i analizati pe rind,nu-i nici unu’ potrivit pe postul pe care-i ales…e vai de capu’ si de mama lor…Inainte de ’89, la noi s-a construit masiv, s-a pus ordine in niste zeci de ani care au urmat celui de-al doilea razboi, apoi a venit ’89 si in 2022 o luam de la capat…parca s-a timpit lumea, nu le mai ajunge la unii,vor mai mult, si mai mult…de cind cu invadarea ucrainei, subiectul covid parca s-a evaporat completm toti au lasat-o moale si distrag atentia spre alta nenorocire.De zeci de ani aia care s ecred „mari puteri” calca in picioare pe oricine si orice,isi arata muschii unii la altii, dar o fac pe teren care nu le apartine si pe spinarea unor oameni care nu le-au gresit cu nimic…de ce nu se intilnesc ei intr-un ring,undeva, sa se ia la trinta, la scuipat, la porcait, la ce vor ei, da’ sa lase oamenii in pace. Ma uit la oamenii de rind din ucraina si mi-e mila tare,tare,tare de ei, mai ales de copii. Vad ca se speculeaza pe seama copiilor pina la punctul ca-ti face greata la propriu.Degeaba posturile TV imi arata mie clipuri cu copii care pling, sint speriati,murdari,flaminzi, care s-au trezit din casele lor in strada si adaposturi improvizate, degeaba reporterii si jurnalistii exploateaza exagerat acest aspect inuman si inevitabil datorat in intregime timpeniei aleia numita”razboi”.Cei care pot opri atrocitatile astea stau in birouri comode si iau salarii astronomice sa apara din cind in cind la TV si sa te determine prin cuvintele lor inselatoare si false sa versi pe ei nu alta…Ei au inceput, ei pot termina aceasta criza inadmisibila in anul 2022. Am mai zis, repet, increderea in tot ce se numeste politician e zero absolut.Deja nu mai are nicio valoare, absolut nicio valoare nici ideea de”autoritate”.Astia nu-s autoritati, sint niste gainari incompetenti,impotenti mintal si nimic altceva, rebuturi ale societatii, greseli ale naturii, asta e politicianul si autoritatea in mileniul 3, NIMICURI ABSOLUTE.Nu tin partea rusului, ca si rusu are doza lui de parshivism, da’ mie mi se pare suspect ca occidentul a trecut la sanctiuni intr-un timp record. Deci occidentul dorea acest conflict?Il astepta?L-a generat? ca altfel nu se explica cum mama masii, marele ubitor de pace si democratie, marele occident, habar n-are despre ce e vorba da’ in 24 de ore anunta hotarit sanctiuni drastice…aia mie mi se pare foarte suspect.E usor sa arati cu degetul la altul, apoi occidentul mai are un principiu de care nu se dezminte: cine minte primul, are dreptate…daca ati stii ce „meshteri” sint occidentalii cind vine vorba de minciuni…apropos…coana von der lindic care si-a anuntat vizita in Romania, marea iubitoare de dreptate si care respecta drepturile omului de nu mai poate, infantila asta cu mintea imprastiata si care etaleaza continuu o neghiobie greu de acceptat chiar si pt mine, ce-a patit madam de-a lasat-o mai moale cu vaccinarea obligatorie???…ca asa intelege ea dreptul fiecarui om, obligindu-l sa faca ce basini i-a generat substanta aia care i-a inlocuit creierul…Cum de s-a rotit la 180 de grade in asa timp scurt????Cei ca ea ar trebui arestati si investigati, numai de matrapazlicuri se ocupa, iar acum vine sa se miorlaie in Romania de ce????herr oligofrenu’ de la cotroceni vad ca tot cere trupe peste tot.Bine ca le cere, da’ cum o sa le mai dea afara dupa ce rusu o sa se retraga brusc?????Nu stiu de ce, habar n-am de ce-mi vine asta in cap, da’ am cumva sentimentul ca putin i-a bagat pe occidentali la colt, iar tari ca Romania si-au pus pe tava, fara urma de dubiu,”inclinatiile” ca sa zic asa…rusii au spus ca ce-au facut cu ucraina e un exercitiu militar…poate ca e exercitiu militar, dar ce i-a interesat sa vada nu era cum le tine piept ucraina, ci multe alte „reactii” de peste mari si tari si de la la unii de pe aproape…ca Romania de exemplu…sau Moldova…ungaria…polonia…etc.astia care tot fac analize pe la TV, jurnalisti, „spetzialisti”, care mai de care mai ingimfat si mai fanfaron, isi cam dau cu stingu’ in dreptu’…n-am vazut nici macar unu’ care sa-mi inspire incredere, credibilitatea lor e sub zero la suta…toti s euita prea pompos, adevarul fiind sub ochii tuturor: jelescu e un actor mediocru mincinos, cu misiune clara.Ucraina e datoare acum de n-o sa stie cum sa plateasca…baiatul lu’ bideu, amaritul ala de fiu drogat si cu probleme mintale, are afaceri la greu in ucraina. Cind au fost alegerile, donald ratzoiul a facut o intelegere cu bideu’ al batrin, sa nu se lege de bideu’ al tinar ca sta prost cu nervii si era pe punctu’ de a-si zbura singur creierii…asa ca donald a acceptat si a batut palma ca-l lasa pe hunter in pace…da hunter are afaceri la greu cu ucraienienii…ce pleasca o sa fie dupa ce se linistesc lucrurile, si de nu s-o vedea zdruncinatu’ nervos stapin cine stie pe ce resurse, nu stiu ce sa zic…de „ideea” asta nu s eleaga nimeni…uite am scris prostioarele astea, sa vezi in 2 zile citi „iesperti” o sa apara cu despicatu’ firului in n-shpe si sa vezi ce-o sa duduie internetul de o sa se intoarca ocara spre partea cealalta de lume…tataia, Dumnezeu sa-l ierte, avea citeva vorbe ale lui…sa nu minti ca pt fiecare minciuna spusa, trebuie sa spiu 10 minciuni ca sa o acoperi pe prima, apoi cite 10 pt fiecare dintre celelalte 10, si tot asa pina te inneci inele, te incurci de nu mai ai iesire…asta e ce se vede acum in situatia ucraina-rusia….si mai avea o vorba, pe care am auzit-o si intr-un articol pe evz, probabil cel care a scris acel articol pe evz e un om in virsta si intelept, anume: intr-un razboi e o singura victima – ADEVARUL. De aia nu cred tot ce vad si tot ce incearca unii sa sugereze pe aici. Occidentul e cel care genereaza si intretine starea asta de nesiguranta si minciuna. Ei nu stiu altfel, nu inteleg altfel orice ar spune si orice scuza ar rosti…adevarul e ca occidentul e instabil din multe puncte de vedere si neinteleging modul d viata, de gindire, cultura altor popoare, uneori confunda ospitalitatea si bunul simt cu supunerea si spalarea pe creier…Ma doare sufletul cind vad ce se intimpla,dar inclin sa va dau dreptate domnule Cristoiu, stiindu-i pe unii, intelegindu-i pe ceilalti, va fi greu sa-si lase tzifna si unii si ceilalti, iar la mijloc sint popoare considerate naive si bune, ma da’ ce bune, de muls…Jelescu actorashu le-a pus ucraina pe tava occidentalilor, el nu va ramine in ucraina, e mare mincinos si prefacut…am vazut-o pe nevastasa intr-un clip, undeva intr-un adapost…lamentabila”performanta”, lamentabila, necredibila…e ca scena aia din „Miss Congeniality” cu Sandra Bullock -„Oh, if I only had a brain!” – uite linkul ca sa intelegeti analogia – https://www.youtube.com/watch?v=LpJNyH-O0U0
    LE doresc multa minte tuturor „alesilor” din orice tara ar fi ei si sper sa-i duca capu’ sa opreasca nebunia asta de pe urma caruia doar nevinovatii sufera, mai ales copiii, de ei mi-e cel mai mila.Sper sa nu aiba nici un copil parte de suferinta de orice fel si sper sa nu pateasca vreunul ce au patit unii copii in al doilea razboi, ca va spun din tot sufletul ca vor fi marcati pe tot restul vietii lor si ei si familiile pe care vor reusi sa si le intemeieze cind vor fi mari. Sint multe de spus da’ mai marii sint cocotati intr-o lume a lor deconectata de la realitate. Tot ce e important pt ei se rezuma la doua „vorbe”: bani si putere.Vietile oamenilor sint doar numere pe o lista de pierderi colaterale…Aia e.

    • Eh, poate si Putin e-o marioneta, nu ? Sau ala n-are voie sa fie considerat marioneta ? Ori va inchipuiti ca tzarul rus lupta-n prima linie sau c-ar avea vreo jena sa se bage-n buncar daca situatia o cere ? Aveti cumva impresia ca beizadelele maharilor de la Moscova s-au apropiat vreodata la mai putin de 5 kilometri de-o unitate militara ? Sau ca vreunul din maharii de la Moscova are cel mai mic regret pe motiv ca mor niste plebei ? Ehei, lumea e asa cum e. De exemplu, transnistrenii (RUSI) spun ca Maia Sandu le pune Republica Moldova pe tava occidentalilor. Dovada lor ? Faptul ca Maia Sandu a sprijinit declararea limbii romane ca limba oficiala in Republica Moldova. Va intreb direct : SUNTETI REZIDENT IN TIRASPOL ?

  • O vrajeala…Rusia vrea re-formarea URSS sub numele de Russia…plus un loc la masa mare a negocierilor economice globale..si le va obtine. Cu lideri ca senilul Bideu, studentul intirzoat Macrou si scumbagul Johnson totul e posibil….Baba aia de 95 de ani nuai moare odata?

    • Rusia intotdeauna si a agresat vecinii,foarte frumos discursul lui Lavrov,dar parca am vrea ca rusii sa se tina si de ce au promis,si ca ne lasa in pace,dar nu,acum au pretentia sa plecam noi est europenii din NATO ca sa se intample la noi ce se intampla in Ucraina.Rusia este vinovata de acest razboi,ei ataca Ucraina ucid civili,ocupa tara,ei sunt ca si Hitler in 1939.Ce sa facem sa i lasam sa ne masacreze.Plus ca ameninta ca distrug planeta daca nu i lasam sa ocupe ce tara vor ei.Pentru mine Rusia este Antihristul.Cum sa ameninti ca distrugi specia pentru ca nu poti castiga un razboi de gherila urbana.Nici americanii nu au putut democratiza Afghanistanul si Iraqul,dar asta nu inseamna ca s ar apuca sa rada nuclear lumea araba,pur si simplu si au luat jucariile si au plecat..Pai daca popoarele est europene i urasc,de ce vor sa se intoarca in Estul Europei.Vrem doar sa ne lase in pace,sa se duca dracu in Asia de unde sunt ei,si sa puna dreacu gard intre noi,sa punem intre Rusia si vecinii ei o Noua Cortina de Fier,sa ramana izolati in tara lor.Si daca dau cu bomba nucleara,fiti siguri ca Satana are loc pentru toti rusii,daca incepe razboiul nuclear toti rusii vor merge in Iad,iar Putin va fi condamnat de catre Satana sa fie sodomizat de a pururi de catre demonul responsabil cu sodomia ,cu un focos termonuclear,pentru eternitate.Pe vremea lui Kennedy si fostul URSS era condus de oameni zdraveni la cap,partidul comunist rus,acum este condusa de un dement care delireaza religios mai rau ca fundamentalistii islamici,in timp ce el si oligarhii lui au strans averi de sute de miliarde de dolari fiecare furand de la mujicul rus care moare pentru el pe strazile din Ucraina,decimati de catre dronele turcesti Bayractar sau de lansatoarele Javelin care ridiculizeaza fortele terestre ruse,si care,in cazul unui razboi nuclear va muri mai rau decat Occidentul.Pentru ca sistemele de riposta nucleara ale NATO sunt facute sa poata rade multe din rachetele rusesti chiar pe teritoriul Rusiei.Asa ca Dementule Nuclear iti vei pulveriza tara cu propriile ti rachete.Si efectul Coriolis iti trimite radiatiile si cenusa spre Est.Ce nu stie Dementul Nuclear e ca Vestul are un buget al Apararii de 20 de ori mai mare decat Rusia,si nici nu vreau sa aflu ce arme au aia la Pentagon.Doar ca Amerlocii nu s ca Putin sa se laude in targ cu ce arme au,aia tac si fabrica.Plus ca acolo si sectorul privat(de triliarde de dolari pune umarul).

      • Cum nici de China nu stim ce arme detin cu adevarat.Astia,chinejii si Pentagonul,sunt cei mai secretosi in domeniu,nu afli nimic de la ei,numai rusii se lauda cu ce au.

      • Antihrist in sus Antihrist in jos…
        insa poate se pricepe si Definitia, mai inainte sa tot fie vanturat numele…

        Hrist a fost om
        Anti…Hrist e anti…om.

        adica…numai om nu e!, …
        insa seamana cu omul fix asa cum Antihrist seamana cu imaginea din Oglinda, a omului.

        imaginea din Oglinda a omului…nu e om, ci imagine
        Oglindita, insa imagine.

        aduceti la zi definitiile, altfel nu veti pricepe nimic din Vremuri, insa s-ar putea sa ramaneti cu impresia ca pricepeti.


        Definitiile se dezvolta in stil fibonacci.
        la un moment dat, atunci cind se manifesta un ‘termen fibonacci’, definitiile se innoiesc din temelii.

        deci cea mai…maleabila …e chiar ‘definitia’!
        fix dupa ce ai…batut-o in cuie…ea a evoluat, deja!

        • „deci cea mai…maleabila …e chiar ‘definitia’”
          Da, asa au procedat toti dictatorii si cotropitorii, au „maleabilizat” si relativizat toate definitiile care nu le conveneau sa-si justifice ororile. De exemplu acum, tropaie cu tancuri si blindate prin alta tara pentru….. pace si prosperitate. Uitasem, si civilizatie.
          Hai ca te situezi intre stalin si caragiale. :))))

          • adica…fac Pace intre Stalin si Caragiale?
            ce tare!:))))

          • …pe de alta parte ‘teapan’ e doar mortul, prin urmare neprimenind intr una Definitiile e ca si cum ai pune mortii…sa se miste.
            Definitiile trebuie aduse la zi, trebuie primenite permanent, ca ele mor…in timp ce le privesti, pentru ca ele se dezvolta in stil fibonacci, asemenea oricei chestii in acest Univers ( care e o platforma pentru dezvoltare maximala, adica in stil fibonacci )

          • Da, ai dreptate, exista si definitii care se pot schimba, de exemplu definitia sovietului. Daca mai stii, mai spune si tu, adauga aici.

    • Da, ma asteptam la un astfel de raspuns. Pariez ca esti „vaxinat..” de trei ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *