Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O mișcare anti-imperialistă: Luptătorii pentru libertate economică

Luptătorii pentru libertate economică (EFF) și-au lansat duminică manifestul. Partidul, care se descrie adesea drept fiind o mișcare anti-imperialistă și de stânga, nu a ezitat să sublinieze capacitățile sale de a prelua puterea de la ceea ce membrii lui numesc un guvern actual incapabil. Mii de persoane, îmbrăcate în roșu și negru, au venit să-l asculte pe Julius Malema, liderul luptătorilor pentru libertate economică (EFF), în timp ce partidul își lansa manifestul înaintea alegerilor locale din data de 1 noiembrie. „Manifestul nostru se bazează pe constatarea veridică a faptului că oamenii noștri nu au pământ, oamenii noștri nu au locuri de muncă, manifestul nostru se bazează pe constatarea veridică a faptului că administrația locală este incapabilă, manifestul nostru se bazează pe constatarea veridică a faptului că mulți oameni din Africa de Sud încă nu au acces la apă”, susține el. Manifestul partidului se bazează pe șapte piloni pentru libertatea economică. Partidul a promis că va crea locuri de muncă pentru tineri, în loc să dea licitații celor câtorva persoane cu relații, după cum subliniază membrii partidului.

Partidul aflat la putere își lansează campania oficială, chiar dacă șeful statului, Cyril Ramaphosa, care este și șeful ANC, a făcut deplasări publice în ultimele zile, îmbrăcat în verde și galben. Julius Sello Malema (născut la data de 3 martie 1981) este un politician și activist sud-african, membru al Parlamentului, președinte și comandant-șef al Partidului Economic Freedom Fighters, un partid politic sud-african, pe care l-a fondat în iulie 2013. Anterior, din 2008 până în 2012, el a fost președinte al Ligii Tineretului Congresului Național African. Malema a fost membru al Congresului Național African (ANC) de la vârsta de nouă ani până la expulzarea sa din partid, în aprilie 2012, la vârsta de 31 de ani. Malema a devenit cunoscut în calitate de susținător al președintelui ANC și, ulterior, al președintelui Africii de Sud, Jacob Zuma. A fost descris atât de Zuma, cât și de premierul provinciei Limpopo, Cassel Mathale, drept „viitorul lider” al Africii de Sud. Portrete mai puțin favorabile îl descriu ca fiind un populist nesăbuit cu potențial de destabilizare a Africii de Sud și de declanșare a conflictelor rasiale. Malema a fost condamnat pentru incitare la ură, în martie 2010, și încă o dată în septembrie 2011. În noiembrie 2011, a fost suspendat din ANC pentru cinci ani pentru că a provocat diviziuni în cadrul partidului. În 2011, a fost din nou condamnat pentru incitare la ură după ce a cântat „Dubul’ ibhunu” („Împușcă-l pe boier”), decizie confirmată în apel, ceea ce a dus la expulzarea sa din ANC. În 2012, Malema a fost acuzat de fraudă, spălare de bani și escrocherie. După numeroase amânări, cazul a fost respins de instanțe în 2015 din cauza întârzierilor excesive ale Autorității Naționale de Procuratură, ceea ce a dus la percepția că acuzațiile au fost politice. Cu toate acestea, grupul AfriForum, care militează pentru drepturile afrikaner, a anunțat, în 2018, că va organiza o acțiune privată împotriva lui Malema pentru acuzațiile de corupție. Julius Malema, a obținut o diplomă de licență (cu onoruri) în filosofie la UNISA. În prezent, studiază pentru un masterat la Universitatea din Witwatersrand.

În timpul alegerilor prezidențiale din aprilie 2009, Malema a atras sprijin pentru Zuma, de multe ori spunând: „Suntem pregătiți să luăm armele și să ucidem pentru Zuma”. Declarația sa a fost condamnată atât de politicieni, cât și de sud-africani, în timp ce partidele de opoziție s-au întrebat de ce Zuma nu l-a mustrat pe Malema.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *