Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

O mlaștină care se crede cer

O adunătură ipocrită de călăuze oarbe și cărturari frustrați, din categoria “minima moralia, maxima canalia”, o preoțime seculară cu ifose de elită intelectuală a națiunii, a emis o petiție chipurile menită a duce la unificarea datei la care Apusul și Răsăritul serbează Paștele creștin, prin stabilirea acesteia pe baze “științifice”, dar care, lipsită de orice șanse, nu va avea decât efectul, în realitate urmărit, de a oferi prilej de dezbinare în interiorul BOR.

Nu intru în argumentația referitoare la modul de stabilire a datei respective. Nu contest justețea idealului reunificării bisericii creștine. Nu comentez nici tradiția nici ecumenismul.

Întreb, însă, asemenea lui Mircea vodă pe sultanul Baiazid: “Ce-i mâna pe ei în luptă? Ce-a voit acel … roi de viespii ostentativ occidentalofile?” Răspunsul este clar: gudurându-se pe lângă geopolitica atlanticistă au căutat ocazia afirmării lor ca elită a națiunii române, când, de fapt, ei nu sunt munte, ci mlaștină, nu sunt eroi, ci lichele, nu sunt aur, ci putregai, nu sunt câinii de pază ai cetății, ci carii care rod din interior ultimul stâlp de rezistență al statului național român.

În pretinsa încercare a acestei pretinse elite românești, care la curtea matrozului Petrov și-a cultivat cu voluptate tupeul, de a occidentaliza calendarul bisericii ortodoxe române, împingând-o la unificare în afară prin divizare lăuntrică (sic!), se dă apă la moară și tezei anti-românești potrivit căreia cultura română ar fi incompatibilă cu cea occidentală; drept pentru care România nu ar putea fi acceptată în familia civilizației europene decât dacă se leapădă de identitatea sa culturală. Ce ne mai lipsește pentru a înțelege că inițiatorii petiției nu sunt nici elită nici românească, iar susținătorii petiției, în măsura în care au semnat-o cu bună credință, sunt idioții utili ai unei “coloane a cincea” având o misiune exact opusă idealurilor afirmate!?

“Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Căci voi închideți Împărăția Cerurilor înaintea oamenilor. Nici voi nu intrați, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsați să intre!” (Matei 23:13)

“Călăuze oarbe, care strecurați țânțarul, dar înghițiți cămila! Vai de voi, cărturari și farisei ipocriți! Căci voi curățați partea exterioară a paharului și a farfuriei, dar pe interior sunt pline de jefuire și de necumpătare!” (Matei 23:25/26)

“Vai de voi, cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi sunteți ca mormintele văruite, care pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinăuntru sunt pline de oasele morților și de orice fel de necurăție.” (Matei 23:27)

Atunci când în întunericul nopții vedem stelele reflectate în mlaștini să nu credem că balta este cer!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „O mlaștină care se crede cer”

  • O chestiune teologică de competența unui Sinod pan-ortodox e pusă pe tarabă de „specialiștii” de prin partea locului. Ei știu că în Biserica Ortodoxă există fisuri fine. Și cu această ocazie s-a văzut mai clar cum sunt localizate. Culmea! La semnalizarea lor au contribuit personalități extrem de erudite. Oare nu și-au dat seama că discordia profită celor care nu scapă nicio ocazie să caricaturizeze enoriașii BOR?! E foarte șic să te aplaude cei de pe trotinete, dar oare ei participă duminica (măcar o dată pe lună) la Liturghie? Dau acatiste, scriu pomelnice? Participă din când în când la Maslu vinerea? Poate că da.
    Dacă ne uităm cine sunt mirenii care vor să întețeasă așa zisul „scandal” BOR am bănuiala că vom descoperi niște personaje care nu sunt capabile să spună Crezul pe de rost.
    Cei care mizează pe faptul că oițele ortodoxe sunt proaste prin definiție ar trebui să mai reflecteze puțin. Uneori, Dumnezeu arată neputința celui puternic prin mijlocirea unuia slab.

  • Foarte bine spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *