Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O nouă carte scrisă de un invitat pe cristoiublog

A apărut o noua carte, să vedem ce scrie în ea? De cele mai multe ori, pentru a ne lămuri întoarcem volumul pe dos și vedem ce este notat acolo.
De data asta întâlnim cuvintele criticului literar Christian Crăciun.

Aristotel și Silvia Bunescu alcătuiesc o familie în duh. Se vede foarte bine asta din conținutul și din compoziția cărții de față. Ca un concert la patru mâini, cei doi, alcătuiesc portretele unor oameni care sunt într-adevăr „călăuze întru lumină”.  Sau fac geografia spirituală a unui loc fericit între altele care este Breaza. Este o carte sapiențială, pornind de la două premise simple, atât de simple că tind să devină invizibile astăzi: 1. Există Lumina și 2. Există oameni care o poartă în inimă și care ne pot călăuzi spre ea. Un catalog de astfel de întâlniri transfiguratoare, fie directe, fie intelectuale aflăm în aceste pagini, de la Sf. Paisie Aghioritul și Sf. Francisc de Assisi, la Mitropolitul Bartolomeu Anania și Monseniorul Vladimir Ghika, de la Constantin Noica la Ioan Alexandru și de la Rudolf Steiner la Elisabeta Fiodorovna. Se alcătuiește treptat un fel de țesătură între aceste nume, adică marele text al înțelepciunii smerite a credinței. Este, într-adevăr, o carte purtătoare de lumini a cărei principală calitate este autenticitatea trăirii lor. Căci lumina nu se „vede”, se trăiește!

Să vedem cine este interesat de așa ceva?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *