Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O nouă funcție pentru Klaus Iohannis: Sultanul Coaliției de Guvernămînt

După un timp însemnat de tăcere, joi, 16 decembrie 2021, Klaus Iohannis a ținut o conferință de presă. Conferință de presă e prea mult spus. Înainte de a intra la Consiliul UE, președintele a susținut o Declarație de presă în fața jurnaliștilor aflați cu el la Bruxelles, după care le-a îngăduit să pună fiecare doar două- trei întrebări. Deși de la ultima conferință de presă s-au petrecut evenimente spectaculoase în relația președintelui cu electoratul de Dreapta și în imaginea sa publică, nici o întrebare n-a vizat Afacerea Pozele de la Piramide, dezvăluirile despre aventurile pe terenul de Golf. Nici o întrebare nu s-a referit la vreun lucru presupus ai deranja lui Klaus Iohannis tihna gîndurilor de după-masă. Ca de exemplu, prăbușirea în sondaje. Sau acuzațiile de a fi adus PSD-ul la putere. Venită din partea jurnaliștilor acreditați la Cotroceni, ajunși după un timp de frecventare a administrației prezidențiale un fel de curățători de WC-uri la Palat, întrebările au stat sub semnul spaimei de a nu-l supăra pe Președinte.

Răspunsurile Președintelui n-au adus nimic nou în poziția binecunoscută a lui Klaus Iohannis după 7 ani de mandat față de marile probleme interne și externe. Răspunsul dat la o întrebare gen ridicare la plasă, după Scandalul Diana Șoșoacă – Lucia Goracci a mărturisit un președinte marcat de sindromul fanariot al pupării papucului. Ditamai președintele unei țări zise și suverane s-a scăpat pe el de teama de a nu supăra o jurnalistă de la un post tv din Italia. Dacă ar fi fost una de la un post tv de la noi, n-ar fi luat în seamă incidentul.

Patronarea unei coaliții dintre PNL și PSD ar fi trebuit să aducă unele nuanțe în atitudinea președintelui față de Marile Puteri, față de Comisia Europeană. Așa-zisa conferință de presă de la Bruxelles ne-a convins că Klaus Iohannis e de nevindecat în materie de slugărnicie. A fost și va fi, pînă la finele celui de-al doilea mandat, Dulapul în care-și ține chiloții Uniunea Europeană.

Singura noutate adusă de conferință a apărut în răspunsul la o întrebare de o rară prea supușenie, chiar și în presa noastră, specializată în gudurat:

Jurnalist:Domnule Președinte, ați vorbit în trecut despre «țopăiala fiscală» și aș vrea să vă întreb cum vedeți acum aceste măsuri propuse în interiorul coaliției de PSD, mă refer la impozitul pe cifra de afaceri a companiilor și alte măsuri care sînt mai degrabă opuse ideilor PNL. Mulțumesc!
Președintele României:Deocamdată este bine să facem diferența între măsurile care chiar se adoptă și se pun în practică – și vedem aceste lucruri în aceste zile, sînt acte normative ale Guvernului care stabilesc ce se va întîmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, cu impozitele –, și discuțiile care sînt discuții politice.

Trebuie să vedem situația așa cum este. Avem o coaliție formată din social-democrați și liberali. Fiecare încearcă să-și promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină. Dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala și amestecate. Deocamdată, am spus, s-a spus și se respectă, că nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele noi. Mie, personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar. Dar, evident, în coaliție se vor discuta aceste chestiuni.

Fapt este că acum nu se introduce așa ceva. Deci, nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuție în coaliție fără să fie aplicată practic. Pe de altă parte, în discuțiile cu liderii coaliției, eu am subliniat foarte clar că trebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat – trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale și trebuie să ne apucăm să facem reformele care sînt stabilite prin PNRR. Deci, atenție, nu sînt propuse, sînt stabilite! Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face.”

Constituția nu îngăduie președintelui indicații date liderilor Coaliției de Guvernare. Potrivit Legii fundamentale, deciziile din cadrul Coaliției sînt luate în urma discuțiilor dintre liderii Coaliției. Răspunsul lui Klaus Iohannis confirmă zvonul că liderii Coaliției au fost chemați la Cotroceni pentru a li se pune în vedere de către președinte să nu cumva să taxeze marile companii. Adoptarea Legii Bugetului e o chestiune care ține strict de partidele care alcătuiesc Coaliția. Intervenția președintelui e permisă de Constituție doar cînd Legea, votată de Parlament, ajunge la promulgare. Președintele o poate retrimite Parlamentului. În nici un caz președintele nu-și poate exprima poziția înainte ca Legea Bugetului să treacă prin Parlament.

Convocarea la Cotroceni a liderilor PNL, PSD, UDRM și, mai ales, poruncile primite și acceptate de aceștia, ne semnalează ivirea unei noi funcții în România postdecembristă:
Cea de Sultan al Coaliției de Guvernămînt.
Am zis Sultan și nu Președinte, deoarece Klaus Iohannis a bătut din picior la liderii Coaliției de Guvernare, ca un Sultan.

Klaus Iohannis i-a convocat pe liderii Coaliției și pe vremea cînd aceasta era alcătuită din PNL și USR.
Liderii Coaliției se executau cu temenelele de rigoare.

Deși în afara Constituției, acceptarea de către liderii PNL și USR mai era de înțeles dacă ne gîndim că Klaus Iohannis trecea drept Liderul Dreptei.
Din Coaliția actuală face parte și PSD.
PSD n-are nici o legătură cu Klaus Iohannis.
Dimpotrivă.

În aceste condiții e normal să ne întrebăm:
De ce acceptă PSD noua funcție asumată de Klaus Iohannis,
Cea de Sultan al Coaliției de Guvernămînt?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „O nouă funcție pentru Klaus Iohannis: Sultanul Coaliției de Guvernămînt”

  • Președintele României:Deocamdată este bine să facem diferența între măsurile care chiar se adoptă și se pun în practică – și vedem aceste lucruri în aceste zile, sînt acte normative ale Guvernului care stabilesc ce se va întîmpla cu bugetul pe anul viitor, cu taxele, cu impozitele –, și discuțiile care sînt discuții politice.
    Fapt este că acum nu se introduce așa ceva. Deci, nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuție în coaliție fără să fie aplicată practic. Pe de altă parte, în discuțiile cu liderii coaliției, eu am subliniat foarte clar că trebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat – trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale și trebuie să ne apucăm să facem reformele care sînt stabilite prin PNRR. Deci, atenție, nu sînt propuse, sînt stabilite! Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face.”
    Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face.”
    ATENTIE MARE !!!!! Romania nu s-a angajat niciodata , prin ea insasi , sa faca aceste promisiuni de rahat ” ecologico-politic ” , marii Uniuni Europene . Doar subsemnatul Klaus Johannis , ales prin bunavointa si marele interes al prietenilor de toate culorile ( politice si biologice ) din aceasta mare gradinita experimentala a lumii, numita U E , s-a exprimat in numele tuturor celor de aici ( din Romania ) . Valoarea lui ca experiment multinational tine doar atat cat vrem noi, ca romani , sa-l suportam.
    ACUM SE FACE INTRUNA APEL SA-L MAI SUPORTAM , PANA LA VIITOARELE ALEGERI . ORICUM E UN TERMINAT . ” DAR , VA ROG , IN PUII MEI , MAI AVETI PUTINA RABDARE PANA LA URMATOARELE ALEGERI . GASIM NOI UNUL UTIL PANA ATUNCI ” . In formatul de acum , noi , Uniunea Europeana , va garantam ca va vom produce un alt herr candidat pana atunci.
    PS : Nici nu m-as mira sa fie altfel , dupa cum merg lucrurile la noi . A ajuns si un strungar de filete , gen Marcel Ciolacu , sa creada ca poate deveni un Herr European al filetului metric.
    PS 1 : Haideti , oameni buni , sa ne vedem si de gospodariile noastre . Ca de ale Europei sunt de mult ocupate pozitiile .

  • Dle Cristoiu, cita rabdare aveti sa scrieti mereu despre pampalaul asta mare si prost numit Iohannis…o mare lehamite ma ia numai cind aud de el…un troglodit…vomă….

  • „De ce acceptă PSD noua funcție asumată de Klaus Iohannis,
    Cea de Sultan al Coaliției de Guvernămînt?”

    Pentru că așa a fost scris scenariul. Pentru că atât Iohannis cât și PSD (șefu’ Ciolacu mai precis), respectă niște ordine externe care îi plasează pe cei doi în poziții bine stabilite: Iohannis-sultan, Ciolacu-cadâna.

  • 2022: anul in care cel cu „oo” mici spre foarte (O-micron, n.r.) a furat pandemia. Apocalipticii sunt tristi.
    Din spatele mastii ranjesc tamp. Se vede treaba ca Africa cea prea putin „vaccinata” n-a aflat ca doar big pharma are voie sa salveze planeta.

  • La Istanbul, sultanii despre care se mai vorbește sunt cei care au lăsat în urmă edificii monumentale, fie ele și moschei.
    Am avut totdeauna destul buget să ridicăm un fel de Centru Pompidou, lângă Romexpo, pentru arta noastră de după Brâncuși, multă de certă valoare occidentală, Capitala șocând UE că n-are muzeu de artă contemporană în arhitectură proprie, ci doar o improvizație pentru parlamentari. Mai întâi trebuie să plagiem însă președinții francezi care au lăsat după ei Centrul Pompidou, Biblioteca Mitterrand cu patru blocuri turn din Tolbiac, Musée du quai Branly Chirac…

  • Nici macar sultan nu este, asa e el proiectat de la mama natura sa-si bage nasul unde nu-i fierbe oala…
    Era de bun simt ca multinationalele care se imbogatesc in Romania sa fie suprataxate, la fel si proprietarii unui numar mare de bunuri imobiliare.
    Turistul vesnic si sportivul de ocazie cred ca e trist … nu a nins destul sa mai mearga putin la ski.

  • Nici in cele mai negre ganduri nu mi-am imaginat ca dupa nenorocirea marinarului vine nenorocirea meditatorului.Acum insa sunt sigur ca nu ma insel si va urma o nenorocire si mai mare.Adevarul este ca chiar”merita”acesti pamanteni.

  • Domnule Cristoiu, de cite ori pomeniti in articole de acest tilhar imputit, ma ia cu dezgust. Nu sint de acord cu dvs. Herr ciolhaniss nu aduce a sultan absolut deloc. Eu asociez ideea de „sultan” cu o oarecare maretie, putere de a taia capete, de a conduce razboaie, de a fi atit de puternic incit sa le inghete singele in vine celor ce-l intilnesc. Herr are imaginea unui eunuc jerpelit fara coaie in nadragi, asta nu e barbat, e o rusine pt sexul masculin. In afara de intrigi si scheuneli ca o sluga libidioana, altceva nu face. E futut la cap mai ceva decit amaritii aia care au luptat pe vreun front si s-au intors cu sistemul nervos facut praf.De cite ori ma uit la herr, vad un om in agonie, un defect care are nevoie de atentie speciala, nu m-ar surprinde sa aflam ca-si bea cafeaua cu biberonul… poate ca de aia si bate din picior. E un om slab, nedemn de postul de conducator al unei tari. Comportamentul pe care il are arata ca nu e interesat decit de un singur lucru: AVUTIA PERSONALA,nimic altceva.Excursii, plimbari cu avioane de lux, dineuri, petreceri,mishculatii cu case, copii, bani cit cuprinde. Vrea respect fara sa faca nimic ca sa-l cistige. In capu’ lui sec si patrat probabil crede ca i se cuvine pt ca are titlul de presedinte de tara. Daca traia pe vremea sultanilor adevarati, ii puneau aia capul unde are picioarele, sau il trageau in tzeapa. Tot ce se aude venind de la el e de genul: ” e bine…mai vedem…analizam…am cerut..altii stabilesc, nu eu…coalitia va discuta…trebuie sa facem…trebuie sa ne apucam sa facem…” Intrebarea mea ar fi, da’ pina acum ce masa pe gheata a facut? E la jumatatea celui de-al doilea mandat si ce pizda masii a facut in toti anii astia? S-a plimbat cu bicicleta, a jucat tenis, s-a dat pe schiuri si mai nou si-a gasit o ocupatie de bogatan, adica da cu bita in minge la 18 gauri…altceva ce-a facut? Pt tara adica…Singurele lucruri anuntate apasat, dar si acelea in mod inselator, sint: „nu taxare a firmelor straine” si tine sa sublinieze ca „lui personal” nu i se pare ca e nevoie…”LUI PERSONAL”!!!!cui se adreseaza?Celui care i-a pus intrebarea sau vrea sa fie auzit de firmele straine????? apoi zice ca el, din nou EL, a”subliniat foarte clar că trebuie să respectăm cadrul macro la care ne-am angajat” …”și trebuie să ne apucăm să facem reformele care sînt stabilite prin PNRR. Deci, atenție, nu sînt propuse, sînt stabilite! Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face.” Daca nu-s propuse, cine le-a stabilit?Ca sa fie stabilite, nu trebua ca cineva sa le propuna? Cine?De ce evita sa spuna ca accepta sa inchita tot ce-i pune UE-ul pe tava? Daca are mandat, cica legitim, de la romani sa se joace de-a presedintele, cu cine s-a consultat ca sa stie ce vor romanii cu adevarat? Cica Guvernul nu pune unele politici in practica „alandala si amestecate”…Are dreptate.Le pune in practica handralandra si le fute de nici el nu le mai recunaoste. Da-i prostului un pic de putere si sa vezi de nu te distruge cu ea….Cind vrea sa-si acopere imbecilitatile, il include pe popor cu toata gura…zice „Noi ne-am angajat, noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme și le vom face.” O sa faca o laie prashtie, la cit de bou e. Azi aparuse si rareshel cu halucinatiile lui de „am invins, sintem cistigatori”…normal, spune adevarul dar fara detalii…Normal ca au invins, banii astia cu care se lauda ca i-a fericit UE-ul unde credeti ca vor ajunge? In buzunarele lor, bineinteles ca au „invins”…Directioneaza milioane la ANAF si multe altele la drumuri si sosele…adica exact, EXACT acolo unde banii dispar fara urma…metoda vestica, vrei sa cheltui bani de la buget?Nu conteaza ca-i buget de tara, sau pe primarie…Dai fonduri la facut drumuri si podetze, asfaltat gauri, apoi anul urmator o iau de la capat, gaurile asfaltate anul asta se largesc dupa ce trece iarna si imi mai blocheaza odata aceeasi strada, de data asta o asfalteaza 50 de metri, la anul 75 si o tine asa an de an…fonduri,fonduri,fonduri….pe gaurile din asfalt…a venit iarna, ninge si sa-i vezi cum se apuca de asfaltat pe sub zapada…te umfla si risul….apropos de situatia sosoaca si italianca tzigancoasa din Italia…ce repede aparusera si cacarafat, bode, herr eunucu’ cu declaratii si catran pe moalel capului…nici nu se auzise de-o ora de suferinda italianca , ca deja cacarafat era la datorie infoiat de ziceai ca da sa plezneasca…asta nu arata decit ca le e frica de sosoaca si ca n-o suporta de fel.Daca ei sint asa curati si destepti, n-ar fi mai simplu sa-i raspunda la intrebari si sa-i furnizeze informatiile pe care le cere ca sa inteleaga ce se intimpla cu virusii si vaccinarile interminabile?De ce nu-i furnizeaza date clare?Le frica?N-au date?Stiu ca datele-s o facatura?Care-i problema lor de reprezentanti ai statului, imaculati de zici ca s-au bagat singuri ba in clor, ba in apa oxigenata???E mai usor si credibil sa faca jocuri murdare decit sa furnizeze documente oficiale si clare referitoare la pandelie????Hai sa fim seriosi…cacarafat a fost prins cu nadragii in vine si, specific natiei lui, aia de unde vine, braveaza, va tine tzifna in sus indiferent de situatie si cu focu’ daca-l arzi si-si va tine tzifna-n sus…Oricit as vrea sa cred in politicieni si astia care umbla cu titlurile la vedere si se infoaie in ele, am ajuns la concluzia ca toti sint o apa si-un pamint, niste neghiobi plini de ifose, profitori, manipulatori, mincinosi in functie de interesele de moment, se tradeaza ei intre ei, atunci de ce-as crede ca nu tradeaza platitotul de taxe care oricum e considerat neimportant.Astia inca n-au invatat, ca atunci cind cineva sare pe tine, cm a facut ambasada , spaghetelor, nu stai drepti sa dai raport.Aia sint aici MUSAFIRI. Pot pleca ei daca nu le convine ceva, sau poti sa-i trimiti tu la plimbare daca incalca regulile de bun simt si uita ca nu-i stapin, ci doar in trecere, ca musafir. Macaronarii au aplicat metoda :vinzatorului”, am mai povestit de metoda asta…principiul „acum, acum…nu peste o secunda, acum, acum semneasa sau raspunde, acum…” Aia timizi si fara personalitate, cad prada metodei si se fac de ris iremediabil. Ei trebuiau sa le spuna civilizat „Hoooo fratilor, sa vedem intii despre ce e vorba.” Apoi sa investigheze si sa traga concluziile de rigoare. Nu te apuci sa pui eticheta unei persoane care are deja una in frunte, ca s-ar putea sa te inseli si sa te induca in eroare in tot ce faci cind vine vorba de aceea persoana. Daca s-ar da un test cu dedectorul de minciuni , la toti politicienii si sa li se puna o singura intrebare: „Ti-ai trada tara?”, daca o sa-l treaca unu’, doi… mi-e ca daca-i intreaba „Ai minti intentionat ca sa distrugi alt politician?” nu mai trece nici unul. Deci nu-i asta sultan nici daca gaseste lampa lu’ Aladin si-l roaga pe Duhul Lampii sa-l transforme intr-unul. E un nenorocit las, capabil de mult rau si plin de ura. N- am suficiente cuvinte scirboase ca sa i le adresez acestui politician insuportabil. Nu s-a nascut inca perosana capabila sa conduca Romania. Daca e nascuta aceea persoana, inseamna ca sigur nu e in politica. Aia e.

    • Și pentru mine Klaus Iohannis e un rebut politic. Ceea ce mă intrigă este indiferența totală pe care a afișat-o după ce câteva milioane de români i-au dat votul. La el săptămâna de lucru are maximum 3 zile. În alte 4 zile merge la soție, de parcă nu poate respira fără să i se dea țâță. Vedeți să intrige pe cineva atitudinea asta? Reședințe încălzite degeaba și administrate cu bani grei în timp ce milioane de români drămuiesc de la o zi la alta lemnele de foc pentru a ieși din iarnă? Nici nu-i pasă. În altă țară ar fi fost de mult zburat de pe tron! Că nu spune nimic de câte ori vorbește a devenit o axiomă. Îmi vine în minte un gând pe care l-a mărturisit un sportiv olimpic. A spus că după ce câștigă o medalie e îngrozit de frica de a nu putea dovedi în continuare că e cel mai bun și suferă mai mult decât dacă n-ar fi câștigat medalia. Iohannis ce a făcut după ce a ajuns Președinte? S-a liniștit total și-și vede de a le lui cum ați precizat și dumneavoastră. Tot fâlfâie steagul cu voturile primite de la români și ignoră să vadă că faldurile sunt ferfeniță! Anonimatul în care va ajunge după încheierea mandatului îi va fi salvat tot de Bruxelles, exact cum s-a întâmplat și cu madam Kovesi. Klaus Iohannis ne va rânji de câte ori va avea ocazia ca să nu uităm cât de proști au fost românii că l-au ales și l-au suportat 10 ani încheiați. Vai de capul de nostru, că tare neghiobi suntem!

      • Ha, ha, ha. Nu este adevărat! Tu scrii, tu îți raspunzi și după ce singur te-ai demascat ca ești și doamna Stoican.
        😆 😆 😆

        • … sau, poate Doamna Stoican este ciudatul care își zice @Dl. Cristoiu.
          Asta da lovitură de teatru.
          😆 😆 😆

          • profule, daca-l iubesti, impartaseste-ti iubirea, nu te retine ca nu face bine la pisic!

          • cib, nu are nicio legătură. Individul (sau individa) își făcuse un obicei din a mă ataca la fiecare comentariu. Ca să-i tai elanul de hărțuitor, din vânat a trebuit să mă transform în vânător, chiar dacă îmi displace felul acesta de contraatac.

  • Oare din cauza ca au SI ei conservele lor? S-o simti chemarea Padurii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *