Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O nouă lovitură dată libertății prin OMS și Comisia Europeană

În timp ce lumea este preocupată (a se citi: aruncată într-o confuzie “special amenajată”) de războiul din Ucraina, de criza financiară, de protestele profesorilor, de X și Y lucru, “băieții” lucrează pe ascuns la ceva nou.

Nou zici? Nu chiar. Pentru ca ne este prezentat de un an ceea ce se va întâmpla începând cu luna aceasta. Nu este nicio noutate, acum doar se oficializează, iar România face parte din această mișcare monumentală a prostiei și corupției. Se vorbește despre asta, dar nefiind atenți, ca de obicei, și nici destul de puternici (ironic, puterea poporului în democrație a devenit o glumă) încât să putem interveni, ne trezim în punctul în care organizații nealese decid în numele nostru ce putem face și ce nu putem face, fie că este vorba de libertatea de mișcare, de libertatea de expresie ș.a.m.d.

Scriu de trei ani aici, și tot de atunci încerc să atrag atenția asupra diminuării libertății și a adevăratei democrații (un vis neîmplinit, o utopie). Dacă este să verifici articolele pe care le-am scris, vei vedea că majoritatea s-au dovedit a fi avertismente față de lucruri care mai apoi au fost confirmate și validate oficial. Cu alte cuvinte, nu am bătut câmpii, nu sunt conspiraționist, sunt doar atent și îngrijorat și, la fel cum spuneam înca din primul meu articol, pentru mine libertatea este un lucru esențial.

Dar iată-ne din nou puși în situația unor decizii ne-democratice a unor oameni ne-aleși care ne vor dicta viața.
Mai știți acele “sfaturi” și “recomandări” de a sta izolați în case, în timp ce armata era scoasă pe stradă iar din megafonul milițianului se auzea “rămâneți în case, protejați-vă pe voi și cei dragi” și puteai să ieși doar cu o declarație?
Mai țineți minte când primeam amenzi pentru ca ne-am permis sa nu purtăm o mască chirurgicală pe stradă?
Mai țineți minte cum eram îmbrânciți de poliție când refuzam să ne ia Gică de la pază temperatura cu un aparat defect, decizând astfel dacă putem sau nu să ne facem cumpărăturile?
Mai țineți minte când trebuia să ne vaccinăm cu un ser experimental pentru a putea avea acces la lucruri absolut normale precum mersul la terasă, bar, cinema, FACULTATE? Mai țineți minte acel certificat “verde” cu datele noastre înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări[1]
Mai țineți minte…. etc. Sper că vă aduceți aminte. Dacă nu, s-ar putea să vă amintiți curând, când toate acestea se vor repeta. Cum așa?! Dar nu s-a terminat pandemia?! Nu s-a ajuns la concluzia că toate aceste măsuri au fost futile? Ei bine, nu chiar.

Dar despre ce este vorba mai exact?
Știrea cum că Organizația Mondială a Sănătății (organizație nealeasă, organizație plătită de către particulari contestați) a semnat cu Comisia Europeana un acord prin care Certificatul Verde să fie piatra de temelie a libertății noastre de mișcare nu este o conspirație, este acum prezentată chiar pe site-ul oficial, însă în limba engleză. Puteți citi pe site-ul ec.europa.eu în linkul de mai jos[2].

Cele două entități, Organizația Mondială a Sănătății prin Tedros Adhanom Ghebreyesus și Comisia Europeană prin Stella Kyriakides, au decis ca Certificatul Verde folosit în pandemie (care avea să expire în data de 30 iunie 2023) să devină un instrument de control al populației. Cum? Simplu. Citând cu aproximație din articolul oficial publicat pe site-ul Comisiei Europene, aflăm că cele două organizații doresc folosirea unui sistem digital de certificare Covid-19 (Certificatul Verde) pentru a “institui un sistem global ce va ajuta la facilitatea mobilității globale și protejarea cetățenilor din toată lumea față de amenințări sanitare actuale și viitoare.” Este, va să zică, “o cooperare strategică față de problemele sanitare mondiale” care se va baza pe continua funcționare a certificatelor digitale (Certificatul Verde) pe care aceștia îl numesc un element cheie în lupta cu pandemia de Covid-19.

Dar cred ca toți ne aducem aminte de ce s-a întâmplat atunci cu certificatul verde în toate țările, la nebunia pe care a provocat-o și la protestele de amploare din mai multe țări, lăsând la o parte ineficiența sa dovedită. Însă, știm că nu asta era intenția de la bun început. Suntem isteți, nu? Știm că era vorba de controlul populației și de adunare a datelor într-o bază informatică. Ah, nu! Iar sunt conspiraționist? Voi reveni la acest subiect mai târziu, cu dovezi și linkuri, așa cum v-am obișnuit. Dar să trecem mai departe la ce vor să facă acum, în mod oficial.

Revenind la articolul oficial, citez din nou: “Pentru a ajuta întărirea pregătirii sanitare globale în fața amenințărilor sanitare în creștere, OMS instituie o rețea globală digitală sanitară… Prin această colaborare, OMS va facilita acest proces global sub propria structură cu țelul de a permite lumii să beneficieze de convergența certificatelor digitale…” Observați vă rog accentul pus pe digital și încercați să faceți o legătură cu ceea ce înseamnă în ziua de astăzi digital, personal, bază de date.

Mai departe scrie că “acest parteneriat va funcționa pentru a dezvolta sistemul OMS cu o abordare pentru a acoperi cazuri adiționale, ce pot include, spre exemplu, digitalizarea Certificatului Internațional de Vaccinare și Profilaxie.

Este amuzant că imediat ni se spune că “această cooperare se bazează pe valorile și principiile comune de transparență și deschidere, incluziune, responsabilitate, protecția datelor și a intimității, securitate, scalabilitate la nibvel global și echitate/egalitate.” Rețineți, vă rog, acest pasaj, întrucât vom discuta mai pe larg despre asta.

Cu alte cuvinte, dacă Certificatul Verde, sub pretextul «facilitării libertății de circulație», a fost folosit pentru încălcarea drepturilor și libertăților în UE, precum și pentru constrângerea oamenilor să se injecteze cu un produs medical ce pentru mulți a avut și are efecte negative grave, acum acest sistem abuziv va fi implementat la nivel planetar. Am atras atenția încă din 2021 că aici se va ajunge cu acest Certificat Verde, dar unii au spus că exagerez. Acum se pot convinge singuri că scopul abuzurilor statului din perioada pandemiei COVID nu a fost să oprească răspândirea virusului ci să controleze oamenii” a explicat europarlamentarul Cristian Terheș pe pagina sa de Facebook.[3]

Am văzut ce s-a întâmplat în UE cu implementarea acestui sistem tiranic a Certificatului Verde. Acum vor să-l implementeze la nivel global. Toate partidele care au susținut Certificatul Verde începând cu 2021 trebuie expulzate de oameni prin vot din toate funcțiile publice pentru că e clar că nu au ca prioritate interesul cetățenilor”, a concluzionat Terheș.

După cum spuneam, aceasta nu este o știre chiar nouă. În data de 19.11.2022 TheEpochTimes România ne aducea deja la cunoștință acest fapt cu articolul “G20 vrea ca oamenii lumii să circule “liber” doar dacă dețin pașapoarte care dovedesc vaccinarea lor.[4]” Aceștia ne aduc în articol inclusiv un video tradus în limba română de la summitul G20 din Bali, așadar citiți cu atenție articolul și urmăriți cu atenție acel video.

Un alt articol important se află pe site-ul oficial al Consiliului Uniunii Europene, redactat și în limba română[5] și pe care îl puteți citi integral folosind linkul oferit la sfârșitul acestui articol. Însă, ce îmi sare în ochi citindu-l este fraza „ar promova integrarea aspectelor legate de sănătate în toate domeniile de politică relevante”. De parcă nu a fost destul de politizată pandemia de Covid și am văzut dezastrul născut din politizarea medicinei, acum vor să o repete? Sau ce ar trebui sa înțeleg din asta? Că epidemiologii, medicii infecționiști, virusologii etc. vor deveni politicieni, sau că politicienii vor deveni medici? Ah, nu, că vezi domne’, vine de la OMS deci ăia clar știu ce fac și ce zic, nu se contrazic niciodată, așadar ce vor spune OMS va fi lege. Dacă OMS cere închisoare celor care au alte păreri, politicul va trebui să se conformeze, sau cum?

Dar poate vă întrebați cum a trecut această lege prin parlament. Păi, nu a trecut. Este făcută în așa manieră încât să nu fie necesară trecerea prin parlament, întrucât știu și ei că șansele de a fi susținută acolo sunt mici. Astfel că în loc să treacă prin parlament, au preferat să fie doar un acord prin semnătură. Semnătură dată chiar de seful de stat, stimabilul domn Iohannis, în numele tuturor românilor, fără ca ei măcar să știe asta.

Am găsit o altă explicație foarte pertinentă la această dilemă pe pagina de Facebook a unei prietene, Oana Eftimie.
Cum poate Organizația Mondială a Sănătății, un organism internațional consultativ, să implementeze un sistem global de verificare a documentelor?
Momentan nu se poate, dar prin semnarea de către statele membre OMS a Tratatului Pandemic (pe care Iohannis l-a semnat deja), Organizația Mondială a Sănătății se transformă dintr-o organizație consultativă care face doar recomandări, într-un organism de conducere ale cărui reglementări vor fi obligatorii din punct de vedere juridic.
Practic, OMS devine astfel primul organism cu puteri legislative și de guvernare la nivel global.
OMS va avea autoritatea de a solicita examinări medicale, dovada profilaxiei, dovada vaccinului și de a implementa urmărirea contactelor, carantină și tratament.”

Continuând cu cele scrise pe website-ul oficial, citez:

O convenție, un acord sau un alt instrument internațional privind pandemiile ar sprijini și ar pune accentul pe:

  • detectarea timpurie și prevenirea pandemiilor
  • reziliența față de pandemiile viitoare
  • răspunsul la orice pandemie viitoare, în special prin asigurarea unui acces universal și echitabil la soluții medicale, cum ar fi vaccinurile, medicamentele și metodele de diagnosticare
  • un cadru internațional mai solid în materie de sănătate, în care OMS să fie autoritatea de coordonare în materie de sănătate la nivel mondial
  • abordarea de tip „O singură sănătate”, care stabilește conexiuni între sănătatea oamenilor, a animalelor și a planetei noastre

Mai precis, un astfel de instrument poate consolida cooperarea internațională într-o serie de domenii prioritare, cum ar fi supravegherea, alertele și răspunsul, dar și, la modul general, încrederea în sistemul internațional de sănătate.

Va să zică, metodele de diagnosticare vor fi numai și numai cele recomandate de OMS, indiferent de ce spune medicul tău sau altul, iar OMS va fi “autoritatea de coordonare în materie de sănătate la nivel mondial” Cât despre ce scrie acolo în legătură cu încrederea în sistemul internațional de sănătate impus de OMS, nu știu câți oameni mai au o astfel de încredere dupa fiasco-ul din pandemia SARS-CoV-2. Dar nu trebuie să avem încredere din proprie inițiativă. Ni se va impune. Așa cum ne-a fost impus și data trecută, sub denumirea de “recomandare”.

Nu voi sta acum să fac o analiză pe text, fiecare poate face asta (sper). Însă vreau să vă reamintesc că asta nu este o știre de ultimă oră. Așa cum am găsit articolul celor de la TheEpochTimes România din data de 19.11.2022, la fel există și alte surse pe care vi le-am prezentat în ultimele compilații cu articole. O sursă pe care am omis-o însă până astăzi, este de pe website-ul Capital, unde ni se prezintă o discuție între domnul avocat Gheorghe Piperea și Robert Turcescu încă din luna mai 2022! Aveți link către articol[6].
La fel însă găsim și surse din alte țări care ne avertizau cu privire la acest aspect. Russel Brand, îndrăgitul vlogger și fost actor, ne prezenta aceste informații în data de 24 noiembrie 2022[7]. CBN News ne prezenta asta în martie 2023[8].

Cu alte cuvinte, au existat semnale de alarmă de ceva timp, însă foarte puțină lume știe despre ce se întâmplă, chiar și în ziua de astăzi. Mi se pare o mișcare periculoasă și un atac la independența unui stat, a democrației, a Constituției și mai ales la libertatea și la sănătatea noastră.
Dacă ni s-a părut revoltător că din cauza acestei organizații am fost obligați să stăm în case, să ne vaccinăm aproape forțat, să fim cenzurați, să ne pierdem locurile de muncă ș.a.m.d., se pare că încă nu am învățat din greșeli și permitem, prin puterea oferită unor reprezentanți, să fim supuși aceluiași tratament ilegal și imoral. Și totuși, înțeleg. Oamenii, pe lângă faptul că și-au îndreptat atenția către războiul din Ucraina și către criza financiară și abia mai reușesc să supraviețuiască, nu mai au timp să se gândească prin ce au trecut, cu atât mai mult să se informeze despre ce se petrece în continuare la nivel planetar. Iar aici este datoria noastră, a publiciștilor și jurnaliștilor, să aducem informațiile necesare. Mi-aș dori totuși să fim mai mulți.

Revenind. Problema preluării acestei puteri de către OMS nu este doar una sanitară și politică. Mulți și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu puterea pe care o va avea asupra transportului, comerțului, libertății de exprimare și deplasare și multe alte aspecte. Iar asta poate fi un scenariu plauzibil, când o astfel de organizație se aliază cu o altă putere coruptă, precum Uniunea Europeană, o uniune ce și-a pierdut esența și a devenit o putere dictatorială față de statele mai puțin dezvoltate. Cu accesul la bazele de date ale oamenilor, cu accesul la monitorizare digitală și multe alte unelte la dispoziție, libertatea noastră se află în pericol. Oricât de frumos ne-ar fi prezentată această acțiune a celor două părți, nu putem fi atât de naivi încât să ne lăsăm descoperiți complet, lăsându-ne la voia acestora.


[1] https://renv.ro/users/login

[2] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_3043

[3] https://www.facebook.com/photo/?fbid=738477258283891&set=pb.100063648702791.-2207520000.

[4] https://epochtimes-romania.com/news/g20-vrea-ca-oamenii-lumii-sa-circule-liber-doar-daca-detin-pasapoarte-care-dovedesc-vaccinarea-lor–337135

[5] https://www.consilium.europa.eu/ro/policies/coronavirus/pandemic-treaty/

[6] https://www.capital.ro/exclusiv-tratatul-pandemic-despre-care-nimeni-nu-stie-presedintele-iohannis-l-a-semnat-deja-video.html/amp

[7] https://www.youtube.com/watch?v=uehjfTZI6qw

[8] https://www.youtube.com/watch?v=8SwycndbJ_8


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „O nouă lovitură dată libertății prin OMS și Comisia Europeană”

  • Postez aici fiindca autorul acestui fir pare sa aibe o profesiune de credint demna de un ziarist dar pe care mi-m pemis sa o completez si se pare ca este de acord dupa principiul roman ;CINE TACe CONSIMTE LA CE VEDE.
    SI ATUNCI :Voi spune ca epoca lui EMINESCU a trecut si ca NOROCUL care ne-a petrecut atata vreme nu mi pare ca azi statica sa-i mai permita sa o faca si asta se vede in cele patru cazuri tragice si de nivel cu extinere nationala prevestit de Colectiv la care conducerile kgb-ist fsniste din ultinii 30 de ani ne-au adus.
    Conduceri care, este drept, se exercita azi dupa teroarea si siluirea comunist-sovietica – ceausista asupra unui popor care dl Petre Tutea a constatat cu surprindere dupa Dumnca Orbului ca nu mai este cel pentru care a meritat sa stea dlui 14 ani in inchisoare.

  • Este bine ca aici pe acest blog se pot publica orice idei si subscriu la cele spuse de l Filip Pruncu in primul lui aticol de aici :
    „Pentru mine, libertatea de exprimare este sfântă, mai sfântă decât cea de deplasare și multe altele” Dar simt nevoia sa si intaresc aceasta profesiune de credinta si cu limitaile ei necesare:
    Asadar: Fara grantarea si protejarea dreptului inalinabil de a gadi, a cre si a spune orice fundatia democratiei si a statului de drept se surpa, dar cu limitarile stricte si anume: defaimarea, calomnierea si instigarea la violenta, instigarea la ura rasiala, pornografia infantila.
    Alta cenzura eu nu am pe blogul meu.

    • Asadar: Fara grantarea si protejarea dreptului inalienabil de a gandi, a scrie si a spune orice dar cu limitarile stricte si anume: defaimarea, calomnierea si instigarea la violenta, instigarea la ura rasiala, pornografia infantila., fundatia democratiei si a statului de drept se surpa
      Alta cenzura eu nu am pe blogul meu.

  • Doar intrebari . Prima : are presedintele Romaniei dreptul legal, constitutional, sa cedeze suveranitatea Romaniei practic in toate domeniile, prin semnarea acestui acord pentru Tratatul Pandemic? A doua : poate fi atacat la Curtea Constitutionala(ce a mai ramas din aceasta Curte) acest acord?
    Sau, la noi, ca intotdeauna in ultima vreme, daca-i ordin, cu placere ?

  • Mor dupa termenul asta nou, cool, rezilienta. Il bate la popou p-ala cu achiesarea, care era, hat pe vremuri in trendu’ de targhetare si accomplishmentare al adezivitatii noastre de lipire, de gluelism la noua uniune a komisarilor oiropeni si atlanticisti. Beleaua e ca a venit lupu’ si-a mancat mandrete de ponei, mama lui de lup rau si comunist si anti valori oiropeene si atlanticesti. Asa ceva…!

  • 1 Nu exista, n-a existat si nu va exista „democratie”. Exista doar un concept (de prost gust) care a fost frumos impachetat inca de la facerea lumii.
    2 Omul e un biet animal social care traieste intr-o turma si care in mod natural va urma legea junglei, e adevarat, un pic adaptata si fardata.
    3 Oamenii, in general, sunt miopi, nu vad decat pana la o distanta echivalenta cu lungimea bratului care tine lingura in operatiunea primara de la blid pana la gura.
    4 Orice avertizare e de prisos, creaza doar disconfort si dusmani.
    5 Nu mai dezvolt, e suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *