Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare

Comentarii

42 comentarii pentru articolul „O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare”

 • „Va veti inarma pana veti ramane fara chiloti in cur”; replica primita de RU in anii ’80. Acum este valabil pentru UE.
  Rusia este bine mersi si nu inteleg de ce murim de grija ei. A pornit cercetarea in ind. de armament; lucreaza foarte bine.
  China ii asigura „consumabile” contra materii prime. Excelent ! Inainte RU era o piata de desfacere ptr UE si SUA. Adio !
  Totusi SUA cumpara din RU uraniu imbogatit. Sa le fie rusine !
  Nota: cu filozofi si poeti nu faci industrie, iar fara industrie mori de foame, de boala, etc.
  Astept noile taxe vamale la produsele din China, noile preturi la carnea de vita si lactate,etc. Asa vom reduce consumul.
  Fiti ECO !!!! UE salveaza planeta ?!

  • industria militara ar fi trebuit să fie cea care sa i atragă pe cei mai capabili romani. indiferent despre ce ramura a industriei e vorba. or noi suntem în stadiul in care ..din ce mi amintesc nici praf de pușcă nu mai producem. fara filozofi nu faci mare brânza, nici măcar în industria militară. ce ar rezulta e că în armată nu exista filozofi.

  • @
   ‘A pornit cercetarea in ind. de armament; lucreaza foarte bine.’
   nu, de multa vreme a pornit cercetarea în indistria militară, acum fac altceva, încearcă să transfere experiență în alte industrii, civile, pe care sa le dezvolte, ulterior.
   rusia e in plina revoluție și e așa …oficial, inca din 2014.

 • Păi și Rusia se ocupă tot de înarmare. Și ar avea chiar mai multă nevoie să se ocupe de economie…

  • industria militară rusă investește în cercetare și dezvoltare, mai întâi. adică …mai întâi au descoperit noi fenomene fizice și abia mai apoi au construit rachete hipersonice. prin urmare rușii au ‘ matricea’ care le permite o dezvoltare a industriei civile. in momentul asta in Rusia are loc o revoluție în sensul asta, adică replicind matricea și au propus sa acopere toată aria industriilor, dezvoltând o. pesemne că asta e și motivul pentru care ministrul de resort e economist, pentru a participa la integrarea industriei militare în dinamica Rusiei, nu doar in ramura militară. procesul e complex e clara treabă, însă mnam tot gândit la …cum pun ei problemele și concluzia e că ..au pe ce se baza. asta e faza, au o temelie solidă pe care pot construi.

  • rusia nu se ocupa de înarmare. noi ..da, fix asta facem.
   rușii nu cumpără rachete hipersonice, ci le produc. așa fac marile armate ale lumii, toate, cercetează, inovează, fac un pas inainte…trăgând și industriile civile prea inaintele’ asta.

   • chiar dacă ești o țară mică cu o armata mica …nu prea ți vine sa refuzi o astfel de reteta, pentru că nu prea i cu ce s o nlocuiesti, caz în care …smântână nației, cei mai buni din nație ..se vor duce în țările calde, caz în care sa și vrei sa faci ceva ..nu vei mai avea cu cine

    chinezii sunt unde și t pentru că cineva a stat și a gândit mult și bine ce au de făcut. i te o vreme in China ( și în India ) …s o mai i tâmplă și acum, găseai cei mai mulți absolvenți de MBA. unde mai pui că o grămadă de chinezi polulau marile universități ale lumii ..
    însă asta a fost politica de stat, ei se întorceau acasă și …după puteri, însă și corelat cu ritmul in care China se dezvolta, și au găsit de munca la ei acasă. așa se a făcut China mare, nu doar pe baza de mana de lucru ieftină. și noi am fost mana de lucru ieftină, însă n am ajuns o china..
    noua ne pleacă smântână peste mări și țări. o rușine mai marele…nu cred că poți găsi cu ușurință în istoria nației.

 • America a cazut in capcana lui Tucidide in incercarea de a balkaniza Rusia si apoi de a strange in cleste China, pretendenta la hegemonia mondiala. Dar a facut cateva greseli strategice. Lacomia corporatiilor a facut ca America sa-si externalizeze industria in China si doi, nu a inteles niciodata cu ce se manaca Rusia. Acum a creat cel mai formidabil pol de putere care i se opune si anume cea mai redutabila si versatila armata a lumii cu cel mai mare complex militar-industrial (Rusia) plus cea mai mare fabrica a lumii si cea mai mare producatoare de tehnologie avansata (China). UE nu conteaza in aceasta ecuatie. Ghici ce urmeaza?

  • n a căzut în nicio capcana
   o lume unipolară a devenit un deziderat nerealist. a trecut la alt deziderat, realist, ..o semilume unipolară.

   o semilume unipolară și alta multipolară. brics e multipolară. iar UE va fi parte a lumii unipolare( care și ea e polarizata, unul din poli, UE, devenind donator fundamental de energie al acestei semilumi

   • UE poate dona orice in afara de energie. Orice insemnand nimic sau ma rog, gogosi propagandistice colt cu sminteala. As you wish.

    • atunci cînd am.intrat in UE am devenit hrana. Am donat energie.
     acum a venit rândul UE să intre în ceva, in semilumea unipolară, caz in care un pește și mai mare se va hrăni cu ea.darvstai!, …deja face asta.

   • Daca America nu va produce ww3, China va cumpara toata planeta, inclusiv occidentul. In viu si fara sughituri. Dupa o perioada de hegemonie mondiala a Chinei, o vom lua de la capat in eterna lupta pentru cascaval. Istoria are prostul obicei sa se repete. Daca vom avea ww3, viitorii umanoizi se vor bate cu bate si pietre. In cazul fericit ca vor mai exista.

    • ce ww3, nenica, încă n ai priceput că varianta asta nu exista, a expirat?
     America deja produce …de ceva ani ,revoluție mondiala’, asta fiind o dezvoltare Fibonacci a ‘razboiului mondiala’
     cine se mai încurcă azi cu ww urib daca exista ceva mai bun, ‘revolutia mondiala’?!

     • guguștiucii care se feresc de un ww ipotetic sint deja franjurați de revoluția mondială cpe care n o vad, însă care inunda de ceva vreme planeta.
      zici că e din stan și bran, faza

 • ‘Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare’

  însă nu pentru că l a dus cineva in eroare, ci pentru că asta a fost și ..văd că încă e dorinta lui arzătoare..
  nu e victoria rușilor, pentru că Occidentul de est, adică UE, s a sinucis. de fapt rușii sunt printre cei care l a anunțat că se sinucide.

  • @Online
   In ton cu pastila zilei…
   „Comisia Europeană investeşte peste un miliard de euro în proiecte din domeniul apărării Afrodita Cicovschi Publicat: 16.05.2024 14:43”
   https://adevarul.ro/economie/comisia-europeana-investeste-peste-un-miliard-de-2361632.html
   Zi Frumoasa Online!!!
   vali
   🙂

   • ‘O nouă victorie a Rusiei: Occidentul nu se mai preocupă de economie, ci de înarmare’

    pe bune, nu e o victorie a rusiei. daca nu e …nu e si cu asta basta.
    api ce, rusii sint aia care militeaza pentru inarmarea ue?!
    victoria ii apartinei celei care se preocupa cu asta, adica ue.
    ca aceasta ‘victorie’ e in fapt o sinucidere …aia e. insa nu le poti pune victoria in carca rusilor, pentru ca n o merita.

   • @CV-I
    Aveti aici o explicatie de la un „baiat” din Elvetia si care va arata de ce investitia propusa de CE nu are nici o relevanta in afara de saracirea gugustiucilor si care e diferenta dintre MIC al Rusiei si MIC al occidentului, din punct de vedere managerial, strategic si logistic: https://www.youtube.com/watch?v=7NEoTg76p7g

   • Daca URSS ar fi avut in timpul ww2 capitalism de tip occidental, adica o conducere fragmentata cu n-spe poli de interese finaciare, ii bateau nemtii la popoul gol. In mod paradoxal, dictatura lui Stalin a salvat URSS, recte Rusia de la dezastru. E elementar. NATO nu are nici o sansa tocmai fiindca e un sistem neomogen si care are o conducere multicefala. Un antrenor destept va duce intotdeauna o echipa, sa zicem mediocra, la victorie contra unei echipe formidabile dar condusa de zece antrenori mediocri. Copilul cu multe moase moare cu buricul netaiat.

 • Buna ziua Domnule Cristoiu,
  Domnica Ghiuta sunt, din Suceava.
  Mii de scuze ca va deranjez!

  In ultimile zile ati pomenit de filmul TARUL,
  Am un link cu acest film
  Poate este cuiva de folos!

  Succes si sanatate va doresc Dvs si redacției!

  https://www.chilieathonita.ro/2024/01/13/tarul-film-de-lungmetraj/

 • ‘Cum conducem copiii de la ecrane la cărți’

  adica ….unii s au preocupat cu gradinaritul generatiilor, conducindu i pe copii, din generatie in generatie, de la carti la ecrane iar acum ne intrebam cum ii conducem pe copiii aflati cu ochii in ecrane cate carti? :)))))))
  pai asta e ca si cum a venit primavara, a venit vara, iar unii …, intrevazind fructele zic ca …decit toamna mai bine primavara :))
  nu merge asa. de la natura la carti, de la carti la ecrane, de la ecrane …in ecrane:)), iar abia mai apoi …putem iesi din ecrane …spre ex in Natura, daca asta ne dorim. ca poate ne dorim sa devenim una cu ecranul,…cine stie :))

  cei care po fi gradinariti acum sint cei care se vor naste, odata nascuti purtind in sine o alta ‘cheie’ in care sa se manifeste…
  iar mai apoi, in citeva generatii de elevi …ai putea sa tragi nadejde ca ai reusit sa i aduci pe copii de la ecrane la carti. deci in treaba asta se lucreaza cu generatiile, incepind cu aia care inca nu s a nascut.
  pe cine mai intereseaza, azi, sa insamanteze ceva care va rasari peste generatii, adica atunci cind el e, poate, oale si ulcele?!:)))), cind azi se poarta ‘mandatul politic’, caesta fiin orizontul cel mai indepartat al ‘gradinarilor’ pe vremurile astea?! :)))

 • inarmarea europei nu e o victorie a rusilor, ci a celor care au fost cauza ‘razboiului din ucr’. razboiul a a vut o cauza, …vorba lu’ Obama, ‘a exista ceva …inainte de operatiunea speciala.

 • au gresit americanii atunci cind au nasit comuniunea china-rusia?
  io nu prea cred. au gindit o …cu bataie lunga. singura cale prin care rusia poate fi globalizata e sa stea lipita de china. ca asta, pe de alta parte, inseamna ca rusia si china, adica o superputere economica si una militara si superbogata in resurse fac echipa …aia e. e ceva care se cere echilibrat si fix asta au facut americanii atunci cind ue a devenit dependenta de sua.

  • ‘Washingtonul nu este de acord ca preşedintele chinez Xi Jinping să „joace pe două terenuri”, adică să consolideze legăturile Chinei atât cu Occidentul cât şi cu Rusia, a transmis joi diplomaţia americană, consemnează AFP, potrivit Agerpres.’ ( stiripesurse ro )

   • lumea de est și lumea de vest.
    zidul kievului…noul zidul berlinului
    rușii …nu cred că și doresc asta, însă se vor opri pe Nipru. de nevoie daca nu din alt motiv. oricum altfel vor fi bombardați in interiorulnrusiei ..pina la adînci bătrâneți.
    au vlnevoie de o zonă tampon,..cam cît e aia de pe malul sting al Niprului

    • asta a fost clar încă din primele zile ale operațiunii speciale… și văd că așa a rămas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *