Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O Operațiune inutilă: Fotografierea lui Rareș Bogdan în timp ce nu respectă distanțarea socială

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a fost surprins, grație unor fotografii făcute cu o dronă profesionistă, în flagrant delict de nerespectare a distanțării sociale la o sindrofie dedicată zilei de naștere a fiicei sale. Indiscutabil, mulți au remarcat efortul cerut de Operațiune. Efort de bani, efort de timp, efort de inteligență. Și plecînd de aici, aceiași cetățeni și-au zis că fotografiile publicate de Liberatea ca fiind o lovitură de presă (așa cum spun în Jurnalul video de pe cristoiublog.ro, din punct de vedere al tirajului nu meritat efortul financiar, asta dacă nu cumva imaginile au fost livrate ziarului pe gratis) sînt un fel de contralovitură la poza lui Ludovic Orban stînd la una mică în sediul Guvernului. Cele două momente nu se pot nici măcar compara. Cel despre Guvern a fost o veritabilă lovitură nu prin refuzul premierului de a respecta restricțiile, ci prin imaginea unor miniștri care petrec ziua în amiaza mare, în timpul programului, în timp ce țara așteaptă de la ei să cadă în brînci de atîta muncă. muncește pe rupte. În cazul lui Rareș Bogdan, cine s-a gîndit că Operațiunea îi va administra o lovitură s-a înșelat. Românii se întrec în a nu respecta distanțarea socială. Cine dracu ar putea tresări de indignare că la o sindrofie dedicată zilei de naștere a fiicei un politician n-a respectat distanțarea socială? Nici în Olanda astfel de imagini n-ar stîrni revolta, d-apoi în România.

*

Caragiale despre România începutului de veac XX în legendarul eseu „Din primăvară pînă-n toamnă“:

„În adevăr, poate că nici într-un stat din Europa cel puţin, nu exista atîta, extravaganţă deosebire între realitate şi aparenţă, între fiinţă şi mască“.

Teza e folosită de Caragiale pentru a explica un fapt – uimirea stîrnită în Europa de Răscoala de la 1907. Statul român trecea peste hotare drept un „stat de ordine par excellence“. Mai ales că în 1906, s-a sărbătorit, printr-o expoziţie jubiliară, patruzeci de ani de domnie a lui Carol I. Justificată astfel tresărirea continentală în faţa prăpădului ivit şi crescut parcă din neant.

Gazetarul politic vrea să spună că aparenţa era înşelătoare, o biată mască. Formulînd astfel teza deosebirii dintre imagine şi realitate, Caragiale devine un analist al vremilor de azi.

Într-adevăr, şi azi există „o extravagantă deosebire“ între „fiinţă şi mască“, între imagine şi realitate.
Poate şi pentru că imaginea e hrana unei unei armate de specialişti: consilieri ai politicianului, purtători de cuvînt, directori ai departamentelor de Comunicare şi, mai nou, ceea ce se numesc politehnologi.

A fost suficient însă examenul Coronavirus ca provocare a realității și mai toți liderii lumii Occidentale au dat chix. Asta deoarece într-o confruntare cu Ființa, Masca n-ajută la nimic.

*

Despre Operațiunea Dosarul de securist al lui Mugur Isărescu, Norica Nicolai mi-a zis în cadrul interviului de la cristoiuTv din 23 iunie 2020 că ar avea drept scop plecarea lui Mugur Isărescu pentru a veni în loc cineva mai tînăr și mai puțin experimentat. Norica Nicolai nu crede însă că e vorba de cineva dorit pe plan intern. Ea a remarcat că Mugur Isărescu, asemenea tuturor celor care stau de prea mult timp într-o funcție, e mai greu de convins să facă jocurile unor interese străine. Pînă acum le-a făcut. A venit însă o vreme cînd, convins de personalitatea sa, nu le mai face. Și atunci e nevoie să vină în locul său unul mai tînăr și eventual mai puțin experimentat. Care e mult mai ușor de manipulat decît bătrînul Mugur Isărescu. Am fost de acord cu asta și am invocat sezonul ultim din Homeland. Aici președintelui american, mort într-un accident de elicopter, îi ia locul vicepreședintele, un novice în materie, și prin asta ușor de manipulat. Asemănător, experimentatului Mugur Isărescu trebuie să-i ia locul un ins mai puțin experimentat și prin asta mai ușor de folosit.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „O Operațiune inutilă: Fotografierea lui Rareș Bogdan în timp ce nu respectă distanțarea socială”

  • În legătură cu Mugur Isărescu, e curios că până acum a fost ținut într-o așa funcție pentru că a fost informator la fosta Securitate. Acum i se vrea capul pentru același motiv! Deci, e bun: că…că, dar nu mai e bun: că…că!

  • Norica Nicolai se inscrie in seria anterioara, de oameni politici /demnitari / fosti ministrii, etc, care au exercitat puterea in tara asta. Prin expunerea/experienta pe care o au : parlament national si european, guvern, etc, acestia vin cu marturia lor si confirma ceea ce constatam si noi zi de zi: degradarea vietii la toate nivelele – pe plan national si global. Lumea oamenilor este in deriva. Toate nebuniile care se petrec: pandemia asta pusa cu mana, comportamentul autoritarist al guvernelor anticipeaza vremuri tulburi. O caracteristica tot mai transparenta, este ca ierarhia care exercita puterea se comporta ca si cum ar fi sub comanda unor forte insidioase si nevazute. Conducatorii in urma carora ar trebui sa ne strangem si sa trecem valul, sunt atat de slabi (singura lor abilitate pare sa fie disponibilitatea de a fi actori la dispozitia fortelor obscure)incat nimeni nu are incredere. Suntem in faza in care „puteriile din umbra – deep state” nu se mai sinchiseste sa umble cu manusi. Din US,Trump a pornit razboiul impotriva lor si nu mai este cale de intors. Ori la bal ori la spital!

  • Dupa cum se vede de peste 30 de ani legile si regulile sunt doar pentru fraieri, politicienii incalcandu-le cu buna stiinta in picioare. In n-am reusit sa ma lamuresc ce intelege un copil de un an din harmalaia aia de adulti si de copii cu mult mai mari decat el.
    Despre Mugur Isarescu,numai de bine chit ca nu-l intereseaza prea mult de romani. Daca tot se impiedica de el la BNR, de ce i-au prelungit mandatul de guvernator?

    • Nu se impiedica ei, se impiedica ailalti.. adica cei care trag sforile si care acum vor un „om nou”, mai tanar, care sa le netezeasca cararile.
      Discutia, la nivelul masoneriei mondiale, cu inlocuirea lu Isarescu e de prin 2017 dar pana acum nu prea a fost nevoie ca bancile centrale nu interveneau direct si agresiv in politica guvernelor. Acum insa, s-a schimbat treaba, trebuie cineva care sa fie in legatura directa cu Comisia Europeana si BCE, sa faca ce spun cei de acolo. Isarescu nu e un astfel de om. Poti sa-i dai o directie dar nu poti sa-i dai ordine zilnic.. De asta trebuie pus altcineva in loc.

  • Evident, probabil cā Norica Nicolai știe mai bine decât alții. Sau poate doar își dă cu părerea, în ideea de a se auto-plasa in tabăra celor cuminți la adresa lui Mugur Isărescu – amintindu-ne aici de volte-face-ul făcut de Calin Popescu Tariceanu de la a-l schimba inițial pe Mugur Isărescu din funcție… tot cu Mugur Isărescu în final). Indiferent de posibilele poziționari de imagine (căci de poziționare pe fond nu se pune problema, politicienii români neavând greutate in luarea deciziei de schimbare a guvernatorului BNR), argumentul ca „cei care stau prea mult întro funcție, susținuți de/ și făcând jocurile celor de afară, tam-nesam devin greu de manipulat de către aceleași grupuri din afara României”, sta, parca, puțin intro rânā. Eu unul, am impresia că Mugur Isărescu își dorește de mult să iasă la pensie – numai ca din genul de cerc în care e el, nu se iese când îți vine, ci când se aprobă. Îmi imaginez trei ipoteze: (1) dacă dosarul împotriva lui Mugur Isărescu e aprobat de susținatorii lui de afara, în vederea schimbării sale, mi se pare o deferență excesivă / un respect nejustificat față de aparențele politice din România. Adică, nu e nevoie de o astfel de „poveste” ca să îți schimbi propriul om, cu un altul tot al tau întro colonie atât de neînsemnată și sălbatică, precum România. In Occident ar fi nevoie. In România e complet inutil. Deci, improbabilă ipoteza. (2) Foarte probabil mi se pare că atât lui Mugur Isărescu, cât și susținatorilor săi externi, puțin le pasă de acest dosar 100% mioritic, ce serveste exclusiv „construcției statului de drept din România”, unde nimeni nu e mai presus de lege, inclusiv guvernatorul BNR, care, iată, este supus testului justiției, insă fără nici o urmare, pentru că e „nevinovat”. Și totul ramâne cum a fost; o altă diversiune de presa „Made in România”, fără nici un rezultat. (3) Și în cele din urmă, dacă in urma mișcărilor din afară, și a reașezărilor orândurii mondiale (sau ordinii mondiale) au apărut careva crăpături în Monolitul Conducator, și anumite facțiuni încearcă să răstoarne sau să preia inițiativa în România, atunci am avea și noi ceva interesant de urmărit: oare la cine trebuie să ne închinăm mai departe? Din păcate, cred că ipoteza asta e o fantezie, și ne vom închina și mai departe la cine ne-am închinat și până acum, iar Mugur Isărescu va continua să semneze bancnotele de RON până când vom adera la Euro. PS: Așa să ne ajute Dumnezeu! – uitați, ma plasez și eu (declarativ) în tabăra celor cuminți – ca să nu fie probleme.

  • Nu-i cunosc gusturile lui Isarescu in materie de transport…citind insa postarea Maestrului, mai ca sunt tentat sa-i sugerez lui Isarescu sa evite deplasarile cu elicopterul, macar pentru o perioada. Admit totusi ca am oarece retineri in a face acest lucru…tinand cont de liga in care joaca Isarescu exista riscul ca sugestia mea sa se adreseze „guvernatorului” gresit…nu c-ar fi o tragedie de si-ar sparge cineva dintii intr-o nuca prea tare…la o adica pentru asta a fost inventat pe lume cuvantul „ghinion”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *