Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O poveste politic corectă despre autoguvernare

Astăzi mi-am făcut doi prieteni: un rom și un gay. Mergeam eu pe stradă și îmi sună telefonul. De pe fix, din Cluj. Doamne, am zis că mă sună Boc. Era o pițigăiată de la Banca Transilvania. Cu actualizarea datelor. Date pe care le-am actualizat și în februarie și 3 iunie, când am și scris despre cât de tare m-au enervat. Mă apuc să o porcăiesc pe tipă, de cred că mi-a închis și vorbeam singură, ajung la o farmacie și îmi amintesc că am nevoie de ceva. Deschid ușa, una grea de mă opinteam să o țin, și îmi bag mâna după mască. În prag fiind. O farmacistă, pitită după geamul de plexiglas, începe să urle: „Masca, masca!”. Eu o întreb de ce e așa isterică și-i spun că, de-a dracului, fac vânt cu ușa să intre toți covizii de pe stradă în farmacie. Și încep să mișc ușa. Grea ca plumbul. Aud din spate: „Doamnă, vedeți că-l loviți pe rom!” (aici puneți termenul interzis de corectitudinea politică). Mă uit un pic în spate și-l văd pe el; îmbrăcat în pantaloni scurți verde brotăcel, tricou portocaliu, machiat discret. După ușă era un brunet, rom (citiți paranteza) cu un pahar cu cafea într-o mână și câteva cutii de medicamente în brațe. Scoate capul de după ușa pe care eu o mișcam continuu și se ia de ăsta: „Bă, bip (cuvânt interzis de corectitudinea politică) pe cine faci tu rom?”. Și încep ei să se certe, de parcă nu era de-ajuns că eu și doamna urlam una la alta. În fine, ne potolim, iese și romul de după ușă și amândoi se apucă să se certe cu aia, că e o isterică. Să-i numim Ț și G. G preia ofensiva și îi zice lui Ț: „Ți-am salvat viața, că îți dădea doamna cu ușa în cap”. Ț l-ar fi lovit în cap, dar nu mai avea mâini. „Bă, de ce m-ai făcut rom?”. „Pentru că ești”. „Și tu ești gay”. „Da, normal”. Intervin eu. „Domnilor, să mergem la o cafea!”. G a sărit în sus: „Da, da, da!”. Ț s-a uitat la mine, s-a uitat la G, și-ar fi pus mâinile-n cap, dar erau ocupate și a arătat cu capul către terasa unui fast-food: „Să mergem acolo! Tu stai lângă doamna!”, îi spune lui G. Ne așezăm, Ț își debarasează mâinile și se caută de o pungă în buzunar. Scoate un șomoiog de bani, de i s-au rotit ochii în cap lui G. „Auzi, sigur nu-ți place de mine?”, îl întreabă pe Ț bătând din gene. Ăsta se întinde peste masă, să-l pocnească. „Stai, stai că glumeam”. A realizat și Ț că glumea. Și am început o discuție pe care, din păcate, din cauza rigorilor, nu o pot reproduce. S-au mai tachinat ei pe seama apartenenței, însă amândoi cu mult, foarte mult umor. Am râs împreună de ne-am prăpădit. La un moment dat, Ț îl întreabă pe G: „Băi, ți-e foame?”. A dat din cap. „Du-te vezi ce vrei și mă duc să plătesc”. „Putem merge amândoi”. „Bă!” G s-a ridicat, se vedea că se alintă, așa cum fac ei, și s-a dus legănat. „Vă era teamă că dacă îi dați bani pleacă?”, l-am întrebat pe Ț. A dat energic din cap: „Nu! Dar nu am vrut să îl jignesc”. S-a întors G, a spus ce vrea (nu s-a aruncat la ceva costisitor) și a plecat Ț.

„Băiat bun romul”, a spus G. Ț s-a întors cu o apă pentru mine, o cola pentru el și un meniu pentru G. „Știam că sunteți Ronaldo, că beți apă”, mi-a spus el râzând.
Am mai stat noi până a mâncat G și când să plecăm, Ț îi zice lui G: „Tu te duci în direcție cu doamna, să nu te prind după mine”. „Asta e discriminare, romule!”, a spus G. Și iar ne-am apucat de râs.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „O poveste politic corectă despre autoguvernare”

  • Cica doi hetero stateau pe banca si priveau parada gay-lor. Unul ii injura gospodareste, celalalat zice, ba, eu sunt alaturi de ei.Cum ? Alaturi dar niciodata in fata sau in spate ! PS. d-na Cora, va dau o tema referitoare la reactualizari de date i-am zis recent unei inepte de Erste bai am reactualizat recent online, nu intelegea. Cred ca astia apropo de pandemie urmaresc daca ai murit ca daca n-ai mostenitori sa-ti ciordeasca banii. Vezi, recentul caz Raiffeisen.I-am zis,n-a recunoscut ,am bagat-o in pm.

  • Fenomenal! :)))

  • Mai sunt unii care beau rom. Chestie de gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *