Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

„Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni”…

MOTTO: Justiția nu-i un joc pentru copii.

Într-o seară m-am pomenit cu aceste cuvinte-slogan pe micul ecran. Spotul cuprindea și imagini cu niște imberbi îmbrăcați în robă, stând în jilțurile de judecători. Vasăzică, un complet colegial care ar întruchipa providențialii oameni pentru justiție. Din ăia noi, desigur. Păi, minunata lume nouă presupune la pachet și oameni noi, nu? Am oftat a lehamite și am schimbat programul, era prea mult și mă mir că inițiatorul campaniei de informare publică, nimeni altul decât Consiliul Superior al Magistraturii, nu-și dă seama de penibilul situației. Fiindcă, o justiție pentru oameni presupune un corp de judecători trecuți de prima tinerețe, ca o primă garanție a actului de înfăptuire a justiției. Profesionalismul, respectul față de lege, corectitudinea și imparțialitatea sunt valori care trebuie probate în timp, ceea ce înseamnă o continuitate în nobila profesie. Chiar, m-ar interesa un studiu prin care înaltul for de conducere a magistraturii să ne explice, de pildă, de ce judecătorii și procurorii băștinași aleg să se pensioneze în plină maturitate profesională – în jurul vârstei de 45-50 de ani. Cred că aici se află explicația principalelor neajunsuri din sistemul ce compune una dintre cele trei puteri statale de la noi. Mă așteptam, iarăși, ca în completul de trei „onorabili” să se regăsească măcar și unul cu părul cărunt… Altminteri, priveliștea cu trioul învestit să dezlege nodurile destinelor judiciare ale semenilor lor îl poate speria pe telespectator, care nu poate evita o întrebare devastatoare: cum să mă dau eu pe mâna unor puberi, cu tuleiele abia crescute? Căci, prezumția de competență pălește considerabil când ai douăzeci și un pic de ani. Aparențele sunt împotriva ta și v-o spune unul care lucrează în leprozeria penală de trei decenii și jumătate… Așa că nu lăsați justiția la îndemâna copiilor!

Pe de altă parte, strania campanie seamănă cu una prin care sunt recrutați faianțari, chelneri sau instalatori… Nu de alta, însă eu știam că oamenii pentru Justiție sunt pregătiți în facultățile de drept și în Institutul Național de Magistratură, iar nu căutați prin anunțuri mediatice…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „„Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni”…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *