În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Observatorul OSCE îl acuză pe Donald Trump de „abuz grosolan în serviciu”

Șeful unei misiuni internaționale de observare a alegerilor din SUA l-a acuzat pe președintele american Donald Trump de „abuz în serviciu grosolan”, după ce acesta a cerut încetarea numărării voturilor în statele cheie.

„Cel mai îngrijorător lucru a fost faptul că, având fanfara prezidențială a Casei Albe, adică toate însemnele puterii, comandantul suprem american a cerut încetarea numărării pe motivul pretinsei sale victorii”, a declarat joi, ziarului german Stuttgarter Zeitung, Michael Link, șeful Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

„A fost un abuz grosolan în serviciu ”, a adăugat acesta, numind „nefondate” afirmațiile lui Trump de joc murdar din partea democraților.

În timp ce voturile sunt încă procesate, staff-ul de campanie al lui Trump a cerut în instanță oprirea numărătoarei în Michigan și Pennsylvania, până când buletinele de vot vor putea fi supuse controlului pentru fraudă. Într-un alt proces în Georgia, Trump cere statului să examineze mai atent buletinele de vot ale absenților, iar  staff-ul de campania a inteprins, de asemenea, măsuri legale pentru a solicita o renumărare în Wisconsin.

Când Biden l-a prins din urmă pe Trump și l-a întrecut pe președinte în Wisconsin, democrații au atribuit această evoluție pe seama buletinelor de vot prin corespondență, în timp ce Trump a acuzat „aruncări surpriză de voturi” pentru că i-a erodat „magic” avansul.

În timp ce voturile erau încă numărate în mai multe state, Trump la primele ore ale dimineții de miercuri și-a revendicat victoria și a acuzat Partidul Democrat că se folosește de fraudă pentru a prelua președinția.

Într-un raport preliminar publicat miercuri, OSCE a numit ca „nefondate” acuzațiile lui Trump de fraudă și a felicitat „efortul enorm depus de lucrătorii electorali”, în ciuda a ceea ce a numit „încercări deliberate ale președintelui în exercițiu de a slăbi încrederea în procesul electoral”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Observatorul OSCE îl acuză pe Donald Trump de „abuz grosolan în serviciu””

  • Cine dracu e ăsta cu acuzațiile antiTrumpanu? Vreun drogat progresist? Să fi venit OSCE la alegerile din Romînia ,dacă chiar însemna ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *