Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Oligofren vs zdreanță-varianta Cîțu-USRPLUS

Motto. Gigi Becali: „M-am certat și cu Mitică Dragomir, dar fără jigniri. El m-a făcut oligofren, eu l-am făcut zdreanță, dar nu ne-am insultat”.

De când a luat decizia revocării lui Vlad Voiculescu, în capul lui Florin Cîțu curg găleți de lături din partea aliaților. Iată o selecție a declarațiilor venite din partea USR PLUS.

Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor spune că Florin Cîțu este „un zombie politic”. Despre demiterea lui Voiculescu: „A fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”. (G4Media)

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a declarat, vineri, că Alianța l-au reevaluat pe Ludovic Orban, pe care în toamnă l-au refuzat pentru funcția de premier. Acesta spune că îl vor pe Orban în locul lui Florin Cîțu.

„L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Despre Cîțu a spus că este imatur.

Dan Barna: „Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”.

Dacian Cioloș: „Un prim-ministru nu face evaluări ale miniștrilor noaptea în somn și dimineața îi demite fără să le comunice nici lor – o chestiune de minimă decență profesională – și nici partenerilor de coaliție care i-au încredințat un mandat în fruntea Guvernului.

Supărările personale și strategiile de imagine nu țin loc de obiectivitatea unei evaluări. Decizii luate în acest fel destructurează exact acel element esențial într-o coaliție politică: încrederea”.

Vlad Voiculescu: „ Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta şi asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă de maturitate politică, dar şi felul în care dumnealui înţelege să ia decizii care să pună în pericol însăşi guvernarea”.

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USRPLUS: „Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Azi mafia din sistemul de sănătate de stat a câștigat din nou”.

Dragoș Pîslaru, eurodeputat USR PLUS: Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecție și carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic și sursele de bani din privat sunt mai importante decât viețile oamenilor.

Vlad e de vină că anul trecut, când Uniunea Europeană oferea bani pentru spitale modulare, aceiași manageri de spitale numiți de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns să improvizăm cu TIR-uri convertite în paturi ATI și să ne bazăm pe donații și inițiative private. (…) Responsabilitatea lui Vlad era să lupte cu voi pentru demantelarea practicilor mafiote și a baronatelor oculte”.

 

Liviu Iolu: Florin Cîțu e exemplul perfect de politician slab împachetat în epoleți de militari și servicii care a ajuns să se creadă general. Cîțu nu poate continua, că doar nu dă o lovitură de stat cu junta asta militară din jurul lui. El răspunde politic într-o coaliție formată din partide care au primit, democratic, voturile cetățenilor.

 

Clotilde Armand: „De câteva zile pare că rațiunea anumitor politicieni din vârful Guvernului a cam dispărut. Putem accepta lupta pentru putere dar nu putem tolera că într-o pandemie unii politicieni au chef de campanie electorală pe sănătatea românilor. Trist. Calculele înguste în numele ”Partidului” nu țin locul guvernării. Națiunea noastră este pe primul loc, stimați colegi de coaliție”.

Simona Spătaru, senator USR PLUS: „Aflăm azi de la dl Cîțu că l-a supărat un ordin de ministru deși știa conținutul acestuia fiindcă se lucrase cateva săptămâni pe acest subiect, inclusiv în CNSU. Apoi mai aflăm că dânsul crede că Vlad Voiculescu l-ar fi emis nelegal întrucât nu a avut aprobarea CNSU deși legislația nu-l obliga pe ministrul sănătății să aibă o asemenea aprobare. Astfel, conform prevederilor legale, CNSU nu aprobă sau avizează ordine de miniștri.

Dle premier, trebuie să publicați raportul pe baza căruia ați luat decizia de demitere a d-lui Vlad Voiculescu fiindcă v-ați asumat singurel aruncarea țării în criză (ca și cum nu aveam una foarte gravă deja)”.

 

Lucian Mândruță: „Dacă acum doua zile l-am văzut pe Cîțu, prin ricoșeu, dând șansa lui Cerva și Lovin s-o injure pe doamna Moldovan…

…azi Vlad Voiculescu i-a dat ocazia lui Ciolacu să zica „v-am zis noi? Ăștia mint cu numărul morților”.

 

Mihai Șora: „Dacă tu, premierul României, nu faci față presiunii securiștilor conectați la resursele din sistemul de sănătate, dacă te lași convins de corupții din PSD și PNL, de vocile isterice din stradă, de populismul deșănțat al unor politicieni iresponsabili, și faci ce-ți dictează ei, nu conștiința ta, atunci poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi, mai cu seamă în vremurile acestea grele; poate că umerii tăi sunt prea strâmți pentru costumul îmbrăcat, iar osatura prea fragilă pentru povara pe care ești chemat s-o duci”.

Marius Manole: „Domnule Premier Cațu, daca tot sunteți pus pe taiat capete si arătat de mușchi, ia uitați-vă puțin si spre Ministerul Culturii. Vi se pare ca acolo lucrurile merg struna? A ! scuze, domnul ministru e din PNL. Greșeala mea”.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *