Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Olimpiada bizară: Copacii cu fructe luminoase

Pentru a elimina orice nelămurire, bănuială ori suspiciune în legătură cu titlul, subliniem ferm, încă de la început, că nu este vorba de o figură de stil în legătură cu brazii de Crăciun. Ei, în momentele faste, seamănă de departe, dacă au becurile aprinse cu niște copaci cu fructe luminoase.
Dar, nu. Hotărât, nu este vorba despre așa ceva.

Pentru că a venit vorba, inclusiv azi mai văd pe la colțurile blocurilor brazi triști care au fost smulși din mediul lor natural, din ambientul lor de vis, pentru a satisface dorințele de scurtă durată ale unor personaje. Unii au tăiat, alții au vândut, unii au cumpărat, au împodobit, s-au bucurat o seară, două, iar apoi… Tristul final. Am văzut brazi aruncați inclusiv pe data de 1 ianuarie. Și asta nu numai în 2022. Și în ceilalți ani, din păcate. De aceea pledez pentru brazii în ghiveci ori cei artificiali.

După această introducere, cam lungă și cam patetică, recunosc, trecem la oile noastre. Adică la subiect.
Numeroşi copaci sunt ornaţi, în aceste zile, la Beijing, cu decoraţiuni luminoase, pentru a marca sărbătoarea Olimpiadei de Iarnă, ediția 2022. Autorul imaginii alăturate este Fabrizio Bensch de la Reuters.
Acum, vorbind serios, chiar visez să mușc dintr-un fruct luminos. Oare ce gust o avea?

*

Trecem la o altă bizarerie a olimpiadei bizare. Un rol decisiv în stabilirea învingătorilor revine, în afară de evoluția sportivilor, celor care asigură arbitrajul. Prin definiție, ei trebuie să fie nu numai corecți, dar modele de corectitudine. Aflăm cu mare surprindere că în actuala ediție a JO de iarnă va arbitra un personaj care are trecutul nu prea curat din acest punct de vedere.

Concret, un arbitru chinez, care a fost suspendat în anul 2018 pentru că le-a acordat note preferenţiale compatrioţilor săi în concursul de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, va fi acum controlor tehnic a anunţat Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU), după cum transmit agențiile de presă.

Huang Feng a primit o suspendare de un an, în iunie 2018, pentru evaluarea părtinitoare a perechilor în concursul de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.
Aflăm cu stupoare că Huang figurează în calitate de controlor tehnic, un oficial care supervizează execuţiile tehnice şi poate propune corecţii cu privire la nivelul de dificultate identificat pentru un anumit element.

Ca răspuns la o solicitare de comentarii, Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a declarat că Huang a devenit eligibil pentru a servi ca oficial la evenimentele sale după ce şi-a ispăşit suspendarea.
„În cazul lui Huang Feng, el a fost suspendat timp de un an conform deciziei comisiei de disciplină… iar în urma suspendării a devenit eligibil pentru a servi ca oficial la evenimentele ISU şi la Jocurile Olimpice de iarnă, şi în consecinţă trebuie să respecte Codul de etică al ISU”, a indicat forul internaţional.

ISU a precizat, în schimb, că ia măsuri „pentru a se concentra în special asupra cazurilor care pot arăta o părtinire naţională puternică pentru o ţară prin intermediul punctajului”.
Patinajul artistic la Jocurile Olimpice de la Beijing începe vineri cu programul scurt masculin din proba pe echipe.
Dar, până la patinaj, vineri, 4 februarie, adică ziua când poate citiți aceste rânduri, este programată marea ceremonie de deschidere a Olimpiadei albe. Sunteți pregătiți? Eu da!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *