Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Olimpiada bizară: Decizii și ierarhii discutabile

Sportul, în general, și mișcarea olimpică, în special, au promovat ideea de disciplină în fața arbitrilor, de ierarhii clare.
Imaginea podiumului în sine, atribuirea locurilor 1, 2 și 3, respectiv a medaliilor de aur, argint și bronz sunt o ilustrare relevantă a atitudinii de respect față de decizii, și de ierarhii de necontestat.

Iată că actuala ediție a Jocurilor Olimpice de vară, găzduite de Japonia, aduc în centrul atenției mai multe cazuri în care deciziile arbitrilor nu numai că sunt puse la îndoială, dar se și protestează vehement împotriva lor.

Pugilistul francez Mourad Aliev, descalificat duminică într-un meci la categoria supergrea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a protestat faţă de decizia arbitrilor stând aproape o oră jos, lângă ring, scriu agențiile internaționale de presă.
Când arbitrul a oprit lupta acestuia cu britanicul Frazer Clarke, meci din sferturile de finală ale categoriei, cu patru secunde rămase din runda a doua, francezul s-a înfuriat, şi-a scuipat proteza pentru dinţi, i-a dat cu piciorul şi a lovit o cameră TV.
Arbitrul a oprit meciul considerând că Aliev l-a lovit intenţionat cu capul în figură pe adversarul său, britanicul având o rană sângerândă deasupra sprâncenelor.
Fiind descalificat, Aliev a protestat în mod vehement. A strigat de mai multe ori în limba engleză că el este învingătorul și s-a bătut cu pumnii victorios în piept. A rămas aşezat lângă ring, timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi a părăsit zona adresând cuvinte grele juriului, pentru ca după 15 minute să revină şi să stea din nou lângă ring.
Lucrurile nu au fost foarte clare nici la atletism, în proba masculină de săritură în înălțime.

Italianul Gianmarco Tamberi şi qatarianul Mutaz Essa Barshim au câştigat împreună medaliile de aur.
Belarusul Maksim Nedosekov a completat podiumul, clasându-se pe locul al treilea.
Toţi cei trei atleţi au trecut ştacheta aflată la 2,37 metri, dar Barshim şi Tamberi au fost la egalitate perfectă pentru medalia de aur, având mai puţine încercări faţă de belarus.
Ne aflăm în fața primul caz în care se acordă două medalii de aur la aceeaşi probă la Jocurile de la Tokyo.
Barshim, dublu campion mondial (2017, 2019), şi-a trecut în palmares a treia medalie olimpică la înălţime, după bronzul de la Londra 2012 şi argintul de la Rio 2016. Tamberi, care la Londra nu a trecut de calificări, a reuşit cea mai mare performanţă din carieră.
Personal pledez pentru decizii și ierarhii clare. Promovez mereu respectarea deciziilor arbitrilor. Dar ce facem cu sportivii prea temperamentali care își pun în joc chiar și viitorul ca performeri?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *