Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Olimpiada bizară: Lacrimi și încurajări pentru Zhu Yi

Prin definiție, Jocurile Olimpice sunt o sărbătoarea adevărată a bucuriei. Dar, cum nimic nu e absolut, în afară de divinitate, au apărut tristeți și la această ediție cu numărul 20 a Olimpiadei de iarnă din China. Unele dintre ele s-au lăsat cu lacrimi.

Patinatoarea chineză naturalizată Zhu Yi a izbucnit în lacrimi pe gheaţă după ce a căzut de două ori în timpul programului liber, punctat şi de sărituri incomplete, în concursul pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing,
La doar 19 ani, patinatoarea Zhu Yi a primit un val uriaș de critici pe internet pentru prestația sa, iar la proba imediat următoare a izbucnit în lacrimi chiar în timp ce se afla pe gheață.

Inițial, chinezoaica a fost atacată masiv pe internet de conaționalii ei pentru că a căzut în timpul programului scurt și a dus China mai jos în clasament. Criticii ei au fost nemulțumiți și de faptul că Zhu a „prins” programul în locul lui Chen Hongyi, mult mai populară în țara ei natală.

După proba în care nu și-a mai putut stăpâni emoțiile, deoarece a căzut din nou și a plâns pe patinoar, Zhu Yi a venit cu lămuriri suplimentare. Sportiva a recunoscut că a cedat deoarece voia să le arate criticilor săi ce poate face.

„Îmi venea să plâng în timpul competiţiei, iar la sfârşit n-am putut să-mi reţin lacrimile”, a declarat Zhu după concursul de luni, informează Agerpres.
Curajoasă, Zhu a perseverat până la sfârşit, însă când ultimele acorduri din „Sunset Boulevard” s-au stins, ea a izbucnit în lacrimi. Zhu, care a crescut într-o familie de imigranţi chinezi în Statele Unite ale Americii, a început să reprezinte China în 2018.
După atâtea critici, eu vreau să o încurajez. Pentru că a spus că își va reveni, pentru că a respectat principiul olimpic: Principal este să participi.

*

Alte lacrimi la săriturile cu schiurile.
Slovenia a cucerit medalia de aur la sărituri cu schiurile, în proba pe echipe mixte, în timp ce reprezentanții Comitetului Olimpic Rus și ai Canadei au obținut medaliile de argint, respectiv bronz. Cu toate acestea, cel mai discutat aspect a fost legat de descalificările din cauza echipamentului.

Japonia, Austria și Norvegia au avut săritoare descalificate în finală, după ce organizatorii au constatat că există probleme în ceea ce privește echipamentul, în timp ce Germania, de patru ori campioană mondială la echipe mixte, a ratat finala, după ce medaliata cu argint la individual, Katharina Althaus, a fost descalificată din același motiv. Echipa Germaniei a confirmat, după descalificare, că sportivii au participat cu aceleași costume din competițiile precedente.

*

Lacrimi la slalom uriaș.
Schioarea americană Nina O’Brien a suferit o accidentare gravă în timpul probei de slalom uriaș, de la Jocurile Olimpice de iarnă, iar visul unei medalii a fost spulberat.
Sportiva, aflată pe locul 24 în lume, a trecut prin momente de coșmar, așa cum au subliniat și cei de la New York Post, însă este acum în afara oricărui pericol.

Nina O’Brien, victima unei grave căzături în proba de slalom uriaş de la Jocurile Olimpice de la Beijing, luni, a suferit o dublă fractură deschisă de tibie şi peroneu la piciorul stâng, a anunţat, marţi, Federaţia americană de schi.
„Ea a fost transportată la un spital din Yanqing unde procedura de stabilizare a fost realizată”, a indicat federaţia americană.
O’Brien (24 ani) a căzut în ultima parte a manşei secunde a probei de slalom uriaş câştigată luni de suedeza Sara Hector.

*

Lacrimi de bucurie.
Părinţii sportivei slovene Anita Klemencic au mers pe jos 45 de kilometri, aducând un omagiu participării ei la Jocurile Olimpice de la Beijing în concursul de schi fond.
Părinţii Anitei Klemencic au parcurs această distanţă, duminică, între ambasada Chinei din capitala Sloveniei,
Ljubljana, şi satul lor natal, Zvirce, din nord-vestul ţării. Ei au avut nevoie de şapte ore, fără a lua în calcul timpul petrecut pentru a lua masa la un restaurant chinezesc pe drum. La final, au fost bucuroși să poată realiza proiectul lor.
Lacrimile de bucurie seamănă ca formă cu lacrimile tristeții. Dar cât de diferite sunt stările care le provoacă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *