Multe lucruri ciudate am văzut și se pot închipui în universul olimpic din China. Dar, asta m-a lăsat cu gura căscată. În marea sală de mese, unde locurile sunt individualizate prin plăci de plastic transparent, tava cu mâncare vine frumos din tavan pe un lift minuscul direct în fața ta. Unde am ajuns cu tehnologia!
La o altă linie de servire a produselor destinate a fi băgate în stomac, acolo suntem obișnuiți să vedem doamne cu forme generoase ce ne pun mâncare în farfurie, nu e nici țipenie de om. Dar, absolut nimeni! Totul este rezolvat de roboți. Ei prepară, ei împachetează, ei livrează pe fereastra care se deschide doar după ce ai scanat bonul. Dovada că ai plătit, ori faci parte din delegațiile oficiale prezente la concurs.
Dar, stimați cititori, nu vreau să vă șochez de tot, așa că trecem cu arme și bagaje în realitatea previzibilă.
Românii au făcut deja primele antrenamente!
Sportivii tricolori din cele două sate olimpice de la Zhangjiakou și Yanqing au avut duminică primele antrenamente pe pârtiile de concurs.
Fondiștii Paul Pepene, Timea Lorincz și Raul Popa, antrenor Daniel Borca, au făcut câteva ture de recunoaștere a traseului în baza aflată la o altitudine de 1721 m. Paul Pepene abia așteaptă ceremonia de deschidere, e mândru că a fost desemnat purtător de drapel alături de Raluca Strămăturaru.
La Yanqing, schiorii de alpin Maria Constantin și Alexandru Ștefănescu, antrenori Andrei Szilagyi și Alexandru Barbu, au urcat Muntele Xiaohaituo și au descoperit un domeniu schiabil impresionant la peste 2000 m altitudine. Construcțiile, pârtiile, rețeaua de gondole și șoseaua care urcă până la 1600 m sunt uimitoare, informează COSR. Chinezii au construit în 5 ani bazele olimpice.
Sper ca în textul următor să vă dau noi dovezi din universul bizar al olimpiadei chineze de iarnă, ediție 2022.
În fotografia alăturată, hotelul unde se vorbește câte o limbă în fiecare cameră.
Lasă un răspuns