Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Olimpiada bizară: Noi sporturi de iarnă – hochei 3×3, 2×2, 1×1

Lumea merge cu mare viteză înainte. Așa este și în universul sporturilor. Partidele de șah de peste cinci ore se joacă acum în sistem rapid, pentru a crește gradul de spectaculozitate urmărit cu mare interes, mai ales de posturile de televiziune. Cine nu e pe sticlă, nu există, așa că toată lumea se adaptează pentru cerințele formulate de publicul din fața micilor ecrane. De televizor, de calculator, de telefon etc.

Baschetul a trecut și el de la formatul clasic la jocul 3×3, mult mai spectaculos și ușor de organizat. Etc.
Un proces similar are loc în sporturile de iarnă.
De la jocul tradițional de hochei, se trece acum la jocul 3×3. Peste puțin timp, vom avea 2×2, iar la final 1×1. Vom juca hochei precum tablele, ori șahul.

Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF) plănuieşte includerea hocheiului 3×3 în programul olimpic începând cu ediţia 2030 a Jocurilor de iarnă, după cum a afirmat preşedintele Luc Tardif, în timpul unei conferinţe de presă derulate, joi, la Beijing.

„Este important ca hocheiul să aducă un nou format competitiv, este mai uşor pentru anumite ţări să găsească 12-13 jucători pentru a face o echipă de 3×3, în loc de 22 de jucători pentru o echipă normală. Este o unealtă de dezvoltare foarte importantă, alte sporturi au făcut deja asta”, a explicat preşedintele IIHF, referindu-se la rugby în VII, volei pe plajă, baschet 3×3.

Luc Tardif a adăugat că „este un format care convine mai mult tinerilor de azi, care nu au răbdare să urmărească meciuri de două ore sau două ore şi jumătate. Va fi dificil să avem acest (nou) format la JO 2026 din Italia, aproape imposibil, mă gândesc mai degrabă după 2030”.

Hocheiul 3×3 a fost integrat în programul ultimei ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret, Lausanne 2020, iar competiţia a stârnit interesul Comitetului Internaţional Olimpic, care a solicitat ca disciplina să fie introdusă şi la Jocurile Olimpice de Tineret din 2024.

All-Star Game-ul Ligii profesioniste nord-americană de hochei (NHL), care reuneşte cei mai buni jucători în luna februarie, se dispută începând cu 2016 sub formatul unui turneu de trei contra trei.
Fotbalul se joacă de mult 2×2 și chiar la o singură poartă. Eu aștept, în concluzie, o olimpiadă bizară cu un singur concurent. El participă, este încurajat de familie și reușește să se claseze pe locul…2.

Chiar acum mă apuc să organizez propria ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, ediția 2023.
Voi concura singur, voi scrie singur, îmi voi acorda singur medalii. Tot singur semnez.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *