Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Olimpiada bizară: Străinii reprezintă catastrofal România

Bizar titlu, ciudată realitate. Dar, este purul adevăr. În afara sportivilor români, culorile noastre sunt reprezentate în competițiile olimpice și de cetățeni străini.
Azi vă dau doar două cazuri. Rusoaica Natalia Ushkina la biatlon și francezul Felix-Pierre Duchampt la triatlon.
Natalia Ushkina a venit pe locul 71 în proba de sprint de la biatlon, care a avut loc la JO din China.

Proba feminină de sprint a adunat la start 89 de concurente.  Natalia Ushkina a plecat cu numărul de start 32 și totul a decurs normal până la prima tragere unde a ratat o țintă. La prima ieșire din poligon a căzut peste 20 de locuri. Nici alergarea pe schiuri nu a compensat greșeala, iar la a doua tragere din noua a ratat o țintă. Finalul a găsit-o pe locul 71.
Pentru Natalia, Jocurile Olimpice Beijing 2022 s-au încheiat.

Dar cine este ea? Natalia Ushkina este o sportivă din Rusia pe care am naturalizat-o în speranța că vom da lovitura. S-a îndrăgostit iremediabil de biatlon la prima trecere prin poligon și a rămas la aceasta disciplină, unde a ieșit campioana mondială la pursuit in urma cu trei ani la Ostersund.

Trecem acum la alt sport, triatlonul.
Aici, România a fost reprezentă de un francez, cu ocazia JO de vară din Japonia.
El s-a clasat pe locul 36.

Duchampt a devenit cetățean român pe 9 martie 2020. Felix-Pierre Duchampt a participat ultima dată în competiţii sub culorile Franţei în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Miyazaki, din 10 noiembrie 2018, iar fără derogarea obţinută de la CIO nu putea fi cooptat în Team Romania înainte de 10 noiembrie 2021.

Derogarea vine în urma solicitării Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar aprobarea a fost decisă de Comitetul Executiv al CIO, care a acordat scutirea de la Regula 41 din Charta Olimpică, potrivit căreia un sportiv poate reprezenta o ţară la Jocurile Olimpice după o perioadă de aşteptare de trei ani de la ultima participare sub culorile altei ţări.

Felix Duchampt, legitimat la CS Politehnica Cluj-Napoca, şi Ovidiu Burghelea, secretarul general al Federaţiei Române de Triatlon, s-au întâlnit, la câteva zile după ce sportivul a obţinut cetăţenia română, cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi cu secretarul general George Boroi.

„Felix Duchampt a spus că îşi doreşte să reprezinte ţara noastră la Jocurile de la Tokyo, dar nu a ascuns ca visul lui cel mare este de a concura pentru România în faţa părinţilor, a familiei, a prietenilor, la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, oraşul său natal”, precizează site-ul COSR.

Acum, poate nu toată lumea știe ce înseamnă triatlonul. Deci, este vorba despre un sport compus din trei discipline distincte: natație, ciclism și alergare.
Aceste probe au loc fără întrerupere, fiind legate între ele de tranziții și tot timpul cronometrate. Triatlonul a devenit, oficial, sport olimpic la Olimpiada de vară din anul 2000, care s-a desfășurat la Sydney.

Triatlonul este guvernat de Uniunea Internațională de Triatlon.
Bine, dar acum vreau să văd comentariile dumneavoastră la o asemenea realitate.
Eu mă întreb așa. Ce părere au triatloniștii din țara noastră? Ei nu se pot califica la o competiție majoră a sportului mondial?

Unde mai pui că acest fenomen va continua. Francezul speră, așa cum a declarat, să concureze pentru România și în 2024.
Concluzia este clară, bizarerii în trecut, prezent și viitor. Adică mereu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *