Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Olimpiada ciudată. Sportivi trimiși acasă înainte de startul competiției

Atâtea pregătiri, atâtea sacrificii în viața personală, atâtea cheltuieli, atâtea drumuri, toate făcute absolut degeaba.
Aceasta este trista realitate trăită de niște sportivi veniți din Polonia să demonstreze la Jocurile Olimpice din Japonia că pot urca pe podiumul de premiere.
Amatori și gogomani sunt pe toate meridianele globului, iar efectele sunt de multe ori incredibile.

Să ne imaginăm un dialog înaintea concursului de natație.
— Dumneavoastră cine sunteți ?
— Alicja Tchorz din Polonia.
— Pentru ce ați venit la noi ?
— Pentru concursul de natație.
— Păi nu sunteți pe listele noastre.
— Cum așa?
— Nu știm cum ați ajuns în Japonia, dar nu sunteți printre sportivii calificați la Olimpiada noastră de vară.

Delegaţia poloneză a cuprins cu şase înotători mai mult dintr-o eroare a calculului baremului, iar conducătorul delegaţiei a fost nevoit să-i trimită acasă!
Polonia a trimis acasă de la Tokoy 2020 şase înotători,  pentru că a luat prea mulţi.

Pawel Slominski, preşedintele Federaţiei Poloneze de Înot şi-a cerut scuze, dar într-o scrisoare deschisă a sportivilor este cerută demisia conducerii federaţiei:

„Exprim un mare regret, tristeţe şi amărăciune cu privire la această situaţie. O astfel de situaţie nu trebuia să aibă loc, iar reacţia înotătorilor, emoţiile lor, atacul împotriva Federaţiei de Înot este de înţeles pentru mine şi justificat”

Alicja Tchorz, care a reprezentat Polonia şi la Olimpiadele din 2012 şi 2016 s-a arătat furioasă:

„Imaginaţi-vă că vă dedicaţi cinci ani din viaţă şi căutaţi un nou început la cel mai important eveniment sportiv, renunţând la viaţa privată şi la muncă, sacrificându-vă familia şi rezultatul este un eşec total”.

Majoritatea membrilor echipei poloneze de înot au semnat o scrisoare deschisă în care au cerut consiliului de conducere să demisioneze ca urmare a gafei făcute.
Olimpiada japoneză are multe bizarerii. Aceasta a fost numai una dintre ele.
În altă ordine de idei, primele competiții de la Tokyo au început miercuri cu turneul feminin de fotbal.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *