Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Olimpiada paradoxurilor: O sportivă din Germania a obținut cetățenie pentru a concura în echipa României

Am fost obișnuiți cu românii care pleacă în Germania pentru un trai mai bun, pentru un salariu care nu poate să fie obținut în țara lor. Dar, acum, sincer, ați auzit de Germani care să vină aici.  Da, mai sunt unii care aleg un trai liniștit într-un sat de la noi și stau acolo. Asemenea comunități de străini sunt destul de des întâlnite în ultimul timp. Bine, dar ei nu cer cetățenie.

Astăzi, 5 ianuarie 2022, vă prezentăm un asemenea caz paradoxal.
Katharina Wick este o sportivă din Germania. Ea va concura pentru România, luna viitoare, la Olimpiada de iarnă din China.

Dar să vedem contextul.
Cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice de la Beiijing 2022, bobul pilotat de Andreea Grecu, împingătoare Katharina Wick, a terminat pe locul 7 în etapa de  Cupă Mondială de la Sigulda, Letonia  Echipajul românesc a avut o manșă secundă foarte bună, al treilea timp al concursului, în timp ce în prima cursă fetele noastre au terminat  abia pe locul 11.  Victoria a revenit americancelor Meyers-Kwaza. Aceste au au fost urmate de echipaje din Marea Britanie și Canada.

Multă lume întreabă cine este Wick? Este din populația sașilor ?
Nu, este chiar din Germania.  Profesorul Paul Neagu, antrenor al lotului feminin olimpic de bob al României, este un autorul acestei magii. Este omul care a demonstrat că, din aproape nimic – şi când spun asta mă refer în primul rând la infrastructura şi la tradiţia României în sporturile de iarnă – poate face performanţă.

După salba de medalii pe care sportivele sale au cucerit-o la competiţiile mondiale şi europene, profesorul Neagu a mai făcut o „magie”: a reuşit să o determine pe o sportivă din Germania să îşi ia cetăţenie română şi să concureze pentru ţara noastră. Este vorba despre Katharina Wick, împingător alături de care Andreea Grecu, pilotul nr. 1 al României la ora actuală, se pregăteşte să scrie istorie pe pârtia de la Beijing, la Jocurile Olimpice de Iarnă.

„Katharina Wick este de acum cetăţean român. A obţinut cetăţenia şi va concura pentru România, este un mare câştig pentru echipa noastră olimpică.
Cred că este o premieră în istoria sportului românesc, ca un cetăţean german să obţină cetăţenia română şi să concureze pentru ţara noastră. De obicei, în societatea în ansamblu, românii îşi doresc cetăţenia germană, sensul ar fi invers. Uite că avem acum o sportivă din Germania, de mare valoare, care ne va reprezenta de acum înainte la marile competiţii ale lumii. Îi dorim mult succes sub tricolor”, a declarat profesorul Paul Neagu.

În vârstă de 25 de ani, Katharina Wick este o fostă atletă care, după 12 ani de atletism, a decis să facă performanţă la bob.
Pe timpul verii trecute ea a participat la tot felul de concursuri.

Katharina Wick și-a adjudecat, la 21 august, titlul de campioană națională la skeleton feminin role starturi.
Astfel, în cadrul Cupei României și Campionatelor Naționale, competiții desfășurate la Câmpulung Muscel, sportiva legitimată la Steaua București și-a trecut în palmares șase medalii de aur, dintre care patru în probe individuale.

Skeletonul este un fel de sanie, care în loc de tălpici pe zăpadă folosește rolele.
Românii sunt cei care vor pe podium, dar avem și mari campioni care se antrenează pentru întrecerile din China.

Sven Kramer şi Ireen Wust, două legende ale patinajului viteză din Ţările de Jos, şi-au asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, unde îşi vor putea apăra titlurile cucerite la ediţia precedentă, desfăşurată în 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud).

„Voi participa pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. Pregătit pentru Beijing!”, a scris Kramer pe contul său de Twitter, la scurt timp după anunţul federaţiei din ţara sa privind lotul pentru China.

Participarea lui Sven Kramer (35 ani), considerat drept cel mai bun patinator de viteză din istorie, nu era garantată, după ce s-a clasat pe un dezamăgitor loc trei la 5.000 m, cu ocazia calificărilor olimpice olandeze.
Triplu campion olimpic en titre la 5.000 m, cu un total de nouă medalii olimpice în palmares, a fost devansat de Patrick Roest şi Jorrit Bergsma pe distanţa sa favorită. O altă legendă olandeză, Ireen Wust, cvintuplă campioană olimpică, a fost selecţionată pentru proba sa predilectă, cea de 1.500 m, urmând să concureze de asemenea la 1.000 m şi la urmărire pe echipe.

Un alt sport de iarnă foarte popular pe alte meridiane este săriturile cu schiurile. Mulți concurenți urmăresc un curent favorabil de are pentru a obține o performanță mai bună. Dar, dacă vântul e prea puternic, concursul se poate amâna. Turneul celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile nu va mai avea loc la Innbruck în această ediție. Calificările s-au desfășurat în regulă acum câteva zile, au fost câștigate de Ryoyu Kobayashi, dar etapa programată apoi nu s-a putut desfășura. Vântul a fost prea puternic și prea riscant pentru sportivi, pentru ca organizatorii să dea drumul la start.
Iar după o serie de reprogramări consecutive, s-a luat decizia ca etapa de la Innsbruck să fie anulată!

Este pentru prima dată în ultimii 14 ani când întrecerea de la Innsbruck nu se poate desfășura. În 2008, tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, concursul respectiv s-a anulat. S-au desfășurat ulterior două etape la Bischofshofen, iar Janne Ahonen și-a trecut în cont a cincea victorie în Turneul celor Patru Trambuline. Foarte probabil, acest scenariu se va repta și cu această ocazie. După primele două etape, Ryoyu Kobayashi este lider în clasamentul general. Niponul s-a impus în ambele concursuri din Germania, la Oberstdorf și Garmisch-Partenkirchen. Kobayashi are 593 de puncte și îi devansează pe Marius Lindvik – 580 de puncte și Lovro Kos – 576 puncte.
Sezonul alb al sporturilor de iarnă are loc doar în prezența zăpezii. Unii se bucură de zăpadă, alții de frișca albă ca zăpada.

Când scriu aceste rânduri, fila de calendar arată data de 5 ianuarie, adică Ziua Mondială pentru Frișcă.
Această garnitură delicioasă şi populară poate transforma orice desert într-o adevărată capodoperă culinară, este celebrată în Statele Unite ale Americii pe 5 ianuarie, zi care marchează naşterea, în 1914, a lui Aaron Lapin, fondatorul Reddi-wip, o marcă de frişcă îmbuteliată.

Contrar credinţei populare potrivit căreia frişca este o invenţie culinară relativ recentă, originile acestui preparat delicios datează din secolul al XVI-lea. Cea mai veche menţionare a unui produs similar apare într-o carte de bucate de pe vremea Renaşterii. În cartea sa „Banchetti, Composizioni di Vivande e Apparecchio Generale”, tipărită în 1549, bucătarul italian Cristoforo di Messisbugo face referire la un produs denumit „zăpadă de lapte”.

Privesc pe fereastră și lumina solară este puternică, iar temperatura ca de primăvară.
Ne întrebăm și noi în rând cu amatorii sporturilor de iarnă. Unde sunt zăpezile de altă dată ? Interesant este că acest vers celebru aparține lui     François Villon, cel care a părăsit această lume tot în data de 5 ianuarie, 1463

Acum așteptăm data de 5 februarie 2022 pentru a vedea, pe viu, cum arată întrecerile din Olimpiada paradoxurilor.
În imaginea alăturată este chiar sportiva din Germania care va concura pentru România la Olimpiada de iarnă din China.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *