Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Olimpiada violenței: Campioană lovită cu pumnii și sugrumată

Prin tradiție, olimpismul este mișcarea bazată pe lupta împotriva violenței, pe promovarea spiritului de fair-play, dezvoltarea armonioasă a trupului și minții. Dar, ce ne facem noi când chiar o femeie, campioană olimpică, este sugrumată, lovită cu pumnii în față și dată cu capul de podele?
Scena a avut loc, din păcate, în realitate.

Antrenorul şi membru al echipei franceze de judo, Alain Schmitt, a fost arestat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Seine-Saint-Denis, pentru violenţă domestică asupra medaliatei cu aur olimpic pe echipe, de la Tokyo, Margaux Pinot, informează surse din poliţie şi procuratură din Bobigny.
Sportivul, în vârstă, de 38 de ani, a fost arestat în urma unui apel de urgenţă de la un vecin, unde Margaux Pinot şi-a găsit refugiu.

Tânăra de 27 de ani a primit numeroase lovituri în faţă de la partenerul de viaţă şi antrenorul ei, aflat în stare de ebrietate, potrivit surselor din poliţie.
Transportată la spitalul Avicenne din Bobigny pentru tratament, i s-au prescris mai mult de opt zile de internare. „Am fost insultată, lovită cu pumnul și am fost dată cu capul de pământ de mai multe ori. Și, în cele din urmă, m-a sugrumat. Am crezut că mor”, a continuat ea.

Pe podeaua apartamentului era sângele lui Margaux Pinot.
„Am mai multe răni, inclusiv nasul rupt și mi s-a dat o pauză totală de 10 zile de la orice activitate. Justiția a decis să-l elibereze. Ce valoare are apărarea lui calomnioasă împotriva rănilor mele și a sângelui împrăștiat pe podeaua apartamentului meu? Ce lipsea? Să mor, poate? Probabil că judoul m-a salvat”, a mai scris sportiva. Alain Schmitt susține că nu i-a dat niciun pumn și nicio palmă.

Marți seară, Alain a contestat aceste acuzații. „Nu i-am dat niciun pumn și nicio palmă”, a spus el. „Aceste urme sunt locurile în care m-am lovit. Și sunt peste tot, pentru că m-a lovit mult”, a replicat sportiva.
Una dintre colegele ei de lot, Agbégnénou Clarisse, a sărit în apărarea victimei. „Nu am cuvinte să exprim tot ce se întâmplă în capul și corpul meu, ca femeie, după ce am văzut prin ceea ce a trecut colega mea, Margaux Pinot”.

Acestea sunt faptele.
Dacă povestea cineva așa ceva, credeam că minte, că fabulează. Dar, iată că, din păcate, este adevărat. Ce a mai rămas din principiile olimpismului? Mai nimic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *