Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Olimpiadele prostiei

Lumea e în sărbătoare de aproape doi ani. S-a zis cu războaiele, cu foametea, cu sărăcia, chiar și violurile parcă au devenit o raritate. Tuberculoza și accidentele rutiere sunt rarități, chimia, fizica și matematica au făcut progrese, Hipocrate a devenit suprarealist, progresist, comunist și biciclist, iar politicienii iubesc la nebunie alegătorii. Astea sunt lucruri clare deja pentru mai toți cărăușii de cerebel, fie el și ușor dislocat. Un singur lucru e încă tulbure, mai ales pentru grosul celor mai iubiți alegători: Pentru folosul cui s-a făcut tot acest progres fulminant? Al lor? Care-s rezultatele, dacă virusul continuă să patruleze, parcă mai cu temei în țările cu populație adultă foarte vaccinată? (Argumentul „logic” că asta se întâmplă „datorită” nevaccinaților nu ține, pentru că ar trimite automat la concluzia că țările „nevaccinate” ar trebui să aibă și mai multe cazuri, ceea ce nu e adevărat nici măcar după datele oficiale.)

Ceva rezultate încep să se arate: scumpiri pe linie, aflate abia la început, pentru că urmează gazele, combustibilul și energia electrică, care pre mulți au să popească. Bolile proaspete încep și ele să scoată capul după atâta delicatețe și prudență față de solicitarea sistemului sanitar. Pe unde se mai publică cifre a devenit deja evident că „valul” abia prinde moment, iar unde nu se publică lucrurile nu stau mai bine. Am mai scris despre costurile unui nou Caritas, de orice formă ar fi el. Ei bine, avem deja semne că la Caritasul prostiei costurile o să fie enorme. Specialiștii care încă n-au putut fi năimiți trag deja concluzii năucitoare privind consecințele bio-psihosociale în următoarele decenii: copiii din Germania din categoria 5-11 ani au pierdut deja 13,8 milioane de ani de viață doar din cauza faptului că școlile au fost închise două luni. Pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial vorbim de generații întregi traumatizate colectiv. Astea da „pagube colaterale”! Excelente manevre „salvatoare de vieți”!

Între timp, pungile pentru cartofi din supermarket se taxează (eco!), dar flacoanele de plastic și foliile în care sunt învelite trec lejer pe la casa de marcat fără să ridice vreo sprânceană (sunt coșuri în care e de o mie de ori mai mult plastic decât în punga „eco” pentru cartofi), paiele de băut din plastic au fost interzise (și înlocuite prompt cu paie de carton sau… de metal!), dar ies pe bandă rulantă miliarde de bucățele de plastic de unică folosință absolut necesare marilor savanți care numără norii de pe cer. (Relevanța testului rapid e nulă, ceea ce întinde spre infinit hăul neuronal al solicitanților de testări în masă, după cum bine vedem azi în luminatul Apus.) Motoarele diesel sunt pe ducă, iar luminații îndeamnă păstăile cetățenești să-și cumpere mașină „eco” (semi-electrică, cu o amprentă ecologică enormă), după care le lansează apeluri să n-o bage în priză, pentru că e prea solicitată rețeaua. Practic, șirul mostrelor de imbecilitate care pot fi încadrate la aceeași categorie (numită popular „prostul iese din porumb și se cacă-n drum”) e nesfârșit.

Marele neajuns în cazul prostiei e că seamănă cu moartea: când te-a ajuns, nu te mai afectează cu nimic. De acolo și bancul cu „mortul nu suferă, suferă cei din jur, și tot așa e și în cazul prostului”. Necazul e că plătesc cei din jur. De asta nu încetez să mă minunez, de mai bine de un an, că în România vreo cinci milioane de părinți (care ar putea avea o voce enormă) nu crâcnesc în fața niciuneia dintre măsurile luate de ocrotitorii politici ai „viitorului” țării pe care au amanetat-o pe veci. Președintele vrea România Educată și spune că proștii umblă fără botniță. Miniștrii educației gonesc copiii din școlile și așa bântuite de stări comatoase și defilează sforăitor pe la televizor cu pepsiglasul de coadă, înspăimântătorii de serviciu prezic că nu mai răsare soarele, și sunt crezuți în continuare, deși soarele s-a ridicat săracul în fiecare dimineață, și tot așa… Când istoria o să îngăduie un bilanț al festivalului olimpic început în 2020, o socoteală cinstită o să ne arate cât de mare a fost genocidul creat cu ajutorul celui de-al patrulea cerc. Din păcate, o să fie prea târziu. Zecile de milioane de victime directe nu mai pot fi înviate, iar sutele de milioane de creiere gripate de carențele de dezvoltare ale acestor ani o să plutească deja abulic prin lume, ciocnindu-se sănătos și cu multă veselie de propria trotinetă. (Recomandare pentru un Mod de Viață Sănătos: Zdarovîi Obraz Jizni)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Olimpiadele prostiei”

  • prostilor li se va face cadou desteptaciunea, cu pretul inteligentei( macar potentiale, daca nu altfel )

    lumea o sa geama de citi destepti ‘fabricati’ instant o sa misune prin ea:))

    multa prostie cheama intru echilibrare desteptaciunea, iar prostia dusa pina la prasele cheama xgiar Desteptaciunea.
    deci prostia va ajunge pina la prasele, pentru ca Desteptaciunea e la usa:)))

    e cam asa:
    Desteptaciune VS Inteligenta
    prostia va disparea, cea care apare e Prostia, daia paici, in curind, daca nu cumva deja, se vor manifesta Inteligenti adapati din Izvorul Inteligentei ( Creatiei ), adica…Proștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *