Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Omul lui Iohannis decide președintele în Republica Moldova

După primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, tabloul arată astfel:
Maia Sandu a obținut victoria în alegeri cu 36,15% de voturi, devansând-l pe președintele în exercițiu, socialistul Igor Dodon, care a fost votat de 32,62% din electorat. Pe următoarele locuri s-au clasat Renato Usatii (Partidul Politic „Partidul Nostru”), cu 16,90%, Violeta Ivanov (Partidul Politic „Sor”), cu 6,49%, Andrei Năstase (Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”), cu 3,26%, Octavian Ticu (Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”), cu 2,01%, Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din Moldova), cu 1,37%, și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral Unirea) 1,20%.

Practic, controversatul Renato Usatii, este cel care va înclina balanța și va decide cine este președintele.
Sora lui Renato Usatii este căsătorita cu un milionar român, Michael Schmidt, proprietarul Grupului Automobile Bavaria,  amic cu Klaus Johannis.

Iată ce spunea Victor Alexeev, președintele PSD România din Republica Moldova, în campania pentru alegerile prezidențiale din România:

„Dragi prieteni, bună ziua! Am hotărât să convocăm această conferință de presă imediat ce au devenit cunoscute mai multe informații despre legături periculoase între actori politici de la Chișinău și București. Vom vorbi astăzi despre ceea ce nu am fi crezut niciodată că ar putea fi posibil. Acum, după ce adevărul a ieșit la suprafață, vrem să tragem un semnal de alarmă către cetățenii români de pe ambele maluri ale Prutului.

Tema conferinței noastre de presă ține de conexiunile unor personaje concrete de la Chișinău și București.

Primul personaj pe care îl aduc în atenție este Klaus Werner Iohannis. Al doilea personaj este Renato Usatâi. Între aceste două personaje scoase anul acesta în scena politică există o legătură periculoasă, cu dedesubturi și implicații geopolitice. A fost șocant să aflăm din presa de la București că domnul Iohannis este susținut de milionarul de origine germană Michael Schmidt. Această susținere durează de ani de zile. Michael Schmidt este director al filialei BMW în România. Jurnaliștii români de investigații au dezvăluit faptul că Iohannis locuiește pe durata actualei campanii electorale din România într-un imobil, care valorează cât cele șase case ale sale, în cel mai select cartier al Capitalei: Primăverii. Apartamentul de aproximativ 240 de metri pătrați i-a fost pus la dispoziție de șeful BMW România, Michael Schmidt, un apropiat al său încă din anul 2007, când i-a pus la dispoziției lui Iohannis mai multe automobile BMW. Michael Schmidt este unul din principalii susținători ai lui Iohannis în alegeri. S-ar părea, până aici, că totul ar fi în regulă. Dar nu este nici pe departe așa.

De ce nu este așa? Pentru că acest milionar de origine germană este nu doar omul lui Klaus Iohannis. Michael Schmidt este în același timp omul lui Renato Usatâi! Iar cine este Renato Usatâi nu mai este nici un secret: este omul Moscovei. Că este anume așa, nici nu trebuie să demonstrăm. Ține de evidențe și e la mintea copiilor. Acest Renato Usatâi, care este acționar al monopolului rus de stat GAZPROM, are o soră dreaptă, Veronica. Presa de la Chișinău a scris despre acest fapt. Iar Veronica Usatâi este măritată în România. Deci, Renato Usatâi are astfel un cumnat. Și aici cercul se închide: cumnatul lui Renato Usatâi se numește Michael Schmidt. Același binefăcător Michael Schmidt care este colaboratorul lui Iohannis și i-a pus locuința din București la dispoziție pe toată durata campaniei electorale! Același Michael Schmidt care este cumnatul, colaboratorul și binefăcătorul lui Renato Usatâi, omul Moscovei și acționarul Gazprom!

Aceste conexiuni dezvăluite de presa de la București și Chișinău, precum și insistențele Moscovei și ale Berlinului de federalizare a Republicii Moldova după model germano-rus, în contrast cu poziția americană, de exemplu, trezesc pe bună dreptate îngrijorarea noastră. În context vom observa și susținerea lui Iohannis de către Partidul Civic Maghiar, care cere federalizarea României după același model germano-rus, fapt ce iarăși trezește îngrijorarea noastră. Klaus Iohannis și Renato Usatâi au ceva în comun. Acest ceva sau cineva sa numește, cum am mai spus, Michael Schmidt.

Un alt moment de reținut, pe planul conexiunilor ruso-germane, este faptul că Michael Schmidt, directorul filialei firmei germane BMW, este căsătorit cu sora lui Renato Usatâi, Veronica Usatâi Schmidt, care a lucrat pentru compania rusă LUKOIL.

Curiozitatea și șocul nostru cresc atunci când presa de investigații dezvăluie că și unul dintre politicienii moldoveni, aparent certat cu Renato Usatâi, și anume Vladimir Filat, un susținător pe față al aceluiași Klaus Iohannis, face parte din aceeași schemă. Filat și Usatâi sunt prieteni și colaboratori vechi. Filat, privit cu rezervă și prudență în Statele Unite, dar cu îngăduință maximă la Berlin, este un alt pion ruso-german pe tabla jocului politic românesc. Filat și Usatâi au călătorit împreună în Germania, mai exact la München, acum 2 ani, cu un avion privat închiriat de Usatâi, cel care a suportat toate cheltuielile de transport, cazare, masă etc.

Usatâi primește bani de la Gazpromul lui Miller și Putin și îi plătește facturile lui Filat. Filat se declară susținător al lui Iohannis și călătorește des la Berlin. Iohannis este sponsorizat de Schmidt, cumnatul lui Usatâi. Schmidt reprezintă o companie care a fost demascată în Germania ca beneficiară, dar și ca finanțatoare a regimului nazist, o companie pătată cu sânge, cum a scris presa germană. Iohannis conduce o organizație etnică care se declară succesoare de drept a Deutsche Volksgruppe care a promovat o politică antiromânească, a susținut politica lui Hitler, inclusiv în chestiunea Basarabiei, și care a fost desființată de Majestatea Sa Regele Mihai I prin Decretul-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, toate proprietățile acestei organizații naziste fiind confiscate.

Conexiunile din ultimul deceniu dintre Moscova și Berlin au pus în gardă mai multe guverne din Europa Centrală și de Est, dar și Guvernul american. Faptul că fostul Cancelar Gerhard Schröder a ajuns șeful Nord Stream, o filială Gazprom, fiind plătit cu 1 mln de euro lunar de statul rus, precum și faptul că se află în strânse legături cu Angela Merkel, spune multe în acest sens. Iar faptul că Moscova a strâns relațiile cu Victor Orban, perceput pe bună dreptate ca fiind un aliat al Rusiei lui Putin în interiorul Uniunii Europene, precum și faptul că aliații de guvernare ai lui Orban și adepții ideii sale de federalizare a României, cum ar fi László Tőkés și Zsolt Szilágyi de la Partidul Civic Maghiar, i-au declarat susținere lui Iohannis demonstrează existența unei rețele regionale care urmărește scopuri îndreptate împotriva interesului românesc de unitate și independență.

Vreau să fiu înțeles corect. Chiar dacă noi am suferit de pe urma înțelegerilor ruso-germane, a complicităților murdare dintre Moscova și Berlin, Basarabia fiind ocupată ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, chiar dacă Transilvania de nord a fost smulsă din trupul României cu acordul Germaniei, chiar dacă Germania este singurul stat care nu a denunțat până astăzi odiosul Pact Ribbentrop-Molotov, nu am niciun fel de sentimente antigermane. Dar atunci când Iohannis este finanțat de cumnatul lui Renato Usatâi, care vrea să construiască un Zid Chinezesc pe Prut și care îl finanțează la rândul său în călătorii de lux în Germania pe Vladimir Filat, un alt susținător al lui Iohannis, și când în ecuație intră adepții revizionismului maghiar din Ungaria și România, conectați și ei la Moscova și Berlin, mă văd obligat să trag un semnal de alarmă.

Cine s-a fript măcar o dată cu apă fierbinte suflă și în apă rece! Aici nu este apartenența etnică a lui Iohannis la minoritatea germană, căci el putea fi și etnic român (noi nu am dus lipsă de cozi de topor niciodată în istorie!), ci tocmai conexiunile lui dubioase și periculoase cu extremismul și revizionismul maghiar, cu agenții Moscovei de tipul lui Renato Usatâi, dar și apartenența la o organizație care a salutat Pactul Ribbentrop-Molotov și anexarea Basarabiei de către Moscova.

În legătură cu speculațiile care s-au făcut pornind de la originea etnică a lui Iohannis trebuie să precizez un lucru esențial. Iohannis, finanțat de cumnatul lui Renato Usatâi, nu este neamțul de care românii ar avea nevoie. Neamțul nostru este Regele Mihai al României și Casa Regală a României, pentru restaurarea căreia în fruntea statului Victor Ponta s-a angajat public să organizeze un referendum național în anul 2016.

Acum mă adresez către alegătorii români din Republica Moldova. Oricine va vota la 16 noiembrie pentru Iohannis, strâns legat de sponsorul său Michael Schmidt, cumnatul lui Renato Usatâi, votează de fapt pentru dezbinarea Neamului Românesc, pentru îndepărtarea Basarabiei de România, pentru servirea unor interese străine, antiromânești, antioccidentale și, mai ales, antiamericane.

Putini stiu ca politicianul Renato Usatii are o sora mai mica. Veronica este casatorita cu milionarul roman, Michael Schmidt.

Veronica a ajuns în Romania în urma cu aproximativ zece ani, ca angajata a companiei rusesti Lukoil. Absolventa la Drept, aceasta astepta un post de jurist. Totusi viata ei a luat o alta intorsatura cand l-a cunoscut pe milionarul Michael Schmidt la o petrecere. S-au casatorit, iar Veronica i-a daruit milionarului doi copii, o fata si un baiat.

Acum în varsta de 31 de ani, Veronica se afiseaza rar în lumina reflectoarelor si doar atunci la bratul sotului sau. Aceasta a renuntat la visurile profesionale în favoarea bunastarii familiei.

Sotul Veronicai Schmidt (Usatii), Michael Schmidt, este proprietarul Automobile Bavaria, cel mai important dealer BMW din Romania.

Precizam ca anterior, politicianul Renato Usatii a declarat ca vrea sa construiasca copia Zidului Chinezesc la hotarele Republicii Moldova cu Romania. Sa fie asta doar o declaratie politica sau Renato Usatii este suparat pe romanul care «i-a furat» sora?”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *