Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Omul Vizirului de la Cotroceni, Ludovic Orban, a descins în județul Suceava

Bun găsit, stimați telespectatori. Mă adresez așa pentru că nu sunteți într-o sală de teatru sau la Ateneul Român, ci în fața televizorului. Încă nu aveți voie să stați în fața doctorilor sufletelor noastre și anume, artiștii. Sunteți doar tele-victime la spectacole de prost gust făcute în primul rând de actorii amatori. Aceștia sunt dragii noștri politicieni, care în marea lor majoritate îmi aduc aminte de Polonius din Hamlet, ce stătea cu urechea lipită pe la uși să afle primul bârfele palatului. Vă aduceți aminte de cel care în democrație îl întruchipează pe Emil Bobu? Este vorba despre cel care e supranumit „Doctorul”, pentru că așa a și fost internat, fiind bolnav de coronavirus. Un om care a ținut județul său și încă îl mai ține în evul mediu. Răspunde la numele Flutur. Da, cel care îi arata conducătorului iubit Băsescu, toată stima și scria cu oițe pe dealuri. Dacă am urât ceva în această viață este acest gest de întâmpinare cu pâine și sare de către doi tineri îmbrăcați în costume populare. La pachet vin și câteva cuvinte mărețe repetate de bieții copii toată noaptea pentru a nu dezamăgi pe primul secretar al județului când este vizitat de omul Primului Vizir de la București.

Sultanul este la Berlin sau la Washington. La pachet cu pâinea, sarea și o mică poezie, vine și celebrul buchet de flori. Ce grețos pare totul! Este o bătaie de joc la adresa ospitalității românești și pentru costumul popular. În Orient te întâmpină cu cafea și curmale, iar la noi cu pâine și sare, dar nu așa, măi oameni buni, în stilul ăsta. De asta am avut parte ca și telespectator în aceste zile de weekend. Omul Vizirului de la Cotroceni, Ludovic Orban, a descins în județul Suceava. Imediat au apărut pupătorii de papuc. Flutur privea din spate spectacolul regizat de el. Pentru a fi și mai inventiv decât Bobu la vizita lui Ceaușescu în Botoșani pe vremuri, cei de astăzi îi bagă în față lui Orban o fetiță, ușor speriată și emoționată, care începe să cânte Balada lui Ciprian Porumbescu. În acest timp Orban stă cu mâinile în sân într-un gest oribil. Da,  fraților, suntem în evul mediu în provincie și în capitala, cel mult, pe la 1821 când intra Tudor cu pandurii săi. Ce tupeu să ai să mai vii în fața oamenilor în acel județ care a fost distrus de lipsuri de tot felul și de coronavirus? Așa arată nesimțirea. Vă închipuiți ce se întâmpla dacă toate acestea se petreceau într-un județ pesedist? Cred că venea însuși Soroș călare pe un cal alb să demonstreze împotriva satrapului din județul respectiv, mai ales dacă era atins de nenorocirea acestui virus ca la Suceava. Ați văzut ceva ONG-uri în Piața Victoriei sau jurnaliști revoltați? Nu, pentru că mai ales acum, gura le este închisă de banii primiți pentru promovarea comunicatelor date de guvern.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Omul Vizirului de la Cotroceni, Ludovic Orban, a descins în județul Suceava”

  • Romania este acolo unde e de o vesnicie,in Evul Mediu,o tara cu un comportament si o gandire pur medievala,pe care nici Monarhia,si nici macar Comunismul,sau Capitalismul nu au reusit sa le schimbe.Romania etern medievala.

  • Corect. Guvernul actual e de un populism ieftin și grețos. Nici useriștii, oricât s-ar da ei de oiropeni, nu-s mai departe. Spectacolul dat de marele dansator userist Pâslaru( pe la Cluj, cred) a fost de un ridicol de nedescris. Aceștia vor să fie liderii „cool” cu orice preț, pentru a prinde la un electorat găunos și snob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *