Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Operațiunea „chef la guvern”, pas cu pas

Celebra fotografie de la guvern, chiar din biroul premierului, în care apar membri ai executivului care nu doar că încalcă mai multe legi, dar care-i sfidează pe români, cărora li s-a cerut să respecte restricțiile nu este o excepție, ci o regulă. Duminică a apărut o altă fotografie care îl arată pe Ludovic Orban fumând în timpul unei ședințe de guvern. Cei care au urmărit îndeaproape activitatea liberalilor știu că acesta este modul lor de a fi, pentru că s-a întâmplat de multe ori ca replica lor la situații jenante să fie: „Ei, și!”, completată cu „dar ciuma roșie…”.

* Lui Ludovic Orban pare că i se apropie funia de par. Declarația de duminică a purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, întărește informațiile potrivit cărora Iohannis vrea o moțiune de cenzură: „Poate că există o explicație care să ducă în această direcție și a apariției acerstei poze. E evident că domnul Iohannis nu este mulțumit de acest guvern”.

* La două zile după apariția fotografiei, președintele nu a reacționat de niciun fel, nici să-l apere, nici să-l certe pe premier.

* Violeta Alexandru a ieșit, nu să-l apere pe Orban, ci să-l laude că a recunoscut și că a cerut amendă. Tactica este bine cunoscută: PSD este de vină.
„Fotografia de la guvern a fost asumată, explicată, sancționată. Reacție firească, într-o altă perioadă, pe vremea PSD, s-ar fi făcut tot posibilul ca lucrurile să fie mușamalizate. Inclusiv criticile din spațiul public au fost în linia normalității, oamenii spunându-și părerea. Dacă nu ar fi fost critici, personal aș fi fost îngrijorată. Este mai bine cu o greșeală asumată prin plata imediată a amenzii decât cu intimidare și cu acoperitul lucrurilor prin diverse metode. Foarte bine că s-a luat atitudine. De final, admit că recunosc până la detaliu, din proprie experiență la Minister pe diverse teme, tactica PSD/surse din interior”, a scris ea pe Facebook.
Violeta Alexandru este deținătoarea unor secrete despre Dacian Cioloș, al cărui formațiune, USR-PLUS, trebuie menținută la un nivel care să fie de folos, dar să nu devină periculos.

* USR, care a avut, odată-n viață, o șansă uriașă să calce în picioare PNL, să-l nimicească – ei fiind oameni noi, cu pretenții de înaltă moralitate -, a tăcut mâlc.
Deputatul Lucian Viziteu a încercat să deturneze subiectul zilei printr-o găselniță care, de această dată, nu a mai funcționat. Îi acuză pe parlamentarii PSD că refuză să aprobe rapoartele SRI care vorbesc despre extremismul etnic în Transilvania.

* Dacian Cioloș se comportă că ăia de la școala de bune maniere care au dat un anunț că-l bagă în „stimabila aia a mamei lui” pe contabil, că a fugit cu banii. „Îi recomand lui Ludovic Orban să-și ceară scuze pentru acest contraexemplu pe care l-a dat azi”, a scris timid Cioloș pe Facebook.

* Deputatul PNL, Ben Oni Ardelean, suspectat că ar fi furnizat presei fotografia de la guvern, confirmă că acolo a fost o paranghelie în toată regula: „E o minciună ordinară. Au fost vreo 40 care s-au perindat pe acolo, unii fiind clar adversari ai lui Orban. Şi nu mă las până nu voi afla cine a făcut fotografia”, a explicat el. Oricum, Ardelean e pățit. În 2018, acesta, căsătorit și tată a trei copii, a fost pozat alături de o tânără în ipostaze de îndrăgostit lulea. Fotografiile au apărut în presa tabloidă.

* Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă seara, că 5 membri ai Guvernului au fost amendați după apariția fotografiei. Dacă Ben Oni Ardelean spune adevărul, atunci este nevoie de o anchetă care să stabiliească dacă zecile de oameni care s-au perindat pe acolo au băut, fumat, stat fără mască și la distanță mică.

* Care sunt miniștrii care nu au spus nimic deși ar fi trebuit să dea un semnal: Monica Anisie, că nu sunt un exemplu bun pentru elevi; Marcel Vela, că ne-a terorizat cu cititul și conținutul ordonanțelor militare și că MAI a dat cele mai multe și mai mari amenzi din Europa și Nelu Tătaru, că fumatul dăunează grav sănătății. La sfârșit puteau adăuga: Măcar ai noștri au făcut-o elegant, unii chiar cu mănuși, mai puțin premierul, dar el așa stă mereu, tăvălit.

* Până la Cluj, la Rareș Bogdan, se pare că nu a ajuns știrea. Sau își mușcă buzele. Sau vede că Orban e oricum „mort” și e vigilent pe altă pistă, că dacă nu-i atent, vine tare din urmă Siegfried Mureșan.

* Presa miluită s-a chinuit din răsputeri să ducă povestea în derizoriu, iar când Orban a anunțat că a plătit amenda, asta a fost știrea: fapta de vitejie a premierului. Evident, fiecare știre era condimentată cu un alt exemplu, că și Sorin Grindeanu fuma în cabinet când era premier. De fumat, se fumează în multe locuri interzise, inclusiv la Parlament, dar subiectul nu este acest obicei nociv. Subiectul este că două luni românii au stat închiși în case, unde unii au și fumat, și că aceia care lansau amenințări sunt cei care au încălcat toate regulile stabilite de ei. Că, în loc să își facă treaba pentru care sunt plătiți, ei fac chefuri în zi de lucru, în timpul programului, în cabinetul premierului.

* Presa din Austria, orf.at, a preluat subiectul. Cum i s-a servit. „Primul ministru al României, Ludovic Orban, a încălcat regulile autoimpuse ale CoV cu mai mulți membri ai cabinetului său. O fotografie îl arată șeful guvernului din biroul său, cu patru miniștri fumând, bând și fără mască de protecție. «Așa se întâmplă în biroul premierului. Să vă fie rușine», a scris politicianul de opoziție Eugen Teodorovici, membru al Partidului Social Democrat. El a fost printre primii care a răspândit imaginea pe Facebook”, a consemnat publicația. Și a dat declarația lui Cioloș de pe Facebook.
Pentru a nu uita de ciuma roșie, atât de des invocată de liberali chiar și în acest context, ne-am putea imagina cam ce ar fi fost dacă un premier de la PSD ar fi făcut asta. Însă, social-democrații nu-s capabili să folosească acest derapaj în favoarea lor. Nu pot sau nu vor.

* Chiar dacă Ludovic Orban pare resemnat, la Palatul Victoria se caută autorul și-n gaură de șarpe. Se interoghează secretare, se caută urme, se proferează amenințări.

* Ionel Dancă, primul suspect, pică. Cine îl cunoaște știe că ar fi atras atenția că le face o poză, „piedică în calea uitării”, pentru că el nu ar fi fost capabil să acționeze fără să râdă zgomotos și bălos. Și atunci, unul cu capul pe umeri, i-ar fi spus să stea potolit. Grupul nu stă la poză, este surprins în fotografie, că dacă auzeau „say cheese”, Raluca Turcan și-ar fi tras zâmbetul ei fals precum buzele.

* Revenind la ciuma roșie, să dăm un exemplu concret. Exact în ziua în care s-a făcut poza cu pricina, Galeriile Artmark au scos la licitație și au vândut un ceas Rolex din aur care i-a aparținut fostului președinte Ion Iliescu. Acesta l-a purtat între 1993 și 1995 și chiar a apărut pe un afiș cu el la mână. Atunci, Evenimentul zilei a declanșat un război, o adevărat urgie la gestul de opulență al președintelui, încât acesta a fost nevoit să ardă toate afișele în care apărea cu ceasul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *