Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Orban a sunat mobilizarea generală. Jucătorii de șah și table, bombe epidemiologice

În ședința de guvern de sâmbătă dimineața, premierul Ludovic Orban, pe un ton amenințător, a spus că nimeni nu mai respectă nicio regulă și a anunțat mobilizarea generală a instituțiilor de forță și de control.

„Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuţii în lupta împotriva epidemiei, acele instituţii care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita posibilă a acţiunilor de control pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor”, a spus el.

Orban a pus ochii pe magazine, benzinării, terase și cluburi: „În ceea ce privește alte servicii de alimentație publică, să știți că avem probleme. Sunt foarte multe terase unde nu se respectă regulile, unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru respectarea regulilor. Să știți că și în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile de pe drumuri care duc spre destinații de vacanță și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie. Oamenii aliementează și dacă n-au mască sunt lăsați, evident, să plătească. Asta nu este acceptabil, iar benzinăriile trebuie să găsească soluții în așa fel încât și cei care nu au mască să aibă posibilitatea de a-și achiziționa o mască înainte să intre în spațiu închis. Nu mai vorbesc de alte activități în benzinării, unde se stă la coadă și dacă ai pe cineva fără mască riscă să infecteze foarte mulți oameni.
În cluburi avem din nou probleme. Sunt unele cluburi care nu respectă nicio regulă, părerea mea este că ar trebui închise și aici va trebui să ne gândim foarte bine dacă nu luăm noi niște măsuri, care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22.00 sau 23.00 să se închidă aceste tipuri de activități”.

Premierul a dispus controale și în magazine, piețe, transport public, târguri și bâlciuri. „În ceea ce priveşte activităţile care trebuie controlate cu prioritate, în ceea ce priveşte comerţul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în pieţe, cu precădere în pieţele închise sau semi-închise. De asemenea, cred că va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri – chiar dacă se organizează în aer liber, va trebui să asigurăm respectarea regulilor. Transportul public – aici în București este foarte important, şi aici cerem şi susţinerea Poliţiei locale a Municipiului Bucureşti, să asigurăm respectarea regulilor în metrou. În metrou sunt sute de mii de beneficiari ai serviciului de transport în metrou, zilnic. Riscul de transmitere, în cazul în care nu sunt respectate regulile, este foarte mare. Din cauza asta, avem nevoie de o prezență constantă, ritmică în metrou pentru a asigura respectarea regulilor. De asemenea, transportul pe cale ferată, transportul feroviar, în special transportul spre destinațiile de vacanță, spre mare, spre munte sau spre destinații care asigură trenuri pline, trebuie asigurat în mod obligatoriu respectarea regulilor. Transportul interjudețean, transportul cu autocare, de asemenea, Poliția de circulație, ISCTR – vor trebui să fie extrem de prezenți”, a cerut premierul.

În opinia lui, bombe epidemiologice sunt și cei care joacă table: „Sunt locurile unde se joacă șah, table – și acolo trebuie verificată respectarea regulilor, pentru că am văzut imagini cu oameni care stau nas în nas, care nu respectă nicio regulă și care se pun în pericol unul pe celălalt. Transmit un mesaj foarte serios și aici poliția poate să controleze și zona asta”.

Ludovic Orban spune că a mai sesizat nereguli în hoteluri și în parcuri, unde copiii folosesc locurile de joacă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Orban a sunat mobilizarea generală. Jucătorii de șah și table, bombe epidemiologice”

  • De ziua lui, securistul drogat permanent, nu a observat că el şi anturajul lui, în clădirea guwenului, nu respectă legea pe care a impus-o celorlalţi muritori de rînd, a încălcat o tonă de legi şi nimeni nu l-a arestat sau ce-l puţin amendat, indivizi de genul acesta vor să ni le supunem, vax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *