Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Orban, naționalist român detașat cu serviciul la Budapesta

S-a întâmplat la Carei. Care ei? Doamna Katalin Novak, președinta Ungariei s-a așezat în fața unei statui și a aplaudat. Domnul închis în statuie, ca să nu i se dărâme opera, a fost poetul, criticul și parlamentarul Kolcsey Ferencz. Deși s-a născut pe teritoriul românesc prigonit de Imperiul austro-ungar, a parlamentat în Dieta Ungariei. Kolcsey Ferencz este autorul versurilor Imnului Național al Ungariei, în care se vorbește și de munții Carpați și de suferința ungurilor. Suferința ungurilor născuți în România și tratați ca românii probabil. Kolcsey nici măcar nu s-a născut la Carei, dar a locuit acolo. Doamna a venit în vizită privată, s-a întâlnit cu primarul localității Carei și i s-a intonat imnul național. Privata lui Kelemen Hunor? Conducerea UDMR, de ieri și de azi, are de retrocedat profitul făcut din vânzarea resurselor naturale românești. Noțiunea de partid al unei naționalități conlocuitoare e o aberație. Pupând mâna statuilor de import, UDMR s-a asigurat că nu va mai aduna prea multe voturi. Naționaliștii s-au supărat.
Nu înțeleg de ce. Viktor Orban lucrează în favoarea naționaliștilor, ajutându-i să se unească, să colaboreze, să rezolve problema minorităților.

Viktor Orban e interesat într-o Europă de Est puternică și morală. Vestul putrezește. Între Ungaria și Rusia se irosește Ucraina. Orban își dorește relații viabile cu România, dar nu cu bruxellezații și americanizații care sunt acum la conducere, ci cu unii care sunt capabili să reziste suflului care va să vină la căderea în praf și pulbere a aroganței occidentale. Serbia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Grecia, cu posibilități și din Turcia, fraieriții de mai ieri, au șanse clare de mutare a centrului prosperității, dar numai eliminând corupția și tâmpiții de la putere. Ungurii au lobby în America, dar America alunecă sâsâind și e și departe. Orban face jocul naționaliștilor, oferindu-le o trambulină, în speranța că cetățenii români vor rezolva problema intrigilor și zâzaniei dintre minorități.

Dacă fanaticii maghiari nu înțeleg cu binele, le spun o poveste:
În orașul în care trăiesc există o băcănie numită “Budapesta”, de unde fac cumpărături, nu doar pentru produsele românești și ungurești, dar și pentru delicatese lituaniene, estone, cehe, poloneze. Mă bucur mai ales de niște plăcinte furnizate de o brutărie lituaniană și de una cehă care îmi aduc aminte de cele coapte în cuptoarele de lut bucovinene. La un moment dat au dispărut din rafturi, iar vânzătorii, printre care și o româncă, nu au știut să-mi spună de ce. Fiind o apărătoare a afacerilor mici și mijlocii am cerut să vorbesc cu patronul, să încerc să-l conving să mai comande, căci afacerile cuminți trebuie să se ajute între ele. Ca să fiu pregătită pentru orice traducere necesară, am cerut ajutorul unui vânzător ungur. Era în concediu. O bănuială parcă totuși îmi încolțise în minte. Am întrebat:
-Ungur ungur, dar de unde anume e patronul?
-Din Kurdistan.
Nem tudom, dar e de bine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Orban, naționalist român detașat cu serviciul la Budapesta”

  • Romani trădători PNl și vine din Spate PMP. Moarte uCrainei!

    L

  • Bună seara dna Widocks,

    sunt trist ca, din păcate, nu ați înțeles cum e cu aceste vizite private/ de suflet ale conducătorilor din Ungaria în țara noastră.
    Ce să mai spunem atunci de înțelegerea fenomenului de către nea Vasile și tanti Tanța….

    PS: Încercați – pe viitor – să scrieți corect numele persoanelor pe care le pomeniți în text.

    Paște Fericit, de la un maghiar din Jimbolia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *