Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Orban nu realizează nici acum gravitatea scenei de la guvern, că nu despre fumat și băut e vorba

Ludovic Orban nu a înțeles nici acum că nu fumatul și băutul sunt problema, ci faptul că nu dă doi bani pe lege. Premierul s-a spovedit, luni seara, la Digi 24 și, dintr-o încercare de a-și pune cenușă în cap, a reieșit un profund dispreț, sfidare și o fudulie nejustificată. El consideră că publicarea fotografiei cu dezmățul de la guvern nu trebuia dată pentru că tinerii, pentru care el se consideră un exemplu, ar putea fi tentați să-l imite. „Gândiţi-vă că difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ: eu, ca prim-ministru, fumez. Dacă poza e văzută de copii s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu”, a spus premierul.

După care, se erijează într-un om corect și spune că el nu a chemat pe nimeni acolo, că miniștrii au năvălit peste el: „Eu sunt un om corect, care respectă regulile. Se întâmplă în anumite ocazii să mai laşi garda jos. A fost o astfel de ocazie, era ziua mea. Eu nu am chemat pe nimeni de ziua mea, ei mi-au făcut o surpriză şi au venit, colegi, colaboratori apropiaţi, vă dați seama, nu puteam să nu îi primesc, să nu stăm de vorbă”.

În ceea ce privește amenda, Ludovic Orban a recunoscut o slăbiciune a sistemului, în sensul că oamenii legii nu au curajul să aplice sancțiuni atunci când e vorba de suspuși. Premierul a chemat poliția să-l amendeze. „A fost un comisar, care recunosc că a venit oarecum şi la iniţiativa mea, adică la iniţiativa mea. Nu m-am autodenunţat. Odată ce a apărut această fotografie, pe care eu n-am negat-o, am recunoscut-o, ea în sine reprezintă o probă a faptului că am încălcat legea şi că am comis două contravenţii şi am spus că mi se pare normal să plătesc amenda şi am plătit amendă maximă. La amendă e o regulă, cu cât omul are o funcţie mai înaltă, deoarece este responsabil, cu atât amenda trebuie să fie mai mare. A venit agentul, mi-a întocmit proces-verbal, am semnat procesul-verbal, după aceea m-am gândit cum să plătesc”, a explicat Ludovic Orban.

Evident, nu a scăpat ocazia să-și atace adversarii și mare lucru că nu a spus că a fumat pentru că l-a enervat ciuma roșie. Iar în final a promis că va încerca să renunțe la fumat.

Din punctul lui de vedere, „case closed”, cum ar spune Șoric.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *